واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پايان 35 ساعت عمليات آوار برداري برج سعادت آباد
اعتماد ملي: با خارج كردن 17 جسد از كارگران مدفون شده زير آوار برج 7طبقه مهرسيما در سعادتآباد، پرونده اين حادثه دردناك به دادسراي جنايي تهران فرستاده شد تا ميزان تخلف 5 متهم دستگيرشده مشخص شود.عصر روز پيش با گذشت نزديك به 35 ساعت از وقوع حادثه، عمليات گسترده نيروهاي امدادي براي خارج كردن اجساد پايان يافت و نيروها اقدام به پاكسازي محل كردند .
يزدانيچراتي معاون دادستان و سرپرست دادسراي ناحيه 7 كه در محل حادثه حاضر شده بود با بيان اينكه پرونده اين حادثه به دادسراي جنايي تهران فرستاده شد، از دستگيري متهمان پرونده اظهار بياطلاعي كرد و گفت: با كشته شدن 17 كارگر تاكنون، مقصران اين حادثه متهم به قتل غيرعمد شناخته ميشوند و بررسيها از سوي بازپرس پرونده انجام ميشود.
براساس آخرين اطلاعات به دست آمده پرونده پس از فرستاده شدن به دادسراي جنايي به دليل عدم صلاحيت به دادسراي رسيدگي به جرائم پزشكي فرستاده شد تا بازجويي از 5 متهم (دو سازنده، مهندس ناظر، مهندس محاسب و پيمانكار) آغاز شود.
سايه مرگ روي بلوار فرهنگ سعادتآباد
بيش از 24 ساعت از وقوع حادثه در كوچه 24 شرقي بلوار فرهنگ سعادتآباد ميگذشت اما خروارها آوار ناشي از تخريب يك ساختمان 7 طبقه، دهها نيروي امداد و چندين دستگاه بولدوزر روشن حكايت از وسعت يك حادثه تلخ داشت. خانواده قربانيان همچنان به زنده ماندن فرزندانشان اميد داشتند و با بيرون آوردن يك جسد، دواندوان به سمت آن رفته و در دل دعا ميكردند تا جسد، متعلق به فرزندشان نباشد. جمعيت زيادي در محوطه حادثه نظارهگر عمليات خاكبرداري بودند، نيروي انتظامي و پليس راهنمايي و رانندگي نيز در محل حاضر بودند تا با متفرق كردن جمعيت از حوادث احتمالي جلوگيري كنند.امدادگران خسته از ساعتها عمليات همچنان كار ميكردند. اما خارج شدن اجساد كارگران يكي پس از ديگري اميد زنده ماندن يكي از حادثهديدگان را كمرنگ ميكرد. هيچ كارگري زنده بيرون نيامد. گويي سايه مرگ قصد رفتن نداشت.
عمليات امدادرساني ادامه دارد
بهروز تشكر، مديركل روابط عمومي سازمان آتشنشاني تهران كه از اولين دقايق وقوع حادثه در محل حاضر است به ادامه عمليات امدادگران براي خارج كردن اجساد احتمالي زير آوار كه متعلق به كارگران است اشاره كرد و به اعتماد ملي گفت: از ساعت 47/8 دقيقه دوشنبه دهم تيرماه در حالي كه تنها سه دقيقه از وقوع حادثه ميگذشت، 90 امدادگر 8 ايستگاه حريق و نجات با استفاده از آخرين دستگاههاي تخصصي نجات، 5 بيل مكانيكي، بولدوزر، لودر ، كاميونهاي حمل نخاله شهرداري در محل تخريب ساختمان 7 طبقه 32 واحدي در كوچه 24 شرقي بلوار فرهنگ سعادتآباد حاضر شده و عمليات سنگيني را آغاز كردند. در حال حاضر با گذشت نزديك به 35 ساعت از وقوع حادثه 17 جسد از زير آوارها بيرون كشيده شده و عمليات براي خارج كردن اجساد احتمالي ادامه دارد. در اين ميان اجساد خارجشده به پزشكي قانوني منتقل شد.
وي افزود: از زمان وقوع حادثه سه دستگاه زندهياب به محل فرستاده شد. احتمال زنده بودن افرادي به دليل وجود حفرههاي زياد در زير آوار وجود دارد. اما با توجه به اينكه مركز ثقل ساختمان فرو ريخته است كلافهاي ميلگرد بتنآرمه به شكل پيچيده درهم تنيده شده كه از قدرت مانور دستگاههاي خاكبرداري كم ميكند به همين دليل امدادگران با استفاده از دستگاههاي برش آهن و هوابرش اقدام به تكهبرداري آهنهاي موجود كرده و ادامه كار خاكبرداري را با بيلهاي مكانيكي انجام ميدهند.
تشكر تاكيد كرد: تا زماني كه تمام آوارها برداشته نشود و منطقه به طور دقيق بررسي نشود نميتوان گفت چه تعداد در اين حادثه جان باختهاند.
مدير روابط عمومي سازمان آتشنشاني در خصوص وضعيت ايمني و احتمال ريزش ساختمان مجاور محل حادثه نيز اضافه كرد: بخشي از ديواره شرقي ساختمان مجاور تا طبقه پنجم دچار ريزش شده است اما تاكنون مشكلي از بابت احتمال ريزش آن وجود ندارد و در عين حال كارشناسان هرگونه پيگيري و مراقبت را انجام خواهند داد. عمليات خاكبرداري نيز به احتمال فراوان تا سهشنبهشب به پايان ميرسد.
