واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش " حضرت فاطمه زهراء (س) فخر زنان عالم " در تايلند برگزار شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كوالالامپور- همايش " فاطمه زهرا (س) فخر زنان عالم "با هدف بزرگداشت ولادت با سعادت آن بانوي بزرگ اسلام و گراميداشت مقام زن و روز مادر در شهر بانكوك، پايتخت تايلند برگزار شد.
به گزارش ايرنا ، در اين همايش كه روز يكشنبه در هتل فوروينگ شهر بانكوك برگزار شد، برخي سفيران كشورهاي اسلامي در تايلند، جمعي از بانوان مسلمان تايلندي، دانشجويان مسلمان و غير مسلمان اين كشور، اساتيد، علماء و طلاب زن حوزه هاي علميه در تايلند به همراه تني چند از ايرانيان مقيم بانكوك حضور داشتند.
در آيين افتتاحيه اين همايش رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در تايلند و دبير اين همايش در سخناني ضمن تبريك ميلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) در تقارن با ميلاد امام خميني (ره) مطالبي را پيرامون شخصيت و زندگي بانوي بزرگ اسلام ايراد كرد.
محمد تمهيدي گفت: حضرت فاطمه (س)، سيده النساء العالمين ناميده شده و عالي ترين مقام و منزلت را داشته و در تقوي و عبادت و عفت و متانت و شهامت نمونه بوده و در مادري و همسري و دفاع از اسلام و رسالت و امامت الگو بوده است.
وي اظهار اميدواري كرد كه زنان و بانوان جامعه اسلامي تايلند رهروان راستين آن بزرگوار بوده و زهرا گونه، رسالتي را كه يك زن مسلمان بر عهده دارد بخوبي انجام دهند.
كاردار و سرپرست سفارت جمهوري اسلامي ايران در تايلند نيز در اين همايش با اشاره به جايگاه و موقعيت زن در اسلام گفت: اسلام به عنوان آئيني مترقي و پيشرفته براي زن ارزش و احترام بسياري قايل است و ملاك فضيلت و برتري انسان را ( چه مرد و چه زن ) تقوا و پرهيزگاري مي داند.
الوندي همچنين بااشاره به ديدگاههاي امام خميني (ره) راجع به زنان، به نقل از ايشان تصريح كرد: حضرت فاطمه زهرا (س) داراي بالاترين فضيلت و برتري به لحاظ تقوي الهي و فضيلت علمي است .
دبير گروه اتحاد زنان مسلمان تايلند نيز ديگر سخنران اين همايش، ضمن ارايه گزارشي از فعاليت اين گروه و نيز برنامه ريزي هاي سه ماهه آنها براي هرچه بهتر برگزار شدن همايش مورد نظر، اظهار اميدواري كرد كه اين هم انديشي بتواند به معرفي شخصيت فاطمه زهرا (س) و آگاهي بيشتر زنان مسلمان تايلندي بينجامد.
خانم بي بي زريدا همچنين از تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران بويژه رايزني فرهنگي سفارت كشورمان در تايلند در راستاي حمايت و مساعدت نسبت به گروه اتحاد زنان مسلمان تايلند و ازجمله برگزاري اين همايش قدرداني كرد.
در بخش ميز گرد تخصصي و مرتبط با موضوع همايش نيز يكي از نمايندگان زن مسلمان در مجلس تايلند مقاله خود را با عنوان زنان مسلمان و نقش اجتماعي آنان ارائه كرد.
"فريده سليمان " در سخنان خود تاكيد كرد كه فعاليتهاي اجتماعي زنان مسلمان و حضور آنان در انجمنهاي تشكيلات غير دولتي افزايش يافته و اكنون زمان آن رسيده است كه در سازمانهاي دولت و وزارتخانه ها ، بخش امور زنان افتتاح شود تا مشكلات خانوادگي، اجتماعي و ملي زنان مسلمان تايلندي بهتر مورد رسيدگي قرار گيرد.
خانم "كاناپورن آكاراپاسين" استاد دانشگاه "پاياب" و عضو انجمن فرهنگ، مذهب و صلح تايلند شاخه استان شمالي چيانگ ماي اين كشور نيز در سخنراني خود درباره به كمال رسيدن زنان در جامعه اسلامي تاكيد كرد: خانواده هاي مسلمان و زنان بايد به مساله آموزش به عنوان ابزار مهم پيشرفت فكري و معنوي توجه كرده و علاوه بر يادگيري علوم و فناوري از يادگيري علوم مذهبي نيز غافل نشوند.
خانم بشري حسيني استاد مدرسه ديني المهديه بانكوك نيز در اين ميز گرد با اشاره به سال جاري كه ازسوي رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران، سال نوآوري و شكوفايي نام گرفته، گفت: حضرت فاطمه (س) كامل ترين و برترين زن براي الگو قرار گرفتن همگان است و زنان جامعه امروز بايد با تاسي از ايشان به سوي كمال حركت كنند.
در ادامه اين همايش امام جماعت مسجد روح الله تايلند و نيز دبير كل انجمن اهل البيت اين كشور نيز در سخناني پيرامون شخصيت حضرت فاطمه و مقام زن دراسلام پرداختند.
در بخش دوم ميز گرد مرتبط با اين همايش نيز سخنرانان با پوشيدن لباسهاي محلي به نمايندگي ازسوي زنان مسلمان اقصي نقاط تايلند به طرح موضوعاتي ازقبيل حجاب در دانشگاههاي تركيه، ورزش زنان، رويكرد زنان غير مسلمان به اسلام، پوشش ورزشي زنان مسلمان، جوانان و اسلام و اينترنت و ديگر موضوعات مرتبط با فعاليتهاي اجتماعي زنان پرداختند.
اين همايش با ارايه قطعنامه اي در 10 بند كه در آن با تاسي از نامگذاري سال كنوني تحت عنوان سال نو آوري و شكوفايي ازسوي مقام معظم رهبري، جوانان مسلمان تايلندي به نو آوري در آموزش و شكوفايي معنوي در كنار شكوفايي مادي دعوت شده اند، به كار خود خاتمه داد.
اجراي سرودهاي زيبايي به زبان تايي در مدح حضرت زهرا(س) توسط دانش آموزان مدرسه ديني المهديه تايلند، برپايي نمايشگاه عكس و كتاب و نيز برنامه پرسش و پاسخ نيز ازجمله برنامه هاي حاشيه اين همايش بود كه مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
اين همايش به همت رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در بانكوك و با همكاري گروه اتحاد زنان مسلمان تايلند برگزار شد.
آساق **335**1513
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]