واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برگهاي برنده و واكنش سهمگين ايران به حملهاحتمالي آمريكا-اسرائيل (2)
خبرگزاري فارس: ايران قادر است دو ناو هواپيما بر آمريكا را تنها در ساعات اوليه جنگ احتمالي غرق كند، در حاليكه موشكهاي ضد ناو نوع "اساسان22" به شدت آمريكا و نيروي درياي آن را به هراس انداخته است.
به گزارش فارس، پايگاه خبري المحيط در ادامه تحليل خود از واكنش سهمگين ايران به حمله احتمالي آمريكا-اسرائيل افزود: علاوه بر برگهاي برنده گذشته، ايران در كنار توانمندي نظامي به مرحلهاي پيشرفته در برنامه هستهاي خود، و حداقل از لحاظ دستيابي به دانش فني آن، رسيده است.
المحيط افزود: روزنامه آمريكايي "كريستين ساينس مانيتور" در تاريخ 21 ژوئن سال جاري هشدار داد كه نيروهاي ايران قادرند در صورت حمله احتمالي به آنها، به نيروهاي آمريكا در خليج[فارس]، عراق و افغانستان و آن هم به وسيله سلاحهاي غير كلاسيك حمله كند همچنانكه " ايران قادر است در دقيقه نخست آغاز هر جنگي عليه آن، 11 هزار موشك شليك كند".
المحيط نوشت: "مصطفى نجار" وزير دفاع ايران تاكيد ميكند، پاسخ ايران بسيار دردناك خواهد بود. علاوه بر اين "محمد البرادعي" مدير كل آژانس بينالمللي اتمي نيز تهديد كرد در صورت حمله نظامي به ايران استعفا ميكند و دليل اين امر را اينگونه بيان كرد كه حمله به ايران سبب ترغيب تهران در دستيابي هر چه سريعتر به سلاح اتمي ميشود.
المحيط تاكيد كرد: اين جنبهاي از تحليل و مطالعه ميزان قدرت نظامي ايران است. همچنانكه "كمال" پژوهشگر لبناني در امور راهبردي در پژوهشي تصريح ميكند، حضور نظامي آمريكا در عراق، قواي نيروي انساني آمريكا، بويژه نيروي زميني آن را به شدت تحليل برده است.
علاوه بر اين "جرج بوش" رئيسجمهورآمريكا معتقد است حمله احتمالي به ايران محدود به جنگ هوايي و دريايي ميشود ولي به احتمال بسيار ايران، آمريكا را به جنگي زميني ميكشاند تا از ضعف نيروي زميني آمريكا كه در همه جاي دنيا منتشر شده است بهره ببرد.
اين پژوهشگر لبناني ميافزايد: نگراني كنوني فرمانده مركزي آمريكا اين است كه "آيا ايران واكنشي غافلگير كننده نيز در جنگ احتمالي رو ميكند؟"، به ويژه اينكه ايران سامانه جديدي از موشكهاي ضد هوايي را در روز ارتش به نمايش گذاشت كه اين خود معنا و مفهومي راهبردي براي جنگ آينده دارد.
از جمله اين موشكها به موشك زمين به هواي "رعد"، موشك هدايت شونده "زوبين"، موشكهاي زمين به هواي "ماوريك"، موشكهاي هوا به هواي رادار گريز و حرارتي "فينيكس، اسپارو_سايد وانيدو، سكوهاي پرتابگر موشك زمين به هواي"جوهاك"، و سامانه موشك "اسكاي كار" و موشك زمين به زمين "نازعات" و "زلزال" ميتوان اشاره كرد.
المحيط در ادامه ذكر برگهاي برنده ايران در حمله احتمالي آمريكا به اسرائيل به تهران، به موشكهاي پيشرفته روسي اشاره ميكند و ميافزايد: علاوه بر آنچه گفته شد ايران به وسيله موشكهاي روسي نيز ميتواند آمريكا را غافلگير كند.
بنا بر اين گزارش، از جمله اين موشكها موشكهاي ضد ناو نوع "اساسان22" است كه قابليت حمل كلاهكهاي كلاسيك را دارد كه اين كلاهكها خود توان تخريبي شديد دارند.
المحيط افزود: اين چيزي است كه آمريكا و تصميمگيرندگان آمريكايي بويژه نيروي دريايي آمريكا را به هراس انداخته است.
گزارشهايي وجود دارد كه اعلام ميكند، مسكو اين موشك متحرك پيشرفته را در دهه هفتاد در فهرست صادرات خود قرار داد و هنگامي كه روسيه در آن زمان نياز به ارز داشت ايران تمايل شديدي براي خريد آن نشان داد، ولي نهاد اطلاعاتي آمريكا نتوانست دريابد كه آيا مسكو توانست اين موشكها را به ايران بفروشد و آيا اين سلاح وارد نيروي دريايي ايران شد يا خير.
