واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدرس ارتباطات: نشريات عامهپسند با جذب مخاطب، ضريب نفوذ نشريات در جامعه را بالا ميبرند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
نشريات عامهپسند با جذب مخاطب از هر طيف و گروه سني، ضريب نفوذ نشريات در جوامع را نيز بالا ميبرند، ضمن اين كه آنها از مطالب جنجالي و غيرواقعي دوري كرده و از آنها به عنوان ابزاري براي جذب مخاطب استفاده نميكنند.
محمدحسن اسدي طاري - مدرس ارتباطات - در گفتوگو با خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با تاكيد بر اين كه نشريات عامهپسند نگاهي سطحي و معمولي به وقايع دارند، اظهار كرد: اين دسته از مطبوعات با ارايهي اطلاعات عمومي و پرداخت سطحي به مسايل و رويدادها، نگارش عمومي و ساده و نيز استفاده از زباني روان و قابل فهم براي همه مخاطبان فراواني را جذب كردهاند.
وي نشريات عامهپسند و زرد را متفاوت از يكديگر دانست و دربارهي نحوهي جذب مخاطب در نشريات زرد افزود: نشريات زرد و جنجالي با استفاده از تيترهاي درشت، رنگآميزي متنوع و شلوغ كردن صفحهي اول، سعي ميكنند مخاطبان را به سمت نشريهي خود جذب كنند.
او با اشاره به اين كه مطالب موجود در نشريات عامهپسند بيشتر در حوزهي اطلاع رساني بوده و كمتر به انتقاد توجه دارد، ادامه داد: نشريات عامهپسند مخاطباني از گروههاي مختلف سني، شغلي و حرفهيي دارا هستند كه جزو مخاطبان حرفهيي مطبوعات جدي محسوب نميشوند، ضمن اين كه تيراژ اين دسته از نشريات نيز كه گاهي از تعداد برخي مطبوعات جدي نيز بيشتر است، با توجه به نوع مخاطب و محتواي آنها تعيين ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه اضافه كرد: نشريات عامهپسند از مطالب جنجالي و غيرواقعي دوري كرده و از آنها به عنوان ابزاري براي جذب مخاطب استفاده نميكنند؛ بلكه سعي دارند با اطلاعرساني مناسب در حوزههاي عمومي نياز مخاطب خاص خود را برطرف كنند.
او وجود نشريات عامهپسند را در هر جامعهاي به دليل تنوع مطالب و فراواني مخاطبانشان ضروري عنوان و خاطر نشان كرد: وجود نشريات عامهپسند علاوه بر افزايش تنوع و تعدد كه از شاخصهاي دموكراسي در جوامع محسوب ميشود، با پرداختن به حوزههاي خانوادگي، اجتماعي، حوادث (از جنبهي رويدادي)، زندگي خصوصي هنرپيشهها و غيره سعي ميكنند اطلاعرساني مناسب و به دور از چالش و انحرافي داشته باشند.
به گفتهي اسدي نشريات عامهپسند با جذب مخاطب از هر طيف و گروه سني، ضريب نفوذ نشريات در جوامع را نيز بالا ميبرند، البته مخاطبان اصلي آنها را افرادي تشكيل ميدهند كه به جنبهي سرگرمكنندهي مطبوعات توجه بيشتري دارند.
وي همچنين وضعيت فعلي روزنامهنگاري عامهپسند كشور را از لحاظ كيفي و كمي خوب ارزيابي و تصريح كرد: نشريات عامهپسند در مسير افزايش مخاطب حركت كرده و سعي ميكنند نيازهاي آني او را در بخشهايي مانند برنامههاي تلويزيوني و يا ورزشي در حال پخش، پاسخگو باشند؛ بنابراين در چنين نشرياتي از مطالب تحقيقي و تخصصي خبري نيست.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]