واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متن نهايي نقشه جامع علمي كشور تا سه ماه آينده آماده ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور گفت: تا سه ماه آينده متن نهايي نقشه براي ارائه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي آماده ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، صادق واعظ زاده صبح امروز در يك نشست خبري گفت: تدوين نقشه جامع علمي كشور كه به دستور مقام معظم رهبري بر عهده شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته بود با سرعت و كيفيت خوب پيش رفت و شوراي تخصصي نقشه در هشت ماه گذشته به صورت پيوسته جلسات خود را تشكيل داده و سازمان برنامهريزي نقشه به نحو مطلوب فراهم شد.
وي ادامه داد: صدها نفر از اساتيد ، محققان و مديران حوزه علم و فناوري و صنعت كشور در كميتههاي متعدد به طراحي اين نقشه پرداختند و پيشنويس اوليه نقشه تهيه شد و اين پيشنويس مورد نقد و بررسي شوراي تخصصي تهيه نقشه و مسئولان كميته اصلي قرار گرفت.
رئيس شوراي تخصصي تهيه نقشه جامع علمي كشور اظهار داشت: بر اساس پيشنهادات و نقدها پيش نويس دوم نيز تهيه شد و بعد از بررسي پيشنويس دوم در نهايت پيش نويس سوم نقشه جامع علمي كشور در اختيار بيش از 500 نفر از برنامهريزان قرار گرفت.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر اعضاي اين كميتهها مشغول بررسي و ارزيابي و نقادي پيش نويس سوم هستند، تصريح كرد: در اين پيشنويس چشمانداز علم و فناوري كشور به طور مشروح مشخص شده و همچنين مباني نظري و ارزشي نقشه به دقت تدوين شده است.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: در چشمانداز نقشه جامع علمي مقرر شده كه ما بايد به حذف كامل بيسوادي در كشور در ظرف مدت كوتاهي نايل شويم و بايد آگاهيهاي علمي و فني مردم در سطح جامعه افزايش پيدا كند و توجه خاصي به نظام غير رسمي آموزشي صورت گرفت.
وي خاطرنشان كرد: در حوزههاي علمي مرتبط با ايران و اسلام ما بايد به سمت دست يافتن به جايگاه اول جهاني نايل شويم و يا اگر در جايگاه اول قرار داريم بايد آن را تثبيت كنيم. در چشمانداز ديده شده كه در تعدادي از فنآوريهاي راهبردي در منطقه بايد مقام اول و در دنيا رتبه بالايي را كسب كنيم در اين نقشه راهبردهاي توسعه و ارتقاي علوم به طور كلي مشخص شده است.
واعظ زاده اضافه كرد: در نقشه علوم به 4 دسته تقسيمبندي شدند كه در اين تقسيمبندي به دو دسته علوم انساني و علوم پايه توجه ويژهاي شده است و هدف از اين كار نجات دادن اين دو از مهجوريت است. در حوزه فناوري راهبردي فنآوري راهبردهاي مشخص براي توسعه فنآوريها پيش بيني شد كه از جمله اين برنامهها اجراي طرحهاي كلان فنآوريهاي ملي به صورت پروژههاي بزرگ ملي است.
وي افزود: در اين نقشه ارتباط فنآوري با علم و با بازار مشخص شد و بر جذب نيروهاي مستعد در حوزه علوم انساني و علوم پايه و همچنين بر نوآوري در روشهاي تربيتي و آموزشي در سطح آموزش و پرورش و آموزش عالي تاكيد شده است.
واعظ زاده گفت: نقشه جامع علمي كشور مقرر كرده است كه ارتباط بين علم و فناوري و تجاري سازي علم و فناوري بايد يك ارتباط سهل و طبيعي باشد و علاوه بر اينها در ويرايش نهايي نقشه راهبردهاي خاص هر كدام از علوم نيز درج خواهد شد.
به گفته وي هم اكنون مراحل نهايي تدوين نقشه طي ميشود و ظرف سه ماه آينده متن قابل قبول براي تصويب در اختيار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار ميگيرد.
انتهاي پيام/ز
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]