واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مسوول دامپزشكي: ظهور بيماريهاي نوپديد و بازپديد يك مشكل اساسي است
رييس اداره مبارزه با بيماريهاي دامي دامپزشكي گيلان گفت: مشكل اساسي دنيا در بحث بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات، ظهور بيماريهاي نوپديد و بازپديد و نحوه مبارزه با آنها است.
"دكتر محمد ابراهيمي" روز پنجشنبه به مناسبت روز جهاني مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، گفت:
"جنون گاوي"، "بروسلوز"، "تب خونريزيدهنده "، "هاري"، "آنفلوانزاي پرندگان"، "سارس"، " تب مالت" و"تب كريمه كنگو"از جمله بيماريهاي نوپديد و بازپديد و از نوع بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات شمرده ميشوند.
وي افزود: اين بيماريها هر كدام به نوبه خود در يك مقطع زماني به معضل و بحراني جهاني تبديل شده و بروز آن در ۳۰سال اخير نگرانيهايي را در مجامع بينالمللي به وجود آورده است.
"دكتر ابراهيمي" با بيان اينكه علت يك سوم مرگ و مير در آمريكاي جنوبي و لاتين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان است، گفت: ازمجموع يك هزار و ۷۰۹عامل بيماريزاي شناخته شده براي انسان، ۸۳۲بيماري آن بين انسان و حيوانات مشترك است.
وي جمعيت شناسي، خصوصيات رفتاري جوامع انساني، تكنولوژي و صنعت، مسافرت، سازگاري و تغيير ميكروب و اختلاف در اقدامات بهداشتي را از عاملهاي موثر در انتقال اين نوع بيماريها عنوان كرد.
رييس سازمان نظام دامپزشكي گيلان تاكيد كرد: عدم ظهور و بروز بيماريهاي ياد شده در زمان حاضر به معناي عدم بروز و يا شيوع دوباره آن نيست و بايد با واكسيناسيون، سمپاشي و ساير اقدامات بهداشتي، مانع از بروز دوباره آن شويم.
وي تصريح كرد: تمام تلاش اداره دامپزشكي هم پيشگيري، كنترل و ريشه كني بيماريهاي مشترك ، جلوگيري از ورود بيماري به كشور، جداسازي انسان از منبع عفونت حيواني، ايمن سازي، پيشگيري دارويي، درمان حيوانات براي كاهش خطر انتقال اين بيماريها است.
" دكتر ابراهيمي" ادامه داد: اين اداره كل تلاش ميكند با اين اقدامات دستيابي بهامنيت غذايي و سلامت غذا، كاهش مخاطرات ناشي از بقاياي داروهاي دامپزشكي و موادشيميايي و در نتيجه ورود و حضور محصولات دامي در بازارهاي جهاني و سلامت جامعه را فراهم كند.
وي يادآورشد: در استان گيلان ۳۵گروه دامپزشكي دولتي با همكاري ۳۱ گروهبخش خصوصي، در زمينه كنترل بيماريهاي عفوني و مشترك بين انسان و حيوان فعاليت ميكنند و با اعزام روزانه به مناطق مختلف ييلاقي و روستاها، واكسيناسيون دام و ارايه خدمات بهداشتي، درماني و آزمايشات مختلف را انجام ميدهند.
بهگفته رييس اداره مبارزه با بيماريهاي دامي دامپزشكي گيلان ميزان بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان درگيلان كم است و اين استان در جايگاه مطلوبي به لحاظ پيشگيري، كنترل و يا مبارزه با اين بيماريها قرار دارد.
بهگفته وي، به طور نمونه اقدامات كنترلي براي بيماري جنون گاوي به طور دايم انجام ميشود ودر چند سال اخير هيچ موردي از ابتلا دامها بهاين بيماري گزارش نشده است.
وي با بيان اينكه پارسال ۲۸هزار و ۸۰۳نوبت سر گاو، عمليات تست سل براي شناسايي دامهاي مسلول انجام شد، اظهار داشت: در صورتي كه نتيجه تست مثبت بوده ودام مبتلا به سل يا بروسلوز(تب مالت) باشد، دام بيمار كشتار و ۷۵درصد غرامت مربوطه به دامدار پرداخت ميشود.
"دكتر ابراهيمي" افزود: پارسال بالغ بر ۱۵۰ميليون و ۷۴۰هزار ريال غرامت بابت مبتلا بودن ۸۱راس دام به بيماري سل و تب مالت به دامداران استان پرداخت شد.
وي در خصوص ديگر خدمات ارايه شده، گفت: در زمينه شناسايي دامهاي مبتلا به بروسلوز نيز ۱۸هزار نمونه خون از دامها گرفته شد و همچنين ۵۹۰راس از تك سميها(همانند اسب و الاغ) استان گيلان براي شناسايي دامهاي مبتلا به بيماري "مشمشه" مورد آزمايش قرار گرفتند كه هيچگونه موارد مثبتي گزارش نشد.
رييس سازمان نظام دامپزشكي گيلان ادامه داد: علاوه بر آن گروههاي اعزامي دامپزشكي استان، ۳۱۰هزار نوبت سر گاو و ۵۷۰هزار نوبت سر گوسفند و بز را عليه بيماري "شاربن" كه يكي از بيماريهاي مشترك و خطرناك بين انسان و حيوان هست، مايهكوبي كردند.
وي خاطرنشان كرد: همچنين علاوه بر عمليات واكسيناسيون بيش از ۱۰هزار قلاده سگ عليه بيماري هاري ، قلادهگذاري و صدور شناسنامه و مايه كوبي اين سگ ها بصورت رايگان نيز انجام شد.
" دكتر ابراهيمي" افزود: در خصوص پيشگيري و كنترل بيماري انگلي مشترك هم علاوه بر حمام و سمپاشي ۵۰۰هزار نوبت سر گوسفند و بز، ۱۷۵هزار گاو و گوساله نيز با استفاده از سموم يارانهدار دولتي سمپاشي و حمام گرديده و نيز جايگاه اين دامها نيز براي از بين بردن انگلها و كنترل آنها سم پاشي شد.
وي با بيان اينكه اين خدمات به صورت رايگان به دامداران ارايه ميشود، از اجراي طرح پوشش خدمات روستايي و عشايري خبر داد و افزود: در اين طرح با همكاري بخش خصوصي دامهاي روستاييان و عشاير در زمينه بيماري بروسلوز، هاري، تب برفكي كنترل و مراقبتهاي لازم در اين زمينه به صورت رايگان انجام ميشود، در مقابل هزينه ارايه خدمات توسط اداره كل دامپزشكي به بخش خصوصي پرداخت ميشود.
۱۳تير ماه مصادف با سوم جولاي روز ملي مبارزه با بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوانات نامگذاري شده و علت آن نيز در اين است كه در ۱۲۳ سال قبل يعني در سال " ،۱۸۸۵لوئي پاستور" يكي از دانشمندان بزرگ جهان توانست كودك نه سالهاي را كه به علت گازگرفتگي در معرض ابتلا به بيماري هاري بود از مرگ نجات دهد.
بر طبق تعريف سازمان جهاني بهداشت ( ,(WHOزئونوزها يا بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان ، بيماريها و عفونتهايي هستند كه به طور طبيعي بين حيوانات مهرهدار و انسان انتقال مييابد.
بر همين اساس و به منظور پيشگيري كنترل و مبارزه بااين بيماريها، با توجه به قانون سازمان دامپزشكي كشور مصوب سال ۱۳۵۰يكي از وظايف دامپزشكي همكاري با نيروهاي بهداشت در امر مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و دام است. ك//۳
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]