واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: جاي سند سياست كلي در بخشهاي ICT كشور خالي است
تدوين و تصويب سياستهاي كلي نظام در بخش ICT بايد با اولويت در دستور كار دستگاههاي اجرايي ذيربط، مراكز علمي و پژوهشي و در نهايت مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار بگيرد.
تدوين و تصويب سياستهاي كلي نظام در بخش ICT بايد با اولويت در دستور كار دستگاههاي اجرايي ذيربط، مراكز علمي و پژوهشي و در نهايت مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار بگيرد.
محمدرضا عارف - رييس انجمن رمز ايران - در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران با بيان اين مطلب و با پرداختن به كليات ICT در روند موجود فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور اظهار كرد: توسعه ICT تا رسيدن به جامعه دانايي محور در همه بخشها و اماكن شهري و غيرشهري ادامه مييابد و نيل به جامعه دانايي محور به زيرساختهاي متعددي از قبيل مخابراتي، حقوقي، امنيتي، اقتصادي و اجتماعي نيازمند است.
وي گفت: فناوري اطلاعات و ارتباطات يك الزام است و براي رسيدن به آرمانهاي انقلاب و توسعه كشور بايد مورد توجه قرار بگيرد.
او وضعيت كشور را در زيرساختهاي مخابراتي خوب ارزيابي و تصريح كرد: در زيرساختهاي حقوقي بهتر است بگوييم كاري صورت نگرفته است و در هيچ محاكمهاي با هيچ سند ديجيتالي نميتوان حقي را ثابت كرد.
عارف درخصوص سرعت زياد تحولات ICT اظهار كرد: بر اساس آمار، سرعت رايانهها در هر يك و نيم تا دو سال دو برابر ميشود، پهناي باند ارسال اطلاعات هر 9 ماه دو برابر ميشود به طوري كه در حال حاضر كاربرد ICT در زيرساختهاي حياتي همچنين نظام بانكي و مالي كشور، اورژانس و امداد، سلامت و بهداشت، حمل و نقل، خدمات عمومي، امور آموزشي و پژوهشي تعريف ميشود و بايد كاربرد در زيرساختهاي فوق حياتي و حساس (دفاع و امنيت) را به كاربردهاي حياتي ICT اضافه كرد.
معاون اول دولت هشتم پيرامون موضوع تدوين سياستهاي كلي در بخش ICT گفت: با توجه به جهتگيريهاي خوب در قانون برنامه چهارم توسعه لازم است ICT در برنامههاي توسعه بعدي و به خصوص برنامهي پنجم توسعه مورد توجه بيشتر قرار گيرد.
او تاكيد كرد: نظام به اين نتيجه رسيده است كه در اين حوزه بايد برنامههاي كوتاه مدت داشته باشد و سند چشمانداز 20 ساله را بايد جديتر بگيرد. وي تاكيد كرد: در بخشهاي ICT كشور جاي سند سياست كلي خالي است كه با همكاري دانشگاهها ميتوانيم به اين سند برسيم تا دهه چهارم انقلاب دهه شكوفايي باشد.
رييس انجمن رمز ايران همچنين به محورهاي پيشنهادي در تدوين سياستهاي كلي در ICT اشاره و كاهش شكاف ديجيتالي و تبديل آن به فرصت ديجيتال، نهادسازي و طراحي و ساز و كار بهينه و اثربخش راهبري ICT در سطح ملي، تلاش جهت بومي كردن صنعت و فناوري توليد اطلاعات و ارتباطات، تقويت تشكلهاي علمي (NGO) فعال در زمينهي ICT ، سرمايهگذاري بيشتر در آموزش و پژوهش ICT در دانشگاهها و مراكز آموزشي و پژوهشي را از جملهي محورها برشمرد.
عارف به امنيت فضاي تبادل اطلاعات (افتا) اشاره و تصريح كرد: فضاي تبادل اطلاعات كشور بايد به گونهاي امن شود كه جلوي هرگونه جاسوسي، خرابكاري، سرقت، هتك حرمت و تجاوز به حريم خصوصي افراد گرفته شود و اين گونه موارد قابل شناسايي و پيگيري باشد بنابراين راهبردهاي افتا بايد در برنامههاي توسعه كشور تعيين و راهكارهاي لازم بر مبناي آن تدوين شود.
او ايمنسازي زيرساختهاي كشور را از الزامات ملي دانست و افزود: شبكههاي حياتي كشور نياز به تامين امنيت دارند كه با تشكيل انجمنهايي در دانشگاهها گامهاي اوليه در اين زمينه برداشته شده اما كافي نيست.
رييس انجمن رمز ايران توسعه امنيت در زيرساختهاي ICT كشور، انتخاب استانداردهاي امنيت شبكههاي رايانهيي كشور، تعريف و تبيين جنبههاي حقوقي امنيت اطلاعات، توسعه ظرفيت آموزشي و پژوهشي در كشور، ارتقاي سطح دانش و مهارتهاي عمومي در ارتباط با علوم و فناوري مرتبط با افتا، تدوين قوانين مناسب در فضاي تبادلات، بوميسازي صنعت افتا و كاهش وابستگي به خارج، همكاري و تعامل سازنده منطقهيي و بينالمللي در زمينههاي مختلف افتا با تاكيد بر امنيت و منافع ملي را از فعاليتهايي دانست كه بايد در حوزه افتا صورت گيرد.
عارف همچنين اظهار كرد: اجرايي كردن سند راهبردي افتا به عنوان يك تكليف قانون برنامه چهارم توسعه است كه در سه سال گذشته اين سند درست اجرا نشده و بايد هرچه سريعتر اجرا شود زيرا دهها كشور اين سند را اجرايي كردهاند و ما جا ماندهايم؛ سند مذكور بايد در روزهاي باقيمانده از برنامه چهارم اجرايي شود تا در برنامه پنجم توسعه مورد توجه جديتري قرار گيرد.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]