واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس مسؤول مشاوره بهزيستي يزد: روابط فرازناشويي،مسكني براي نيازهاي عاطفي برخي مردان است تنها20درصد افرادمطلقه فرآيند زندگي پس از طلاق را خوب ميگذرانند
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: شهرستانها
كارشناس مسوول مشاوره بهزيستي استان يزد گفت: كاهش تعهدات اخلاقي زوجين يكي از عوامل مهم طلاق در استان دارالعباده يزد بوده و اين امر در يكسال اخير به شدت افزايش يافته است.
نعيمه عطارها در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه يزد - اظهار كرد: وقتي دو نفر تصميم به طلاق بگيرند، قبل از آنكه حكم طلاق جاري شود يا از هم جدا شوند، مسلما يكسري تنشها و درگيريهايي داشتند كه تاثيرات خود را بر روي فرزندان آنها گذاشته است، به طوري كه فرزندانشان ممكن است دچار افت تحصيلي، شب ادراري، كابوسهاي شبانگاهي يا افسردگي كودكان شوند.
وي افزود: پس از طلاق نيز كودكان دلتنگ والد خود ميشوند و ميخواهند والد ديگر را كه از او جدا زندگي ميكند، ببينند، بنا بر اين از والدين ميخواهم اگر قرار است از همديگر جدا شوند چنانچه فرزندشان دچار علائم فوق شد طلاقشان را به تعويق بيندازند و با روانشناس كودك مشاوره كرده و زماني كه شرايط براي فرزندنشان بهنجار شد و با موضوع كنار آمد، پيگير روند طلاقشان شوند.
عطارها تصريح كرد: در خصوص حق نگهداري فرزندان توسط يكي از والدين، بايد نظر كودك را هم بپرسند و در مورد اين كه چگونه يكي از والدين و كودك همديگر را ببينند برنامهريزي كنند ولي به هر صورت بايد منتظر تغيير خلق و خوي فرزندشان باشند، چرا كه تمام اقداماتي كه انجام ميشود فقط شدت آسيب را كم ميكند.
اين كارشناس گفت: اگر والدين در زمان جدايي داراي كودك شيرخوار هستند، زماني كه كودك به سن مناسب رسيد با كمك روانشناس و با تكنيكهاي خاص قصه، داستان و بازي موضوع طلاق را به وي بگويند تا كمتر دچار آسيب شود.
عطارها با بيان اين كه در جامعه ايران شرايط طلاق گرفتن براي زنان دشوارتر است، تاكيد كرد: طبق آمار، شرايط براي زنان مطلقه سختتر است و اين در حاليست كه براي مردان امكان انتخابهاي متفاوت و صحيح پس از طلاق وجود دارد، در حالي كه گزينهها براي زنان محدودتر شده و جامعه به وي به چشم يك زن مطلقه نگاه ميكند.
اين كارشناس ارشد مشاور خانواده و ازدواج با اشاره به طلاق عاطفي گفت: گاهي ممكن است تعهدات زوجين نسبت به يكديگر كم شده و خواه ناخواه طلاق عاطفي ايجاد شود، به طوري كه زوجين كاري به كار هم ندارند، بدون اين كه جدا شوند جدا از هم زندگي كنند و به يكديگر اعتماد ندارند كه در اين مورد فرزندان آسيب ميبينند.
وي با اشاره به اين كه تعهدات زوجين نسبت به هم در استان كم شده است، افزود: عواملي همچون اينترنت، موبايل، كم مهارتي، بيتعهدي و بياخلاقي و همچنين محيط جامعه سبب افزايش چنين مسائلي شده است، زن ممكن است قدرت انعطافپذيري نداشته باشد و نتواند نياز عاطفي مرد را برآورده كند و يا مرد وسوسههايش را كنترل نميكند روابط فرازناشويي، مسكني براي نيازهاي عاطفياش ميشود يا گاهي زوجين بلد نيستند مشكلاتشان را حل كنند و قادر به حل مساله نيستند و هيچ راهي جز طلاق پيش روي خود نميبينند.
اين كارشناس مسوول اضافه كرد: زوجين پس از طرح خواستههايشان، راهحلها را بيابند و اگر مشاهده كردند مشكلشان قابل حل نيست بايد بررسي كنند آيا خواستهشان بجا بوده يا نه؟ دو اصل مهم انعطاف و انعطافپذيري برابر طرف مقابل است.
وي يكي از دلايل خواستههاي غيرمنطقي را داشتن توقعات غيرمنطقي ذكر كرد و افزود: سالهاي نخستين زندگي مشترك خاص همان زمان است و به مرور زمان از هيجان عشق كاسته شده و به يك امر قوي تر و پايدار تر بنام دوست داشتن تبديل ميشود كه نهال دوست داشتن به مراقبت نياز دارد.
كارشناس مسوول مشاوره بهزيستي يزد خاطرنشان كرد: پس از طلاق، فرد ارتباطات خود را با دوستانش حفظ كند، احساس شرم و گناه را كنار بگذارد و لازم به مخفيكاري نيست، اگر حضانت فرزند را دارد و يا براي ملاقات با او به سراغش رفته است، فرزندش را به پارك و مكانهاي تفريحي ببرد، فرد پس از طلاق بايد هدفي را براي خود مشخص كند شرايط را پذيرفته و قدرت پذيرش خود را افزايش دهد و در نهايت چنانچه به صحبت كردن نياز دارد از زنان خويشاوند كمك نگيرد بلكه به روانشناس و يا روانپزشك مراجعه كند، چون شوك پس از طلاق روندي عادي محسوب ميشود.
وي بيان كرد: عواملي همچون ازدواجهاي هيجانمدار، عشقهاي هيجاني، ازدواجهاي سنتي غلط، پنهانكاري قبل از ازدواج، توقعات آرمان خواهانه، بيهدف ازدواج كردن، عدم تطابق فرهنگي، عدم تطابق خانوادهها از لحاظ فرهنگي اجتماعي و اقتصادي از علل طلاق محسوب ميشود كه لازم است افراد در دورههاي آموزش پيش از ازدواج بصورت فردي يا گروهي شركت كنند و از ازدواجهاي نادرست پيشگيري كنند.
عطارها تصريح كرد: سالهاي نخستين زندگي مشترك بسيار اهميت دارد زوجين دورههاي آموزشي زوجهاي جوان را بگذرانند، مراقب نهال زندگي باشند، نحوه رفتار كردن، حل تعارض و مهارتهاي ارتباطي را گسترش دهند. در جامعه كنوني با وجود ماهواره، اينترنت، طرز پوشش بعضي از زنان و مردان، افراد بايد بحث پرهيز و اجتناب را در نظر بگيرند و به ياد تعهدشان بيفتند و اگر در زندگي مشترك با عدم توانايي در حل مشكلشان مواجه شدند به روانشناس مراجعه كنند.
وي گفت: بيشتر روابط فرازناشويي از جانب زن مطلقه و بيوه و دختران فراري صورت ميگيرد و زن شوهردار به مرد خيانت نميكند، ولي مردي كه ازدواج كرده چنين كاري را انجام ميدهد.
اين كارشناس ارشد مشاوره خانواده و ازدواج با تاكيد بر اين كه قانون ايران در مورد صيغه سبب شده مردان به سهولت سراغ اين مساله بروند، اظهار كرد: قوانين كشورمان در خصوص صيغه بايد تجديد نظر شود، چرا كه به نفع مردان است.
وي در خصوص آثار منفي طلاق گفت: طلاق، از هر يك از والدين فرد جديدي ميسازد كه عمدتا ناراحت و خشن است، طلاق امور روزمره فرد را دگرگون ميكند و به شكلگيري مشكلات عديده ديگر منجر ميشود و بر اساس تحقيقات تنها 20 درصد از افراد طلاق گرفته فرآيند زندگي پس از طلاق را خوب و بيدردسر طي ميكنند.
عطارها اذعان كرد: پس از طلاق، مشكلات مالي براي زنان وجود دارد و اين كه والدين وي را پذيرا باشند يا نه؟ نگهداري از فرزندشان در خانواده والدين ممكن است تنش بوجود آورد يا نه؟ براساس تحقيقات سلامت جسماني مردان پس از طلاق بيشتر از مردان متاهل است، آمار خودكشي زنان مطلقه بيشتر از مردان است.
كارشناس مسوول مشاوره بهزيستي استان يزد در پايان با بيان اين كه در ازدواج دوم ممكن است زوجين انتخاب اشتباه داشته باشند، يادآور شد: افراد بايد به چند نكته توجه كنند: زنان زمان بيشتري به فكر كردن اختصاص بدهند، اگر با فرد مطلقه ديگري ازدواج ميكنند بايد علت طلاق و جدايي وي، نگرش او نسبت به طلاق، آمادگي براي ازدواج دوم، حضانت فرزندان، بچهدار شدن پس از ازدواج و چگونگي ارتباطش با فرزندان جديد را جويا شوند.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]