واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وزير صنايع از وجود 7 مانع در تحول اقتصادي كشور خبر داد
وزير صنايع و معادن رفع 7 مانع براي تحول اقتصادي كشور را ضروري دانست و گفت:اصلاح سيستم گمركي، مالياتي و يارانه ها از عمده چالش هاي صنايع كشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا،"علي اكبر محرابيان"در مراسم گراميداشت روز صنعت و معدن گفت:نارسايي هاي موجود در سيستم گمركي بيشترين صدمه را به بخش توليد وارد ساخته است.
وزير صنايع و معادن با تاكيد بر افزايش بهره وري در كشور گفت:بيشترين فشار مالياتي در بخش توليد بوده و بخش هاي غير توليدي به روش هاي مختلف از پرداخت ماليات فرار مي كنند.
وي به سفرهاي استاني دولت در دور دوم اشاره كرد و افزود:بخش عمده اي از مصوبه هاي دولت در اين سفرها مربوط به معافيت هاي مالياتي بخش توليد اختصاص دارد.
محرابيان از تصويب طرحي در اين زمينه خبر داد و گفت:بر اين اساس واحدهاي صنعتي موجود در شعاع 30 كيلومتري استان ها از پرداخت ماليات معاف مي شوند.
وي اعداد و ارقام اعلام شده توسط سيستم بانكي مبني بر پرداخت تسهيلات به بخش توليد را غير واقعي عنوان كرد و افزود:در صورت تزريق اين تسهيلات در بخش توليد بايد شاهد نتيجه آن باشيم؛اما در عمل چيزي ديده نمي شود.
به اعتقاد وي تسهيلات بانكي به نام توليد به ديگر بخش ها اختصاص مي يابد.
وزير صنايع و معادن با تاكيد بر تدوين سيستم كارآمد جهت ورود تسهيلات به بخش توليد يادآور شد:بايد ظرفيت توليد و ميزان تسهيلات دريافتي هر واحد توليدي از طريق كد گذاري به طور دقيق مشخص شود.
وي حذف يارانه يا افزايش آن را از معضلات فعلي توليدكنندگان بخش صنعت و معدن ذكر كرد و افزود:توزيع نامناسب يارانه موجب بروز مسائل و مشكلات بسياري در بخش توليد كشور شده است.
وزير صنايع و معادن با اشاره به طرح پايش توليد افزود:در مرحله اول اين طرح 43 واحد توليدي مهم و با ارزش افزوده بالا انتخاب و موانع رشد آنها بررسي مي شود.
محرابيان از بررسي 2 هزار و 200 واحد صنعتي در مرحله دوم اين طرح خبر داد و گفت:درمرحله سوم كل سيستم توليدي كشور به سيستم پايش توليد متصل مي شود.
وي با اشاره به طرح آمايش سرزمين گفت:با اجراي اين طرح اختلاف سرانه سرمايه گذاري در پيشرفته ترين و محروم ترين استان كشور از عدد 18 به عدد 8 كاهش مي يابد.
وزير صنايع و معادن به طرح هاي سي امين سالگرد انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت:120 طرح با بيش از 100 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري به بهره برداري مي رسد.
وي ظرفيت فعلي توليد فولادخام را 10 ميليون تن ذكر كرد و گفت:با بهره برداري از ساير طرح ها ظرفيت توليد اين محصول استراتژيك تا سال 90 به 33 ميليون تن مي رسد.
به گفته وي با افتتاح طرح هاي فولادي در سال جاري 50 درصد به ظرفيت فعلي فولاد اضافه مي شود.
محرابيان ظرفيت توليد مس را 212 هزار تن ذكر كرد و افزود:اين ميزان با 25 درصد افزايش به 262 هزار تن در پايان سال جاري افزايش مي يابد.
وي با بيان اينكه هيچ طرح جديدي در بخش مس طي سال هاي 88 و 89 اجرا نمي شود،افزود:ظرفيت توليد مس در سال 90 به 480 هزار تن خواهد رسيد.
محرابيان با اشاره به جهش توليد آلومينيوم در كشور گفت:با افتتاح طرح هاي اين بخش،ظرفيت توليد آلومينيوم از 219 هزار تن به 500 هزار تن تا پايان سال افزايش مي يابد.
وزير صنايع و معادن از رشد 400 درصدي واگذاري ها در بخش صنعت و معدن خبر داد و گفت:مجموع واگذاري هاي اين بخش از يك هزار و 600 ميليارد تومان در سه سال نخست برنامه سوم به 9 هزار و 100 ميليارد تومان در سه سال برنامه چهارم افزايش يافته است.
وي با اشاره به مصوبات سفرهاي استاني در حوزه صنعت و معدن اظهار داشت:از 319 مصوبه دولت در اين بخش 61 درصد به طور كامل انجام شده است و 39 درصد در مراحل پاياني قرار دارد.
محرابيان اضافه كرد:طي سه سال اخير صادرات صنعتي و معدني با رشد 154 درصدي به رقم 30 ميليارد دلار افزايش يافته است.
وي سهم صنعت از صادرات غير نفتي در طول سه سال برنامه سوم توسعه را 63 درصد ذكر كرد و گفت:اين ميزان در سه سال نخست برنامه چهارم به 76 درصد و در سال 86 به 5/79 درصد رسيده است كه اين امر نشان از اهميت توليد محصولات صنعتي و معدني در رشد صادرات غير نفتي دارد.
وزير صنايع و معادن با تاكيد بر تغيير قانون معادن افزود:قانون جديد با همكاري تشكل هاي بخش خصوصي تدوين شده است و طي دو ماه آينده به مجلس ارائه مي شود.
محرابيان در رابطه با معادن فلزي و غير فلزي اكتشافي اظهار داشت:در بخش معادن فلزي 645 ميليون تن ذخاير كشف شده است كه اين ميزان در مقايسه با برنامه سوم 2 هزار درصد رشد دارد.
وي تصريح كرد: ميزان سرمايه گذاري در معادن بهره برداري شده از 4 هزار ميليارد ريال در سه سال سوم توسعه با 36 درصد رشد به رقم 5 هزار و 500 ميليارد ريال افزايش يافته است.
وزير صنايع و معادن در خصوص سرمايه گذاري بخش خارجي در صنعت اظهار داشت: ميزان سرمايه گذاري مستقيم خارجي طي سه سال اخير به 19 ميليارد دلار رسيده است كه در مقايسه با سه سال برنامه سوم 900 درصد رشد دارد.
وزير صنايع و معادن ميزان اشتغال براساس پروانه هاي صادره را يك ميليون و 900 هزار شغل عنوان كرد و گفت:براساس آخرين آمار ارائه شده از مركز آمار ايران در سال 85 ميزان اشتغال واحدهاي صنعتي بيش از سه ميليون نفر برآورد شده است.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]