واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل شركت سيمان باقران: خروج سيمان از سبد حمايتي، اين صنعت را به جايگاه واقعي آن نزديك ميكند
خبرگزاري فارس: مدير عامل شركت سيمان باقران گفت: خروج سيمان از سبد حمايتي، اين صنعت را به جايگاه واقعي آن نزديك ميكند و خروج سيمان از سبد حمايتي ميتواند به نقطه عطفي براي شكوفايي اين صنعت باشد.
حميدرضا محبيپور امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در بيرجند در خصوص تصميم اخير دولت مبني بر خروج سيمان از سبد حمايتي و رشد قيمت و صفهاي خريد سهام شركتهاي سيمان افزود: صنعت سيمان با اختصاص يارانههاي دولتي به صنعتي فاقد هرگونه رقابت كيفي و كمي تبديل شده بود و اين در درازمدت شايد باعث عقبماندگي اين صنعت در صنايع مشابه ميشد كه امروز شاهد اين اتفاق ميمون و مبارك چه رشد كمي و كيفي اين صنعت بوديم.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا توليد داخلي به آن اندازه رسيده است كه با آزاد شدن نرخ سيمان باعث ايجاد بازار سياه در اين محصول نشود، اظهار داشت: يكي از سياستهاي دولت در چند سال گذشته ايجاد صنايع مادر براي خودكفايي در توليد بوده است و اين مهم نتيجهاش امروز به وضوح قابل رويت است و ميتوان گفت صنعت سيمان به حدي رسيده است كه اگر دست واسطهها حذف شود علاوه بر تامين نياز بازارهاي داخلي، كشور ميتواند يكي از صادركنندگان سيمان نيز باشد.
مدير عامل شركت سيمان باقران گفت: به همين دليل نيازي به ايجاد بازار سياه براي محصولي كه به سهولت در اختيار عامه مردم است، وجود ندارد.
وي در مورد آينده سيمان باقران با توجه به وضع موجود اظهار داشت: اين موضوع از دو ديدگاه قابل بررسي است، مورد اول اين است كه با برداشتن يارانهها، بازار سيمان بازاري كاملا رقابتي شده و كسي در اين بازار جلوتر خواهد بود كه بهتر باشد.
محبيپور تصريح كرد: باتوجه به ميزان توليد و تكنولوژي پيشرفته اين واحد سيماني، قدرت رقابت با بهترينها را خواهيم داشت.
وي افزود: از ديدگاهي ديگر يكي از مسائل مهمي كه در صنايعي مثل سيمان مطرح است، مسئله حمل و نقل و دسترسي آسان به بازارهاي فروش است، كه از سويي اين پروژه در استاني نوپا بنا شده كه هنوز تا ساليان سال نياز شديد آن به سيمان توليد اين كارخانه بر كسي پوشيده نيست و از سويي ديگر افغانستان امروز براي ما به مشتري تبديل شده است كه شايد از لحاظ سهولت دسترسي و نزديكي بازار فروش، نتوان همتايي براي آن يافت و اين دو، سيمان باقران را در بين تمامي صنايع سيماني متمايز كرده است.
مدير عامل شركت سيمان باقران گفت: امروزه شاهد آن هستيم كه اقبال سرمايهگذاران در صنعت به سوي اين پروژه معطوف شده است، به حدي كه توانسته در جذب سرمايهگذاريهاي خرد و كلان در دور دسترسترين نقاط ايران هم موفق شود.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا تغييرات اخير، در سهام شركت سيمان باقران هم تاثيري گذاشته است يا خير، گفت: از آنجا كه سهام اين شركت و ساير شركتهاي سيماني بر اساس قوانين جمهوري اسلامي ايران حداقل دو سال پس از بهرهبرداري وارد بورس ميشود و به همين علت نميتوان آمار دقيقي در اين رابطه استخراج كرد، اعلام نرخ رشد سود سهام چيزي غيرممكن است اما شنيدهها از بازارهاي سهام حاكي از اين است كه سهام سيمان باقران نيز به طبع ديگر پروژهها، به رشدي 50 تا60 درصدي رسيده است و پيشبيني ميشود طي هفته آينده اين روند ادامه يابد.
