واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سمنها در هفت روز
طرح و بررسي رازهاي زندگي موفق، دور انديشي سازمان ملي جوانان در تقويت سمن ها، پيگيري مشكل اشتغال نابينايان توسط سازمان مردمي نابينايان، نشست سازمان غيردولتي دفاع از قربانيان خشونت، تفكر محدود فرهنگي و نقش آن در رونق بافت تاريخي، تصميم دولت ايتاليا براي انحلال يك تشكل مرتبط با ايران و ... تنها برخي از اقدامات سازمان هاي مردمي طي هفته گذشته به شمار مي رود.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، سازمان هاي غير دولتي و مردم نهاد در قالب اجراي طرح ها و برنامه هاي خود در خصوص جوانان و به عنوان سازمان هاي مردمي كه مجوز رسمي از سازمان ملي جوانان كسب كرده اند، اقدامات ارزشمندي طي روزهاي اخير داشته اند كه شرح مختصري از فعاليت هاي آنها در گزارش پيش رو ارائه مي شود.
"رازهاي مديريت زندگي موفق" مطرح شد
دبير سازمان غيردولتي رايفر در گفت و گو با خبرنگار سرويس دانشگاه و تشكل برنا گفت: گارگاه آموزشي با عنوان رازهاي مديريت زندگي موفق روز شنبه هشتم تيرماه برگزار شد و دوره دوم آن 15 تيرماه از ساعت 16الي 20 در كانون شهيد فهميده واقع در گوهر دشت، بلوارمعلم برپا خواهد شد.
در حاشيه كارگاه آموزشي مذكور، سي دي هايي با موضوع هاي زندگي آرام، اعتماد به نفس و زنان و مردان مريخي كه از مجله موفقيت تهيه شده است، توزيع مي شود.
براساس اين گزارش، هدف از برگزاري اين كارگاه آموزشي ارتقاء سطح فرهنگي مردم با لحاظ مديريت زندگي موفق، چالش هاي زندگي و گذراندن بحران در زندگي است.
دورانديشي سازمان ملي جوانان در تقويت سمنها// چه كسي آن گام بلند را برداشت؟
در راستاي سياست كاهش تصدي گري دولت، اين زمينه سازي نبايد طوري انجام گيرد كه وظايف دولت را افزايش دهد. چرا كه در وضعيت موجود، سازمان هاي مردمي با اندكي فضا سازي مساعد مي توانند مسئوليت هاي ناشي از اين امر را خود به عهده گيرند... چه نهاد فعالي مي تواند بستر اين پيشرفت را فراهم كند و كدام سازمان دولتي مي تواند به تشكيل، نحوه فعاليت و هماهنگي ميان سازمان هاي مردم نهاد ياري رساند، بجز سازمان ملي جوانان به عنوان اتاق فكري فعال و كوشا كه تاكنون نيز نقش موثري در اين وادي ايفا كرده است...
سازمان هاي غيردولتي و مردم نهاد همواره در سراسر دنيا از شركاي مهم توسعه جوامع به شمار مي روند. چرا كه اين سازمان ها بستر رشد و ارتقاي افراد و نيز زمينه ساز بروز توانمندي ها و پتانسيل هاي جوانان در ايفاي مسئوليت اجتماعي محسوب مي شوند. برهمين مبنا در بحث موثرترين كانال مشاركت مردم در فعاليت هاي مرتبط با فرآيند توسعه پايدار نيز پاي سمن ها پيش كشيده مي شود.
به همين دليل هم مسئولان و هم برنامه ريزان طي سال هاي اخير در تلاش براي پيشرفت و ارتقاي سطح سمن ها بوده اند و هيچ زمان از رفع مشكل و دغدغه هاي آن غفلت نكرده اند.
بديهي است كه در راستاي سياست كاهش تصدي گري دولت، اين زمينه سازي نبايد طوري انجام گيرد كه وظايف دولت را افزايش دهد. چرا كه در وضعيت موجود، اين سازمان ها با اندكي فضا سازي مساعد مي توانند مسئوليت هاي ناشي از اين امر را خود به عهده گيرند.
