واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در همايش فرصتهاي كسب و كار در بخش كشاورزي مطرح شدموانع و مزاياي روابط تجاري ايران با برزيل
نمايي از ريودوژانيرو،پايتخت برزيلافسانه احمدي دوقزلو:سران بخش كشاورزي برزيل و ايران در نشستي مشترك، خواستار توسعه روابط تجاري دو كشور شدند. همايش تجاري- اقتصادي كسب و كار با حضور جمعي از سران بخش كشاورزي برزيل و همچنين جمعي از توليدكنندگان اين كشور و تني چند از اعضاي كميسيون اقتصادي مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد.
در اين نشست روابط تجاري ايران و برزيل در زمينه مبادلات گوشت و مواد لبني مورد بحث و بررسي قرار گرفت و دو كشور آمادگي خود را در زمينه توسعه همكاريهاي دوجانبه اعلام كردند. حاضران در جلسه طي سخناني پس از ارائه نكاتي در زمينه وضعيت اقتصادي و قابليتهاي كشور خود در امر صادرات و همچنين اقدام وارداتي، پيشنهاداتي را به منظور گسترش روابط بين كشورها مطرح كردند.
رييس كميسيون صادرات اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران، برزيل را كشوري مقتدر، باثبات و ارزشمند در آمريكاي جنوبي دانست و گفت: از دوستي با برزيل بسيار خوشحاليم و به همكاري با اين كشور افتخار ميكنيم. اسدا... عسگراولادي با اشاره به موقعيت كشورمان در منطقه خاورميانه گفت: ايران از قويترين كشورها در امر تجارت در خاورميانه بوده و از حساسيت ويژهاي برخوردار است. وي افزود: در حدود 40درصد يا بالغ بر 700هزار كيلومتر از اراضي در كشورمان قابل كشت و بهرهبرداري است و محصولات كشاورزي متعددي از فضاهاي موجود برداشت ميشود كه در سالجاري با وجود سرماي بيسابقه و خشكسالي، 85ميليون تن محصولات كشاورزي داشتهايم. وي با اشاره به ميزان توليد محصولات در چند سال اخير اظهار كرد: طي چند سال گذشته توانستيم به ميزان 98ميليون تن توليدات خود را افزايش دهيم كه اين رقم بسيار قابل توجه است.عسگراولادي اقلام توليدي كشور را غلات، حبوبات، نيشكر، سبزيجات، ميوههاي درختي، انواع بذر، انواع علوفه و گندم معرفي كرد و گفت: ايران توانسته تنها در سال 2007 به موفقيت توليد 13ميليون تني گندم دست يابد.وي با بيان اينكه تنها 10درصد از مواد غذايي مصرفي در كشور وارداتي است و مابقي در كشور تامين ميشود، تصريح كرد: بهرغم توليد محصولات گوشتي و مرغ در كشور، نيازمند همكاري با برزيل به منظور استفاده از منابع يادشده هستيم؛ زيرا تقاضاي مصرف در كشور رو به افزايش است.
وي در اين باره افزود: آمادگي كامل داريم تا با برزيل همكاريهاي تجاري خود را آغاز كرده و كسري مواد خود را از اين كشور تامين كنيم.
موانع سياسي را برجسته نكنيد
عسگراولادي با اشاره به موانع موجود در تجارت با كشور برزيل گفت: فاصله 8هزار كيلومتري ايران با برزيل زمينهساز بسياري از مشكلات حملونقلي در تجارت محسوب ميشود كه راه را به روي روابط اقتصادي ميان دو كشور ميبندد.
عسگر اولادي مسائل سياسي ايران را با ديگر كشورها از جمله مهمترين موانع برشمرد و از مسوولان خواست، مسائل سياسي را در اينگونه جلسات راه نداده و اقتصاد را با سياست مخلوط نكنند تا زمينه همكاريهاي لازم فراهم شود.
وي ادامه داد: چنانچه برزيل مسائل اقتصادي را جداي از مسائل سياسي نداند و مساعدتهاي لازم را در اين زمينه با ايران نداشته باشد، چگونه ميتوان اقدام به ايجاد يك رابطه دوجانبه مثبت كرد و چنانچه بانكهاي برزيلي از فروختن جنس به ايران امتناع ورزند، ما نيز طبيعتا به سوي ديگر كشورها رفته و مايحتاج خود را از كشوري تامين ميكنيم كه بانك كشور ما را قبول داشته باشند.
