واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نارضايتي شهروندان اسفرايني از وضعيت نابسامان عرضه نان؛ رئيس شورا: سهميه آرد پاسخگوي نياز شهرستان نيست رئيس اداره غله: گندمهاي آفتزده علت بيكيفيتي نان است
خبرگزاري دانشجويان ايران - بجنورد
سرويس: شهرستانها
شماري از شهروندان اسفرايني رسيدگي مسوولان به وضعيت نابسامان عرضه نان در اين شهرستان را خواستار شدند؛ آنها شلوغي صفهاي نانواييها، بيكيفيتي نان، كسر وزن چانه، افزايش قيمت نان و تامين نشدن نان مورد نياز مردم را از عواملي برشمردند كه موجب نارضايتي آنها شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يك شهروند در اين خصوص ميگويد: مردم مجبورند براي گرفتن چند نان مدتهاي زيادي در صف بايستند و صفهاي نانوايي با گرانشدن بعضي از اقلام مصرفي مثل برنج بلندتر شده و افراد پس از مدت زمان زيادي انتظار در صف نانوايي ممكن است بدون نان به خانه برگردند.
فاطمه محمدي نيز اظهار ميكند: مردم بعد از گران شدن قيمت نان انتظار گرفتن نان با كيفيت را دارند ولي با گران شدن نان، نانها كوچكتر و بيكيفيتتر شده است.
محمد مهري نيز با انتقاد از كمبود نان در شهرستان بيان ميكند: مردم براي تهيه نان مراسم و مجالس خود با مشكل مواجه هستند.
وي ميافزايد: مسوولان بايد قبول كنند كه سهميه اختصاص يافته جوابگوي نياز شهرستان نيست و با توجه به اين كه قوت غالب مردم شهرستان به خصوص روستاييان را نان تشكيل ميدهد ميزان سهميه اختصاصي به روستاها نيز ناكافي است.
اين شهروند خاطرنشان ميكند: در روستاها نيز براي تهيه نان درگيري وجود دارد و اغلب روستاييان براي تهيه نان به شهر ميآيند و اين وضعيت مشكلات نانواييهاي شهر را دو چندان ميكند.
علي ميرزايي از اهالي روستايي اين شهرستان نيز به ايسنا ميگويد: نانواييها در روستاها تعداد مشخصي نان به مردم ميدهند كه اين مقدار نان جوابگوي نياز نيست و با اين وضعيت مجبور هستيم براي تهيه نان به شهر بياييم.
وي ميافزايد: مسؤولان بايد با توجه به نحوه تغذيه ساكنان هر منطقه سرانه آرد را تخصيص دهند تا از بروز چنين مشكلاتي جلوگيري شود.
وي ميافزايد: با توجه به گران شدن قيمت نان شهروندان انتظار افزايش كيفيت را دارند.
طيبي خاطرنشان ميكند: متاسفانه ما بايد بيشتر وقت خود را در صفهاي شلوغ نانوايي و صفهاي شير بگذرانيم.
سارا مرادي ميگويد: شهرستان اسفراين از معدود شهرستانهاي استان بود كه از نان با كيفيت داشت اما مدتي است كه كيفيت نان آنچنان پايين آمده كه موجب نارضايتي شهروندان شده است.
وي ميافزايد: نانواييان هم در اين زمينه پاسخ درستي به مردم نميدهند و بايد مسوولان به اين نابساماني رسيدگي كنند.
دنيوي راد، رئيس شوراي شهر اسفراين در اين خصوص به خبرنگار ايسنا ميگويد: با توجه به كاهش سهميه آرد، اين سهميه پاسخگوي نياز شهرستان نيست و باعث ميشود، روستاييان نيز براي تهيه نان به شهر بيايند.
دنيوي راد ميافزايد: نان اصليترين غذاي مردم محسوب ميشود و نبايد در اين زمينه كمبودي وجود داشته باشد.
وي ميافزايد: افزايش سرانه آرد شهرستان لازم است كه در اين زمينه با فرمانداري هماهنگيهاي صورت گرفت و يك كيلوگرم به سرانه سهميه آرد افزوده شد كه اين ميزان افزايش كافي نيست.
طلعت رگبار از ديگر اعضاي شوراي اسلامي شهر بجنورد نيز ميگويد: براي افزايش كيفيت نان نظارت مستمر لازم است و مسوولان بايد با اهرم هاي تشويقي و تنبيهي كيفيت نان را بهبود بخشند.
براتعلي وثوقي، رئيس اداره غله شهرستان اسفراين در اين باره ميگويد: گندم هاي آفت زده عامل اصلي عدم كيفيت نان است.
وثوقي ميافزايد: از گندم كهنه و آفت زده ته سيلوها نميتوان نان مرغوب به دست آورد و از سوي ديگر از گندمهاي تازه نيز به دليل تازگي آنها نان مرغوب تهيه نميشود.
وي ادامه داد: كسري وزن چانه نيز در پايين آوردن كيفيت نان موثر است.
محمدجواد طيبي، فرماندار اسفراين در اين باره به خبرنگار ايسنا ميگويد: گندمهاي با كيفيت پايين از سيلوهاي مركز استان وارد اسفراين شده است.
طيبي ميافزايد: در اين زمينه گزارشي تهيه و به سازمان غله و معاونت برنامهريزي استانداري ارسال و براي اختصاص گندم مرغوب به شهرستان درخواست شده است.
وي ادامه ميدهد: همزمان با اعلام افزايش نرخ نان در شهرستان، 30 گرم از وزن چانه نان كم شده كه اين امر نيز در كيفيت نان تاثير گذاشته كه تلاش مي كنيم تا راهكاري بيابيم كه وضعيت را به شكل گذشته برگردانيم زيرا با افزايش قيمت نان بايد نقص وزن چانه برطرف شود.
وي در خصوص نظارت بر نانوايي ها بيان ميكند: پنج بازرس مستمر و 10 بازرس افتخاري نظارت بر نانوايي ها را به عهده دارند و تاكنون هشت نانوايي به علت تخلفاتي از جمله عدم عرضه نان با كيفيت و فروش آزاد آرد لغو امتياز شده اند.
فرماندار اسفراين ميافزايد: براي نظارت بيشتر بر عملكرد نانواييها پيشنهاد شده تا مسوولان ادارهها به عنوان بازرس افتخاري انتخاب و كارت براي آنها صادر شود.
وي در خصوص نظارت بر گندم تحويلي به شهرستان نيز ميگويد: سازمان غله استان بايد در اين زمينه نظارت دقيق داشته باشد كه متاسفانه محموله تحويلي به استان بي كيفيت بوده است.
وي ميافزايد: سرانه آرد شهرستان 10 كيلوگرم است كه اين ميزان سهميه بخصوص در روستاها جوابگو نيست و با توجه به اينكه مصرف روزانه نان در روستاها از سرانه موجود بيشتر است روستاييان براي تامين نان مورد نياز مجبورند به شهر مراجعه كنند.
طيبي در خصوص افزايش سرانه آرد در شهرستان ميگويد: افزايش سرانه آرد در اختيار مسوولان استاني است و كم بودن سهيمه و مشكلات در اين زمينه، انعكاس داده شده است.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]