تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854231049




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي سرعت اينترنت در كشورهاي همسايه: با دنده سنگين حركت كنيد


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: بررسي سرعت اينترنت در كشورهاي همسايه: با دنده سنگين حركت كنيد
اولين كافي نت عراق به نام كافي نت زكريا چهار ماه پس از سرنگوني رژيم صدام در بغداد و توسط دو مهندس الكترونيك عراقي افتتاح شد.


احسان موحديان- روز شنبه 28 ارديبشهت ماه 87، سليماني وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري فارس سخناني گفت كه بهانه نگارش اين مطلب شد. وي كه از كوتاهي برخي شركت هاي اينترنتي در ارائه پهناي باند به مشتريان گلايه داشت تصريح كرد: در حال حاضر پهناي باند 128 كيلوبيت يا 56 كيلوبيت مشكل اينترنت كشور نيست، بلكه نحوه ارائه اين ميزان از سوي شركت هاي ارائه دهنده اينترنت بحث است.
وي گفت: پهناي باند 128 كيلوبيت اكنون براي بسياري از سازمان ها بدون مشتري است و اين ميزان را شركت ها حتي نمي توانند به مشتريان عرضه كنند. سليماني افزود: پهناي باند 56 كيلوبيت براي مصارف و كاربران اينترنتي خانگي و دانشگاه ها براي دانلود كتاب هاي 500 صفحه اي هم مناسب است. وي تاكيد كرد: در برخي مواقع پهناي باند ارائه شده از سوي برخي شركت ها حتي 2 كيلوبيت نيز نمي شود.
اين اظهارات واكنش هاي مختلفي را در ميان برخي مسوولان، روزنامه نگاران و فعالان دنياي مجازي برانگيخت. از جمله اين واكنش ها، مي توان به گفتگوي رمضانعلي صادق زاده، رئيس كميسيون مخابرات مجلس هفتم با روزنامه همشهري اشاره كرد: اگر هدف از واگذاري اينترنت اين باشد كه فقط تا 56 كيلوبيت سرعت داشته باشد كه ديگر نيازي به پيمانكاران و سرمايه گذاران نيست و در واقع در اين عرصه، سرمايه گذاري، توجيه اقتصادي خود را از دست مي دهد.
او افزود: اين سرعت براي استفاده كاربران خانگي، از نظر حجم شايد توجيه پذير باشد ولي از نظر سرعت نمي تواند كافي باشد و اين در حالي است كه اينترنت پرسرعت يا ADSL با قرارداد پيمانكاران عمدتاً براي مصارف خانگي بوده است.
رئيس كميسيون مخابرات مجلس هفتم، با بيان اين كه متأسفانه وزارت ارتباطات حتي در جايي كه مي توانسته اينترنت پر سرعت ارائه كند آن را محدود كرده اظهار داشت:مسوولان وزارت ICT با منفي بافي هايشان كاربران را محدود مي كنند. ما نبايد تعيين كنيم كه چه كسي، چقدر مصرف كند و در واقع نبايد به خاطر حواشي، اصل موضوع را فراموش كنيم.
محمد حسين محبي، رئيس سنديكاي توليدكنندگان فناوري اطلاعات هم در اين مورد چنين اظهارنظر كرد: من نمي دانم آقاي وزير با چه محاسباتي اين جملات را گفته و البته بستگي دارد كه وي ما را با چه كشوري مقايسه كرده است. تا وقتي كه تمام عوامل در انحصار مخابرات باشد ما به تعادل نمي رسيم و تمامي حرف ها در حد شعار باقي مي ماند.
محبي با بيان اين كه با توجه به گفته وزير كه مصارف خانگي و دانشگاه ها را يكي دانسته، ديگر احتياجي نيست كه كار تخصصي را از مصارف خانگي تفكيك كنيم، گفت: 56 كيلوبيت براي شركت هاي نسبتاً كوچك و مصارف خانگي شايد مناسب باشد، تازه به شرطي كه از تمام پهناي باند 56 كيلو بيتي بتوانند استفاده كنند، اما شكي نيست كه دانشگاه ها و شركت هاي تخصصي بايد پهناي باند بالايي داشته باشند تا جوابگوي نيازهايشان باشد.
مشكلات دسترسي به اينترنت ADSL در ايران

" كيلوبيت براي شركت هاي نسبتاً كوچك و مصارف خانگي شايد مناسب باشد، تازه به شرطي كه از تمام پهناي باند 56 كيلو بيتي بتوانند استفاده كنند، اما شكي نيست كه دانشگاه ها و شركت هاي تخصصي بايد پهناي باند بالايي داشته باشند تا جوابگوي نيازهايشان باشد. ... "

اگر بخشي از حدودا 100هزار مشترك حقيقي و حقوقي اينترنت پرسرعت در ايران با استفاده از فناوري ADSL باشيد، حتما مي دانيد كه استفاده از اين خدمات براي كاربران خانگي با حداكثر سرعت 128 كيلوبيت در ثانيه ممكن است. اين سرعت دو تا سه برابر بيشتر از سرعت اتصال تلفني يا dial-up است و تنها مزيت آن عدم اشغال خط تلفن است، وگرنه ثبات و هميشگي بودن دسترسي به اينترنت از طريق اين خطوط هم افسانه اي بيش نيست. هر حادثه كوچكي اعم از برخورد لنگر به كابل، ساييده شدن كابل هاي زيردريايي در اثر برخورد با هر مانع و موجود جاندار و غيرجاندار، برخي شيطنت ها از طرف سرويس دهنده هاي خارجي، بي توجهي و مشكلات فني تمام نشدني ISPها و وزارت مخابرات و مركز مخابرات محل، كابل برگردان بي خبر، برخورد كلنگ كارگران شهرداري به خطوط تلفن و هزار و يك مشكل ديگر ممكن است دسترسي شما به اينترنت را مختل كند.
در كنار اين مسائل حاشيه اي، مخابرات به خاطر استفاده از شيوه اي موسوم به PCM (Pulse Code Modulation) براي توسعه ظرفيت تلفن ثابت كشور باعث شده كه نه تنها استفاده از فناوري ADSL در بسياري از نقاط و به خصوص مناطق مركزي شهرتهران غيرممكن شود، بلكه كاربران نتوانند حتي از طريق Dial up به راحتي به اينترنت متصل شوند.
اگرچه استفاده از اين شيوه توان پاسخگويي به نياز گفتگو از طريق تلفن و انتقال صدا را براي مشتركان فراهم مي كند، اما به دليل تقسيم ظرفيت يك كابل بين چند مشترك امكان استفاده و اشتراك اينترنت ADSL براي مشتركاني كه خطوط تلفن آنها با اين شيوه فراهم شده، وجود نخواهد شد. همچنين اين خطوط در اتصال Dial up به شبكه هاي اينترنت نيز مشكلاتي را براي مشتركان ايجاد مي كنند و عموما سرعت اتصال مشتركان اين گونه خطوط پايين تر از 6/33 كيلو بيت در ثانيه است.
هزينه هاي دسترسي به اينترنت ADSL در ايران
با توجه به حق انتخاب هاي محدود براي كاربران ايراني تعرفه هاي دسترسي به اينترنت هم از طريق ISPهاي گوناگون تفاوت چنداني با يكديگر ندارد. هر چند توجه به برخي جزييات توسط تعدادي از ISPها هزينه هاي كاربران را تا حدي كاهش مي دهد.
