واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پيام رييس دفتر منطقهاي يونسكو به مناسبت مراسم اعطاي گواهي ميراث جهاني بيستون
" چونلي هان " رييس دفتر منطقهاي يونسكو در تهران و نماينده دبير كل يونسكو در جمهوري اسلامي ايران در پيامي اعطاي گواهي ميراث جهاني به مجموعه جهاني بيستون را تبريك گفت.
به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين پيام آمده است: بسيار خشنودم كه در اين روز فرخنده و مراسم اعطاي مدرك ميراث جهاني به اثر ميراث فرهنگي بيستون به شما سلام بگويم، اين مراسم همچنين به مناسبت شصتمين سالروز عضويت ايران در يونسكو و شصتمين سالروز تاسيس كميسيون ملي يونسكو در ايران است.
" در ۱۶سپتامبر سال ۱۹۴۸ايران به يونسكو پيوست و بالغ بر شش دهه ايران به اين سازمان وفادار و عضو فعال آن بوده است".
" جمهوري اسلامي ايران در تمام برنامههاي مهم يونسكو مشاركت فعال داشته و از دستاوردهاي چشمگيري برخوردار بوده و يكي از جامعترين كميسيونهاي ملي يونسكو را تاسيس و حفظ نموده است".
" ايرانيان به فرهنگ و تاريخ خود افتخار ميكنند و اين نكته در راهبرد ملي توسعه فرهنگي ايران ديده ميشود".
" ايران از شش اهرم قانوني يونسكو براي حفاظت و توسعه و تنوع فرهنگي چهار اهرم را پذيرفته است".
" اكنون هشت اثر ميراث جهاني در ايران به ثبت رسيده كه پنج اثر پس از سال ۲۰۰۳به ثبت رسيده و اين نكته بخوبي توجه و فعاليت روزافزون جمهوري اسلامي ايران در فعاليتهاي الگوساز يونسكو را نشان ميدهد".
" بيستون پيرو پيشنهاد دولت جمهوري اسلامي ايران در سال ۲۰۰۶در فهرست آثار ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد".
" كميته ميراث جهاني ارزش جهاني برجسته اين اثر را در در اين ويژگيها ميداند: اثري كه توسط داريوش كبير در بيستون ۵۲۱سال پيش از ميلاد پديد آمده شاهدي برجسته بر تبادل ارزشهاي انساني در آفرينش آثار هنري عظيم و نگارش است".
" نمايش نمادين پادشاه هخامنشي در مقابل دشمن شيوهاي است كه در نقوش برجسته از مصر باستان تا خاورميانه به كار رفته و بعدها توسط هخامنشيان و ديگر امپراطوريها مورد استفاده قرار گرفته است".
" محوطه بيستون در امتداد راههاي اصلي قرار گرفته كه ايران را به بين- النهرين متصل مينمودند و با كوه مقدس بيستون قرين است".
" در اين محوطه شواهد باستان شناختي گواهي از سكونت انسان در دوره ماقبل تاريخ ميدهد اما مهمترين دوره از قرن ششم قبل از ميلاد تا قرن ششم پس از ميلاد است".
" ثبت بيستون منحصر به فرد است زيرا تنها متن شناخته شده هخامنشي است كه رويداد تاريخي خاصي را ثبت نموده يعني تشكيل مجدد امپراطوري هخامنشي توسط داريوش اول" .
" اين متن نخستين نوشته خط ميخي است كه در قرن نوزدهم رمزگشايي يافته است".
" جمهوري اسلامي ايران كه عضو كنوانسيون ميراث جهاني و اولين مقام مسوول حفاظت ارزشهاي اثر ميراث جهاني بيستون است به مردم ايران ، جامعه جهاني ، يونسكو و كميته ميراث جهاني تعهد داده است كه تمامي اقدامات لازم براي حفاظت درازمدت از اين اثر براي نسلهاي آينده به عمل آورد".
" بدين منظور برنامهريزي و اجراي تمام پروژههاي عمراني و ساخت و ساز بايد قبل از هر چيزمورد ارزيابي قرار گيرد تا اطمينان حاصل شود در نزديكي اين اثر كمترين تاثير منفي ايجاد نشود".
مدرك ميراث جهاني توجه جهانيان را به بيستون جلب ميكند".
" يونسكو اميدوار است حفاظت و مديريت بيستون در سالهاي آينده يكي از بهترين نمونههاي مديريت ميراث فرهنگي در كشور و منطقه شود".
" مراسم امروز مصادف است با نخستين جلسه هيات امناي اثر ميراث جهاني بيستون كه به منظور حفاظت و توسعه پايدار اين اثر تشكيل شده و يونسكو دولت ايران را براي تشكيل اين هيات امنا كه جمعي از اعضاي برجسته و كارشناسان در سطح جهاني را در بر ميگيرد تحسين مينمايد".
اين مراسم كه يادآور شصت سال همكاري مستمر است براي ما فرصتهاي تازهاي به ارمغان آورده است".
" يونسكو اين فرصت را مغتنم شمرده و از دولت جمهوري اسلامي ايران، سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، كميسيون ملي يونسكو در ايران ، مقامات استانداري و شهرداري كرمانشاه و بيستون و مردم استان كرمانشاه براي محافظت از اثر جهاني بيستون به بهترين وجه و همكاري فعال در پاسداري از ميراث بشريت سپاسگزاري مينمايد".
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]