واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسوولان سمنان نسبت به رشد اعتياد به مواد مخدر صنعتي هشدار دادند
مسوولان مبارزه با مواد مخدر در استان سمنان اعتياد به مواد مخدر صنعتي در اين استان را رو به رشد ميدانند.
گزارشهاي دريافتي حاكي از اين است كه ۵۰درصد معتادان جديد اعتياد به مواد صنعتي دارند و كشف مواد صنعتي نيز رو به افزايش است.
مسوولان و كارشناسان در اين زمينه به خانوادهها هشدار داده و با اشاره به خطرات بسيار زياد اعتياد به اين مواد خواستار مراقبت بيشتر از فرزندان هستند.
موادمخدر صنعتي شامل كراك و كريستال و قرصهاي روانگردان است كه جوانان به دليل داشتن لحظاتي خوش و همراه با نشاط به غلط به آن روي ميآورند.
آنچه جوانان امروز بهعنوان نياز اصلي خوداز آن نام ميبرند تاميننيازهاي مالي نيست بلكه ايجاد نشاط و شادي است.
جوان امروز داشتن روحيه شاد و اجراي برنامههاي مناسب در اوقات فراغت را بههر چيز ديگري ترجيح ميدهد و اگراين نياز طبيعي او از روشهاي درست تامين نشود، براي ايجاد روحيه شاد به راههاي نادرست متوسل خواهد شد.
فرمانده انتظامي استان سمنان نيز با اشاره به تغيير الگوي مصرف مواد مخدر بر كنترل فرزندان و مقابله جدي با اين مساله تاكيد دارد.
سردار "عليرضا طاهري"كشف گسترده اين مواد توسط ماموران مبارزه با مواد مخدر در اين استان بيانگر اين خطر است كه مسوولان و خانوادهها بايد نسبت به آن هوشيار باشند.
معاون سياسي امنيتي استانداري سمنان نيز اين تغيير الگوي مصرف مواد مخدر را مورد اشاره و هشدار قرار داد.
"احمد عجم" به تغيير رويكرد مصرف مواد مخدر از مواد سنتي به صنعتي و شيميايي گفت: براي مقابله با افزايش مصرف اين نوع مواد مخدر در استان سمنان از دو سال پيش برنامهريزي شده است.
"قرصهاي روانگردان"يا بهتعبير عام "قرص اكس" يكي از روشهاي نوين ايجاد شادي كاذب در جوانان است.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان با اشاره به تغيير الگوي مصرف مواد مخدر و استفاده از مواد جديد نظير قرصهاي روانگردان در بين جوانان هشدار داد.
سرهنگ "عبدالحسين اميديان" افزود: مصرف مواد مخدر صنعتي به ويژه كراك كريستال و قرصهاي روانگردان رو به رشد است و ۵۰درصد معتادان جديد متاسفانه به اين مواد آلودهاند.
وي بر ضرورت توجه به مسايل فرهنگي و تفريحي جوانان تاكيد كرد و گفت:
۵۰درصد مشكل جوانان با شاد نگهداشتن آنها و برنامهريزيهاي مناسب براي اوقات فراغت آنان رفع ميشود.
شركت در مهمانيهاي شبانه، زندگي در خانههاي دانشجويي و كارگري و رفت و آمد با افرادي كه پدر و مادر از آنها شناخت درست و كاملي ندارند، زنگ خطري براي خانوادههاست كه بايد به آن توجه ويژهاي داشته باشند.
سرهنگ اميديان از خانوادهها خواست با حضور شخص معتمدي اجازه شركت فرزندانشان را در نقاط خوش آب و هوا و يا مهمانيها بدهند.
وي با بيان اينكه مصرف قرص اكس برخلاف ساير موادمخدر علائم ظاهري ندارد افزود: زمان شروع علامتهاي مصرف قرص اكس ۱۵دقيقه پس از مصرف آن است.
او گفت: والدين، بروز علائمي نظير مشاهده ابراز احساسات بيدليل، حساسيت بيش از حد به نور توسط فرزندان، قفل شدن فك، نوشيدن بيش از اندازه مايعات و تعريق زياد بدن فرزندانشان را بايد به عنوان زنگ خطري بدانند و نسبت به استفاده فرزندان از قرص اكس حساسيت نشان دهند و مشكوك شوند.
وي گفت: عمده تلاش ماموران مبارزه با مواد مخدر بر كشف مواد صنعتي نظير كراك و كريستال استوار است به طوريكه در سه ماهه اول امسال ۱۰۰كيلوگرم از اين نوع مواد در استان سمنان كشف شده است.
وي گفت: سال گذشته در اين استان ۳۰۰كيلوگرم از اين نوع مواد كشف و ضبط شده است.
كارشناسان امور اجتماعي ميگويند از آنجايي كه قرصهاي روانگران به صورت فلهاي و بدون پوشش مناسب به فروش ميرسد، شناسايي آن آسان است.
اگر اين قرصها را كه معمولا به رنگهاي قرمز، زرد و آبي است و تصاوير مختلفي از جمله لنگرگاه، ،TNTفرشته، پروانه، سگ و گل سه يا پنج پر بر روي آنها شكل بسته است، در بين دو انگشت گرفته و فشار دهيم به سرعت خرد شده و يا گرد آن بر روي دست باقي ميماند.
بايد بدانيم كه اثر قرصهاي روانگردان بر بدن بسيار خطرناكتر از ساير مواد مخدر است زيرا هيچ پادزهري براي مقابله با عوارض ناشي از قرص اكس شناسايي نشده و مصرف اين قرصها اگر با مصرف مشروبات الكلي همراه باشد احتمال سنگكوب و مرگ ناشي از آن را به بيش از ۶۰درصد افزايش ميدهد.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان سمنان نيز رواج مواد مخدر صنعتي را تهديدي براي جوانان دانست.
سرهنگ "حجتالله واعظينژاد" گفت: مواد اعتيادآور مصنوعي با سرعت در حال گسترش در همه جوامع و خانوادهها است كه اين مساله باعث بروز نگراني در جوامع مختلف از جمله ايران شده است.
وي تصريح كرد: سير صعودي گرايش به اين مواد، سود هنگفت و گرايش نسل جوان و قشر زنان شرايط نگرانكنندهاي ايجاد كرده است كه بايد از ديدگاههاي مختلف فرهنگي، اجتماعي و امنيتي مورد ملاحظه قرار گيرد.
وي، آساني ساخت و توليد و تهيه مواد محرك از نوع "آمفتامين" و حمل و نقل و مصرف اين مواد را تاييدكننده اين مطلب دانست.
واعظينژاد با تاكيد بر اينكه جوانانمان را بايد در مقابل اين تهديد بزرگ محافظت كنيم افزود: خطر موادمخدر و مواد اعتيادآور نوين (مواد صنعتي و شيميايي) بسيار جدي است و همه اقشار اجتماع بويژه جوانان و نوجوانان را تهديد ميكند.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان سمنان بهنقل از مدير اجرايي دفتر مواد مخدر سازمان ملل گفت: سوء مصرف مواد مخدر صنعتي ديگر به قشر جوان و يا به يك كشور خاص محدود نميشود و كشورها بايد به طور يكپارچه نسبت به شناسايي و اتخاذ راه حلها و اقدامات لازم مبادرت كنند.
كارشناسان معتقدند كه بايد براي جوانان محيطي شاد فراهم كرد تا آنها براي رسيدن به شادي در دام استفاده از مواد روانگران نيافتند.ك/۴ ۶۰۸/۵۹۹/۵۰۶
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]