تعدادي از شركت ها بدون درنظر گرفتن محدوديت ترافيكي و زماني مبلغ ثابتي را بابت هر ماه اشتراك از مشترك دريافت مي كنند. اين رقم براي سرعت 128كيلوبيت در ثانيه در اكثر شركت هاي ISP با احتساب آبونمان مخابرات و ماليات حدود 20 هزار تومان در ماه است.
تعداد ديگري از خدمات دهندگان اينترنت نيز محدوديت هاي حجمي براي كاربرانشان در نظر مي گيرند. به عنوان مثال به ازاي ترافيك 2 گيگابايت در ماه و همان سرعت 128 كيلوبيت در ثانيه مبلغي در حدود 14هزار تومان و به ازاي ترافيك 5 گيگابايت در ماه حدود 20هزار تومان از مشتريان گرفته مي شود. اين ارقام نيز با احتساب آبونمان مخابرات و ماليات درج شده است.
در كنار هزينه هاي اشتراك ماهيانه هزينه هايي نيز بابت خريد مودم ويژه ADSL (حدود 40 هزار تومان)، Splitter (وسيله كوچكي براي امكان پذير كردن تماس بدون نويز از طريق تلفن در زمان اتصال به اينترنت ADSL)، نصب و راه اندازي تجهيزات و... از مشتركان گرفته مي شود.
لازم به ذكر است كه تعرفه دسترسي به خدمات مشابه در ديگر نقاط كشور به علت محدوديت زيرساخت ها و مشتريان كمتر، از اين هم گران تر بوده و در برخي موارد تا دو برابر افزايش مي يابد.
پس چنانچه مشاهده كرديد دسترسي به اينترنت پرسرعت براي يك شهروند عادي از طبقه متوسط ايران، در صورت عدم وجود مشكلات فني و سكونت در منطقه اي كه چنين خدماتي در آن ارائه شود، باز هم مستلزم صرف هزينه و وقت قابل توجه است. اما وضعيت در كشورهاي همجوار و همسايه چگونه است؟
عراق
اين روزها هر كس نام عراق را مي شنود، اولين چيزي كه در ذهنش تداعي مي شود، كشتار و جنگ و خونريزي است. اما در همين فضاي خشونت زده هم رقابت براي ارائه خدمات اينترنت پرسرعت در عراق به شدت ادامه دارد. اولين كافي نت عراق به نام كافي نت زكريا چهار ماه پس از سرنگوني رژيم صدام در بغداد و توسط دو مهندس الكترونيك عراقي افتتاح شد. در حالي كه تمامي زيرساخت هاي ارتباطي و مخابراتي اين كشور نابود شده بود اين دو مهندس با استفاده از لينك هاي ماهواره اي اينمارست از كشور اردن و سرويسي موسوم به Regional BGAN سرويس دهي به مشتريان علاقمند را آغاز كردند.
سرعت دسترسي به اينترنت در اين كافي نت 144 كيلوبيت در ثانيه بود كه

" اگر بخشي از حدودا 100هزار مشترك حقيقي و حقوقي اينترنت پرسرعت در ايران با استفاده از فناوري ADSL باشيد، حتما مي دانيد كه استفاده از اين خدمات براي كاربران خانگي با حداكثر سرعت 128 كيلوبيت در ثانيه ممكن است. ... "

چناچه مي بينيد از سرعت فعلي دسترسي به اينترنت خانگي در ايران اندكي بيشتر است. محاسبه هزينه ها نيز بر مبناي حجم ترافيك رد وبدل شده و نه مدت زمان استفاده از خدمات انجام مي شد. در حال حاضر بيش از 170 كافي نت در عراق وجود دارد و دسترسي به اينترنت بيشتر از اين طريق انجام مي شود. هزينه استفاده از خدمات اين كافي نت ها در هر ساعت حدود 800 تا هزار تومان است. دسترسي به خدمات DSL در اين كشور به علت ضعف زيرساخت هاي ارتباطي چندان متداول نيست و بيشتر از سرويس هاي بي سيم براي استفاده از اينترنت استفاده مي شود.
پاكستان در پاكستان دهها شركت سرويس دهنده اينترنت در حال فعاليت هستند كه البته كيفيت و تنوع خدمات آنها با يكديگر متفاوت است. اولين نكته جالب توجه در اين كشور آن است كه حداقل سرعت خطوط DSL در اين كشور 512 كيلوبيت در ثانيه است و علاوه بر اين سرويس، سرويس هاي يك، دو و سه مگابيت در ثانيه نيز براي كاربران خانگي در دسترس هستند. از سوي ديگر بسياري از ISP هاي اين كشور بابت نصب مودم و ديگر تجهيزات فني پولي از مشتري دريافت نمي كنند يا اين كار را با هزينه بسيار پاييني انجام مي دهند. نكته جالب توجه ديگر، تفاوت قيمت بسيار ناچيز خدمات اينترنت پرسرعت خانگي DSL در اين كشور است. به گونه اي كه هزينه يك ماه استفاده از اينترنت پرسرعت 512 مگابيت در ثانيه در اين كشور حدود 19 دلار يا تقريبا 18 هزار تومان است. همان طور كه مشخص است اين مبلغ معادل دسترسي به اينترنت 128كيلوبيت در ثانيه در ايران است. بنابراين يك كاربر ايراني با پرداخت مبلغي به اندازه يك پاكستاني سرويسي با كيفيت يك چهارم دريافت مي كند.
لازم به ذكر است كه قيمت خدمات يك، دو و سه مگابيت خانگي در اين كشور به ترتيب حدود 33، 65 و 80 دلار است.
افغانستان
افغانستان جنگ زده طي چند سال اخير و پس از سقوط طالبان موفق شده گام هاي بلندي را در جهت ارائه خدمات اينترنتي بردارد. با اين حال افغانستان در سطح منطقه، از پايين ترين امكانات دسترسي به اينترنت برخوردار است. اينترنت براي نخستين بار، در بهار سال 2001 وارد افغانستان شد. در آن زمان فقط ادارات خارجي و دفاتر مربوط به سازمان ملل متحد از امكانات اتصال به شبكه جهاني از راه ماهواره برخوردار بودند.
با توجه به نبود زيرساخت هاي مخابراتي كابلي در افغانستان براي دسترسي به وب در اين كشور عمدتا از ارتباطات بي سيم و ماهواره استفاده مي شود و بنا بر اعلام وزارت مقامات افغانستان با فعال شدن تلفن هاي ديجيتال وزارت مخابرات در كابل و دوازده ولايت ديگر، شبكه اينترنت در سراسر افغانستان گسترش مي يابد. هم اكنون خدمات تلفن هاي ديجيتال بي سيم تنها در 12 ولايت افغانستان محدود است و قرار است فعاليت اين دستگاه تا دو ماه ديگر، به يازده ولايت ديگر افغانستان گسترش يابد.
گفتني است اگرچه خدمات اينترنتي در حال حاضر به طور محدود از سوي چند شركت خصوصي در شهر كابل فراهم مي شود، ولي اكثريت نيازمندان بنابر گراني نرخ آن از دسترسي به اينترنت محرومند.
بيشتر مردم در اين كشور براي دسترسي به اينترنت از كافي نت ها يا به قول خودشان اينترنت كافه ها استفاده مي كنند. هزينه يك ساعت استفاده از خدمات اينترنت در اين كافه ها تنها يك دلار است.
هم اكنون بيش از ده شركت خدمات اينترنتي (ISP) در افغانستان فعاليت مي كنند كه بيشتر آنها از سوي افغان ها و با همكاري شركت هاي خارجي اداره مي شوند.
اولين و مهم ترين ISP در اين كشور شركت نداست كه از شهريور گذشته ارائه خدمات بي سيم Wimax را نيز آغاز كرده است. اين شركت در كنار سرويس هاي بي سيم خدمات اينترنت dial – up نيز ارائه مي كند. براي استفاده از اين خدمات بايد كارت هايي را خريداري كرد. ارزان ترين اين كارت ها دو دلار قيمت دارد كه با استفاده از آن مي توان يك ساعت به اينترنت متصل شد. بنا بر ادعاي اين شركت متوسط سرعت اتصال از طريق اين كارت ها 48كيلوبيت در ثانيه خواهد بود.
گفتني است كه از طريق شبكه هاي بي سيم سرعت اتصال به اينترنت در اين كشور به 8مگابيت در ثانيه نيز مي رسد. البته هزينه استفاده از اين خدمات در افغانستان بسيار بالاست.

" با توجه به حق انتخاب هاي محدود براي كاربران ايراني تعرفه هاي دسترسي به اينترنت هم از طريق ISPهاي گوناگون تفاوت چنداني با يكديگر ندارد. هر چند توجه به برخي جزييات توسط تعدادي از ISPها هزينه هاي كاربران را تا حدي كاهش مي دهد. ... "

