تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830898188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سهميه‏بندي براي ورود پسران به دانشگاه


واضح آرشیو وب فارسی:الف: سهميه‏بندي براي ورود پسران به دانشگاه
آمارها نشان مي دهد در كنكور سال گذشته 62 درصد دختر و 38 درصد پسر، داوطلب كنكوردانشگاههاي سراسري بوده اند كه در نهايت از كل اين داوطلبان، دختران با 64 درصد پذيرش و پسران با 37 درصد توانسته اند به دانشگاه راه پيدا كنند.

به گزارش برنا، كنكور سراسري ورود به دانشگاه براي سال تحصيلي 88-87 در حالي به پايان رسيد كه براساس آمارها حدود يك ميليون و 400 هزار نفر براي تصاحب صندلي هاي خالي دانشگاه به رقابت نشستند.

بنا براين گزارش، تعداد داوطلبان كنكور در حالي افزايش مي يابد كه رشد ثبت نام و پذيرش دانشجويان دختر در سيستم آموزش عالي هر روز بيشتر شده و به مسئله اي جدي براي كارشناسان تبديل شده است.

آمارها نشان مي دهد در كنكور سال گذشته 62 درصد دختر و 38 درصد پسر، داوطلب كنكوردانشگاههاي سراسري بوده اند كه در نهايت از كل اين داوطلبان، دختران با 64 درصد پذيرش و پسران با 37 درصد توانسته اند به دانشگاه راه پيدا كنند.

اين آمار در حالي رشد چشمگير دختران در پذيرش كنكور ورودي دانشگاههاي دولتي را نشان مي دهد كه اضافه كردن پذيرفته شدگان در دانشگاه آزاد، آموزشكده هاي فني و حرفه اي و فراگيرپيام نور باز هم حاكي از تصاحب سهم 51 درصدي دختران در برابر سهم 49 درصدي پسران است.

به اعتقاد كارشناسان، فرصت كافي دختران براي تحصيل بدون دردسر رفتن به سربازي، شكل گيري تعريفي جديد از نقش هاي انسان ها در دنيا، ورود انگيزه بالاي پسران براي ورود به مشاغل آزاد و ده ها علت ديگر عواملي هستند كه در كنار فارغ التحصيلان دبيرستان ها بسياري از دختراني كه سالهاي قبل ديپلم گرفته اند را ترغيب مي كند تا به اميد قبولي در كنكور ثبت نام كنند.

از سوي ديگر به اعتقاد كارشناسان سازمان سنجش، اعلام ظرفيت دانشجو مبني بر پذيرش 9 نفر از هر 10 نفر و به دنبال آن ايجاد اميدواري براي پذيرش در دانشگاه، تسهيلات ثبت نام و طولاني بودن آن مهمترين علت افزايش ثبت نام كنندگان در كنكور بخصوص در ميان دختران بوده است.

از اين رو طي تصميم سازمان سنجش كشور، پذيرش جنسيتي به شيوه اي خاص در برخي رشته‌ها‌ي كنكور اعمال خواهد شد كه بر اين اساس در برخي رشته‌ها پذيرش 30 درصدي براي دختران و پسران تضمين شده است و ظرفيت ساير رشته ها به صورت رقابتي تكميل خواهد شد.

اين پذيرش جنسيتي در برخي رشته‌ها‌ي روزانه شامل برخي رشته هاي علوم پزشكي، مهندسي‌ و علوم انساني‌ها صورت مي گيرد.

همچنين آمار پذيرفته شدگان نشان مي دهد به علت آن كه دختران از نظر هوش كلامي، جلوتر از پسران و از نظر هوش عملي، عقب تر هستند، آمار قبولي آنها در دروس حفظي بيشتر است بطوري كه بيشترين سهم قبولي دختران در دانشگاهها به رشته هايي چون الهيات، زمين شناسي، ادبيات، روان شناسي، علوم تربيتي، علوم اجتماعي و برخي از رشته هاي هنر، مربوط مي شود.

اين آمار در حالي روند صعودي خود را حفظ كرده است كه براساس مصوبه اي مقرر شده است كنكور سراسري تا سال 1390حذف شود و شرط پذيرش دانشجو و سوابق تحصيلي دوران دبيرستان ملاك پذيرش دانشجو قرار گيرد كه اين مصوبه براي ايجاد تناسب ميان پذيرفته شوندگان چندان منطقي به نظر نمي رسد.

پذيرش بالاي دختران بدون برنامه ريزي، در حالي به اوج خود نزديك شده است كه در مقابل علاقه پسران به رها كردن درس و وارد شدن به بازار كار، روز به روز بيشتر مي شود كه اين تفاوت مي تواند بستر بسياري از تغييرات ساختاري در مسائل اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و... باشد.

نكته قابل تامل در اين مسئله اين است كه آيا بايد اين افزايش حضور دختران در دانشگاهها را به عنوان يك مسير جديد در راه پيشرفت آنها به حساب بياوريم و يا عاملي تاثير گذار براي شكاف تحصيلي و در نهايت فاصله اجتماعي ميان آنها و پسراني كه به بازار كار روي مي آورند؟
 يکشنبه 16 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن