واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يكي از علماي بغداد در گفتگو با فارس: جهاد تنها راه نجات عراق از اشغال است
خبرگزاري فارس: يكي از علماي بغداد و كاظمين در گفتگو با فارس با تاكيد بر نقش مرجعيت و روحانيون در رهبري جهاد مردم عليه اشغال گفت: جهاد تنها راه نجات عراق از اشغال است.
سيد محمدباقر حسني يكي از علماي بغداد و كاظمين در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس در پاسخ به اين سوال كه ارزيابي شما از وضعيت فعلي عراق مخصوصا بعد از اشغال چيست؟ گفت: درست است كه عراق توسط يك كشور قوي و مستكبر اشغال شده اما بايد بدانيم كه عراق اولين كشوري نيست كه تحت اشغال قرار ميگيرد و از سالهاي دور نيز كشورهاي ضعيفي تحت اشغال قرار ميگرفتند و ما بايد از تاريخ آن كشورها درس بگيريم. شما ببينيد در همه كشورهاي تحت اشغال مردم به چند گروه تقسيم شدهاند، يك گروه جهاد را بهترين راه حل دانستند و بعضيها نيز با كنفرانسها ميخواهند كشور را آزاد كنند كه الان به مقاومت سياسي معروف شده كه من بايد بگويم اگر در بحث اشغالگر موضوع از خنداق يا همان خندق به فنادق يعني هتلها برود بايد فاتحه آن را بخوانيد. شما الان فلسطين را ببينيد كه 60 سال از اشغال آن ميگذرد، در ابتداي اشغال بسياري به سياست روي آوردند اما هنوز كه هنوز است اين سرزمين در اشغال به سر ميبرد.
حسني در پاسخ به اين سوال كه شما كدام راه را براي خروج عراق از وضعيت فعلي پيشنهاد ميدهيد؟ اظهار داشت: مسلما جهاد در برابر كفار را پيشنهاد ميدهم، به لبنان بنگريد وقتي اسرائيل به لبنان تجاوز كرد و حتي به بيروت رسيد عدهاي تصميم به جهاد گرفتند، همه آنها را منع ميكردند حتي برخي از روحانيون نيز ميگفتند اسرائيل شكست ناپذير است و جنگ با آنها منعي ندارد و بايد با آنها مذاكره كنيم اما غيور مردان حزب الله راه جهاد را براي خود برگزيدند. حتي يادم ميآيد كه سيد حسن نصرالله اين رهبر عظيم الشان عرب گفت در سال 82 ميليادي يك بار بعد از پيشروي اسرئيل به بيروت پيش حضرت امام خميني آمديم و از او چاره خواستيم اين در حالي بود كه بسياري ميگفتند شما خود را با دست خود به هلاكت ميرسانيد و كشورهاي عربي بزرگي توان مقابله و رويارويي با اسرائيل را ندارند.
وي افزود: اما امام خميني در ديدار ما با ايشان فرمودند كه زمين را در زير پايشان بسوزانيد و خاك لبنان را گورستاني براي آنان قرار دهيد كه البته منظور اسرائيليها بودند. اين سخن امام چون نوري در دلهاي جوانان حزب الله درخشيد و اين موج عظيم شكل گرفت و ديديد چگونه حزب الله پيروز شد و اسرائيل با ذلت از خاك لبنان رانده شد.
اين مدرس حوزههاي علميه بغداد و كاظمين در واكنش به اين سوال كه وضع لبنان با عراق كمي فرق دارد؟ با بيان اينكه بله ولي فرقش در اين است كه كار براي عراقيها راحتر است، تصريح كرد: چون در مقابل ديدگان خود نمونههايي از پيروزيهاي جبهه حق در مقابل جبهه كفر را ديدهاند. جالب است در سال 1967 ميلادي وقتي اسرائيل به جولان و سينا و كرانه باختري حمله كرد برخي از حاميان رژيم صهيونيستي به اسرائيل گفتند چرا به لبنان حمله نميكنيد و اسرائيل در جواب گفت براي چه خود را به زحمت بيندازيم لبنان ارزش آن را ندارد كه خود را درگير جنگ كنيم چند دختر سوار بر دوچرخه بسوي آن ميفرستيم لبنان را فتح ميكنند.
حسني در پاسخ به اين سوال كه اما برخي عقيده دارند كه با توجه به وضع عراق جهاد اولويت اول نيست؟ بيان داشت: من دستور اسلام را ميگويم كه «شما هر جا امتي را ديديد كه جهاد را ترك كرده به ذلت افتاده است».حضرت علي ميفرمايند ان الجهاد باب من ابواب الجنه ... و من تركه رغبه عنه البثه الله ثوب الذل و شمله البلاء اين را علي ميگويد من نميگويم. اگر هم سيد حسن نصرالله را ديديد كه از عراقيها خواست كه در برابر امريكا مقاومت كنند از خود چيزي نگفته و ميداند صلاح مردم عراق در جهاد است البته جهاد حقيقي درست شرعي نه جهادي كه بروي در بازار خود را منفجر كني و زنان و كودكان بيگناه را به شهادت برساني. بعضيها ميگويند امريكا نيامده كه بماند و يكي نيست بگويد كه براي چه آمده.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا در تاريخ نمونهاي هست كه بتوان در تاييد سخنان شما به آن استناد كرد؟ خاطرنشان كرد: بله شما تاريخ را بنگريد؛ كدام اشغالگر با كنفرانسها و جلسهها خاك كشور اشغال شده را ترك كرده است. فرانسه را ببينيد 123 سال الجزاير را اشغال كرد و هرگز از آن خارج نشد مگر بعد از آن كه الجزايريها يك ميليون شهيد دادند. يا ايتاليا در ليبي كه عمر مختار در مقابل آنها جهاد كرد جالب است بدانيد كه علماي شيعه در آن زمان يعني در سال 1311 ميلادي حكم جهاد را به نفع عمر مختار و مردم ليبي صادر كردند در همان زمان نيز روسيه به ايران حمله كرد و باز هم علماي شيعه حكم جهاد دادند.
