واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مسوول انجمن ام.اس اصفهان خبر داد: ثبت بيش از سه هزار بيمار در اصفهان نبود مراكز بازتواني كافي براي بيماران ام.اس. در سطح كشور شيوع فزاينده ام اس در خاورميانه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
ام.اس نوعي بيماري مزمن و اغلب پيشرونده دستگاه عصبي مركزي است كه از بين رفتن غشاي ميلين در برخي از اعصاب مغز و نخاع را به دنبال داشته و باعت اختلال در انتقال پيامهاي عصبي ميشود. علت اين بيماري هنوز شناخته نشده است. از طرف ديگر، به گفته كارشناسان، آمار مبتلايان به اين بيماري در حال افزايش است؛ بنابراين تحقيق و پژوهش در جنبههاي مختلف اين بيماري اعم از شناسايي عوامل خطر، علت ابتلا، پيشگيري و درمان آن بيش از پيش ضروري است.
اين روزها اخبار ضد و نقيضي در رابطه با شيوع و آمار بالاي اين بيماري در اصفهان نسبت به ساير استانهاي كشور، شنيده ميشود.
دكتر مسعود اعتماديفر، مسوول انجمن و مسوول كلينيك ام . اس اصفهان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: متاسفانه در سطح كشور مانند بسياري از بيماريهاي ديگر، آمار دقيقي از مبتلايان به ام . اس در دست نيست.
ثبت حدود 10 هزار بيمار ام . اس در انجمن ام . اس ايران
حدود 13 هزار بيمار تحت درمان با اينترفرون در وزارت بهداشت و درمان
وي افزود: تنها آمار در دسترس در سطح كشور، پذيرش حدود 10هزار بيمار ام . اس از كل كشور در انجمن ام . اس ايران و نيز ثبت حدود 13 هزار بيمار تحت درمان با داروهاي اينترفرون در وزارت بهداشت و درمان است.
ثبت بيش از سه هزار بيمار مبتلا به ام . اس در اصفهان
مسوول انجمن ام . اس اصفهان در رابطه با آمار مبتلايان اين بيماري در اصفهان گفت: آمار ارايه شده حاصل ثبت 15 ساله بيماران ام . اس در اصفهان قابل ملاحظه است. در حال حاضر بيش از سه هزار بيمار مبتلا به ام . اس در اصفهان وجود دارد؛ بنابراين در مقايسه با ساير مناطق كشور به نظر ميرسد استان اصفهان داراي بيماران ام . اس بيشتري است. از طرف ديگر، متاسفانه آمار مبتلايان به اين بيماري در ديگر نقاط كشور هم بالاست.
شيوع ام . اس در كشورهاي خاورميانه
وجود فرضيه عوامل محيطي و ويروسي در بروز ام . اس و ضرورت توجه به آن
اين متخصص مغز و اعصاب در رابطه با علت شيوع اين بيماري گفت: علت شيوع ام . اس در دنيا طي ساليان اخير شناخته نشده، از طرف ديگر مطالعات اپيدميولوژيك حاكي از افزايش قابل توجه اين بيماري در سطح خاورميانه است. كشورهاي حاشيه خليج فارس نيز طي سالهاي اخير آمار بالايي از اين بيماري را گزارش ميكنند. فرضيه عوامل محيطي به ويژه ويروسها در بروز ام . اس مطرح است، بنابراين توجه بيشتر به آنها بيش از پيش ضروري است.
وجود بيش از 50 طرح تحقيقاتي بيماري ام . اس در كلينيك اصفهان
دكتر اعتماديفر ادامه داد: طي سال گذشته با تشكيل كلينيك ام . اس در اصفهان تحقيقات گستردهاي در جنبههاي مختلف بيماري ام . اس صورت گرفته و در حال حاضر بيش از 50 طرح تحقيقاتي در اين مركز در حال بررسي است. حمايت خوب وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي اصفهان از دلايل موفقيت در راه پيشبرد اهداف كلينيك ام . اس بوده است.
ضرورت به دست آوردن آمار دقيق مبتلايان به ام.اس در كل كشور
وي به دست آوردن آمار دقيقي از مبتلايان به اين بيماري را در سطح كشور بسيار مهم دانست و ادامه داد: از دولت و وزارت بهداشت ميخواهيم تا بودجه خاصي را براي به دست آوردن آمار دقيق مبتلايان به اين بيماري در كل كشور در نظر بگيرند. در اين زمينه طرحي در اصفهان آماده و به مسوولان ارايه شده است. اين در حالي است كه انجام آن در سطح كشور نيازمند بودجه تقريبي يك ميليارد توماني است كه در صورت تصويب، طي مدت يك تا سه سال انجام خواهد شد.
