تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836907714
نظرسنجي تلفني از مردم تهران درباره احترام
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نظرسنجي تلفني از مردم تهران درباره احترام
رفتارها- براي اين كه ديگران به ما احترام بگذارند، اولين قدم اين است كه به آنها احترام بگذاريم.احترام گذاشتن به ديگران نشانه اين است كه خود ما نيز شايسته احترام هستيم.
مدير طرح: سميه گايكاني
همكاران: سيامك كفايي، شبنم چهره، فريده درفشي، زهرا ادريس آبادي، ميترا زاغي و مصطفي كوچكي
پيشگفتار
احترام موهبتي است كه همه آن را مي خواهند اما معدودي بدستش مي آورند. چـرا؟ احتـرام اكتـسابي است؛ هرگز به كسي اهدا نميشــود. امروزه با هجوم مردم بـراي انجام دادن سراسيمه كارها، انـدك افـرادي داراي اراده، بـردبـاري يا پشتكار مورد نيازبراي مورد احترام واقع شـدن حقيقي هستند. ايـجـاد احـتـرام نـيازمند زمان و درنظر گرفتن جزئيات ظريف است تا بتوان به بهترين نتيجه دست يافت. احترام همچنين رابطه مستقيم با شـهرت و اعتـبـار شـما دارد. از خود جلوه اي متشخص بسازيد، احترام بـه عنـوان نتيجه ظاهر خواهد شد.
بياحترامي كردن به ديگران فقط به برخوردهاي درون خانواده اختصاص ندارد. ممكن است هريك از اعضاي خانواده، به دلايل مختلف مانند روحيات آنها، برخوردهايي كه از كودكي با هم داشته اند ويا طرز فكر آنها وشناخت آنها ازهم، يكديگر را محق آن بدانند. درجمع دوستان ويا نشست هاي خانوادگي افراد محبت خود را ديگر با ابراز كردن و به زبان آوردن به يكديگر نشان نمي دهند افراد بر خلاف گذشته كه بزرگترها براي كوچكترها داستان ميگفتند وكوچكترها با احترام از كارها وبرنامه هاي خود با آن ها سخن ميگفتند و همه از بودن در كنار يكديگر لذت مي بردند، از اينگونه رفتارها لذت نمي برند، حالا ساعات با هم بودن به تماشاي فيلم ويا شنيدن موسيقي ويا انجام بازي هاي مختلف مي گذرد. آدم ها از يكديگر دور شده اند و علت آن را تكنولوژي مي دانند اما اگرمحبت ها كم رنگ شده و شيوه احترام گذاشتن ها متفاوت شده و ارتباطات گذشته براي ما بي معني شده آيا فقط دليلش وجود تكنولوژي ست يا چيز ديگر ؟
مرضيه مهدوي در سايت همشري آنلاين در مطلبي با عنوان "احترام؛ چيزي كه اين روزها كمتر ميبينيم" چنين مينويسد:"ديگر الان همه ميدانند كه در دوره «گذار» هستيم. داريم از «سنت» به طرف«مدرنيته»حركت ميكنيم و در واقع زندگيهايمان ملغمهاي از سنت و مدرنيته است. شايد اين زندگي قاطيپاطي شده ما، مال اين باشد كه تكليفمان با خودمان روشن نيست. نميدانيم كه دلمان ميخواهد سنتي باشيم يا مدرن بودن را ميپسنديم؟ جالب است كه هر دو بخش، جذابيتهايي دارند.
ميخواهيم با افكار سنتي، زندگي مدرن و لوكس داشته باشيم و حتي برعكس با افكار مدرن،دو دستي به سنتهايي چسبيدهايم كه براي بعضيهايش هيچ توجيهي نداريم و نميدانيم براي چه به آنها چسبيدهايم؟ چند مثال، موضوع احترام گذاشتن را روشن ميكند. دلمان مي خواهد هميشه احترام ببينيم."
