واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رضايي: انجمن موسيقي پلي بين هنرمندان و سياستگذاران است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): " بابك رضايي " مدير عامل انجمن موسيقي ايران گفت : تلاش در يك سال گذشته آن بوده است كه انجمن نقش اصلي خود كه براي آن تشكيل شد را باز يابد، و پلي ميان هنرمندان و سياستگذاران موسيقي شود.
وي امروز سه شنبه در گفت وگو اختصاصي با خبرنگار حوزه موسيقي ايرنا افزود : فعاليت اصلي انجمن در حال حاضر ، هم چنين تلاش براي تبديل شدن به "اتاق فكر موسيقي" و پيدا كردن راه حل هايي براي اعتلاي موسيقي ايراني است.
رضايي از "بي توجهي خبرگزاري ها و رسانه ها به حوزه موسيقي فاخر " ابراز نارضايتي كرد و گفت: از رسانه ها انتظار است كه حركتي را در جهت شناساندن موسيقي فاخر آغاز كنند.
رضايي كه در دفتر خود پذيراي خبرنگار ايرنا بود، گفت: وضعيت به گونه اي شده است كه موسيقي فاخر هيچ تريبون رسانه اي براي اجرا و بيان ندارد.
وي در اين زمينه ، راديو و تلويزيون را مثال زد و اظهارداشت: آنچه از صدا و سيما پخش مي شود، شباهتي به موسيقي ايراني ندارد.
رضايي افزود: علاوه بر رسانه ها ، برخي نيز با برگزاري كنسرت هاي غير فاخر، و تاثير نامناسبي كه بر جامعه مي گذارد ،كاري مي كنند كه به باقي بدنه موسيقي نيز صدمه مي خورد ،و اين لطمه باعث مي شود كنسرت هاي حرفه اي داراي موسيقي فاخر ، براي اجرا دچار مشكل شوند.
رضايي در عين حال آينده پيش رو براي موسيقي ايراني را خوب دانست ،و گفت : از سال 85 با ديدگاه هاي مثبت نسبت به موسيقي، و تغيير ساخت و كار انجمن ، تلاش مضاعفي براي شناساندن موسيقي ايراني ، و اعتلاي آن انجام شده است.
وي در اين باره به برنامه شبهاي موسيقي كه سال گذشته انجام شد، اشاره كرد و گفت :با كمك انجمن، موسيقي ايراني سال گذشته " داغ ترين تابستان" خود را شاهد بود. در اين برنامه ها كه 30 شب و از 30 استان انجام شد، گروه هاي موسيقي كلاسيك ، رديف دستگاهي ، و ژانر جديدي از موسيقي تلفيقي براي جوانان ، برنامه هاي خود را به اجرا درآوردند.
مدير انجمن موسيقي ايران گفت: در اين برنامه ها در تالار وحدت ، بيش از هزار هنرمند موسيقي از استان ها شركت كردند.
وي افزود: سال گذشته كه به عقيده بسياري از اهالي موسيقي ، پررونق ترين سال اين رشته بوده است، نخستين نمايشگاه موسيقي و آثار شنيداري هم، به كمك انجمن برپا شد كه در آن بزرگان موسيقي همچون عليزاده ، مشكاتيان ، لطفي ، كياني ، ناظري ، چكناوريان، پورتراب، عليرضا مشايخي، نادر مشايخي حضور يافتند.
رضايي ، ديگر وقايع موسيقي در سال گذشته را ، برنامه يك هفته با آموزشگاه ها ، نشريات موسيقي ، توليدكنندگان ، شركت هاي نرم افزار موسيقي و استوديوهاي صدابرداري دانست و گفت: در حاشيه نمايشگاه موسيقي و آثار شنيداري نيز نشست هاي تخصصي درباره قانون كپي رايت، صنعت موسيقي و چشم انداز آينده ، قانونگذاري در حوزه موسيقي، انجام شد.
مدير انجمن موسيقي ايران ، با اشاره به اينكه از سال 86 ، رابطه مالي انجمن با مركز موسيقي كاملا قطع شده است ،گفت : با اين همه 50 فعاليت مهم موسيقي در همين دوره انجام شد.
وي گفت : بر پايه آمارهايي كه از سال گذشته تهيه شده ، هر دو روز يك برنامه موسيقايي در كشور انجام شده است.
رضايي در بخشي ديگر از اين گفت و گو ، به پيشينه انجمن موسيقي ايران پرداخت و گفت ، انجمن، قديمي ترين نهاد موسيقايي بعد از انقلاب است كه در سال 1364 تاسيس شد و فعاليتش در چهارچوب نهادهاي غير دولتي (ان جي او) قرار مي گيرد.
وي گفت ، اگر بخواهيم مثالي براي انجمن پيش از انقلاب بزنيم مي توانيم به مركز حفظ و اشاعه اشاره كنيم كه زماني كه موسيقي فاخر در هجمه بود و موسيقي ايراني به فراموشي سپرده مي شد، پروراندن افرادي چون عليزاده ،مشكاتيان، لطفي، شجريان، براي حفظ و رشد موسيقي رديف دستگاهي گام هاي موثري برداشت.
مدير انجمن موسيقي گفت: انجمن نيز در شرايطي كه نياز به حفظ و اعتلاي موسيقي حس شد ، به عنوان يك ان جي او ، براي پاسداري از موسيقي علمي، موسيقي مقامي ، و رديف دستگاهي آغاز به كار كرد.
وي گفت: انجمن از بدو آغاز به كار تا سال 85 در جهت اهدافي كه شكل گرفته بود ،حركت مي كرد، اما از آنجا كه روز به روز بيشتر به رديف هاي بودجه موسيقي وابسته مي شد، همين امر باعث شد كه انجمن به يك تداركاتچي براي مركز موسيقي، از گرفتن كارمند، تا برپايي جشنواره ها ، تبديل شود.
رضايي افزود: همين مساله باعث شد كه انجمن از هدف اصلي اش كه بايد پلي ميان هنرمندان و سياستگذاران باشد ،دور شود،و تلاش ما امروزه آن است كه در راستاي اين هدف باشيم.
مدير انجمن موسيقي در عين حال برخي از تلاش هاي موفق در سال هاي گذشته را منكر نشد و گفت: در انجمن اتفاقات مهمي هم افتاده،كه از 96 آلبوم منحصر به فرد در زمينه موسيقي مقامي كه به صورت كاست ضبط و منتشر شده ،مي توان ياد كرد.
وي گفت: برگزاري جشنواره هاي موسيقايي ، برگزاري جشنواره ذكرالذاكرين، و ساماندهي پژوهش هاي موسيقي از ديگر اقدامات سال هاي گذشته است.
رضايي در پاسخ به اين سوال كه چگونه انجمن چنين مسيري را طي كرد، گفت: سال 81 با تشكيل خانه موسيقي ، جانشيني براي فعاليت هاي انجمن پيدا شد ، و دست اندركاران انجمن تصور كردند كه بايد هدفشان كاملا تدارك برنامه هاي وزارت ارشاد باشد.
وي گفت: از سال 85، تلاشي شروع شد كه هدف انجمن باز تعريف شود،و از سال 86 ، به رغم قطع رابطه مالي با مركز موسيقي شاهديم كه فعاليت هاي موسيقايي انجمن افزايش مي يابد به گونه اي كه مي توان گفت ، هر دو روز يك برنامه موسيقي در سال گذشته به كمك انجمن انجام مي شود.
رضايي در بخشي ديگر از اين گفت و گو به حضور پررنگ موسيقي در جامعه اشاره كرد و اظهار داشت: در زمان انقلاب ، در جنگ ، موسيقي حرف نخست را در باروري احساس هاي مردم داشته و با آن هماهنگ بوده است.
وي گفت: اكنون تلاش ما آن است كه از هر مساله خاص اجتماعي و يا هر مناسبتي براي اعتلا ، و به صحنه بردن موسيقي فاخر استفاده كنيم.
رضايي در پايان گفت: خوشبختانه هم اكنون جو اعتماد خوبي از سوي هنرمندان موسيقي به انجمن ايجاد شده است.
وي هم چنين با بيان برنامه هاي سه ماه گذشته انجمن ،كه مهمترين آن همكاري با بنياد رودكي در اجراي برنامه اركستر سمفونيك تهران به نام همپاي جلودار بوده است، ابراز اميدواري كرد كه سال جاري ،درخشان ترين سال براي موسيقي ايراني باشد.
انجمن موسيقي ايران در سال 87،تاكنون برنامه هاي موسيقي زيادي را اجرا يا تدارك ديده است كه از جمله آنها مي توان به كنسرت اركستر زهي پارسيان به رهبري منوچهر صهبايي در سي ام و سي و يكم فروردين، كنسرت اركستر موسيقي ملي به رهبري فرهاد فخرالديني از چهارم تا هفتم ارديبهشت و كنسرت اركستر سمفونيك تهران از منوچهر صهبايي از يازدهم تا سيزدهم ارديبهشت ماه اشاره كرد.
از ديگر برنامه هاي انجمن در سال جاري كه تاكنون اجرا شده از روايت موسيقايي همپاي جلودار به مناسبت نوزدهمين سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار جمهوري اسلامي از نهم تا يازدهم خرداد و دو نوازي سه تار و تنبك ، توسط ضيا و كيا طبيبيان سي ام و سي و يكم خرداد، نام برد.
هم چنين كنسرت اركستر سمفونيك تهران به رهبري منوچهر صهبايي از دوازدهم تا چهاردهم تير ، و كنسرت اركستر موسيقي ملي به رهبري فرهاد فخرالديني ، بيست و پنجم و بيست و ششم تيرماه ،با همكاري انجمن موسيقي ايران اجرا خواهد شد.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]