مسوول كلينيك ام . اس اصفهان، شناسايي علت بروز و روشهاي درماني بيماري ام . اس را از نكات مهم طرحهاي تحقيقاتي دانست و به ايسنا گفت: اين طرحهاي تحقيقاتي بودجههاي زيادي را ميطلبد كه با حمايت مسوولان در آينده نزديك وضعيت تحقيقات و پژوهشها در زمينه ام . اس اميدوار كننده خواهد بود.
نبود مراكز بازتواني كافي براي بيماران ام . اس در سطح كشور
وي در رابطه با ابعاد حمايتي بيماران مبتلا به ام . اس گفت: بسياري از مبتلايان به اين بيماري به مشكلات حركتي – تعادلي دچار هستند. متاسفانه در سطح كشور به اندازه كافي مراكز بازتواني خاص اين بيماران وجود ندارد؛ بنابراين لازم است در اين زمينه مسوولان بودجههايي را به دانشگاههاي علوم پزشكي اختصاص دهند. طي ساليان اخير فعال شدن انجمنهاي ام . اس در مراكز استانها نقش مهمي در حمايتهاي درماني، اجتماعي، روحي و رواني، بازتواني و مسايل گوناگون ديگر براي بيمارن داشته است.
حدود هزار و 500 بيمار در اصفهان اينترفرون مصرف ميكنند
قطع ناگهاني دارو، عود حملات بيماران را به دنبال دارد
مسوول انجمن ام . اس اصفهان در ادامه با اشاره به مشكلات دارويي بيماران ام . اس اصفهان گفت: در اصفهان در حال حاضر حدود هزار و 500 بيمار داروي اينترفرون مصرف ميكنند. متاسفانه تخصيص ميزان كمتري از انواع داروهاي اينترفرون، مشكلات زيادي را طي چند ماه گذشته به دنبال داشته است؛ بنابراين قطع ناگهاني دارو و عدم مصرف چند ماهه آن براي بيماري كه چند سال از آن دارو استفاده كرده، شايد صحيح نباشد. بر اين اساس موارد زيادي از بيماران با عود حملات روبرو شدهاند.
تنها يك سوم بيماران كل دنيا اينترفرون مصرف ميكنند
وي افزود: در سراسر دنيا و نيز در ايران تنها يك سوم بيماران داروي اينترفرون و يا داروهاي تعديل كننده سيستم ايمني مصرف ميكنند؛ بنابراين به نظر ميرسد آمار تقريبي 40 – 35 هزار بيمار در ايران منطقي باشد. خوشبختانه با توليد داروي ايراني سينوكس تا حد زيادي مشكلات بيماران برطرف شده است، اين در حالي است كه هنوز در تهيه انواع ديگر اينترفرونها مشكلات زيادي وجود دارد. در اصفهان با قولهاي مساعد مسوولان اميدواريم طي هفتههاي آينده مشكل تهيه دارو به طور كامل برطرف شود.
اداره انجمنهاي ام . اس بر پايه كمكهاي مردمي
مسوول انجمن ام.اس اصفهان گفت: انجمن ام . اس ايران و ساير انجمنهاي ام . اس بر پايه كمكهاي مردمي اداره ميشوند. در انجمن ام . اس اصفهان با حمايت خيرين ماهيانه حدود پنج، شش ميليون تومان كمك دارويي و هزاران تومان كمكهاي ديگر به بيماران ارايه ميشود. بنابراين بهتر است مسوولان توجه بيشتري در جهت كمكهاي اقتصادي و معنوي به انجمنهاي ام. اس داشته باشند.
ضرورت فعال شدن كلينيكهاي ام . اس در دانشگاههاي علوم پزشكي هر استان
مسوول كلينيك ام .اس اصفهان فعال شدن كلينيكهاي ام. اس در دانشگاههاي علوم پزشكي همراه با فعاليتهاي انجمنهاي ام .اس مراكز استانها و همكاري اين دو مركز در هر استان را راه مناسبي براي حل مشكلات گسترده بيماري ام . اس دانست و به ايسنا گفت: متوجه كردن مراكز تحقيقاتي خارج از كشور و جذب بودجههاي تحقيقاتي از خارج، همكاري متخصصان خارج از كشور به ويژه هموطنان دانشمند در سطح جهان، جذب پژوهشگران جوان داخل كشور و اختصاص بودجههاي ثابت و مداوم از سوي مسوولان بهداشتي كشور از راهكارهاي اساسي در پيشبرد برنامههاي كنترل و درمان بيماري ام . اس در كشور ما است.
انتهاي پيام
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 489]