تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846373708




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اخلاق در فضاي سايبر/ 10اخلاق قوانين موجود در فضاي مجازي را مورد چالش قرار مي‌‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق در فضاي سايبر/ 10اخلاق قوانين موجود در فضاي مجازي را مورد چالش قرار مي‌‌دهد
گروه وبلاگ و IT: جغرافياي فضاي مجازي قوانين نانوشته ويژه‌اي دارد. اين عرف گرايي گاهي مي‌تواند با روح اخلاق ديني در تضاد باشد. چراكه مفهوم مالكيت، مفهوم حريم خصوصي، مفهوم توزيع قدرت، آزادي‏هاي اساسي و مسئوليت در اين فضا مورد چالش قرار گرفته‌است.
اخلاق فناوري اطلاعات موضوعي ميان رشته‏اي است كه بحث از آن نيازمند آشنايي و تخصص در دو حوزه اخلاق و فناوري اطلاعات است.

اين بحث به مسائلي مي‏پردازد كه كاربرد و گسترش فناوري اطلاعات موجب آن شده‌ و هدف از اين بحث آن است تا به سؤالاتي پاسخ گويد كه مربوط به بنيان‏هاي ارزشي اخلاق و مسئله افراد در حوزه فناوري اطلاعات است. علاوه بر اينكه مي‏توان از سياست‏هاي دولتي در قبال زيربناهاي اخلاقي حوزه فناوري اطلاعات نيز بحث كرد.

به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، برخي از مفاهيمي كه در حوزه فلسفه اخلاق و فلسفه سياسي كاربردي خاص داشته‏اند با پيشرفت فنّاوري اطلاعات دچار چالش‏هايي شده‏اند كه از آن جمله مي‏توان به مفهوم مالكيت، مفهوم حريم خصوصي، مفهوم توزيع قدرت، آزادي‏هاي اساسي و مسئوليت اخلاقي اشاره كرد.

امروز اشخاص با هويت‏هاي مجازي در فضاي الكترونيكي ظاهر مي‏شوند، با يكديگر به گفت‌وگو مي‏پردازند و با هم قول و قرار مي‏گذارند و گاهي غافل مي‏شوند كه ممكن است با كسي سخن مي‌گويند كه كاملاً هويتي جداي از آنچه بروز داده، دارد.

اين يك هويت مجازي است؛ هويتي كه البته كاربردهاي خاص خود را در محيط الكترونيك دارد و مي‏تواند كارآمدي خاص خود را نيز داشته باشد. اين هويت مجازي مي‏تواند در پي اهدافي شوم يا ناصواب باشد؛ بيچاره آن پسر نوجواني كه گمان مي‏كرد دوستي در آن سوي دنيا برگزيده است؛ اما ممكن است روزي روشن شود كه اين دوست فردي در خيابان پاييني شهر خودش است!

فرض مقابل اين است كه اين هويت مجازي مي‏تواند در پي اهدافي ارزشمند پديد آيد. بياد بياوريم وقتي حضرت امير(ع) در صدد اعطاي غذا به مستمندان به اطراف شهر كوفه مي‏رفت، روي خود را از فقرا مي‏پوشاند تا او را نشناسند و هويتشان مخفي بماند. اين موضوع نشان مي‏دهد كه اخفاي هويت از نگاه اسلام گاهي امري ارزشمند به شمار مي‏رود.

از آنجا كه فناوري اطلاعات تحولات سياسي - اجتماعي وسيع و شگرفي را پديد آورده‌است، مشكلات اخلاقي جديد و منحصر به فردي دراين حوزه ايجاد شده كه نيازمند رسيدگي است در فناوري اطلاعات همچنين پرسش‌هايي مربوط به سياست‌هاي دولت مطرح مي‌شود.

مانند اين كه آيا افراد آزاد باشند تا از راه‌هايي چون شبكه اينترنت سخنان خويش را آزادانه مطرح كنند يا محدوديت‌هايي كه در نشر فيزيكي چون نشر كتاب و روزنامه در سياست‌هاي دولتي است درباره شبكه‌ها نيز بايد اجرا شود؟ اين پرسش بيشتر از آن نظر مطرح مي‌شود كه شايد ما در نشر كتاب و روزنامه كه در محدوده قدرت دولت‌ها صورت مي‌گيرد سخت‌گيري يا تساهل كمتر يا بيشتري داشته باشيم نسبت به اطلاع‌رساني از بيرون مرزها كه از طريق اينترنت صورت مي‌گيرد.

با توجه به امكان دسترسي افراد مختلف به اطلاعات موجود در رايانه‌هايي كه به شبكه متصلند، دولت‌ها بايد چه سياست‌ها و عملياتي را در خصوص حفظ حريم خصوصي افراد از قبيل بايگاني نامه‌هاي ارسالي و وارده اشخاص صورت دهند و مسووليت مدني ايشان دراين زمينه چيست؟

مسائلي از اين دست موجب شده عنوان تحقيقي با نام اخلاق فناوري اطلاعات در اخلاق كاربردي جاي خود را باز كند. مطالعات فلسفي در حوزه اخلاق فناوري اطلاعات و حريم خصوصي و فناوري اطلاعات نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد.
 جمعه 7 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن