واضح آرشیو وب فارسی:الف: سهميهبندي براي ورود پسران به دانشگاه
آمارها نشان مي دهد در كنكور سال گذشته 62 درصد دختر و 38 درصد پسر، داوطلب كنكوردانشگاههاي سراسري بوده اند كه در نهايت از كل اين داوطلبان، دختران با 64 درصد پذيرش و پسران با 37 درصد توانسته اند به دانشگاه راه پيدا كنند.
به گزارش برنا، كنكور سراسري ورود به دانشگاه براي سال تحصيلي 88-87 در حالي به پايان رسيد كه براساس آمارها حدود يك ميليون و 400 هزار نفر براي تصاحب صندلي هاي خالي دانشگاه به رقابت نشستند.
بنا براين گزارش، تعداد داوطلبان كنكور در حالي افزايش مي يابد كه رشد ثبت نام و پذيرش دانشجويان دختر در سيستم آموزش عالي هر روز بيشتر شده و به مسئله اي جدي براي كارشناسان تبديل شده است.
آمارها نشان مي دهد در كنكور سال گذشته 62 درصد دختر و 38 درصد پسر، داوطلب كنكوردانشگاههاي سراسري بوده اند كه در نهايت از كل اين داوطلبان، دختران با 64 درصد پذيرش و پسران با 37 درصد توانسته اند به دانشگاه راه پيدا كنند.
اين آمار در حالي رشد چشمگير دختران در پذيرش كنكور ورودي دانشگاههاي دولتي را نشان مي دهد كه اضافه كردن پذيرفته شدگان در دانشگاه آزاد، آموزشكده هاي فني و حرفه اي و فراگيرپيام نور باز هم حاكي از تصاحب سهم 51 درصدي دختران در برابر سهم 49 درصدي پسران است.
به اعتقاد كارشناسان، فرصت كافي دختران براي تحصيل بدون دردسر رفتن به سربازي، شكل گيري تعريفي جديد از نقش هاي انسان ها در دنيا، ورود انگيزه بالاي پسران براي ورود به مشاغل آزاد و ده ها علت ديگر عواملي هستند كه در كنار فارغ التحصيلان دبيرستان ها بسياري از دختراني كه سالهاي قبل ديپلم گرفته اند را ترغيب مي كند تا به اميد قبولي در كنكور ثبت نام كنند.
از سوي ديگر به اعتقاد كارشناسان سازمان سنجش، اعلام ظرفيت دانشجو مبني بر پذيرش 9 نفر از هر 10 نفر و به دنبال آن ايجاد اميدواري براي پذيرش در دانشگاه، تسهيلات ثبت نام و طولاني بودن آن مهمترين علت افزايش ثبت نام كنندگان در كنكور بخصوص در ميان دختران بوده است.
از اين رو طي تصميم سازمان سنجش كشور، پذيرش جنسيتي به شيوه اي خاص در برخي رشتههاي كنكور اعمال خواهد شد كه بر اين اساس در برخي رشتهها پذيرش 30 درصدي براي دختران و پسران تضمين شده است و ظرفيت ساير رشته ها به صورت رقابتي تكميل خواهد شد.
اين پذيرش جنسيتي در برخي رشتههاي روزانه شامل برخي رشته هاي علوم پزشكي، مهندسي و علوم انسانيها صورت مي گيرد.
همچنين آمار پذيرفته شدگان نشان مي دهد به علت آن كه دختران از نظر هوش كلامي، جلوتر از پسران و از نظر هوش عملي، عقب تر هستند، آمار قبولي آنها در دروس حفظي بيشتر است بطوري كه بيشترين سهم قبولي دختران در دانشگاهها به رشته هايي چون الهيات، زمين شناسي، ادبيات، روان شناسي، علوم تربيتي، علوم اجتماعي و برخي از رشته هاي هنر، مربوط مي شود.
اين آمار در حالي روند صعودي خود را حفظ كرده است كه براساس مصوبه اي مقرر شده است كنكور سراسري تا سال 1390حذف شود و شرط پذيرش دانشجو و سوابق تحصيلي دوران دبيرستان ملاك پذيرش دانشجو قرار گيرد كه اين مصوبه براي ايجاد تناسب ميان پذيرفته شوندگان چندان منطقي به نظر نمي رسد.
پذيرش بالاي دختران بدون برنامه ريزي، در حالي به اوج خود نزديك شده است كه در مقابل علاقه پسران به رها كردن درس و وارد شدن به بازار كار، روز به روز بيشتر مي شود كه اين تفاوت مي تواند بستر بسياري از تغييرات ساختاري در مسائل اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و... باشد.
نكته قابل تامل در اين مسئله اين است كه آيا بايد اين افزايش حضور دختران در دانشگاهها را به عنوان يك مسير جديد در راه پيشرفت آنها به حساب بياوريم و يا عاملي تاثير گذار براي شكاف تحصيلي و در نهايت فاصله اجتماعي ميان آنها و پسراني كه به بازار كار روي مي آورند؟
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]