همانطور كه قبلا نيز اشاره شد، احترام چيزي است كه بايد آن را آموخت. احترام ذاتي نيست كه هنگام تولد با ما به دنيا بيايد، درطول زندگي افراد وقتي درجايگاهي قرارمي گيرند با توجه به شغل و شهرت و اعتباراحترام گذاشتن به آنها متفاوت مي شود. احترام به معناي احساس ارزش و اعتبار براي كسي است و افراد خودشان آن را به دست مي آورند. با توجه به اين كه تمامي آدم ها لايق احترام هستنداما عواملي مانند احترام گذاشتن به ديگران، احترام گذاشتن به خود، داشتن اعتماد به نفس، نترسيدن از تصميم گيري، و خوب لباس پوشيدن در احترامي كه جلب مي كنند متفات است.
براي اين كه ديگران به ما احترام بگذارند، اولين قدم اين است كه به آنها احترام بگذاريم .احترام گذاشتن به ديگران نشانه اين است كه خود ما نيز شايسته احترام هستيم. احترام نگذاشتن به ديگران باعث مي شود مردم به ما مانند يك انسان بي محبت نگاه كنند.
راه هاي گوناگوني وجود دارد تا از طريق آن به كودكان بياموزيم كه چگونه به ديگران احترام بگذارند. بيشتر پدرومادرها عادت دارند همه چيز را به فرزندانشان امر كنند:( همانطور كه من مي گويم بايد رفتار كني ، بايد به مادرت احترام بگذاري و... ) در واقع، والدين ميتوانند دستورات خود را به كودكان تحميل كنند، اما نمي توانند آنها را به احترام گذاشتن امر كنند. ما مي توانيم فرزندانمان را مجبور كنيم همان گونه كه ما مي خواهيم رفتار كنند، اما نمي توانيم مجبورشان كنيم كه به ما و بقيه مردم احترام بگذارند. احترام را بايد كسب كرد.
در دين اسلام نيز به احترام گذاشتن به يكديگر توصيه شده است:
"احترام به مؤمنين به خاطر اين كه مؤمن هستند. احترام به خداست. چنان كه خداوند مؤمنين را بزرگ داشته و حرمت مؤمن را به پايه حرمت كعبه بلند داشته است. دل مؤمن خانه خداست و جان مؤمن به سبب ورود ايمان ارزشمند شده است پس اكرام او اكرام خداست.
من اتى غنيا فتواضع له لغناه ذهب ثلثا دينه؛ (۳۳۸)
و آن كه نزد توانگر رفت و به خاطر مالدارى وى در برابرش فروتنى كرد دو ثلث دينش را به باد داد.
تواضع داشتن در برابر ديگران موجب خشنودى خداوند مي شود وهر كه در برابرديگران فروتن باشد به همان اندازه به او فروتني مي شود و كساني كه براي وجود خود ارزش قائل باشند ودر برابر ديگران احساس ضعف نداشته باشند به راحتي مي توانند براي خدا به بندگان او فروتني كنند. خداوند منان در قرآن كريم سوره اسراء آيههاي23 و24 ميفرمايد:
و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر [خود] احسان كنيد. اگر يكى از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگى رسيدند به آنها [حتى] اوف مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى و از سر مهربانى بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو پروردگارا آن دو را رحمت كن چنانكه مرا در خردى پروراندند.
شش گروه هستند كه به هيچ وجه وارد بهشت نمي شوند يكي از اين گروه ها كساني هستند كه احترام پدرومادر خود را بجا نمي آورند وبه آنها بي احترامي وبا صداي بلند صحبت ميكنند."
در پايان يادمان باشدكه احترام من، با خودم است، حفظ احترام ما وظيفهي ديگران نيست. مادامي كه آن را حفظ كنيم، ديگران نيز حرمت نگه ميدارند. اما وقتي كه با بيحرمتي، دريده شد، انتظار از ديگران براي نگهداري چيزي كه خودمان ارزشي برايش قائل نيستيم كار عبث و بيهودهايست.