اين عالم ديني عراقي در پاسخ به اين سوال كه عراق هم مدتي تحت اشغال انگليسيها بود، در آن زمان چه رخ داد و مردم و علما چه كردند؟
گفت: بسيار سوال خوبي بود. در عراق وقتي انگليسيها عراق را اشغال كردند مردم به دستور و فتواي علما با اشغالگران جنگيدند و موج عظيمي در عراق به راه افتاد و برخي از علماي بزرگ خود پا به جبهه نبرد گذاردند و همانطور كه همه ميدانند ثوره العشرين يا همان انقلاب بيستم شكل گرفت.
حسني در پاسخ به اين سوال كه شما هنوز اصرار داريد كه جهاد تنها راه خروج عراق از بند اشغال است؟ تاكيد كرد: بله من با توجه به تاريخ باز هم ميگويم تنها راه حل خروج عراق از اين وضعيت جهاد است.
مدرس حوزههاي علميه بغداد و كاظمين در پاسخ به اين سوال كه نظر شما درباره توافقنامه امنيتي ميان عراق و آمريكا چيست؟ تصريح كرد: اول بايد بگويم كه من مطمئنم كه امريكائيها به هيچ عهدنامهاي پايبند نيستند و هر آنچه كه در توافقنامه خطرناك امنيتي از آن نام ميبرند اكنون نيز در حال اجرا است و آمريكا در حال ساخت پايگاههاي نظامي در عراق است و يا اينكه امريكاييها به هر كجا كه دوست دارند ميروند و هر آنچه ميخواهند انجام ميدهند بدون اينكه كسي بتواند حرف بزند يا جرات اعتراض داشته باشد و بر عكس آمريكاييها به اين و آن دستور ميدهند و هر مسئول بلند پايهاي را كه بخواهند بازرسي ميكنند.
حسني در پاسخ به اينكه آيا به بهانه اينكه آمريكا هر كاري كه دلش ميخواهد در عراق انجام ميدهد، ميتوان با آن كشور توافقنامه امنيتي با چنان شرايطي امضا كرد؟ تاكيد كرد: هرگز، آمريكا امروز هر غلطي كه ميخواهد در عراق ميكند اما اينكه عراق بخواهد به اعمال اين كشور قلدر مشروعيت ببخشد، بحث ديگري است و چنين عملي ننگ را براي عراق در پي خواهد داشت و اصلا براي من غير قابل تصور است كه كشوري قلدر و شرور چون آمريكا با كشور ضعيفي چون عراق توافقنامهاي را امضا كند و مفاد توافقنامه به نفع طرف ضعيف نباشد.
وي در برابر اين سوال كه اكنون آمريكاييها بحث تعديلات در متن توافقنامه را مطرح كردهاند، آيا با تعديلات در توافقنامه موافق هستيد؟ بيان داشت: مطمئن باشيد كه اين توافقنامه حتي با اجراي تعديلات زياد نيز كمترين سودي براي مردم عراق در پي نخواهد داشت. برخي نيز در جواب بر ميآيند و ميگويند بايد واقعيت را قبول كرد و آمريكا اشغالگر و توافقنامه يك واقعيت است؛ من ميگويم در كجاي اسلام است كه بايد در مقابل واقعيتها كوتاه آمد اين چه عقلي است كه اينان در سر دارند. با توجه به گفته آنان نه در ايران انقلابي شكل ميگرفت و نه حزب الهي بوجود ميآمد، متاسفانه اين يك تئوري انگليسي است، انگليسيها ميگويند هر جا به شما تجاوز شد و نتوانستيد مقابله كنيد آنرا قبول كنيد و از آن لذت ببريد اما قرآن ميگويد: "وقاتلوهم حتي لاتكون فتنه" با آنها بجنگيد تا فتنهها از بين بروند خوب فتنهها يك واقعيتند پس ما نيز بايد در مقابل فتنهها سكوت كنيم؛ من نميدانم اين چه منطقي است كه آنان از آن دم ميزنند.
حسني در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي ميگويند كه ما بايد فعلا با آمريكاييها كنار بياييم تا روزي كه قويتر شويم، نظر شما در اينباره چيست؟ گفت: اما تا آنها بخواهند قوي شوند آمريكاييها با توجه به قدرتي كه دارند روز به روز قويتر ميشوند و آنان بجاي قويتر كردن خود باعث تقويت آمريكاييها ميشوند.
انتهاي پيام/ي
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]