محبيپور در تشريح آخرين وضعيت پروژه سيمان باقران كه كه يكي از پروژههاي تاثيرگذار خراسان جنوبي است، اظهار داشت: پروژه سيمان در وضع عمومي خوبي قرار دارد و تلاش ميكنيم فاز اول از اين پروژه عظيم را راهاندازي كنيم.
وي ادامه داد: از نظر اجرايي نيز كار نصب سازهها و تجهيزات فاز يك به پايان رسيده است و خط انتقال برق نيز طي چند روز آينده به اتمام ميرسد و به زودي استارت خط را خواهيم زد و اميدوارم بتوانيم به زودي كيسههاي سيمان را به بازار عرضه كنيم.
مدير عامل شركت سيمان باقران در مورد گلايهمندي بعضي سهامداران از تاخير در آغاز به كار فاز يك كارخانه گفت: بزرگترين سرمايه اين كارخانه حمايت مردمي آن است كه خوشبختانه در يكي از محرومترين مناطق كشور اين حمايت تاكنون پشتوانه فعاليت مديران بوده است.
محبيپور افزود: در پيشبينيهاي كارشناسان در تمامي صنايع، هميشه جايي براي اتفاقات و رخدادهاي احتمالي نيز گذاشته ميشود، كه پروژه سيما باقران در اين ميان از اين قاعده كلي مستثني نبوده است.
وي گفت: بنا بر پيشبيني ما، زمان بهرهبرداري از فاز يك اين پروژه، سه ماهه اول سال جاري اعلام شده بود اما امروز بنا به مسائلي با تاخيري به ميزان 45 روز اين فاز به توليد خواهد رسيد.
محبيپور مهمترين و اولين دليل اين تاخير را روند لجام گسيخته افزايش قيمتها خواند و تصريح كرد: در صنعت حرف اول را سرمايه و به عبارتي نقدينگي آن ميزند، زيرا با توجه به تورم هرچه قدرت خريد بالاتر باشد، خريد بهتر و با قيمت مناسبتر و سريعتر انجام ميشود.
مدير عامل شركت سيمان باقران يادآور شد: اين شركت نيز با توجه به پيشبينيهاي انجام شده و زمانبندي آزادسازي اعتبارات اخذ شده، اقدام به خريد ميكند، اما در ميانه راه اين پروسه عظيم با افزايش ناگهاني بهاي آهنآلات و فرآورده هاي وابسته به آن و عدم تناسب نياز پروژه و ميزان نقدينگي آزاد شده توسط بانكها، تاخيري در اين زمانبندي به وقوع ميپيوندد و در مرحله دوم مشكل كمبود و تامين برق مورد نياز پروژه نيز با توجه به مصرف زياد آن در فصل تابستان و قطعي آن نيز گريبانگير روند اجراي آن ميشود.
محبيپور در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به اعلام معاون وزير بازرگاني در خصوص اينكه ظرفيت توليد سيمان در كشور از مرز 55 ميليون تن در سال ميگذرد، سهم سيمان باقران از اين توليد چقدر است، گفت: سيمان باقران در مرحله اول با بهرهبرداري از فاز يك، روزانه 500 تن سيمان توليد و در آيندهاي نزديك با بهرهبرداري از تمام پروژه، روزانه سه هزار و 300 تن سيمان به بازار عرضه ميكند، كه نقش به سزايي در توليد سيمان در كشور را داراست.
وي از حمايتهاي مسئولان اجرايي استان و دولت نهم براي اجراي اين پروژه عظيم در خراسان جنوبي قدرداني كرد.
انتهاي پيام/ر
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 648]