واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شروع روند جديد كار هيات سازمان ملل در كوزوو
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بلگراد - رييس جديد هيات غيرنظامي سازمان ملل امروز پنجشنبه تاييد كرد كه سند مربوط به اجراي تغييرات در روند فعاليت حكومت سازمان ملل در كوزوو را از دبيركل اين سازمان دريافت كرده است .
به گزارش رسانه هاي الكترونيكي امروز پريشتينا، "لامبرتو زاني ير" بعد از ديدار روز پنجشنبه با "فاتمير سيديو" رييس جمهور كوزوو در باره فعاليت آينده هيات غيرنظامي سازمان ملل در كوزوو به خبرنگاران گفت با دريافت اين سند رسمي ، اكنون شرايط لازم جهت اجراي تغييرات در روند كار اين هيات بين المللي در كوزوو فراهم شده است .
به گفته وي ، وظيفه جديد هيات سازمان ملل شامل كاهش تعداد دفاتر و كاركنان اين هيات ، و نقش آتي آن در كوزوو متناسب با واقعيات جديد خواهد بود و در مدت 120 روز يعني تا پايان ماه اكتبر امسال به انجام ميرسد.
اين ديپلمات ايتاليايي كه رياست جديد هيات غير نظامي سازمان ملل را از روز شنبه يكم تيرماه عهده دار شده است در رابطه با اعلام تشكيل پارلمان محلي صربستان در منطقه صرب نشين ميتروويتسا در شمال كوزوو تصريح كرد كه چنين اقدامي درتضاد با مقررات هيات سازمان ملل در كوزو است ولي در هر حال فكر نمي كند كه تشكيل چنين نهادي واقعيات موجود درمنطقه را تغيير دهد.
در همين حال فاتمير سيديو رييس جمهور كوزوو در ديدار با رييس جديد هيات سازمان ملل با يادآوري اعلام استقلال كوزوو از صربستان در 17 فوريه امسال و اعلام اجراي قانون اساسي كوزوو بر پايه طرح مارتي آهتيساري در 15 ماه ژوئن امسال ، تشكيل پارلمان محلي صربستان در درون كوزوو را غير قانوني و غير قابل قبول دانست .
در اين رابطه خاوير سولانا مقام بلند پايه اتحاديه اروپا در امور امنيت و سياست خارجي نيز در گفتگويي با آژانس خبري روسي اينترفاكس با اشاره به تصميم سازمان ملل در مورد ايجاد تغييرات در روند كار هيات سازمان ملل در كوزوو گفت كه چنين تصميمي موجب مي شود كه از طريق همكاري با سازمان ملل ، استقرار هيات غيرنظامي اتحاديه اروپا موسوم به اي يولكس در كوزوو نيز به زودي انجام بگيرد.
وي ضمن استقبال از تصميم دبير كل سازمان ملل درخصوص وظايف جديد هيات غيرنظامي اين سازمان تصريح كرد كه اتحاديه اروپا مصمم است در اداره كردن حكومت كوزوو به ويژه در زمينه هاي قانونگذاري ، پليس ، نهاد هاي قضايي و مسايل مربوط به امور گمركي نقش مهمي را بر عهده بگيرد.
قابل ذكر است كه در نشست شوراي امنيت سازمان ملل در جمعه گذشته در نيويورك در رابطه با مساله كوزوو، به دليل مخالفت شديد روسيه و صربستان با استقرار هيات اي يولكس در كوزوو قطعنامه مربوط به اين كار تصويب نشد. به همين دليل دبيركل سازمان ملل با استفاده از اختيارات خود تصميم گرفت كه با ايجاد تغييرات در هيات سازمان ملل در كوزوو، هيات اتحاديه اروپا نيز فعاليت خود را براي اداره حكومت كوزوو در چارچوب تعيين شده بر اساس طرح مارتي آهتيساري برعهده بگيرد.
خاطرنشان مي شود كه وضعيت كنوني كوزوو و اعلام استقلال آن بر پايه طرح مارتي آهتيساري نماينده اسبق دبير كل سازمان ملل در امور كوزوو استوار است . آهتيساري رييس جمهور اسبق فنلاند در اوايل سال 2007ميلادي طرحي را مبتني بر استقلال تحت نظارت جامعه بين المللي براي خاتمه دادن به مساله كوزوو پيشنهاد كرد. اين طرح گرچه به دليل مخالفت صربستان و روسيه در شوراي امنيت سازمان ملل مطرح نگرديد، ولي با حمايت آمريكا و برخي از كشورهاي اتحاديه اروپا عملا پياده شد و اجراي قانون اساسي جديد كوزوو و اعلام يك جانبه استقلال كوزوو بخشي از همين طرح است . تاكنون استقلال كوزوو از سوي دست كم 41كشور به رسميت شناخته شده است .
اروپام **255**1184شبك
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]