واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آهنگ جهش صادراتي در همدان نواخته شد
با پيش بيني ۷۵۰ميليون دلار سقف صادراتي براي همدان در تمامي بخشها و تاكيد مسوولان ارشد براي دستيابي به اين هدف و بيشتر، آهنگ جهش صادراتي در اين استان نواخته شد.
دستيابي به ۴۵ميليون دلار صادرات تنها در سه ماهه نخست امسال در همدان و رشد ۲۳درصدي در اين بخش نشان از خيزهاي بلندي براي رسيدن به اين هدف دارد.
هماكنون سهم همدان از سهم ناخالص ملي تنها ۱/۳درصد است كه در چارچوب برنامهريزيهاي مدون اين رقم تا پايان برنامه چهارم توسعه بايد بهسه برسد.
موفقيت همدان در روند اجراي بنگاههاي زودبازده با نگاه ويژه به اشتغال و توليد در بخشهاي مختلف صنعتي، زمينه و بسترهاي لازم براي بالا بردن حجم صادرات در اين استان را بالا برده است.
نشست روز سهشنبه اعضاي كارگروه صادرات غير نفتي همدان، زمينهاي شد تا تاكيدي بر تلاش بيشتر براي دستيابي همدان به جايگاهي بالاتر در بين ديگر استانهاي كشور در صادرات به كشورهاي هدف باشد.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استاندار همدان گفت: در هيچ از گمركات كشور به رواني گمرك همدان در صادرات عملكرد نداشتيم و با پيگيري و دلسوزي به دنبال اضافه كردن بر تعداد صادركنندگان اين استان است.
"محمدناصر نيكبخت"، افزود: اين فرصتي است تا بازرگانان مناطق مختلف كشور را براي انجام صادرات خود از همدان دعوت كرد.
وي ادامه داد: اتكا به نفت و صادرات مواد نفتي تا حدودي صادرات ديگر بخشهاي كشور را آسيب پذير كرده و در زمينه صادرات غير نفتي كمتر تلاش شده است.
وي گفت: اميد ميرود با تلاشهاي به عمل آمده آهنگ رو به جلويي در زمينه صادرات را در كشور شاهد باشيم.
وي خاطرنشان كرد:سال گذشته مجموع صادرات كشور ۲۱ميليارد دلار بود، امسال كشور تنها در سه ماه نخست به هشت ميليارد دلار صادرات دست يافته استكه اگر با همين آهنگ رو به جلو ادامه يابد تا پايان امسال به رشد قابل ملاحظهاي در اين زمينه دست خواهيم يافت.
وي با بيان اين كه همدان بايد صادرات خود را افزايش دهد اظهار داشت:
توليد حجم بالايي از محصولات كشاورزي و صنايع دستي از يك سو و بحث بنگاههاي زودبازده در همدان از سوي ديگر حكم ميكند كه بازارهاي صادراتي را هدف قرار دهيم.
وي گفت: صادرات پيش بيني شده براي همدان در سال گذشته تا ۹۵درصد تحقق يافت كه اميد است امسال حتي از رقم ۷۵۰ميليون دلار پيش بيني شده نيز پيش تر رود.
وي كيفيت توليدات سفال و سراميك لالجين را در جهان بينظير خواند و افزود: اين توليدات بهترين فرصت براي همدان در دستيابي به رقم بالايي در صادرات است.
وي اضافه كرد: اگر بهترين صنايع دستي كشور در همدان توليد ميشود پس چرا تنها چهار ميليون دلار از مجموع صادرات اين استان را به خود اختصاص داده است.
وي گفت: با توجه به صادرات صنايع دستي ، اين بخش از توليدات ميتواند حتي از رقم صادراتي فرش و محصولات كشاورزي نيز فراتر رود.
نيكبخت از اتاق بازرگاني و صنايع و معادن همدان خواست تا با ارتقاي فعاليتهاي خود، زمينههاي لازم براي رشد در صادرات را فراهم كند.
وي خاطرنشان كرد: انتظار ميرود با برخورداري از يكصد سال پيشينه و نيز بازرگانان و صادركنندگان نمونه در همدان، نمود بهتري از فعاليتهاي اتاق بازرگاني همدان در صادرا را شاهد باشيم چرا كه با روند مثبت اجراي طرحهاي زودبازده بايد زمينههاي صادراتي براي توليدات اين طرحهاايجاد شود.
وي افزود: اتاق بازرگاني همدان با توجه به چنين ظرفيتهايي و حجم بيشتر بالاي محصولات صادراتي ميتواند در كشور سوم باشد، بازرگانان و صادركنندگاني در همدان داريم كه نمونه آنها را در هيچ جاي كشور سراغ نداريم.
اين مقام مسوول گفت: اتاق بازرگاني مهمترين ارگان و ركني است كه در ارتباط با تجارت و بازرگاني و صادرات ميتواند كارآمد باشد و در جهان اتاق بازرگاني را به عنوان نماينده تجارت و بازرگاني كشورها ميشناسند.
وي خاطرنشان كرد: اميد است با تجديد قوا و انتخاب اعضاي هيات مديره جديد شاهد فعاليتهاي بيشتري در اتاق باشيم.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن همدان گفت: اين اتاق بيش از يك سال است كه فعاليت خود را مجدد آغاز كرده و در همين مسير توانسته كارهاي ارزشمندي انجام دهد.
سيد "مجيد مختارموسوي"، افزود: بخش خصوصي براي صادرات نياز به حمايت و يارانه از سوي دولت دارد.
وي از رايزني با اتاقهاي بازرگاني كشورهاي آفريقايي و ساير كشورها از سوي اتاق بازرگاني همدان را خاطرنشان كرد و اظهار داشت: در اين زمينه ب ه نتايج مثبتي نيز رسيدهايك كه افق روشني در بالا بردن حجم صادرات همدان به اين كشور پيش روي استان گذاشته است.
وي گفت: ارتباطاتي با كامرون و شش كشور هم مرز با اين كشور موسوم به كشورهاي "سيماك" برقرار و از ۳۰تاجر و بازرگان همداني براي بازاريابي و معرفي توانمنديهاي اين استان دعوت شده است.
وي همچنين از برگزاري همايش رايزنان بازرگاني كشورهاي خارجي در همدان در پايان مرداد خبر داد و ان را فرصت مغتمي براي دسترسي به حجم صادراتي بالا خواند.
رييس سازمان بازرگاني همدان نيز از برگزاري همايش رايزنان بازرگاني ۲۵ كشور خارجي در همدان به عنوان يكي از مهمترين اقدامها در شناسايي بازارهاي هدف براي صادرات به اين كشورها نام برد.
"فيصل مرداسي"، بر ارتباط مستمر مسوولان همدان با رايزنان بازرگاني تاكيد كرد و افزود: در صورت تداوم اين ارتباط همدان در مدار حفظ ارتباط با رايزنان بازرگاني و دستيابي به بازارهاي هدف قرار ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: پرداخت جوايز صادراتي در قالب سهام فولاد مباركه به صادركنندگان همدان نيز آغاز شده و مشوق خوبي براي صادركنندگان در دستيابي هر چه سريعتر به اهداف پيش بيني شده در اين بخش است.
وي از پيگيري براي برپايي نمايشگاهي از توليدات و كالاهاي مهم صادراتي همدان در خارج كشور خبر داد و گفت: استعاد منطقهاي و ظرفيتهاي لازم براي اين كار در همدان وجود داردد.
وي بر ضرورت برپايي نمايشگاههايي با حضور كشورهاي خارجي در همدان نيز تاكيد كرد و گفت: اگر تا ۲۰تا ۵۰درصد ظرفيت نمايشگاههاي داخلي با حضور كشورهاي خارجي پر شود كار ارزشمندي است كه زمينههاي لازم براي بازاريابي محصولات داخلي و شناساندن توانمنديهاي منطقهاي را فراهم ميسازد.
وي حذف سيب زميني از فهرست محصولات مشمول عوارض صادراتي را فرصت بزرگي براي همدان در صادرات مازاد نياز توليد سيب زميني همدان دانست و افزود:
در فرصت داده شده بايد سعي كرد محصول توليدي همدان به عراق صادر كرد.ك/۴ ۱۱۳۹/۵۶۴/۶۴۵ك/۳
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]