خاكبرداري با لودر روش مناسبي نيست
بشير حقگو، معاون امداد و نجات جمعيت هلالاحمر شمال تهران با اعلام حضور 80 نيرو از هلالاحمر استان تهران، شميرانات و سازمان امداد و نجات در محل حادثه گفت: چندين دستگاه ست نجات و 10 قلاده سگ جستوجوگر نيز به محل اعزام شدند و عمليات جستوجو از سوي هلالاحمر ساعتي پس از وقوع حادثه آغاز شد.
وي با بيان اينكه روش خاكبرداري با لودر 48 ساعت پس از تخريب بايد آغاز شود تاكيد كرد: در اينگونه حوادث ابتدا بايد با دستگاههاي زندهياب و سگهاي جستوجوگر براي زنده خارج كردن حادثهديدگان وارد عمل شد سپس با گذشت 48 ساعت ميتوان براي آواربرداري از خودروهاي سنگين استفاده كرد. متاسفانه در اين حادثه تيم آواربرداري همراه لودر از همان لحظات اوليه حادثه به كار گرفته شد كه احتمال زنده بيرون آوردن افراد را كاهش ميدهد.
سگهاي جستوجوگر هيچ كارايي نداشتند
يك كارشناس امداد و نجات نيز درباره كارايي سگهاي جستوجوگر براي پيدا كردن حادثهديدگان به اعتماد ملي گفت: با توجه به اينكه از ساعتهاي اوليه اين حادثه از ماشينآلات سنگين استفاده شد سگها هيچ كارايي نداشتند. چرا كه خاكبرداري و آواربرداري قوانين و مقرراتي دارد كه متاسفانه در اين حادثه رعايت نشد.
تفاوتي نميكند كه تخريب به چه صورت است، در هر حال بايد ابتدا ميلههاي آهني برش خورده و آواربرداري به صورت لايهلايه انجام شود نه اينكه با لودر وارد عمل شويم. اين اقدام منجر ميشود تا اگر هم كسي زير آوارها زنده مانده جان دهد. اين در حالي بود كه در زير ساختمان تخريب شده قنات نشست كرده بود و اين موضوع ضرورت احتياط در آواربرداري را بيشتر ميكرد.
تاكنون احضاريهاي به دستم نرسيده است
در حالي كه منابع خبري از احضار شهردار منطقه دو و شهردار ناحيه يك منطقه در كنار صدور حكم بازداشت مهندس ناظر، مهندس محاسب، پيمانكار و دو سازنده اصلي ساختمان مهرسيما خبر ميدهند، بهاري شهردار منطقه دو اظهار كرد: تاكنون احضاريهاي به دستم نرسيده است.
شهردار منطقه دو كه تنها 7 ماه از عمر كارياش در اين منطقه ميگذرد در برابر اين پرسش كه از زمان آغاز به كار در اين منطقه از اين ساختمان بازديد كرده يا خير؟ به اين پاسخ بسنده كرد كه ما اقدامات قانوني را انجام داده بوديم.
وي در خصوص تعداد كارگراني كه براي تخريب ساختمان مهرسيما به كار گرفته شدند نيز گفت: هنوز پيمانكار اعلام نكرده كه چه تعداد نيرو به كار گرفته است.
حضور معاون قاليباف در محل حادثه
ظهر روز گذشته نيز در حالي كه بيش از 24 ساعت از وقوع حادثه ميگذشت، شريفي معاون امور مناطق شهردار تهران نيز در محل حاضر شد اما از گفتوگو با خبرنگاران خودداري كرد و در يك چادر امدادي با شهردار منطقه 2 تشكيل جلسه داد.
دو بار تخريب به فاصله 5 سال
مالك طبقه دوم ساختمان كه بخشي از منزلش بر اثر تخريب ساختمان مجاور ريزش كرده بود به اعتماد ملي گفت: حدود 20 سال پيش قبل از احداث ساختمان در همين محل ساكن بوديم، تا اينكه 5 سال پيش به دليل ساخت غيراصولي ساختمان مجاور، با مشكلات زيادي مواجه شده و پس از قطع شدن آب و برق و تركخوردگي شديد ديوار، ناچار به ترك منزل شديم. آن ساختمان تخريب و ساختمان جديدي كه در حال حاضر مهرگان نام دارد احداث شد. ما نيز از حدود 2 ماه پيش به آپارتمانمان نقل مكان كرديم كه اين حادثه رخ داد. هنگام تخريب اوليه نيز به دادگاه رفته و اعلام شكايت كرديم اما هيچكس رسيدگي نكرد.
وي ادامه داد: در روز حادثه استراحت ميكرديم كه ناگهان ديوار شرقي اتاق پذيرايي و اتاق خواب به طور ناگهاني فروريخت. اول تصور كرديم زلزله است اما بعد متوجه تخريب شديم. پسرم بيمار بود و در اتاق خوابيده بود كه بخشي از ديوار روي سرش ريخت و حال روانياش را دگرگون كرد.به گزارش خبرنگار اعتماد ملي از محل حادثه، اين وضعيت براي ساير ساكنان ساختمان 5 طبقه تكرار شده و بخش قابل توجهي از ديوارهاي شرقي به طور كامل تخريب شده بود. تمام اثاثيه اين منازل نيز در مكاني جمع شده و بيشتر ساكنان از ترس جانشان و در پي هشدار امدادگران محل را تخليه كرده و به هتل استقلال- كه از سوي شهرداري منطقه 2 برايشان در نظر گرفته شد- اسكان داده شدند.
هيچيك از كارگران بيمه نبودند
براساس اظهارات كارگري كه پيش از وقوع حادثه از ساختمان خارج شده بود هيچكدام از آنها بيمه نبودند و روزانه 12 هزار تومان حقوق ميگرفتند. تمامي آنها نيز با تماس تلفني پيمانكار بدون تجربه قبلي در خصوص تخريب، از شهرستان كوهدشت به اين محل آمدند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]