واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اتحاديه ناشران قرآني؛ در ميانه يأس و اميد
گروه ادب: نزديك به يك سال از ايده تشكيل اتحاديه ناشران قرآني ميگذرد اما اين تشكل در دوراهي يأس و اميد گرفتارشده و در ادامه راه خود همچون گذشته به افزايش حمايتهاي نهادهاي متولي بهويژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيازمند است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در سالهاي اخير با تأكيد مسئولان بر پياده شدن اصل 44 قانون اساسي در كشور، اتحاديهها و اصناف نقش بسزايي در پيشرفت بخشهاي مختلف دولت خواهند داشت.
صنعت نشر قرآني در كشور ما در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، راه پرباري را در پيش گرفته است تا جايي كه هماكنون بيش از نيمي از ناشران كشور را، ناشران حوزه دين و قرآن تشكيل ميدهند. خوشبختانه آنچه در اين حوزه بيش از همه به چشم ميآيد حضور فعال ناشران بخش خصوصي است كه باعث شده كه فضاي حياتي خوبي در فعاليتهاي قرآني ـ اگرچه زير نظارت دولت ـ در صنعت نشر باقي بماند.
نكته قابل توجه در حوزه نشر قرآن و دين اينجاست كه اين دسته از ناشران از لحاظ حمايتهاي مادي و معنوي از جانب نهادهاي مسئول، هيچگونه تفاوتي با ساير ناشران ندارند و تا سال اخير از جانب هيچ صنف و تشكل خاصي پشتيباني نميشدند و حال كه زمزمههاي بحث تشكيل اتحاديه ناشران قرآني پيش آمده اين تشكل با موانع بسياري مواجه شده و چشم اميد به حمايت نهادها و ارگانهاي فرهنگي و قرآني دوخته است.
در سالهاي اخير، انجمنهاي زيادي مانند انجمن ناشران دانشگاهي، انجمن ناشران كودك و نوجوان، اتحاديه تعاوني ناشران و ... براي پيشرفت صنعت نشر و حمايت از اعضاي خود در كشور به وجود آمده و اكنون كه براي نخستينبار صحبت از ايجاد تشكلي براي ناشران قرآني به ميان ميآيد اين اتحاديه مظلوم و بدون داشتن حامي مشخصي مانده است.
شايد يكي از دلايل نبود حمايتهاي كافي از اين تشكل اين باشد كه برخي مسئولان فرهنگي ما هنوز بهدرستي به ضرورت وجود و اهميت آن در حوزه نشر قرآني پينبردهاند و از مشكلاتي كه دامنگير اين حوزه شده است بيخبرند. آنچه در سالهاي اخير بيش از پيش مطرح شده اين است كه تعداد كتابهايي در حوزه دين و قرآن انتشار يافته بسيار زياد بوده تا جايي كه ممكن است شخص آمارانديش را گمراه كند و از توجه به اين حقيقت تلخ باز دارد كه بخش عمدهاي از اين كتابها، مرتبه فكري، هنري و تأليفي نازلي دارند كه در مواقعي به خواندن بيش از يكبار نميارزد و تنها براي كسب منافع عدهاي سودجو به بازار آمدهاند.
حال در اين ميان اين پرسش پيش ميآيد چه نهاد يا تشكلي بايد مسئول نظارت بر كتابهاي قرآني اعم از تفاسير و ترجمههاي قرآن باشد؟
بيشك زماني اتحاديه ناشران قرآني ميتواند به اهداف از پيش تعيينشده خود به درستي دست يابد كه سايه ارزشمند حمايت را در بالاي سر خود احساس كند تا با اين پشتيبانيها در وضعيتي قرار گيرد كه كتابهاي ناشران قرآني خريداري و برايشان سودآورد شود و آنان بتوانند از طريق توليد كتابهاي باكيفيت، جايگاهي در خور شأن نشر قرآني كشور را رقم بزنند.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]