واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سمينار «جايگاه زن در اسلام» در دادگاه عالي داكا برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / دكتر سيد محمد رضا هاشمي: سمينار «جايگاه زن در اسلام» از سوي رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در داكا روز گذشته در سالن اجتماعات دادگاه عالي اين شهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در داكا، در اين سمينار كه با حضور استادان و دانشجويان دانشگاههاي داكا، وكلا و حقوقدانان، ديپلماتها و رسانهها برگزار شد، سخنرانان درباره ابعاد گوناگون شخصيت حضرت فاطمه زهرا (س) و نقاط آموزنده مهم در سيره عملي ايشان سخن گفتند.
در آغاز سمينار دكتر سيد «محمدرضا هاشمي» رايزن فرهنگي فلسفه گزينش عنوان «جايگاه زن در اسلام» را پاسخگويي به چالش و تهاجم و اتهامات غرب مبني بر عدم توجه به جايگاه حقيقي زن در اسلام و عدم استيفاي حقوق زنان در آيين اسلام، دانست و گفت: طي قرنهاي متمادي بر اثر غل و زنجيرهاي تحجر و قشريت تحت پوشش دين و در قرون جديد نيز با قيود مدنيتي تهي از اخلاق و تجدد گرايي، حق برخورداري از آزادي حقيقي و شايسته انسانيت از انسانها دريغ شده است.
وي با اشاره به پديدار شدن مصلحاني كه تلاش كردهاند انسانها را از شر قيود رهايي بخشند، امام خميني (ره) را مصلحي دانست كه نگاه جديد و انساني- اسلامي او به زن در نيمه دوم قرن بيستم تحولي عظيم در جامعه ايران و به تبع آن در ميان بسياري از مسلمانان و فرهيختگان درخصوص زنان ايجاد كرد و از يك سو ديوارهاي زندان تحجر و قشريت را از برابر زن برداشت و او را عنصري خلاق و اجتماعي كرد و از ديگر سو نگاه ابزارانگارانه و سودگرايانه به زن به عنوان كالا (كه تحفه غرب براي رهايي زن از زندان خانه بود) را بر هم زد و به عبارتي ايشان همزمان هم بتها و تابوهاي تحجر و قشريت را شكست و هم عروسكهاي تجدد و سكولاريسم را خُرد كرد و بدين ترتيب زن را از دو زندان آزاد كرد، زندان كُنج خانهها و زندان عشرتكدهها و حقوق وي را كه در اين زندانها از او دريغ داشته شده بود به وي بازگرداند.
دكتر «فرهمندپور» ميهمان اعزامي از ايران نيز طي سخناني گفت: زنان ايراني با الهام از آموزههاي ديني و اقتدا به الگوهاي اسلامي بهخصوص حضرت زهرا (س) نقشهاي متعددي را ايفا ميكنند بدون اينكه به نقش مهم آنان در خانه و خانواده خدشه وارد شود.
اين استاد دانشگاه افزود: زن ايراني از حضرت فاطمه (س) آموخته است كه نه نسبت به وظايف خود در خانه و خانواده كوتاهي كند و نه نسبت به جامعه و مصالح سياسي، اجتماعي بيتفاوت باشد و در عين حال تقوا، عبادت، ا خلاق اسلامي را نيز به عنوان عوامل تأمينكننده خوشبختي دنيا و آخرت خود مد نظر دارد.
«فرازنده» سفير ايران در داكا نيز در فرازهايي از سخنان خود با استناد به آيات و روايات جايگاه، نقش زن را در ديدگاه الهي مورد بررسي قرار داد و گفت: زن و مرد در انجام مسؤليتهاي فردي و جمعي، دريافت پاداش و جزا در برابر اعمال خود يكسان هستند و طبيعت انساني زن نه پستتر و نه منحرفتر از مرد است و هر دو مكمل يكديگرند.
وي همچنين افزود: در اسلام تلاش شده حقوق زنان حفظ شود و شواهد تاريخي نيز گواه آن است كه اسلام به زن حقوق مساوي در عقد قرارداد، معاملات، كسب درآمد و مالكيت مستقل اعطا ميكند و مالكيت زن را به اندازه مالكيت مرد محترم ميشمارد.
سخنرانان همچنين به بررسي نقش فرهنگ در ملتها، علل و عوامل انحراف و تأثيرپذيري فرهنگها، اصالت فرهنگ اسلامي خصوصاً در بعد زنان و راههاي پيروي از سيره اهل بيت(ع) به ويژه حضرت زهرا(س) را تبيين كردند.
سخنرانان بر اين نكته اتفاقنظر داشتند كه موج احقاق حقوق زن كه از سوي غرب مطرح شده همچون سيلي بنيانكن، كشورهاي اسلامي را در معرض تهديد قرار داده است و تنها راه نجات از اين هياهوي دروغين را بازگشت به ارزشهاي اسلامي و الگوگيري از بانوي بزرگ اسلام دانستند.
اين افراد همچنين با اشاره به حقوق زنان در اسلام، كه در هيچ مكتب و مذهب ديگري مورد توجه قرار نگرفته است، لزوم شناخت صحيح مقام زن در اسلام و بررسي آن را يادآور شدند.
همچنين، در آغاز اين سمينار فيلم سينمايي «مريم مقدس» كه در استوديوي رايزني فرهنگي به بنگالي دوبله شده است، به نمايش درآمد كه مورد توجه حضار نيز قرار گرفت.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]