واضح آرشیو وب فارسی:مهر: متكي:معضلات اقتصادي بين المللي ناشي از شكست مديريت جهاني است
وزير خارجه ايران كه براي شركت در اجلاس سالانه شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل موسوم به اكوسوك در نيويورك به سر مي برد، روز گذشته در جمع مقامات عاليرتبه اين شورا عملكرد بعضي از قدرتهاي جهاني را كه اقتصاد جهاني را با بحران مواجه كرده، مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از بخش مطبوعات نمايندگي دائمي ايران در سازمان ملل، متكي در اين سخنراني با اشاره به معضلات كنوني اقتصاد جهاني كه دستيابي به اهداف توسعه پايدار از جمله ريشه كني فقر را با مشكل مواجه ساخته است، ضمن انتقاد از عملكرد بعضي از قدرتهاي جهاني اظهار داشت: اين معضلات ناشي از شكست مديريت جهاني است.
وي گفت: مديريت جهاني بايد مورد آسيب شناسي جدي قرار گيرد. اين مديريت در حوزه سياسي با نوعي ديكتاتوري و محدوديت در مشاركت براي تصميم گيري مواجه است و در حوزه اقتصادي از بي عدالتي و فاصله غني و فقير رنج ميبرد. سياستهاي جاه طلبانه و سلطه جويانه اين قدرتها باعث شده است نظام بعد از فروپاشي بلوك شرق، نه تنها از برقراري صلح و ثبات و ارائه يك تصوير روشن از آينده عاجز بماند بلكه مشكلات به مراتب بيشتري نسبت به قبل از فروپاشي بلوك شرق براي جهانيان بوجود آورد.
وزير خارجه ايران در ادامه اظهارات خود به بحران جهاني غذا و قيمت نفت اشاره كرد و آن را عامل عملكرد و دخالت بعضي از قدرتهاي جهاني در مناطق نفت خيز، دخالت شركتهاي فرامليتي و واسطه اي در بازار، افزايش ماليات انرژي در كشورهاي صنعتي و كاهش ارزش دلار دانست.
وي با اشاره به نظام اقتصادي و تجاري حاكم بر جهان اظهار داشت، منابع اقتصادي و تجاري جهان در اختيار يك قدرت قرار گرفته است و در چنين شرايطي فقيرترين كشورها بيشترين ضرر را از شرايط فعلي متحمل شده اند. در چنين وضعيتي نقش و رسالت ما بعنوان اعضاي جامعه بين المللي كه دنبال توسعه پايدار هستيم اقتضا ميكند كه در پي ايجاد يك نظام تجاري و اقتصادي نويني باشيم كه بتواند ما را به اهدافمان رهنمون سازد.
متكي با اشاره به همكاري كشورهاي جنوب – جنوب و حمايت مالي اوپك از كشورهاي كمتر توسعه يافته و در حال توسعه آنرا نمونه بسيار خوبي براي مشاركت در حل بحران مالي و مشكلات كشورهاي درحال توسعه دانست.
اين مقام ايراني در پايان اظهار داشت، اكوسوك بعنوان يك ارگان اصلي سازمان ملل همراه با ساير نهادهاي ذيربط بين المللي، نبايد از هيچ تلاشي در جهت رسيدن به نظم نوين تجاري و اقتصادي كه ما را در رسيدن به توسعه پايدار رهنمون ميسازد، دريغ نمايد. در چنين شرايطي است كه اعتبار و حيثيت سازمانهاي بين المللي مخصوصاً سازمان ملل متحد در سطح جهاني بطور چشمگيري ارتقاء خواهد يافت.
يادآوري مي گردد، سه روز اول اجلاس جاري اكوسوك به نشست مقامات عاليرتبه اختصاص دارد. اجلاس اكوسوك تا اوايل مرداد ماه در قالب نشست هاي كارشناسي ادامه خواهد داشت.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]