واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير نفت در جمع خبرنگاران: حمله به ايران قيمت نفت را به ارقام غير قابل پيشبيني افزايش ميدهد
خبرگزاري فارس: وزير نفت درباره ارتباط افزايش قيمت نفت با تهديدها عليه ايران گفت: وقتي با يك اظهار نظر قيمت نفت 10 تا 15 دلار تغيير ميكند اگر بعضي براي حمله به ايران ناداني كنند قيمت نفت قابل پيش بيني نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، غلامحسين نوذري روز شنبه در جمع خبرنگاران به تشريح دستاوردهاي سفرش به كنگره جهاني انرژي در مادريد اسپانيا پرداخت.
وي درباره ارتباط افزايش قيمت نفت با تهديدها عليه ايران گفت: وقتي با يك اظهار نظر قيمت نفت 10 تا 15 دلار تغيير ميكند اگر بعضي براي حمله به ايران ناداني كنند قيمت نفت قابل پيش بيني نخواهد بود.
نوذري تهديدهاي اسراييل درباره تنگه هرمز را به يك شوخي تشبيه كرد و گفت: هرگونه حمله نظامي به ايران پاسخي محكم و تصورناپذير خواهد داشت.
وزير نفت تاكيد كرد: امنيت تنگه هرمز به عهده كشورهاي منطقه است و ايران به عنوان كشور قدرتمند منطقه نقش اساسي در تامين آن دارد.
به گزارش فارس روزانه بين 15 تا 16 ميليون بشكه نفت از تنگه هرمز عبور ميكند.
وزير نفت گفت: ما اين تهديدها را بيشتر جو سازي ميدانيم و ايران كشور بزرگي است كه اين تهديدها بر آن اثري نخواهد داشت.
وزير نفت تاكيد كرد: ايران كشوري با توانمنديهاي فراوان است كه هرگز هيچ كشور ديگري تصور حمله به آن را نخواهد داشت.
نوذري با اشاره به كاهش پياپي ارزش دلار و تاثير آن بر قيمت نفت گفت: كشورهاي توليد كننده نفت، كاهش پياپي ارزش دلار، فعاليت زياد معاملهگران و بياطمينان از عرضه نفت در ميان مدت و درازمدت را از عوامل موثر در افزايش قيمت نفت ارزيابي ميكنند.
وي درباره كنگره جهاني انرژي كه هفته قبل در مادريد اسپانيا برگزار شد، گفت: در اين كنگره شركتهاي بينالمللي بر سرمايهگذاري در صنعت نفت متناسب با تقاضاي آينده تاكيد داشتند كه در كشورهايي مانند ايران، عراق، ليبي و ونزوئلا به دليل شرايط بينالمللي سرمايهگذاري مناسبي صورت نگرفته است.
نوذري همچنين با اشاره به اين اجلاس گفت: محور اصلي كنفرانس جهاني نفت مباحث فني و تكنيكي نفت است كه كشورهاي صاحب ذخاير نفت مطالعات، تحقيق، پژوهش و وضعيت توليد و نگاه آينده را مورد بررسي قرار دادند.
وزير نفت همچنين حضور هيئت ايراني در اين كنفرانس را فعال خواند و گفت: از 270 مقاله ارايه شده به كنفرانس مادريد 16 مقاله از ايران پذيرفته شده بود و يك مهندس جوان ايراني نيز با ارائه يك طرح برنده جهاني اين كنفرانس شد.
نوذري همچنين با اشاره به ملاقاتهاي حاشيهاي خود در كنفرانس مادريد گفت: ملاقاتهاي دو جانبهاي با وزير انرژي اسپانيا صورت گرفت كه در اين ديدار وضعيت انرژي اروپا توانمنديهاي ايران، ذخاير غني ايران مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
وي همچنين گفت: در اين ديدار درباره متنوعسازي ذخاير انرژي و تامين انرژي آينده اروپا مباحثي صورت گرفت.
نوذري گفت: از وزير انرژي اسپانيا كه وزارت صنايع و مسئوليت گردشگري اين كشور را نيز برعهده دارد براي سفر به ايران دعوت به عمل آمد.
نوذري افزود: با وزراي انرژي كشورهاي هند، كوبا و مديران شركتهاي اروپايي توتال، اني و استات اويل نيز مذاكراتي صورت گرفت.
نوذري همچنين با اشاره به ديدار خود با وزير انرژي ژاپن گفت: در اين ديدار پيام كتبي مدير عامل شركت «اينپكس» (اين شركت داراي سهم 10 درصدي در پروژه ميدان نفتي آزادگان است) مبني بر ادامه همكاريهاي اين شركت با ايران ارايه گرديد و آنها خواستار حفظ اين سهم در پروژه هستند و ما نيز تلاش ميكنيم اينپكس در اين پروژه بماند.
وي همچنين درباره مذاكرات دوجانبه خود با عراق گفت: در اين ديدار در گفتوگوها درباره همكاري ايران با عراق در زمينه توسعه ميدانهاي مشترك نفت و گاز، احداث پالايشگاه در جنوب كشور و سرمايهگذاري و تامين مالي پروژههاي نفتي عراق بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
وي روابط ايران و عراق را مثبت و سازنده خواند و گفت: وزارت نفت آماده همكاري با عراق در زمينه توسعه ميادين نفت و گاز است.
نوذري همچنين درباره ديدار خود با وزير نفت هند و مذاكره درباره خط لوله صلح (انتقال گاز ايران به پاكستان و هند) گفت: من در حاشيه اجلاس جده به وزير نفت هند گفتم شما بايد مشكل را با پاكستان حل كنيد و قرار شد تيمهاي فني دو طرف براي بررسي مشكلات انتقال گاز ايران به هند و پاكستان تشكيل شوند.
وزير نفت گفت: پس از به نتيجه رسيدن بررسيهاي تيمهاي مزبور از دو وزير هند و پاكستان براي نشست سهجانبه در تهران دعوت خواهم كرد.
وي 3 تا 4 هفته آينده را زمان دعوت از وزراي نفت كشورهاي هند و پاكستان براي نشست تهران ذكر كرد.
نوذري موضوع مكان تحويل گاز به هند و قيمتگذاري را دو بحث عمده قرارداد خط لوله صلح دانست و گفت: در حال حاضر دو گزينه براي انتقال گاز به هند وجود دارد كه تحويل گاز در مرز هند و يا مرز پاكستان از مواردي است كه بايد مورد مذاكره مجدد قرار گيرد.
وي همچنين گذشت زمان از قيمتگذاري قرارداد را يكي ديگر از ايرادهاي قرارداد خط لوله صلح ذكر كرد و گفت: مذاكرات اوليه در اين زمينه انجام شده و بايد تصميمگيري نهايي صورت گيرد.
نوذري درباره طولاني شدن مذاكرات خط لوله صلح گفت: اين قرارداد بزرگ است و جوانب مختلفي دارد كه بايد با دقت مورد بررسي قرار گيرد.
به گفته وزير نفت پاكستان اصلاح قيمت در قرارداد خط لوله صلح را پذيرفته است.
از وزير نفت درباره قيمت بنزين در بازارهاي بينالمللي سوال شد كه وي در پاسخ گفت: در حال حاضر بنزين در هر تن 1150 تا 1200 دلار در بازارهاي جهاني معامله ميشود و ما نيز براي واردات بنزين مشكلي نداريم.
وي درباره طرحي كه پيش از اين مبني بر توليد بنزين ظرف 48 ساعت مطرح شده بود گفت: ما براي واردات بنزين مشكلي نداريم و با اجراي پالايشگاههايي كه در دست احداث داريم تامين بنزين مشكلي نخواهد داشت.
نوذري طرح مزبور را يك طرح ويژه خواند و گفت: مطالعات آن انجام شده و كارهاي آزمايشگاهي آن به نتيجه مثبت رسيده است.
وي در مقابل اصرار خبرنگاران مبني بر تشريح طرح مزبور گفت: اين طرح در مجتمع پتروشيمي فعاليت دارد و به توليد مادهاي در كشور ميپردازد و در صورت نياز به توليد بنزين نيز خواهد پرداخت.
نوذري از تشريح جزئيات طرح مزبور خودداري كرد.
وزير نفت در پاسخ به اين سوال كه آيا در طرح هدفمند كردن يارانهها آزادسازي قيمت بنزين درمرحله اول قرار دارد گفت: اين موضوع كه اولويت در هدفمند كردن يارانه انرژي به چه صورت و با چه قيمتي باشد در دستور كار است كه مورد مطالعه و بررسي قرار بگيرد.
وي طرح شايعه آزادسازي بنزين از ابتداي مهرماه را رد كرد و گفت: فعلا برنامهاي براي آزادسازي قيمت بنزين نداريم و روند فعلي ادامه خواهد داشت.
از وي درباره احداث 1800 جايگاه عرضه cng تا پايان سال سوال شد كه وي در پاسخ گفت: اين برنامه با قوت و برنامهريزي صورت گرفته اجرا ميشود و ممكن است براي تامين كالاي آن مشكل ايجاد شود اما اين كار ادامه خواهد يافت.
وي طرح اقتصادي دولت تنها راه نجات مجموعه گرفتاريهايي است كه ابعاد مختلف اقتصاد كشور را درگير كرده است.
نوذري تصريح كرد: دولت نهم با شجاعت طرح تحولات اقتصادي را انجام ميدهد و همه كشور نيز بايد از آن دفاع كنند كه در اين مسير وزارت نفت با آمادگي ، اعتماد و اطمينان كامل اين طرح را عملي و اجرايي خواهد كرد.
نوذري گفت طرح تحولات اقتصادي رييس جمهور بزرگترين جراحي اقتصادي كشور است كه وزارت نفت در اين طرح نقش تامين و امنيت كامل انرژي را عهده دار است.
وي در مورد اظهارنظر اخير معاون سابق بين الملل نفت مبني بر ارزان فروشي به هند و پاكستان گفت: هر زمان هرقيمتي براي گاز ارائه شود ممكن است متناسب با تغيير قيمتهاي بازار نامناسب به نظر برسد اما مسير وزارت نفت در اين مذاكرات حفظ منافع ملي است.
وي گفت: ايران در قرارداد خط لوله صلح براي تغيير منحني و ضريب قيمت با دو كشور به توافق رسيده است.
وي در خصوص تاخير در اساسنامه نفت گفت: ما اساسنامه را تقديم دولت كردهايم و از طريق دولت به بايد به مجلس رود.
انتهاي پيام/
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]