بنا بر اين گزارش، حال اگر ايران عملا اين موشكهاي پيشرفته را در اختيار داشته باشد قادر است دو ناو هواپيما بر آمريكا را تنها در ساعات اوليه درگيري غرق كند. همچنانكه مسكو اين موشكها را به طور ويژه بر ضد سامانه "ايجس" ساخت كه اين سامانه مهمترين سامانه دفاعي نيروي دريايي آمريكا به شمار ميرود.
برد اين موشك 150 كيلومتر است. ويژگي مهم آن سرعت بالاي آن بويژه در مسافت نهايي آن يعني در زماني كه به هدف نزديك ميشود است به طوري كه سرعت آن در آن لحظات پاياني به دو برابر سرعت صوت ميرسد، كه علت اين سرعت در مراحل و مسافت نهايي موشك، فرار از موشكهاي ضد موشك است.
بنا بر اين گزارش، حجم كلاهك آن حدود 300 كيلوگرم است كه قابليت مجهز شدن به كلاهك هستهاي را دارد. به همين دليل كارشناسان احتمال ميدهند، در صورت رخداد جنگي جديد، كه پس از جنگ جهاني در نوع خود بزرگترين خواهد بود، جنگي است كه خليج[فارس] شاهد آن خواهد بود. زيرا نيروي دريايي آمريكا بر نابود كردن كامل نيروي دريايي ايران و پايگاههاي دفاعي آن در ساحل متمركز ميشود تا از نابودي نيروي دريايي خود به دست نيروهاي دريايي ايران يا از بسته شدن تنگه هرمز جلوگيري كند غافل از اينكه ايران برگ برنده خود يعني آنچه در خصوص موشكهاي روسي بدان اشاره شد رو ميكند.
پايگاه خبري المحيط ميافزايد: كار به همين جا ختم نميشود. علاوه بر اين در سايه انتظاراتي كه از وراي جنگ احتمالي عليه ايران ميرود مبني بر اينكه حمله هوايي آمريكا به عراق عليه ايران نيز تكرار ميشود، ولي احتمالاتي وجود دارد كه نيروي هوايي ايران داري توانمندي دفاعي مستحكم و پيشرفتهاي است كه مجهز به موشكهاي روسي "سور ام-1" و سامانه موشكي ضدهوايي ss300 است كه قادر است مانع تحقق بيشتر اهداف آمريكا شود.
علاوه بر اين اين سامانه دفاعي ميتواند بسياري از جنگندههاي آمريكا را كه از پايگاههاي هوايي در آذربايجان، عراق و كشورهاي ديگر به هوا برميخيزند، ساقط كند.
المحيط در بخش ديگري مينويسد: "انتوني كوردزمن" تحليلگر مركز مطالعات راهبردي و بينالمللي واشنگتن در يكي از پژوهشهاي خود با اشاره به توانايي ايران در دفاع از خود نوشت، ايران قدرتمندترين نيروي نظامي در منطقه خليج فارس است.
وي با اشاره به نيروي نظامي ايران در زمان شاه مخلوع نوشت، درست است كه ايران در زمان سقوط شاه در سال 1979 و به هنگام قطع مناسبات با آمريكا مشكلاتي در تجهيز ارتش خود به سلاحهاي روز داشت ولي بيترديد ايران هماكنون قدرت نظامي نخست منطقه خليج فارس است.
اين تحليلگر آمريكايي ميافزايد، ايران 540 هزار نيروي رزمنده، بيش از 350 هزار سرباز ذخيره، 1600 تانك پيشرفته، 1500 خودروي رزمي(زرهي)، 3200 واحد توپخانهاي، 306 جنگنده، 50 بالگرد تجهيز شده، 3 فروند زيردريايي، 59 كشتي جنگي(ناو) و 10 كشتي جنگي براي انتقال نيرو به دريا دارد.
وي ميافزايد، علاوه بر اين، ايران قادر است دست به حملههايي بزند كه اثرات و نتايجي راهبردي در منطقه دارد كه با امكانات و توان نظامي خودش متناسب است، به طوريكه ميتواند نقاطي در ساحل خليج [فارس] و خليج عمان را هدف قرار بدهد و از جزاير خود در بندر عباس در نزديكي تنگه هرمز نيز به عنوان پايگاهي دريايي و هوايي بهره ببرد.
پايگاه خبري المحيط مينويسد: تاوان حمله به ايران بشدت سهمگين خواهد بود. آيا ژنرالهاي آمريكايي و اسرائيلي نتايج آن را تاب مي آورند؟
* ادامه دارد...
انتهاي پيام/.
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]