كليات تحقيق
در اين گزارش با به كارگيري نظرسنجي تلفني و بدست آوردن آمارها، پردازش و تحليل علمي آنها، سعي شده است تا به نظر مردم تهران درباره احترام دست يافت. اين گزارش حاصل جمع آوري پاسخ 1177 نفر از مردم تهران به پرسشنامه تهيه شده توسط واحد نظرسنجي تلفني مركز مطالعات و تحقيقات رسانه اي موسسه همشهري است. اين افراد به صورت تصادفي و بر اساس مراجعه به فهرست شماره تلفن ها (از 22000000 الي 88999999) انتخاب شدند. در اين گزارش نظر كساني كه تمايل به پاسخگويي به تمام پرسش هاي تحقيق را داشته اند، منعكس شده است.
اهداف تحقيق
هدف كلي اين تحقيق بررسي جايگاه احترام در بين مردم شهر تهران است.
روش نظرسنجي
در اين پژوهش، از نظرات عامه مردم به صورت تلفني (نظرسنجي تلفني) به روش پيمايشي و نمونه گيري تصادفي استفاده شده است. عددهاي داخل جدول گرد شده است. نتايج نظرسنجي هاي گذشته اين مركز نشان مي دهد كه رعايت نسبت جنسي در فرآيند اجراي نظر سنجي هاي تلفني بسيار مشكل و گاه (بخصوص با توجه به محدوديت زماني) غيرممكن است. از اين رو در گزارش نتايج نظرسنجي ها ارتباط بين متغيرهاي مستقل از قبيل جنس و سن و تحصيلات با متغير وابسته مهم سنجيده و از كا اسكوار (chi-square) براي محاسبه سطح معني داري آن استفاده مي شود. نتايج قابل اعتماد (در سطح معناداري 95 درصد به بالا) گزارش خواهد شد.
جامعه نمونه
در اين تحقيق نمونه آماري شامل 1177 نفر از مردم تهران است لازم به ذكر است كه از اين تعداد 37 درصد مرد و 63 درصد زن هستند.
زمان اجراي نظرسنجي
اين نظرسنجي از تاريخ 8 تا 12 خرداد ماه 1387 توسط گروه نظرسنجي مركز مطالعات و تحقيقات رسانه اي روزنامه همشهري انجام شده است.
پرسشنامه نظرسنجي
1. جنس
2. سن
3. تحصيلات
4. به نظرشما به چه كساني بايد احترام گذاشت؟
5. فكر مي كنيد اين روزها احترام بين افراد كم شده يا نه؟
6. چرا احترام كم شده؟
7. به نظرشما خانم ها بيشتراحترام ديگران را رعايت مي كنند يا آقايان؟
8. شما معمولا در مقابل بي احترامي ديگران چه كار مي كنيد؟
9. به نظرشما براي اينكه آدم احترام خودشو حفظ كند چه كارهايي مي تواند انجام دهد؟
10. به نظرشما چطور احترام گذاشتن بيشتر را در جامعه رواج دهيم؟
11. اگر بي احترامي در جامعه عادت بشود به چه نتيجه اي خواهيم رسيد؟
12. چه كسي در جامعه موظف است به مردم ياد بدهد احترام همديگر را رعايت كنند؟
چكيده:
طرح نظرسنجي حاضر، به منظور دست يافتن به نظر مردم تهران درباره احترام به اجرا درآمده است. يافته هاي اين طرح به قرار زير است:
- 63 درصد از پاسخگويان زن و 37 درصد مرد هستند.
- 18 درصد پاسخگويان در گروه سني 26-30 سال قرار دارند.
- 37 درصد از پاسخگويان داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند.
- 33 درصد از پاسخگويا ن معتقدند به بزرگ تر ها بايد احترام گذاشت.
- 89 درصد از پاسخگويان فكر مي كنند احترام بين مردم كم شده است.
- 24 درصد از پاسخگويان تغيير فرهنگ در جامعه را دليل كم شدن احترام مي دانند.
-46 درصد از پاسخگويان عنوان كردند خانم ها بيشتر احترام ديگران را رعايت مي كنند.
- 28 درصد از پاسخ گويان در مقابل بي احترامي ديگران سكوت مي كنند.
- 55 درصد از پاسخگويان براي حفظ احترام خود معتقدند به يكديگر بايد احترام بگذاريم.
- 49 درصد از پاسخگويان عنوان كردندبا احترام گذاشتن به يكديگر مشود احترام را در جامعه رواج داد.
- 64 درصد از پاسخگويان اظهار داشتند اگر بي احترامي عادت شود جامعه دچار هرج و مرج مي شود.
- 37 درصد از پاسخگويان، خانواده را مسئول آموزش رعايت احترام در جامعه اعلام كردند.
جنس پاسخگويان
بر اساس جدول شماره 1، از ميان 1177 نفر پاسخگو 63 درصد زن و 37 درصد مرد هستند.
جدول و نمودار شماره 1- توزيع پاسخگويان بر اساس جنس
جنس
تعداد
درصد
زن
736
63
مرد
441
37
جمع
1177
100
سن پاسخگويان
جدول شماره 2، نشان دهنده توزيع جامعه آماري اين تحقيق است. همان طور كه مشاهده مي شود بزرگترين گروه سني در 1177 نفر پاسخگوي اين تحقيق را گروه سني 26-30 سال (18 درصد) و كوچك ترين گروه سني را افراد 46 تا 50 سال (5 درصد) تشكيل مي دهند.
جدول و نمودارشماره 2- توزيع پاسخگويان بر اساس سن
سن
تعداد
درصد
30 – 26 سال
209
18
35 – 31 سال
169
15
21 – 25 سال
158
13
20 – 15 سال
137
12
45 – 41 سال
116
10
60 – 51 سال
111
9
36 – 40 سال
110
9
60 سال به بالا
103
9
50 – 46 سال
64
5
جمع
1177
100
سطح تحصيلات پاسخگويان
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 3، از ميان 1177 نفر پاسخ گو 37 درصد ديپلم و 5 درصد بي سواد هستند.
جدول و نمودار شماره 3- توزيع پاسخگويان بر اساس تحصيلات
تحصيلات
تعداد
درصد
ديپلم
436
37
كارشناسي به بالا
220
19
راهنمايي
136
12
فوق ديپلم و دانشجو
134
11
ابتدايي
133
11
دبيرستان
61
5
بيسواد
57
5
جمع
1177
100
به چه كسي بايد احترام گذاشت؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره4، از ميان 1177 نفر پاسخگو، 33 درصد معتقدند به بزرگ ترهابايد احترام گذاشت.
جدول ونمودارشماره 4- توزيع پاسخگويان بر اساس تقسيم بندي آن ها از افراد قابل احترام
به چه كسي بايد احترام گذاشت
تعداد
درصد
بزرگترها
389
33
كسي كه لايق احترام باشد
304
26
پدر و مادر
220
19
همه افراد
219
19
همه اعضا خانواده
37
3
جمع
1177
100
فكرميكنيد اين روزها احترام كم شده است يانه؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 5، 89درصد از پاسخگويان عنوان كردند كه احترام در بين مردم كم شده است.
جدول نمودار شماره 5- توزيع پاسخگويان بر اساس اعتقاد آنها به كاهش احترام درجامعه
فكر مي كنيد احترام بين مردم كم شده است
تعداد
درصد
بله
1048
89
خير
96
8
نمي دانم
33
3
جمع
1177
100
چرا احترام كم شده است؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 6، از ميان 1048 نفر پاسخگويي كه عنوان كردند احترام كم شده ، 24 درصد علت آن راتغيير فرهنگ درجامعه مي دانند
جدول ونمودار شماره 6- توزيع پاسخگويان بر اساس اينكه چرا احترام كم شده است
چرا احترام كم شده
تعداد
درصد
تغيير فرهنگ
252
24
مشغله زياد
224
22
مشكلات اقتصادي
203
20
تغييرشيوه زندگي
151
14
نميدانم
74
7
وجود تنش هاي عصبي
46
4
تنوع طلبي
44
4
رسانه ها عامل آن هستند
28
3
كمبود وقت
26
2
جمع
1177
100
خانم ها بيشتر احترام ديگران را رعايت مي كنند يا آقايان؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 7، از ميان پاسخ گويان 46 عنوان كردند خانم ها بيشتر احترام ديگران را رعايت مي كنند.
