واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كاهش ۳۰ درصدي ترانزيت موادمخدر از ايران
آسيبها- بنيامين صدر:
امحاي ۲۴ تن انواع مواد مخدر در ۱۳ استان كشور در حالي انجام شد كه تهران بهدليل آنچه آلودگي هواي اين شهر عنوان شد، در اين حركت نمادين سهم چنداني نداشت.
هفته مبارزه با مواد مخدر در ايران با قدرداني از ۱۶ هزار معتاد بهبود يافته در سراسر كشور، عصر پنجشنبه در حالي آغاز شد كه نماينده دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل (UNODC) در ايران، نسبت به تهديد افزايش كشت خشخاش و توليد مواد مخدر از سوي باندهاي سازمان يافته ترانزيت اين مواد، هشدار داد.
روبرتو آربيتريو در مراسم روز جهاني مبارزه با مواد مخدر در سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما، گفت: مبارزه با مواد مخدر مورد تهديد واقع شده، هرچند دستاوردهايي در اين سالها داشتهايم.
ايران در صف مقدم مبارزه
نماينده UNODC از ايران بهعنوان كشوري كه يكي از بيشترين هزينهها را براي مبارزه با مواد مخدر ميپردازد، ياد كرد و گفت: مركز مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل همواره بر مشاركت با ايران در زمينه مبارزه با مواد مخدر تاكيد دارد.
آربيتريو ۲ برنامه مهم اين مركز با ايران را، يكي همكاري جنوب–جنوب دانست كه براساس آن اين مركز با ايجاد مكانيسمي كشورهاي منطقه را از تجارب ايران بهرهمند ميكنند و ديگري همكاري ۳ جانبه ايران، افغانستان و پاكستان است كه UNODC آن را هدايت ميكند.
پيشينه اين ۲ برنامه به سال ۲۰۰۵ ميلادي برميگردد كه ايران و ۳۰ سفارتخانه در تهران مشاركت بيشتر براي مقابله با ترانزيت و توزيع مواد مخدر را مورد تاكيد قرار دادند.
هشدار رئيس جمهوري
روز جهاني مبارزه با مواد مخدر در تهران امسال با تغيير نسبت به سالهاي گذشته برگزار شد و مهمترين آن توزيع امحاي مواد مخدر در چند استان كشور بود.
هر ساله در تهران به اين مناسبت چندين تن مواد مخدر امحا ميشد، اما بهدليل جلوگيري از آلودگي هوا امسال اين مراسم در تهران لغو شد.
تغيير ديگر مراسم امسال شركت رئيسجمهوري با سخنراني زنده تلويزيوني بود. محمود احمدينژاد، رئيسجمهوري در سخنان خود گفت: وقت آن رسيده كه مدعيان جهاني در ارتباطات پيدا و پنهان خودشان با شبكههاي قاچاق تجديدنظر كنند و اين هم يك توصيه و هم يك هشدار به قدرتهاي جهاني است.
احمدينژاد ادامه داد: از روزي كه قدرتهاي بزرگ، وارد افغانستان شدند، تا امروز، توليد مواد مخدر چند برابر شده است، ظاهراً برخي از اين قدرتها، كمر به نابودي نسلهاي بشر بستهاند و ميخواهند هويت آنان را متلاشي كنند.
به گفته وي جمهوري اسلامي با روشنبيني، بزرگترين مانع در جهت گسترش مواد مخدر است، بهطوريكه نيروي انتظامي، صدها شهيد را براي مقابله با مواد مخدر داده است. اما براي ريشهكني، ايجاد محدوديت كامل، تغيير نوع كشت و همچنين متلاشي شدن كامل باندهاي ترانزيت مواد مخدر نيازمند عزم بينالمللي هستيم.
اسماعيل احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي و رئيس ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در اين مراسم و در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر گفت: از آنجايي كه مقصد نهايي در ترانزيت مواد مخدر، كشورهاي اروپايي و غربيهستند، برقراري سلامت و امنيت اين كشورها در گرو سرمايهگذاري، و حمايت از مبارزه با ورود مواد مخدر از افغانستان به كشورهاي همجوار آن است.
توليد ۹۳ درصد ترياك جهان در افغانستان
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين گفت: با تلاش پليس، سهم ايران در ترانزيت مواد مخدر توليدي افغانستان به اروپا، از ۶۱ به ۳۱ درصد كاهش يافت.
احمديمقدم، با بيان اينكه افغانستان با ۹۳ درصد از مجموع توليد ترياك جهان، معادل ۸ هزار و ۲۰۰ تن، به كشوري بيرقيب در توليد مواد مخدر تبديل شده است، گفت: با تشكيل دولت مركزي در افغانستان و حضور نيروهاي غربي، اميد ميرفت كه مشكل توليد مواد مخدر كنترل شود، اما بيشترين ميزان كشت خشخاش درست در اين مدت در افغانستان صورت گرفته است.
وي با اشاره به اينكه افزايش حضور دولت در مناطق مركزي و شمالي افغانستان موجب كاهش كشت خشخاش در اين مناطق شده افزود: استان هلمند در جنوب افغانستان كه در نزديكي مرز ايران قرار دارد، اكنون به تنهايي ۵۳ درصد زمينهاي زير كشت خشخاش را بهخود اختصاص داده و بيشترين لابراتوارهاي تبديل مواد به هروئين نيز در جنوب و شرق اين كشور مستقر است.
او گفت مهمترين حركت ما براي مبارزه با مواد مخدر، كشف ۶۱۲ تن انواع مواد مخدر، معادل ۸۸۷ تن ترياك در سال گذشته و رشد ۴۴ درصدي در قياس با سال قبل، افزايش ۹ درصدي دستگيري قاچاقچيان اصلي، كاهش ۲۲ درصدي دستگيري معتادان در كشور بهدليل سياستهاي منتهي به درمان و رشد ۵ درصدي انهدام شبكههاي تهيه و توزيع مواد مخدر است.
هماكنون مجموع افراد تحت پوشش برنامههاي درمان و بازتواني در بخشهاي خصوصي و دولتي به گفته رئيس ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به سال ۸۵ حدود ۲۸ درصد رشد داشته و به ۵۸۷ هزار و ۱۰۹ نفر رسيده است.
او به اجراي طرح غربالگري و درمان ۲۱ هزار و ۳۸۸ معتاد تزريقي پرخطر و رهاكردن و ارجاع ۱۷ هزار و ۳۱۶ نفر از اين معتادان به مراكز درمان و كاهش آسيب اشاره كرد و گفت: تمركز فرايند پيشگيري در محيطهاي چهارگانه آموزشي با آموزش ۱۰ هزار دانشجو و اجراي برنامههاي پيشگيرانه در ۳ هزار مدرسه همچنين توليد ۴ هزار و ۵۰۰ دقيقه برنامه تلويزيوني و راديويي براي استفاده خانوادهها و فعاليت هزار سازمان مردم نهاد براي كاهش تقاضاي مواد مخدر در محلات از كارهاي انجام شده يا در حال انجام است.
تاريخ درج: 7 تير 1387 ساعت 19:59 تاريخ تاييد: 7 تير 1387 ساعت 21:53 تاريخ به روز رساني: 7 تير 1387 ساعت 21:53
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]