واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از وضعيت مسكن در بزرگترين استان شمالي مسكن مهر و اميدهايي كه در مازندران زنده ميشود
خبرگزاري فارس: طرح ايجاد مسكن ارزان قيمت براي اقشار آسيبپذير جامعه در حالي صورت ميگيرد كه خانهدار شدن، اكنون به رويايي براي همه اقشار كشور تبديل شده و با انجام كامل اين طرح ميتوان به انقلابي در بخش مسكن و رفع اين معضل اميدوار بود.
به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، با ايجاد فاصلههاي طبقاتي در سالهاي گذشته، نياز به انجام طرحهاي حمايتي براي اقشار آسيبپذير بيش از پيش نمايان شده است.
با روي كار آمدن دولت نهم طرحهايي مانند توزيع سهام عدالت و اجراي مسكن مهر هم در دستور قرار گرفت و مردم به خانهدار شدن اميدوار شدند.
هم اكنون توسعه بافت شهري در استان مازندران، بعضاً در زمينهاي شاليزاري، كشاورزي و يا جنگلي صورت ميگيرد كه ممكن است در آيندهاي نه چندان دور، خطرات زيست محيطي و اقليمي جبرانناپذيري را متوجه اين مناطق كند.
مدير كل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان مازندران در گفتگو با خبرنگار فارس در ساري بررسي مشكل مسكن را از ديدگاه اقتصادي از زمينههاي بحراني شدن آن عنوان كرد و گفت: پديده مشكل مسكن با وجود آن، بايد از ابعاد گوناگون اجتماعي و فرهنگي نيز مورد بررسي قرار گيرد.
مجيد هاشمي با اشاره به اينكه در سالهاي اخير رفع معضل كمي مسكن بيشتر مورد توجه قرار گرفته است، تصريح كرد: افزايش جمعيت و ازدياد تمايل به شهرنشيني و استفاده از مصالح نامرغوب و كم دوام براي پاسخگويي به افزايش تقاضا و در پي آن، تخريب پياپي ساختمانها بر اثر سوانح طبيعي نياز كمي اين بخش را افزايش داده است.
هاشمي گرايش بيشتر به احراز مالكيت را در مقياس با برخورداري از حق تامين مسكن در تشديد مشكل اين بخش موثر ارزيابي و تصريح كرد: عدم علاقه و رغبت به زندگي در واحدهاي آپارتماني و مجتمعهاي مسكوني موجب افزايش تقاضا براي زمين و افزايش نامتعارف قيمت آن شده است.
به گفته وي، پايين بودن فرهنگ تعاوني در شكلگيري سازماني و پيشرفته آن در افزايش تقاضا موثر بوده، در حالي كه اين مشكل با رواج همزيستي مسالمتآميز در مجتمعهاي مسكوني اندكي كاهش مييافت.
مديركل بنيادمسكن انقلاب اسلامي استان مازندران بخش خصوصي را در كمك به رفع اين مشكل ناتوان عنوان كرد و ادامه داد: هم اكنون بخش خصوصي فقط براي خانوادههاي توانمند مسكن توليد ميكند.
وي تاكيد كرد: به دليل محدود بودن منابع بخش دولتي در حل مشكل تامين مسكن براي گروههاي كمدرآمد نياز به حضور بخشهاي تعاوني و خصوصي به صورت چشمگير احساس ميشود.
هاشمي با تاكيد بر كنترل قيمت مصالح ساختماني كه از نرخ رشد تورم بالاتري نسبت به ميزان تورم عمومي برخوردار است، گفت: بايد توجه داشت در طرح مسكن مهر تفاوت فاحش بين نيازمندان واقعي مسكن و متقاضيان موثر آن ايجاد نشود.
رئيس اتحاديه صنف مشاوران املاك شهرستان ساري معتقد است، دولت ميتواند با برنامهريزي و سياستگذاري مناسب برابر با الگوي جامعه شهري عرضه مسكن شهري را افزايش دهد.
سيدمجتبي پيرزاده افزود: افزايش عرضه از سوي دولت موجب متعادل شدن قيمت در اين بخش ميشود.
عضو شوراي اتحاديه مشاوران املاك استان مازندران يادآور شد: دولت در ايجاد مسكن ارزان قيمت بايد متناسب با رشد جمعيت نگاهي درازمدت به اين مقوله داشته باشد.
پيرزاده تصريح كرد: دولت براي رفع معضل گراني مسكن و كاهش نوسانات آن با بهرهگيري از تجربههاي موفق كشورهاي ديگر به امر انبوهسازي اقدام كند.
به گفته وي اين مسكنها ميتواند به صورت اجاره و يا اجاره به شرط تمليك و يا به صورت اقساطي به مردم واگذار شود.
وي از ركود بازار مسكن در شرايط فعلي در استان مازندران خبر داد و گفت: از دلايل اين ركود ميتوان به افزايش بيسابقه قيمت مصالح ساختماني، بالا رفتن قيمت مسكن و زمين و كاهش قدرت خريد مردم اشاره كرد.
پيرزاده با ارزيابي وضعيت ساخت و ساز در شرايط كنوني اظهار داشت: با افزايش تراكم و بالا رفتن قيمت مصالح، سوددهي اين بخش نيز كاهش يافته است.
وي با اشاره به اينكه ميزان تراكم را دولت تعيين ميكند، رونق دوباره اين بخش را در گرو تدبير دولت در رفع معضلات بخش مسكن دانست.
نايب رئيس مجمع امور صنفي شهرستان ساري تأثير عملياتي شدن طرح مسكن مهر و سياستهاي در حال اجراي دولت در كنترل اين بخش را به شرط انجام كنترل در ساير بخشهاي مرتبط با بخش مسكن عنوان كرد و يادآور شد: قيمتهاي تمام شده مسكن تحت تأثير سياستهاي واردات و قيمت مصالح ساختماني و زمين است، در حالي كه قيمت اين عوامل به عنوان فاكتورهاي تأثيرگذار در اين بخش افزايش مييابد نميتوان اميدي به ارزان شدن مسكن داشت.
وي ادامه داد: در كنار حمايتي كه دولت در بخش مسكن انجام ميدهد، گام اول كنترل قيمت مصالح ساختماني است تا در نهايت روي قيمت تمام شده مسكن تأثير داشته باشد.
پيرزاده فروش امتياز وامهاي بخش مسكن را نيز در افزايش قيمت مسكن موثر دانست و گفت: وام مسكن يك امتياز به شمار ميرود كه بر اين اساس هر فردي بعد از سپرده گذاري صاحب امتياز ميشود، اما بايد پيش از طرح مسئله وام ساخت و ساز صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه بيتوجهي به اين امر موجب ميشود تسهيلات در اختيار استفاده كننده واقعي قرار نگيرد، تصريح كرد: به دليل بالا بودن قيمت مسكن و كاهش قدرت خريد در جامعه بازار فروش امتياز وام رونق ميگيرد كه نتيجه آن به صورت گراني مسكن و افزايش اجاره بها نمود مييابد. طرح ايجاد مسكنهاي ارزان قيمت براي اقشار آسيب پذير جامعه به دليل حساسيت و نياز روزافزون كشور نيازمند دقت نظر و اعمال سياستهاي منسجم و كنترلي موثر است.
ذكر اين نكته ضروري است كه آسيبهاي اين طرح ميتواند با بهرهگيري از تجربه ايجاد تعاونيهاي مسكن و مسكن جوانان در سالهاي گذشته رفع و به تحقق طرح منتهي شود.
نظارت و جلوگيري از ايجاد تعاونيهايي كه از اعتماد مردم به طرح هاي حمايتي دولت بهره ميگيرد درخور توجه است.
اين طرح براي به ثمر رسيدن نيازمند شفافسازي در انجام امور، اطلاعرساني دفاتر رسمي و برخورد با خاطياني است كه به هواي سوداگري از اثر سياستهاي حمايتي و تشويقي دولت ميكاهند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گزارش از الناز پاك نيا خبرنگار فارس در مازندران
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انتهاي پيام/م
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]