واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مدير نيروگاه نكا: خاموشيهاي مازندران ناشي ازصدور برق نيست
مديرعامل نيروگاه برق نكا مازندران اعلام كرد: برخي فكر ميكنند كه خاموشيهاي برق در استان ناشي از صدور برق به كشورهاي همسايه است در صورتي كه اينگونه نيست.
"سيفالله علياصغري" روز شنبه در جمع خبرنگاران رسانههاي گروهي در محل نيروگاه همچنين گفت: براي تامين برق باكشورهاي همسايه تبادل انرژي داريم و در مجموع واردكننده انرژي برق هستيم.
وي با بيان اينكه انرژي برق قابل ذخيره كردن نيست، به تبادل انرژي برق نيروگاه نكا و شبكه كلي كشور اشاره كرد و گفت:در صدور برق با كشورهاي تركيه، عراق، پاكستان و افغانستان و در واردات با كشورهاي تركمنستان وارمنستان تبادل انرژي صورت ميگيرد.
علياصغري افزود: در چند سال اخير به دليل افزايش تعداد واحدهاي صنعتي، سالانه شاهد رشد هفت درصدي مصرف برق در كشور هستيم.
وي به قيمت انرژي برق در كشور ايران اشاره كرد و گفت: اكنون با توجه بهقميت بالاي سوختهاي فسيلي، از هر يك مترمكعب گاز سه كيلو وات بهارزش ۸۴۰ ريال انرژي برق توليد ميشود، در صورتيكه مصرفكننده بابت اين مقدار انرژي ۱۶۰ريال پرداخت ميكند.
مدير عامل نيروگاه نكا وضعيت مصرف و صرفه جويي برق مازندران را در كشور مطلوب دانست و ادامه داد : امسال به دليل خشكسالي و كاهش توليد برقآبي ناچار به خاموشي هستيم.
"علي اصغري" اضافه كرد: در سال جاري با توجه به كاهش نزولات جوي و گرماي بيسابقه، آب پشت سدهاي كشور نسبت به سالهاي گذشته، ۴۶درصد كاهش يافته و بر همين اساس توليد برق در نيروگاههاي برقآبي از هفت هزارو ۲۰۰مگاوات به دو هزار و ۵۰۰مگاوات رسيده است.
وي ادامه داد: در زمان حاضر با كاهش روشناييهاي درون شهري و برون شهري، پاركها، صنايع و اصناف بخشي از مصرف برق استان را كنترل كرديم تا جلوي خاموشيهاي گسترده گرفته شود.
وي گفت: صنعت برق در كل كشور ۲۲ميليون مشترك دارد و اگر هر مشترك يك لامپ ۱۰۰وات را در زمان اوج مصرف خاموش كند، در انرژي برق به ميزان قابل توجهي صرفهجويي خواهد شد.
وي تاكيد كرد: با كاهش ۱۰درصدي در مصرف برق ، بسياري از مشكلات ناشي از انتقال و توزيع برق بر طرف ميشود.
وي افزود: گاز و نفت عمدهترين سوخت نيروگاهها براي توليد برق است و هر گونه اتلاف برق، تاثير زيادي در مصرف منابع زيرزميني نفت و گاز خواهد داشت.
مديرعامل نيروگاه شهيد سليمي نكا خاطرنشان كرد: مصرف سالانه اين نيروگاه ۱۰ميليون مترمكعب گاز است كه با توجه به تجديد ناپذير بودن آن، بايد به فكر منابع جديدي براي تامين سوخت نيروگاه باشيم. ك/۳
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]