در مجموع تعداد مشتركان ثابت خدمات اينترنتي ISP ها در افغنستان از چند هزار نفر فراتر نمي رود.
آذربايجان
جمهوري آذربايجان از جمله ديگر همسايگان ماست كه علي رغم هزينه نسبتا بالاي دسترسي به خدمات اينترنت در آن نسبت به ايران، دامنه گسترده تري از خدمات را به علاقه مندان ارائه مي دهد. البته تعداد ISP هاي اين كشور از انگشتان دو دست فراتر نمي رود. سرعت خدمات DSL در اين كشور از 64 كيلوبيت در ثانيه تا 6 مگابيت در ثانيه در نوسان است كه البته سرويس هاي 3 مگابيت در ثانيه به بالا در اين كشور نسبتا نوپا هستند.
هزينه دسترسي به سرويس 64 كيلوبيت در ثانيه در اين كشور (بدون محدوديت ترافيكي) از 30 تا 40 منات در نوسان است. گفتني است كه هر منات جمهوري آذربايجان معادل با 1150 تومان است. با اين حساب قيمت سرويس 64 كيلوبيتي به پول ايران معادل با 34500 تومان است. اين رقم در مورد سرويس هاي 128، 256، 512 و يك مگابيت در ثانيه به ترتيب به طور متوسط به حدود 65، 140، 330 و 680 منات مي رسد. گفتني است كه در اكثر موارد به اين ارقام مبالغي به عنوان ماليات اضافه شده و خريدار بايد هزينه خريد و نصب مودم و تجهيزات را نيز بپردازد. تعداد محدودي از ISPها هم هزينه نصب را دريافت نمي كنند.
تركيه
ISP هاي كشور تركيه از نظر تنوع، كيفيت و انواع خدماتي كه به مشتركان خود ارائه مي دهند در سطح قابل قبولي هستند، هر چند استخراج اطلاعات از سايت هاي اينترنتي ISP هاي اين كشور به علت آنكه در اكثر آنها بخش انگليسي زبان وجود ندارد كار دشواري است. در اين كشور هزينه خدمات اينترنت پرسرعت در شركت هاي مختلف با يكديگر تقريبا يكسان است. البته بسياري از ISP هاي تركيه براي تشويق كاربران به اشتراك خدماتشان انواع هدايا، جوايز و تخفيف ها را براي آنان در نظر مي گيرند. يكي از نكات مهمي كه در مورد خدمات اينترنت پرسرعت در اين كشور به چشم مي خورد آن است كه در اين كشور سرعت سرويس هاي DSL از يك مگابيت در ثانيه آغاز مي شود و به حداكثر 4مگابيت در ثانيه ختم مي شود. اين سرويس ها نيز به سرويس هاي نامحدود و سرويس هاي داراي محدوديت ترافيكي تقسيم مي شوند كه قيمت سرويس هاي يك مگابيتي بدون محدوديت در اكثر ISP ها 49 لير تركيه (حدود 35هزار تومان) است. قيمت همين سرويس در صورت اعمال محدوديت ترافيكي 4 و 6 گيگابايتي به ترتيب به 29 و 39 لير (حدود 20 و 28 هزار تومان) كاهش مي يابد. براي مقايسه بد نيست بدانيد در تهران با پرداخت مبلغ 20 هزار تومان در بهترين حالت مي توانيد از اينترنت پرسرعت بدون محدوديت 128 كيلوبيتي استفاده كنيد.
آگاهي از قيمت بهره مندي از ديگر سرويس هاي اينترنت پرسرعت در اين كشور هم خالي از لطف نيست. هزينه سرويس هاي بدون محدوديت ترافيكي 2 و 4 مگابيتي در تركيه حداكثر به 69 و 89 لير مي رسد كه البته در صورت اعمال محدوديت هاي ترافيكي بين 10 تا 20 لير قابل كاهش است.
در مجموع مي توان گفت شهروندان ايراني در بهترين حالت به پرداخت رقمي معادل با شهروندان ترك خدمات اينترنت پرسرعتي با يك هشتم كيفيت دريافت مي كنند!
كويت كويت آخرين كشور همسايه است كه قصد داريم كيفيت و نحوه ارائه خدمات DSL در آن را بررسي كنيم. در اين كشور نيز تعداد زيادي از ISP ها طيف گسترده اي از خدمات اينترنتي را عرضه مي كنند و كاربرد سرويس هاي بي سيم براي استفاده از اينترنت در اين كشور روز به روز در حال افزايش است. سرعت خدمات اينترنتي در اين كشور از 64 كيلوبيت در ثانيه تا حداكثر 8مگابيت در ثانيه در نوسان است. با توجه به آنكه قيمت خدمات ارائه شده توسط ISP هاي مختلف در كويت تفاوت چنداني با هم ندارد، جدول تعرفه سرويس هاي شركت Fasttel Co را به عنوان نمونه با هم مرور مي كنيم. گفتني ست كه قيمت ها به دينار كويت است و هر دينار كويت معادل 3400 تومان است. گفتني است هزينه استفاده ماهانه از اينترنت 8مگابيت در اين كشور 450 دينار است. اگر چه اين ارقام در تبديل به ريال ايراني تا حدي گران جلوه مي كنند، ولي اين هزينه ها در قياس با درآمد سالانه مردم كويت رقم زيادي به حساب نمي آيد.
مقايسه وضعيت اينترنت در كشور هاي همسايه كه هيچ كدام از جهات مختلف اقتصادي، فرهنگي، آموزشي و اجتماعي مزيتي بر كشور ايران ندارند، گوياي حقايقي است كه اميدواريم مديران و تصميم گيران مباحث كلان كشور در حوزه ICT به آنها توجه كافي داشته باشند.
 يکشنبه 9 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن