واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وزير فرهنگ و ارشاد: ما در نوشتن به ميزان قابل توجهي كم آوردهايم
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: وقتي دليل بخشي از كمبودهاي خود در عرصه فرهنگ و هنر را پيجويي ميكنيم مشخص ميشود ما در حوزه نوشتن به ميزان قابل توجهي كم آوردهايم.
به گزارش خبرنگار باشگاه جواني، مراسم پنجمين دوره جايزه "قلمزرين" عصر روز گذشته 13 تيرماه با حضور "محمدحسين صفار هرندي" وزير فرهنگ ارشاد اسلامي، "علياكبر اشعري" رئيس كتابخانه ملي، "علياكبر ولايتي" رئيس انجمن قلم و اهالي فرهنگ و ادب كشور برگزار شد.
در اين مراسم كه در محل انجمن قلم برپا شد، "علياكبر ولايتي" رئيس انجمن قلم درباره چگونگي شكل گيري اين انجمن اظهار داشت: انجمن قلم با گردهم آمدن نويسندگان متعهد و پايبند به انقلاب و مباني آن و پاسدار هويت ملي شكل گرفت. در حالي كه در زمان پيش از انقلاب تنها آن دسته از اهالي قلم تشويق ميشدند كه به لحاظ سيره فكري و خط مشي سياسي با افرادي كه دلبسته آب و خاك و دين بودند فرق داشتند.
"ولايتي" در ادامه تصريح كرد: توقع ميرود كه ايراني كه امروز پرچمدار جهان اسلام است در حوزه فرهنگ هم پيشتاز باشد. فضاي فرهنگي دنيا امروز در دست ما نيست. ديگران هستند كه براي فرهنگها و آينده فرهنگي جامعه بشري از طريق رسانهها تبليغ ميكنند و تصميم ميگيرند و نقش ارزشها و ضد ارزشها را جابجا ميكنند.
"محمدحسين صفار هرندي" وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخناني در اين مراسم بيان داشت: بيترديد همه شاخههاي فرهنگ و هنر پابر شانههاي قلم نهادهاند و همگان آگاهي هنري خودشان را مديون قلم نويسندگان هستند.
وي افزود: سررشته پيوند دهنده عرصههاي گوناگون فرهنگي هنري قلم است. وقتي دليل بخشي از كمبودهاي خود در عرصه فرهنگ و هنر را پيجويي ميكنيم مشخص ميشود ما در حوزه نوشتن به ميزان قابل توجهي كم آوردهايم. به طور مثال وقتي دلايل عقب ماندن سينما را پيجويي ميكنيم مشخص ميشود اين ضعف به دليل فقدان سناريوي مناسب است كه بايد از دل يك رمان مطلوب نشئت گرفته باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه افزود: در ديگر حوزهها هم با همين مسئله رو به رو هستيم. نه اينكه بخواهيم بار كمبودها را بر دوش اهل قلم بيندازيم بلكه از آن جهت كه اهل قلم در حوزه فرهنگ سررشتهدار قلمداد ميشوند، بايد بپذيرند كه اگر كمبودي برجسته شده خودشان را هم اهل قصور و تقصير قلمداد كنند.
"صفار هرندي" با اشاره به سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي گفت: امسال با توجه به سيامين سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي كه مهمترين حادثه قرن گذشته است، بايد در حوزه فرهنگ فعاليتهاي مرتبط بسياري جهت پيشبرد مقاصد انقلاب انجام دهيم.
وي افزود: هرچند در اين سي سال گذشته اتفاقات بزرگي در عرصه فرهنگ و هنر افتاده است اما اين فعاليتها و اعمال ما در عرصه فرهنگ، به تناسب بزرگي انقلاب در بازنمايي هنرمندانه و زيباي آن انجام گرفتهاست؟
صفار هرندي در پايان از حمايت ويِژه وزارت ارشاد از آثار متناسب با موضوع انقلاب اسلامي خبر داد و تأكيد كرد: اميدواريم امسال اولين قدمها در زمينه معرفي انقلاب به وسيله فرهنگ و هنر برداشته شود و مقدمهاي باشد تا ما به احوال همه ملتها كه متأثر از انقلاب ما، جنبش بزرگي را در جهان امروز به وجود آوردهاند، سرك بكشيم.
به گزارش برنا، در ادامه مراسم "علياكبر اشعري" رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز گفت: در بسياري از مراكز علمي بزرگ جهان ايرانيان نقشهاي بسيار حساس و كليدي را در اختيار دارند كه اين نشان از ذكاوت و هوش ما ايرانيان ميدهد.
"اشعري" تأكيد كرد: ما بيشتر به فكر اين هستيم كه وظيفهاي را كه برعهده داريم به خوبي انجام دهيم و خيلي اوقات نميدانيم كه افراد آژانسهاي خبري گوناگون دنيا در پي نوشتن يك يادداشت در روزنامه يا مجلهاي با فرد نويسنده ارتباط ميگيرند و سعي دارند تا ظرفيت او را در زمينه اهداف خود بكار گيرند.
رئيس كتابخانه ملي درباره توسعه كتابخانه ملي نيز بيان داشت: با شوراهايي كه ما در كتابخانه ملي در رشتههاي مختلف تشكيل داديم و با رصد كردن كتابهاي منتشر شده خارجي و خريد سالانه صدها ميليون تومان كتاب خارجي قصد تعامل با ديگر نقاط دنيا و همچنين توسعه كتابخانه ملي و تغذيه محققان و مترجمان را داريم.
در پايان مراسم نيز برگزيدگان اين جايزه به شرح زير اعلام و تجليل شدند:
در بخش شعر ، "ترنم داوودي سكوت" قربان وليئي، برگزيدهي سال 85 و "دستور زبان عشق" قيصر امينپور، برگزيدهي سال 86 شد. داوري بخش شعر را عباسعلي براتيپور (سرگروه)، صابر امامي، پرويز بيگي حبيبآبادي، رضا اسماعيلي و پدرام پاكآيين برعهده داشتند.
در بخش داستان، سال 85 برگزيده نداشت و در سال 86، دو رمان "قاعدهي بازي" فيروز زنوزي جلالي و "انجمن مخفي" احمد شاكري برگزيده شدند.
سميرا اصلانپور (سرگروه)، راضيه تجار، كامران پارسينژاد، سهيلا عبدالحسيني و زهره يزدانپناه قرهتپه، داوران بخش داستان بودند.
در بخش پژوهش ادبي نيز "از اين باغ شرقي" (نظريههاي نقد شعر كودك و نوجوان) پروين سلاجقه، برگزيدهي سال 85 و "آيين آينه" (سير تحول نمادپردازي در فرهنگ ايراني و ادبيات فارسي) از حسينعلي قبادي، برگزيدهي سال 86 شد. داوران بخش پژوهش ادبي، شمسالدين رحماني (سرگروه)، حميد گروگان، علي معلم، يحيي يثربي و عباس اشرفي بودند.
شايان ذكر است، به هريك از برگزيدگان، جايزهاي معادل 10 ميليون ريال اهدا خواهد شد.
***
در باشگاه جواني برنا ثبتنام كنيد: [email protected]
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]