واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جلسه شوراي توسعه پايدار در وزارت كشور برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
استاندار سيستان و بلوچستان گفت: در استان سيستان و بلوچستان با عقبماندگيهاي تاريخي روبهرو هستيم كه يك شبه به وجود نيامده است و يك شبه نيز برطرف نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حبيبالله دهمرده پس از حضور در جلسه شوراي توسعه پايدار شرق كشور كه با موضوع امنيت برگزار شد، افزود: نظام جمهوري اسلامي كارهاي بزرگي در راستاي شكوفايي استعدادهاي منطقه سيستان و بلوچستان انجام داده است و همچنان نيز در حال انجام است. شعار ما در اين استان "استعداد پنهان، محروميت آشكار" است. بايد شرايطي فراهم شود كه استعدادها شكوفا شوند.
وي افزود: براي اينكه انسان بتواند در جاده مستقيم حركت كند بايد دانايي و رفاه نسبي برايش فراهم شود. بايد در اين مسير برنامههايي را در نظر داشت؛ ما نيز برنامههايي را اجرايي كردهايم و همچنان آنها را دنبال ميكنيم.
وي با اشاره به پروژههاي عمراني و اقتصادي كه در استان سيستان و بلوچستان انجام شده و در دست انجام است، گفت: براي اجراي پروژه گاز ٦/٢ ميليارد دلار در نظر گرفته شده است. همچنين بندر چابهار تنها بندري است كه به آبهاي بينالمللي وصل است. بحث توسعه اسكله شهيد بهشتي چابهار را در دست انجام داريم. از طريق راهآهن كرمان – زاهدان، آسيا و اروپا به هم متصل ميشوند. براي بيش از ٣٠ سد آبي كار مطالعاتي انجام شده است. براي اجراي عمليات برقرساني، نيروگاههاي بزرگي در حال فعاليت است. ايجاد شهركهاي جديد و دانشگاههاي مختلف و مراكز آموزش عالي نيز در دستور كار قرار دارد. سيستان و بلوچستان بيشترين دانشگاههاي دولتي را بعد از شهر تهران دارد.
استاندار سيستان و بلوچستان گفت: امنيت پديده مجردي نيست كه بتوان به تنهايي بر روي آن كار كرد؛ براي امنيت بايد روي آموزش هم سرمايهگذاري كرد.
وي ادامه داد: مرز امروز ما، در قسمت افغانستان و پاكستان با آمريكا روبهرو است. كشت موادمخدر با افزايش هشت برابري روبهرو بوده است، دشمنان با تمام ظرفيتهايي كه دارند روي مسائل قومي و مذهبي سرمايهگذاري ميكنند و ميخواهند از اين موارد به عنوان چالشهايي استفاده كنند؛ خوشبختانه هيچ توفيقي نصيب آنها نشده است و از سوي ماموران ما در بخشهاي مختلف كارهاي زيادي در حال انجام است.
همچنين سردار نوروزي فرمانده قرارگاه رسولاكرم(ص) مستقر در استان سيستان و بلوچستان گفت: توطئههاي استكبار جهاني در شرق كشور مانع از اقدامات در جهت كسب توسعه پايدار ميشود. آنها براي ممانعت از توسعه، به توطئه دست ميزنند بايد از آمريكاييها پرسيد از زماني كه در افغانستان مستقر شدهايد چه كار كردهايد؟ جداي از اينكه وقتي بررسي ميكنيم ميبينيم در ١٠ سال گذشته، توليد موادمخدر در افغانستان رو به افزايش است. در سال ٨٦، هشت هزار و ٢٠٠ تن توليد موادمخدر در افغانستان داشتيم در سال جاري هم پيشبيني ميشود ١١ هزار تن موادمخدر در افغانستان برداشت شود.
وي تاكيد كرد: اقدامات آمريكاييها در جهت توطئه است؛ بايد پرسيد چه اقداماتي براي مهار كشت موادمخدر داشتهاند. اتفاقا آنها مردم را بيشتر به اين سمت وسو هدايت ميكنند تا ميزان كشت را بالا ببرند. ما كشور هممرز هستيم و به طور مستمر بايد آسيبپذيريها را از اين ناحيه به مردم خودمان آموزش دهيم. از هر ٢٠٠ تن موادمخدر توليد شده در افغانستان با تلاش ماموران نيروي انتظامي و اطلاعاتي ٨٧٥ تن در حين ورود از مرزهاي شرقي و يا در داخل كشور كشف شده است كه از اين جهت بالغ بر دو هزار و ٥٠٠ ميليارد تومان براي آنها خسارتهايي بر جاي گذاشته است.
وي تاكيد كرد: مصمم هستيم در شرق كشور توسعه امنيت را روز به روز افزايش دهيم.
وي گفت: با حضور كاركنان قرارگاه رسول اكرم(ص) در شرق كشور، اين اقدامات كاهش چشمگيري پيدا كرده است؛ تمام تلاش ما اين است كه پايه امنيت را روز به روز بيشتر كنيم تا توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي به سرعت پيش رود.
فرمانده قرارگاه رسول اكرم(ص) گفت: اگر بتوانيم مشكلات بيكاري و اقتصادي مردم را حل كنيم و پروژههايي را كه مثل پروژه گاز، راهآهن، ترانزيت و حملونقل عمومي، توسعه كشاورزي و استفاده از منابع استان را انجام دهيم، قطعا بخش عمدهاي از اين بيكاريها برطرف خواهد شد.
وي تاكيد كرد: در زمينه مبارزه با موادمخدر و تامين امنيت مرزها، بايد همه كشورها كمك كنند. در سال ٨٧ بيش از ٢٠٠ هزار هكتار از زمينهاي افغانستان زير كشت موادمخدر رفته است. همه كشورها بايد دلسوزانه كمك كنند و به داد مردم افغانستان برسند.
همچنين استاندار خراسان رضوي نيز با حضور در جمع خبرنگاران از اجراي پروژههاي اقتصادي و عمراني در اين استان خبر داد و گفت: اگر كشور همسايه را توانمندسازي كنيم امكان انتقال فشارهاي آن به كشورهاي ديگر تخفيف پيدا ميكند.
محمدرضا محمديزاده انسداد مرزها را مهمترين كارهاي انجام شده دراين استان دانست و افزود: استان خراسان رضوي حدود ٤٠٠ كيلومتر با افغانستان و ٤٠٠ كيلومتر نيز با تاجيكستان مرز مشترك دارد. در سال ٧٩، بيش از ٣٧٠ نفر ربايش انسان داشتيم ولي طي سال گذشته با يك مورد نيز روبه رو نبودهايم.
انتهاي پيام
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]