وي همچنين درباره خريد گوشت از برزيل افزود: وجود برخي از اعتقادات مذهبي ايرانيها و اينكه دام حتما به صورت اسلامي ذبح شده باشد، تمايل ايران را براي خريد گوشت از ديگر كشورها افزايش داده و مانع خريد از برزيل ميشود و چنانچه برزيل اجازه نظارت بر ذبح را به ايران طبق اعتقادات كشور اسلاميمان بدهد، آماده همكاري با اين كشور خواهيم بود.مسوول كميسيون صادرات اتاق ايران با اشاره به محصولات ارزنده توليدي ايران افزود: كشور ما سالانه قادر به توليد مقادير زيادي انگور، سيب، لبنيات، خرما و ... است كه ميتوانيم در اين زمينهها با برزيل مبادلاتي صورت دهيم تا در ازاي آن كسري خود را از اين كشور تامين كرده و مازاد خود را به آنها ارائه كنيم.
وي در پايان گفت: ايران با كمالميل آماده است تا با برقراري اعتماد متقابل برزيل را در صورت نياز به مواد غذايي ياري كند و اقلام موردنياز خود را نيز از طريق اين كشور تامين كند و برزيل بهتر است به دليل وجود برخي مسائل سياسي خود را از تجارت با ايران محروم نكند و به روابط بازرگاني خود وسعت بخشد.
130ميليارد دلار صادرات
نماينده سفير برزيل نيز با اشاره به وضعيت موجود در كشورش در بخش كشاورزي گفت: برزيل در حال حاضر 130ميليارد دلار صادرات محصولات كشاورزي داشته و 21درصد از واردات مواد غذايي ايران را تامين ميكند و 5درصد از توليدات ناخالص داخلي اين كشور نيز به اين بخش اختصاص دارد.
فيليپ با اشاره به توليد محصولات ايران خاطرنشان كرد: در 20 سال اخير اهتمام ايرانيان براي رسيدن به خودكفايي در توليد گندم و يارانه زيادي كه براي اين محصول در ايران در نظر گرفته ميشود، موجب بروز برخي ناهنجاري و اختلالات در بازار شده و همچنين توجه بيش از اندازه به يك بخش به منظور رسيدن به خودكفايي، مسوولان را از توجه به توليد موفق ساير محصولات مانند حبوبات غافل ميكند و مشكلاتي را براي ساير بخشها به وجود آورده و آنها را در حاشيه قرار ميدهد.
وي همچنين در زمينه مسائل تجاري ايران ادامه داد: 80درصد از روغن گياهي ايران، نيمي از توليدات برنج، قسمت اعظمي از توليدات شكر، ذرت و سويا از ساير كشورها تامين ميشود؛ در حالي كه اين كشور داراي ظرفيت بالايي براي انجام امور كشاورزي است و از كارشناساني با قابليتهاي بالا برخوردار است.
فيليپ با اشاره به بحران غذايي در دنيا و افزايش قيمتها ادامه داد: افزايش تقاضاي مصرفكنندگان به همراه افزايش قيمت نفت در دنيا و به دنبال بالا رفتن قيمت سموم كشاورزي هزينه سوخت به منظور حملونقل و همچنين برداشت بد و ناكافي از محصولات، بحران بانكي و ركود بازار مسكن در آمريكا از جمله عوامل تاثيرگذار در ايجاد بحران در بازار مواد غذايي است.
نماينده سفير برزيل گفت: اصليترين سوخت در كشور ما، سوخت گياهي نيشكر است و كمتر شاهد افزايش قيمت آن در بازارهاي جهاني هستيم.
فيليپ مشكلات بانكي برزيل با ايران، حملونقل سخت بين دو كشور و نبود يك راه مستقيم به برزيل، ثابت نبودن نرخ مالياتها را در ايران از مشكلات بازرگاني اين دو كشور خواند و گفت: ميتوانيم بدون توجه به استانداردهاي اروپايي كه پشت سر آنها اميال و خواستههاي سياسي نهفته است و با توجه به اينكه تقاضاي ايران از برزيل در زمينه واردات رو به افزايش است، رابطه نزديكي را شروع كرده و به موفقيتهاي بيشتري در معاملات كشاورزي دست يابيم.
