واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: انتقادملی پوشان ازمربی وزنه برداریوزنهبرداری ایران به كدام سمتوسو میرود؟
اردوی تیم ملی وزنهبرداری پس از وقفهای ده روزه از روز گذشته در سالن وزنهبرداری مجموعهی ورزشی آزادی آغاز شد و صبح امروز همهی آنان میزبان نمایندگان رسانههای گروهی بودند. البته آنها ساعت 8 صبح امروز (سهشنبه) یك جلسه تمرین داشتند و پس از آن ساعت 10:30 دقیقه یك وعده تمرین سبك و مصاحبههای كوچك و بزرگ را پشت سر گذاشتند. از نكات جالبی كه صبح امروز در اردوی تیم ملی وزنهبرداری مطرح شد، وزنهبرداران و قهرمانان المپیك و جهان از وقفههای مكرر در اردوی تیم ملی، كمبود امكانات، عدم حمایت مالی و بوجود آمدن روحیه رخوت و بیانگیزگی میگفتند و از سوی دیگر یوردان گئورگی ایوانف سرمربی تیم ملی و داراب ریاحی نایب رییس فدراسیون وزنهبرداری و مدیر تیمهای ملی با خندههای مكرر وجود هر گونه مشكل در اردوی تیم ملی را تكذیب میكردند. امروز صبح فاصله و شكاف را به راحتی میشد در وزنهبرداری دید.اولین وزنهبرداری كه در سالن خالی آزادی حضور پیدا كرد، حسین رضازاده بود. پس از او قهرمانان دیگر، حسین برخواه، علی فلاحتی نژاد، محسن بیرانوند، مهدی پانزوان، اصغر ابراهیمی، علی دهقانیان، جواد گوهری زاده، سعید علی حسینی، امید نائیج، سجاد بهروزی، احسان دارابیگی، ابوالقاسم داودی و احد سنجابی هم پس از قویترین مرد جهان در محل تمرین آماده شدند.محمد علی فلاحتی نژاد قهرمان و بهترین وزنهبردار سال 2003 اولین وزنهبرداری بود كه لب به انتقاد گشود:« در بدترین شرایط ممكن اردوی تیم ملی تعطیل شد. اردوهای نسبتا خوبی را در چند ماه اخیر پشت سر گذاشتیم اما وقفههای مكرر انگیزه را از بچهها گرفته. هر روز در اردو شایعهای میشود كه امكان حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و یا قهرمانی جهان وجود ندارد و یا اگر به مسابقه میرویم آیا تا آن زمان روی فرم خواهیم آمد؟ قبلا هم گفته بودم ایوانف یك مربی حرفهای است. به هر نحو ممكن به خواستههای خود را دست مییابد. اردو را هر زمان كه دلش بخواهد تعطیل میكند. ضررش را نه او میبیند و نه فدراسیون و كمیته ملی المپیك، فقط به ما ضرر میرسد. هر كس هم انتقاد كند یا از اردو اخراج میشود و یا حقوقش نصف و یا قطع میشود.»وی همچنان كه برافروخته بود ادامه داد:« مردم از قهرمانان خودشان توقع دارند. از همه ما توقع كسب مدال وجود دارد. اما آنها این وضعیت ما را نمیبینند. اكنون من به همه مردم میگویم كه از هیچ كدام از وزنهبرداران توقع مدال نداشته باشند.»در جایی دیگر حسین رضازاده، قهرمان دو دوره از بازیهای المپیك و قویترین مردجهان لب به سخن گشود:« ایوانف یك سری امكانات خواسته كه من نمیدانم مشكل از كجا بوده و به او اختصاص ندادهاند. اما مهمترین مساله این است كه تعطیلی اردو فقط به وزنهبرداران لطمه زد.»
وی تصریح كرد: « با توجه به این كه طی چند سال اخیر وزنهبرداری در بازیهای المپیك، بازیهای آسیایی و مسابقات بینالمللی مدالهای باارزش و متعددی را به دست آورده، اما هنوز نگاه مسوولان به این ورزش یك نگاه درجه دوم است. باید این نگاه مسوولان عوض شود.»محمد حسین برخواه، دارندهی دو مدال برنز جهان و قهرمان آسیا دیگر منتقد بود:« من به خاطر یك انتقاد از تیم ملی طرد شدهام. اكنون من به زور در اردوی تیم ملی تمرین میكنم و چندی قبل ایوانف من را از اردو اخراج كرده. وقتی همه چیز یك تیم ملی كه آبروی یك كشور است در اختیار یك مربی بیگانه قرار گیرد، وضعیت همین گونه خواهد شد.»محسن بیرانوند و اصغر ابراهیمی از دیگر منتقدان بودند. اما در مقابل این حرفها در گوشهای دیگر از سالن ایوانف سخن میگفت:« من به هیچ وجه مشكلی ندارم. اردوی تیم ملی را هم تعطیل نكردم. در مطبوعات مطرح شده من با مشكل مسكن روبرو هستم كه به هیچ وجه چنین نیست. من به دلیل وجود لوزام تمرین در نوشهر اردوی جوانان را تعطیل كردم.»وی ادامه میدهد:« زمانی كه اردوی نوشهر برگزار میشد، من برای بازدید از مسابقات قهرمانی جوانان اروپا به بلغارستان رفتم. این مسابقات برای من بسیار اهمیت داشت و 50 درصد حاضران در المپیك پكن اكنون در جوانان هستند و باید آنها را مورد بررسی قرار میدادم.»داراب ریاحی نایب رییس فدراسیون وزنهبرداری و مدیر تیمهای ملی هم همه چیز را توجیه میكرد. «ما طی سالهای گذشته تمام تلاش خود را انجام دادهایم تا ملیپوشان وزنهبرداری در بهترین شرایط تمرینات خود را انجام دهند. اما در سال جاری با توجه به مشكلات بودجهای كه فدراسیون و كمیتهی ملی المپیك با آن مواجه بود، نتوانستیم بخشی از خواستههای سرمربی تیم ملی را در زمان تعیین شده انجام دهیم. اما به هر ترتیب آن مشكلات نیز اكنون حل شده و همه وزنهبرداران در شرایط خوبی تمرین میكنند.»
اما در اواخر تمرین زمانی كه تعدادی از وزنهبرداران و قهرمانان با سابقه تیم ملی با سخنان سرمربی و مدیر تیمهای ملی مواجه شدند، دوباره لب به انتقاد گشودند:« همین آقای ایوانف سهشنبه هفته قبل، وقتی از بلغارستان بازگشته بود، صبح آمد سر تمرین و گفت به دو دلیل اردو را تعطیل میكنم. اول این كه حقوق شما پرداخت نشده و دیگر این كه وسایل و امكاناتی كه خواسته بودم از جمله آپارتمان من حاضر نیست. اما الان میگوید كه من اردو را تعطیل نكردم. بیتردید منافعش تامین شده و مسوولان او را هم خریدهاند.»آنها ادامه میدادند:« آیا در این میان او ضرر كرد. نه، تنها ما بودیم. اردوی تیم ملی را با تبعیض و تهدید اداره میكنند. وزنهبرداری كه یك ماه در اردو بوده، 5 ماه حقوق میگیرد و وزنهبرداری كه همه زندگیاش در اردو است به علت اعتراض و یا انتقاد در روزنامهها یا از اردو اخراج میشود و یا حقوقش قطع میشود. در سال جاری به علت عدم كفایت برخی از مسوولان هنوز لیگ برگزار نشده، وزنهبردارانی كه به صورت حرفهای كار وزنهبرداری میكنند باید از چه منبعی درآمد داشته باشند؟ از مسافركشی؟ 4 سال قبل مسولان ورزشی ایران ایوانف را با گریه از این مملكت بیرون كردند. او این بار برای ساختن نیامده. او آمده 4 سال اشك ایران را در بیاورد. هر روز یك بهانهای میگیرد. این ایوانف 4 سال قبل نیست. نباید همه اختیارمان را به او بدهیم.»امروز ناآمادگی، دو رویی، توجیه و فاصله در اردوی تیم ملی وزنهبرداری موج میزد. وزنهبرداری ایران به چه سمت و سویی میرود؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 473]