واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۴۹درصد بيماريهاي دام قابل انتقال به انسان است
بهگزارشايرنا،دكتر احمد كوشا،روز دوشنبه در نشستي با خبرنگاران با اعلام اينكه ازيك هزار و ۷۰۰بيماري شناخته شده دام، ۸۳۰نوع آنها قابليت انتقال به انسان را دارد، افزود: اين بيماريها از حيوانات مهرهدار به انسان ها منتقل ميشوند.
وي از آنفولاآنزاي پرندگان، هاري، تب مالت و جنون گاوي به عنوان عمدهترين بيماريهاي شناخته شده قابل انتقال به انسان ياد كرد.
كوشا بابيان اينكه بيماري هاري مدت هاست كه در آذربايجانشرقي هيچ تلفات انساني نميگيرد، افزود: ريشه اصلي اين بيماري در حيوان گزيدگي است كه همواره به عنوان يك عامل تعيينكننده در انتقال بيماريهاي مشترك انسان و حيوان مطرح است.
به گفته وي بيماري هاري بابكارگيري واكسن و سرم ضدهاري قابل پيشگيري است.
كوشا تاكيد كرد : در صورت عدم معالجه اين بيماري فرد مبتلا به طور حتم جان را از دست ميدهد.
وي بابيان اينكه عموم سگهاي ولگرد منشاءانتقال ويروس هاري هستند ،افزود:
برخي از سگهاي گله در مناطق روستايي نيز در خطر ابتلا به اين ويروس قرار دارند.
وي ابتلاي شهروندان طبقه مرفه به اين بيماري به علت نگهداري از سگهاي خانگي را مردود دانست و افزود:خوشبختانه اغلب صاحبان سگهاي خانگي نسبت به مايه كوبي حيوان خانگي خود اقدام ميكنند و در اين ارتباط خطري آنان را تهديد نميكند.
كوشا تعداد افرادي كه درسالهاي اخير باابتلا به بيماريهاري در آذربايجان شرقي ، جان خود را از دست دادهاند نزديك به صفر ارزيابي كرد.
به گفته وي آخرين مورد از مرگ و مير به دليل هاري در بين انسانها در اين ناحيه در سال ۷۶مشاهده شده است.
كوشا از انجام مايه كوبي مرتب و اقدامات پيشگيرانه در اين راستا را از دلايل افول ميزان تلفات اين بيماري در بين انسانها ياد كرد.
وي خاطر نشان كرد: در سال گذشته بيش از ۹هزار مورد حيوان گزيدگي در اين استان گزارش شد كه با مايه كوبي منظم مانع از گسترش آن گرديد.
به گفته وي، تب مالت بهعنوان يكي ديگر از بيماريهاي شايع وقابل انتقال بين دام و انسان است كه با مصرف مواد لبني آلوده و غير بهداشتي به انسان انتقال مييابد.
رييس مركز بهداشت آذربايجان شرقي از پنير تازه، شير خام و خامه روستايي به عنوان سه منشا مهم و اصلي انتقال تب مالت ياد كرد.
كوشا با تاكيد بر استفاده شهروندان از مواد لبني پاستوريزه خاطر نشان كرد: در صورتي كه به اجبار از مواد لبني غير پاستوريزه استفاده شود حتما بايد نسبت به مناسبسازي آن براي استفاده اقدام شود.
وي از جوشاندن شير و قرار دادن پنير تازه در آب نمك با غلظت ۱۲تا ۱۷ درصد را از جمله راههاي مقابله با ويروس احتمالي تب مالت در محصولات غير پاستوريزه ياد كرد. ك/۲
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]