واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: طرح جامع مقابله با خشكسالي براي مبارزه با حوادث غيرمترقبه تدوين شد
سرويس شهرستانها: وزير جهاد كشاورزي گفت: طرح جامع مقابله با خشكسالي براي مقابله با آسيبهاي حوادث غيرمترقبه مانند سرمازدگي و كمبود بارندگي در كشور، تدوين شد.
محمدرضا اسكندري در گفتگو با فارس در اردبيل ضمن اعلام اين خبرافزود: در قالب اين طرح بيش از يك هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار براي گسترش طرحهاي آبياري تحت فشار، احيا و لايروبي قناتها و توسعه كشت گلخانهاي در كشور پيشنهاد شده است كه با تصويب آن ميتوان به سرعت آثار خشكسالي را رفع و روند توليد كشور را تضمين كرد.
وي گفت: در بودجه سالانه، تنها يك درصد اعتبارات عمراني براي ستاد حوادث و بلاياي طبيعي در كشور هزينه ميشود كه اين رقم امسال بيش از 750 ميليارد تومان بوده و از اين رقم نيز 480 ميليارد تومان به بخش خشكسالي در كشور اختصاص يافته است.
وي افزود: با توجه به ابعاد گسترده خشكسالي در استانهاي كشور، دولت در سال جديد 250 ميليارد تومان نيز به اين ميزان افزود تا در 14 استان كشور صرف جبران خسارت شود.
وزير جهاد كشاورزي به تقسيمبندي استانهاي كشور به عنوان استانهاي خسارتديده بسيار شديد و شديد اشاره كرد و افزود: در بين 30 استان كشور، شش استان در رديف استانهاي خسارتديده بسيار شديد بودند و بقيه استانها كه اردبيل نيز جزو آنهاست در رديف استانهاي خسارت ديده شديد قرارگرفتند. وي گفت: سه شهر استان اردبيل نيز در رديف شهرهاي خسارت ديده از سرمازدگي قرار دارد.
اسكندري به لايحه چهار هزار و 500 ميليارد توماني دولت براي جبران خسارت خشكسالي اشاره كرد و افزود: اين لايحه هفته آينده با تصويب فوريت آن و كارهاي كارشناسي شده در كميسيون كشاورزي در صحن مجلس مطرح خواهد شد كه اميدواريم با توجه نمايندگان، رقم بالاتري تصويب شود.
وي گفت: ما انتظار داريم اين رقم حداقل با افزايش هفت هزار ميليارد تومان به تصويب نمايندگان مجلس برسد تا دست دولت در اختصاص اعتبار بيشتر به استانها باز باشد.
وزير جهادكشاورزي اظهار داشت: از اين ميزان اعتبار يك هزار ميليارد تومان براي تامين آب مورد نياز كشاورزي در بخش آبخيزداري و آبخوانداري سرمايهگذاري خواهد شد و وزارت جهادكشاورزي مصمم است با دستور رئيسجمهوري طرح جامع آبخيزداري كشور را تهيه و تدوين كند.
تدوين نظام بهره برداري از گلخانهها
معاون توليدات گياهي وزير جهادكشاورزي گفت: به زودي نظام بهره برداري از گلخانهها در كشور تدوين و به مرحله اجرا گذاشته ميشود.
محمدرضا جهانسوز در اردبيل افزود: در اين نظام مسائل مربوط به كشت گلخانهاي با يك قانونمندي ويژه طراحي و پيش بيني شده است كه اميدواريم با اجراي آن شاهد ساماندهي خوب در اين بخش باشيم.
وي اظهار داشت: كشور به واسطه كمبود آب و مسائل كاهش بارندگي در وضعيت خاصي قرار دارد و با گسترش طرحهاي كشت گلخانهاي ميتوان كمبود توليد بسياري از محصولات باغي و صيفي را از بين برد.
وي با اعلام اينكه بيش از 7 هزار هكتار واحد گلخانهاي در كشور فعال است، افزود: اين رقم با استقبال خوب سرمايهگذاران بخش خصوصي و حمايت دولت در حال افزايش است و اين روند به سرعت به تمامي نقاط كشور گسترش مييابد.
معاون توليدات گياهي جهاد كشاورزي در ادامه تصريح كرد: در مجتمعهاي گلخانهاي محصولات صيفي و سبزي مانند خيار، گوجه، فلفل و ساير محصولات عمل آوري ميشود و هدف اين است كه اين گلخانهها به صورت متعادل به سوي توليد تمامي محصولات و حتي توليد گلها نيز سوق پيدا كند.
وي با بيان اينكه اجراي اين طرحها براي اشتغال فارغالتحصيلان كشاورزي فرصت و زمينه مناسبي فراهم كرده است، گفت: علاوه بر فارغالتحصيلان دانشگاهها در رشتههاي كشاوزي، ما از تمامي سرمايهگذاران و علاقهمندان اين بخش دعوت به مشاركت ميكنيم تا با گسترش طرحهاي گلخانهاي زمينه فقرزدايي و اشتغال فراهم شود.
شبكههاي آبياري در 3 ميليون هكتار از اراضي پاياب سدها، ايجاد ميشود
معاون آب و خاك وزير جهاد كشاورزي گفت: شبكههاي آبياري در بيش از 3 ميليون و 200 هزار هكتار از اراضي پاياب سدهاي كشور، ايجاد ميشود.
فريد اجلالي، افزود: امسال دولت براي اجراي اين طرح 500 ميليارد تومان اعتبار اختصاص داده است كه 400 ميليارد تومان آن توسط وزارت نيرو و 100 ميليون تومان نيز توسط جهاد كشاورزي براي اجراي شبكههاي پاياب سد هزينه ميشود.
وي گفت: وزارت نيرو بيشتر متولي اجراي شبكههاي سه و چهار است و ما متولي اجراي شبكههاي تحت فشار هستيم و به نظر ميرسد با اين ميزان بودجه نميتوان در مدت زمان اندك به نتيجه رسيد.
وي در ادامه تصريح كرد: براي سرعت بخشي به اجراي طرحهاي شبكه پاياب سدها و آبياري تحت فشار به افزايش 10 برابري اعتبار نياز است تا كارها به نتيجه برسد.
وي بر تعادل سرمايه گذاري در اين بخش تأكيد كرد و افزود: متاسفانه در سالهاي اخير در بخش شبكههاي يك، دو، سه و چهار زهكشي و آبخوانداري سرمايهگذاري مناسبي صورت نگرفته است. وي افزود: با وزارت نيرو در اين زمينه در حال رايزني هستيم تا لايحه تعادل سرمايهگذاري در آب را تدوين و به مجلس ارائه كنيم.
معاون وزير جهاد كشاورزي گفت: با تصويب و اجراي لايحه تعادل سرمايه گذاري در بخش آب از آبخيزداري تا آبخوانداري به يك ميزان سرمايهگذاري صورت خواهد گرفت.
وي در ادامه افزود: بر اساس برنامهريزيها بايد سالانه 200 هكتار از اراضي خود را مجهز به شبكههاي سه و چهار كنيم تا در مدت 12 سال به نتيجه برسيم.
اجلالي گفت: اين زمانبندي متناسب با ظرفيت شركتهاي پيمانكار تعيين شده و استان خوزستان بيشترين سهم را در اين زمينه به خود اختصاص داده است.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]