جدول ونمودار شماره 7– توزيع پاسخگويان بر اساس عقيده آنها به اينكه خانم ها بيشتراحترام ديگران را رعايت مي كنند يا آقايان
خانم ها بيشتر احترام ديگران را رعايت مي كنند يا آقايان
تعداد
درصد
خانمها
538
46
آقايان
406
34
فرقي ندارد
233
20
جمع
1177
100
درمقابل بي احترامي ديگران چه عكس العملي نشان ميدهيد؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 8، 28 درصد از پاسخگويان عنوان كردند در مقابل بي احترامي ديگران سكوت مي كنند.
جدول ونمودار شماره 8 – توزيع پاسخگويان بر اساس عكس العمل آنها در مقابل بي احترامي ديگران
عكس العمل پاسخگويان در مقابل بياحترامي ديگران
تعداد
درصد
سكوت مي كنم
327
28
اهميتي نمي دهم
205
18
بي احترامي مي كنم
166
14
تحمل مي كنم
141
12
ناراحت مي شوم
107
9
تذكر مي دهم
88
8
بستگي دارد
77
6
نسبت به او سرد مي شوم
41
3
پرخاش مي كنم
19
2
جمع
1177
100
براي اينكه آدم احترام خودش را حفظ كند چه كارهايي ميتواند انجام دهد ؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 9، از بين 1177 پاسخگو ، 55 درصد معتقدند براي حفظ احترام، بايد به ديگران احترام گذاشت..
جدول و نمودار شماره 9 – توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها براي حفظ احترام خود
نظر پاسخگويان براي حفظ احترام خود
تعداد
درصد
خودش به ديگران احترام بگذارد
650
55
حد خودش را رعايت كند
242
21
بستگي به شخصيتش دارد
170
14
رعايت ادب
115
10
جمع
387
100
چطور احترام گذاشتن بيشتر را در جامعه رواج دهيم؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 10، از ميان 1177 نفر پاسخگو، 49 درصد براي اينكه احترام در جامعه رواج يابد معتقدند بايد به يكديگر احترام گذاشت.
جدول و نمودار شماره 10 – توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها درباره چگونگي رواج احترام در جامعه
چگونگي رواج احترام بيشتر در بين مردم
تعداد
درصد
به يكديگر احترام بگذاريم
567
49
فرهنگ سازي
216
18
ترويج شيوه هاي احترام ازطريق رسانه ها
152
13
آموزش به كودكان
107
9
آموزش به همه
94
8
نمي شود
35
3
جمع
1177
100
نتايج رواج بي احترامي در جامعه :
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 11، 64 درصد از پاسخگويان ، گفته اند كه جامعه دچار هرج و مرج مي شود.
جدول ونمودار شماره 11- توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها درباره نتايج حاصله از عادت شدن بياحترامي در جامعه
نتيجه بوجود آمدن بي احترامي در جامعه
تعداد
درصد
هرج و مرج بوجود مي آيد
751
64
از بين رفتن حدود افراد
181
16
بيمحتوا شدن زندگي
109
9
بدبختي بوجود مي آيد
106
9
نميدانم
30
2
جمع
1177
100
چه كسي در جامعه موظف است رعايت احترام يكديگر را به مردم آموزش دهد؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 12، از ميان 1177 نفر پاسخگو ، 37 درصد خانواده را مسئول آموزش رعايت احترام در جامعه ميدانند.
جدول ونمودار شماره 12- توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها در مورد مسئول آموزش رعايت احترام در جامعه
مسئول آموزش رعايت احترام در جامعه
تعداد
درصد
خانواده
441
37
رسانهها
296
25
همه مردم
181
16
دولت
122
10
آموزش و پرورش
95
8
نميدانم
42
4
جمع
1177
100
تاريخ درج: 12 تير 1387 ساعت 09:11 تاريخ تاييد: 13 تير 1387 ساعت 12:32 تاريخ به روز رساني: 13 تير 1387 ساعت 12:28
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]
-
گوناگون
پربازدیدترینها