بيماري دامي نداريم
معاون وزير كشاورزي برزيل نيز در ادامه طي سخناني با اشاره به امنيت مواد غذايي و سلامت توليدات گوشتي و لبني در كشور برزيل گفت: ايران و برزيل توافقاتي را در زمينه انجام امور امنيتي سلامت مواد غذايي انجام دادهاند كه بر اساس آن بايد تمام مواد غذايي كه از كشور برزيل به ايران وارد ميشود، داراي گواهي سلامت بوده تا از سالم و بدون مشكل بودن مواد صادر شونده از اين كشور اطمينان حاصل شود.
وي با اشاره به برنامههاي كشاورزي برزيل براي توليد محصولات با كيفيت ادامه داد: آفت و بيماريهايي چون تب مالت در برزيل تحت كنترل شديد قرار دارد و 11 واحد توليدي در كشور وجود دارند كه هيچ گونه بيماري دامي در آنها مشاهده نشده است و ميتوان گفت كه هيچ كشوري در دنيا يافت نميشود كه چنين كنترل وسيعي بر امور دامي خود و سلامت آنها داشته باشد.
وي با اشاره به شيوع بيماري جنونگاوي در دنيا در سال 1996 گفت: با وجود انتشار اين بيماري در اقصي نقاط دنيا، با اعمال كنترلهاي شديد، بيماري به دامهاي اين كشور سرايت نكرد و محصولات توليدي گوشتي برزيل با سلامت كامل به ديگر كشورها عرضه ميشد. وي همچنين افزود: مراقبتهاي شديد پزشكي به منظور جلوگيري از شيوع آنفلوآنزاي مرغي نيز از انتشار اين بيماري در ميان طيور ممانعت كرده و صنعت توليد گوشت را در كشور ما به جايگاه خوبي رساند.
صاردات گوشت به 150 كشور
به گفته معاون وزير كشاورزي برزيل در حال حاضر اين كشور به 150 كشور دنيا گوشت صادر ميكند.
وي تصريح كرد: در زمينه همكاري با مقامات ايراني مشكلي نداريم و كشور ما قصد دارد علاوه بر معاملات تجاري به همكاريهاي تكنولوژيكي نيز اقدام كند كه زمينههاي پيشرفت دو كشور بيش از پيش فراهم شود.
وي در پايان گفت: مايلم روابط با ايران بسيار نزديك شود و در تمامي زمينهها همكاريهاي لازم صورت گيرد و شاهد موفقيت روزافزون دو كشور باشيم.
نمايندگان توليد كنندگان برزيلي نيز روابط بين ايران و برزيل را يك فرصت استثنايي خواندند و به افزايش روابط صميمانه بين دو كشور در زمينه كشاورزي خوشبين بوده و اظهار كردند: چنانچه مشكلات ما در زمينه اعتبارات و LCها حل شود و مسائل سياسي موجود نيز ناديده گرفته شود، ميتوان از اين روابط بهرههاي فراواني برد.
مدير كل ارتباطات و برنامههاي بينالمللي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در اين نشست گفت: در يكي از اصليترين اصول سند چشمانداز 20 ساله كشور كه افق فعاليت تمام نظام را مشخص ميكند، به امنيت مواد غذايي پرداخته شده است.تهراني در ادامه گفت: خودكفايي به معناي بينيازي و قطع ارتباط تجاري و فعاليت مشترك با ديگر كشورها نيست، به عنوان مثال ايران، طي دهه گذشته، در توليد برق به خودكفايي رسيد؛ اما چون مصرف انرژي در كشور به ويژه در ماه جولاي افزايش يافت، مجبور به وارد كردن برق از كشورهاي همسايه شد و در زمستان نيز اين انرژي توليدي را به ساير كشورها صادر كرد.
تهراني تصريح كرد: در بخش تحقيقاتي بايد از برنامههاي درازمدت ساير كشورها بهره گرفت؛ به همين منظور كارگروهي در زمينه توليد انرژيهاي نو به توليد سوخت گياهي تشكيل شده كه در اين گروه با استفاده از تجربيات برزيليها مباحث را به طور جدي دنبال ميكنيم.
وي پيشنهاد كرد: بهتر است كميتههاي مشتركي به منظور تسهيل امور تجاري، بانكي و مالي تاسيس شود تا با مشاركت يكديگر بتوان بيشتر و بهتر به حل مشكلات بازرگاني پرداخت.
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]