جامعه نابينايان كرج مشكل اشتغال نابينايان را پيگيري ميكند
جامعه نابينايان كرج به عنوان سازماني مردم نهاد با هدف ارايه خدمات ويژه در زمينههاي آموزشي، فرهنگي، اجتماعي، رفاهي و تفريحي و ايجاد اشتغال نابينايان شهرستان كرج تاسيس و در حال فعاليت است.
هدف اصلي سازمان غيردولتي جامعه نابينايان كرج ارائه خدمات ويژه در زمينه هاي آموزشي، فرهنگي، اجتماعي، رفاهي و تفريحي همچنين رفع مشكل اشتغال افراد نابينا و پيگيري آن بوده است.
خدمات آموزشي، فرهنگي و هنري، ارائه خدمات مشاوره اي خانواده و كمك در امر ازدواج، تلاش در جهت كار آفريني و ايجاد اشتغال، فراهم نمودن بستر مناسب جهت گسترش امر آموزش و مطالعه و پژوهش از طريق فن آوري رايانه اي از جمله اهداف تشكيل جامعه نابينايان كرج است.
نشست سازمان مردمي دفاع از قربانيان خشونت
حاكميت حتي براي تأديب افراد هم مجاز نيست از هر روشي استفاده كند. مسئولان نظام اسلامي و دستگاه قضائي با هر گونه شكنجه و تعدي و تجاوز به حريم و حقوق عمومي و از جمله مصاديق شكنجه به شدت برخورد مي كنند... كساني كه مرتكب مصاديق شكنجه شوند چه مامور دولت و چه غير دولتي، شديدا مجازات مي شوند. مدعيان منع شكنجه خود بزرگترين ناقضان حقوق بشر هستند...
دري نجف آبادي از نظام قضائي كشور جمهوري اسلامي به عنوان مانع جدي شكنجه و خشونت ياد كرده و تصريح كرد: عرصه قضا بارزترين صحنه تجلي روح عدالت در كالبد حيات اجتماعي ملتها و اقوام است.
دكتر يدالله عليزاده ادامه داد: قوانين داخلي قانون اساسي كشور ما در بندهاي 37 و 38 و 39 و 22 به صراحت شكنجه را ممنوع كرده است و براي هر گونه شكنجه ضمانت اجرايي قرار داده شده و حقوق شهروندان رعايت شده است.
رونق بافت تاريخي با تفكر محدود فرهنگي به نتيجه نميرسد
عضو هيات مديره انجمن حافظان و دوستداران خشت خام يزد گفت: رونق ميراث فرهنگي و بافت تاريخي با تفكر محدود فرهنگي و عدم تصميمگيري سريع و مناسب هيچ زمان به نتيجه مطلوب نخواهد رسيد.
سيد مصطفي فاطمي افزود: اين انجمن عدم رعايت حقوق مادي و معنوي طرحهاي انجمنها به وسيله سازمان ميراث استان و اداره ارشاد شهرستان يزد را پيگيري ميكند.
وي در خصوص هدف از راه اندازي اين انجمن اظهار كرد: همانطور كه در معرفي انجمن اعلام شده بر اساس بيانيه ماموريتي، انجمن دوستداران و حافظان خشت خام انجمني است غير انتفاعي، غيرسياسي، فراگير و هدف ما صيانت از ميراث فرهنگي پيوند باورهاي ارزشمند گذشته با مردم حال و آينده است.
فاطمي در خصوص معرفي و بيوگرافي از انجمن بيان كرد: انجمن دوستداران و حافظان خشت خام به عنوان يك انجمن فراگير از سال 1383 مجوز گرفته و توسط جمعي از فعالان و علاقه مندان در استان يزد تشكيل شده است. البته اعتقاد مديران انجمن و تفكر حاكم استفاده از پتانسيل فكري، فرهنگي و نظرات علاقه مندان، فعالان و افراد در اين زمينه است.
تصميم تحريك آميز دولت ايتاليا براي انحلال يك تشكل مرتبط با ايران
دولت ايتاليا در تصميمي تحريك آميز در نظر دارد موسسه ايتاليايي "شرق و خاورميانه" كه انستيتوي ايران شناسي نيز بخشي از آن است را به دليل كمبود بودجه منحل كند.
دولت جديد ايتاليا اخيرا طرحي را به تصويب رسانده است كه بر اساس آن بيش از يك صد نهاد دولتي كه به ادعاي دولت اين كشور "بيهوده" به حساب مي آيند تعطيل و منحل خواهند شد.
دليل اين تصميم صرفه جويي در بودجه دولتي در سال آينده ميلادي اعلام شده است. اين طرح اگر چه بسياري از نهادهاي واقعا "بيهوده" را در برمي گيرد ولي موسسه ايتاليايي شرق و آفريقا را نيز شامل شده است. معياري كه وزارت بودجه ايتاليا براي بيهوده خواندن نهادها انتخاب كرده است پرداخت حقوق به تعداد زياد افراد شاغل در اين نهادها است.
نشست آسيبشناسي سمنهاي استان فارس
مدير كل دفتر امور اجتماعي سازمان ملي جوانان با تأكيد بر افزايش ميل به توسعه در فضاي سمن هاي فعال در امور جوانان گفت: سازمان هاي مردمي با ضعف مديريت داخلي مواجه هستند كه در همين راستا در سال جاري 12 اجلاس سراسري در حوزه توانمندسازي تشكل ها برگزار مي شود.
نشست آسيب شناسي سازمان هاي مردم نهاد جوانان در استان فارس از سوي سازمان ملي جوانان اين استان و با حضور 150 نفر از دبيران سمن ها تشكيل شد.
مدير كل دفتر امور اجتماعي سازمان ملي جوانان در اين نشست، با اشاره به اينكه سمن ها بايد نتيجه فعاليت خود را در محيط اجتماعي ببينند، گفت: نخستين ضعف سازمان هاي مردم نهاد جوانان، مربوط به اساسنامه است كه بايد در جلسات داخلي و مجامع عمومي تشكل برطرف شود.
دوره توانمندسازي دبيران سازمان هاي مردم نهاد برگزار شد
مدير سازمان ملي جوانان استان گلستان از برگزاري نخستين دوره توانمندسازي دبيران سازمان هاي مردم نهاد در ابتداي خردادماه سال 87 خبر داد.
سيد محمد حسيني از برگزاري نخستين دوره توانمندسازي دبيران سازمان هاي مردم نهاد در ابتداي خرداد ماه، در سال 87 خبر داد.
مدير سازمان ملي جوانان استان گلستان با اشاره به برگزاري اين دوره سه روزه اظهار داشت: اين دوره در اردوگاه فرهنگي و تربيتي آموزش و پرورش و با حضور 80 نفر از دبيران سازمان هاي مردم نهاد برگزار شد.
وي به ارائه موضوعات مرتبط با اصول برنامه ريزي، مديريت زمان، مديريت تدوين طرح ها، نوآوري و دستيابي به موفقيت، مهارت ارتباط با ديگران و مديريت مالي در اين دوره اشاره كرد و افزود: در حاشيه برگزاري اين دوره برنامه هايي ورزشي و تفريحي هم پيش بيني شد.
آموزش مقابله با بحرانهاي زندگي
افزايش مهارتهاي زندگي و مقابله با بحران هاي زندگي به همت سازمان غير دولتي رايفر كرج آموزش داده مي شود.
دبير سازمان غيردولتي رايفر در گفت و گو با خبرنگار سرويس دانشگاه و تشكل برنا با اعلام اين خبر افزود: موضوع ناهنجاري هاي اجتماعي در قالب آموزش مهارت هاي زندگي، نحوه گذران زندگي در بحران، انتخاب همسر و ارتباط زوجين از جمله موضوعات مطرح در اين برنامه ها خواهد بود.
جلال مسلمان آموزش گذران زندگي در بحران، مشكلاتي كه افراد در زندگي مواجه مي شوند و نحوه مقابله با بحران و مديريت آن در موارد طلاق را از ديگر محورهاي اساسي قابل طرح در اين موضوعات عنوان كرد.
وي افزود: از ديگر موارد مورد بررسي در اين برنامه آموزش و تدريس انتخاب همسر طي شش ساعت و در دو جلسه سه ساعته است و همچنين آموزش آنها در مورد خانواده، تحصيلات و سن و موارد طرح شده در عقد نامه از ديگر موارد قابل طرح است.
***
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 445]