واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هر ۲۵ دقيقه يك نفر در حوادث رانندگي كشور كشته ميشود
داخلي- همشهري آنلاين:
جانشين معاون راهور ناجا گفت: هر ۲۵ دقيقه يك نفر بر اثر حوادث رانندگي در كشور كشته مي شوند.
به گزارش مهر، نشست فوق العاده معاونان حمل و نقل و ترافيك كلان شهرهاي كشور باحضور جمعي از مديران ارشد اجرايي به ميزباني معاونت حمل ونقل و ترافيك شهرداري تهران برگزار شد.
در اين نشست كاري كه به دعوت دبيرخانه كلان شهرهاي كشور انجام شد و نمايندگان دولت ونيروي انتظامي نيز در آن شركت داشتند، آمادگي كلان شهرها براي استقبال از مسافران تابستاني و مسائل و مشكلات ترافيكي شهرهاي بزرگ كشور به ويژه در ارتباط با ماده ۹ قانون مديريت حمل و نقل و مصرف، سوخت مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
جانشين معاون پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در اين نشست ضرورت تحقق مديريت واحد ترافيك را مورد تاكيد قرار داد و اظهار كرد: به اين منظور استفاده از سيستم هاي پيشرفته حمل ونقل هوشمند ترافيك موسوم به ITS از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
سردار سيد كمال هاديانفر با تاكيد بر آژانسها و مسافربرهاي شخصي افزود: آژانسهاي كرايه اتومبيل بايد در معاونتهاي ترافيك سامان داده شوند و به عنوان زير مجموعههاي شهرداريها به فعاليت بپردازند.
وي با اشاره به اين كه براي نخستين بار در سال ۸۶ با كاهش تعداد تلفات تصادفات رانندگي رو به رو بوديم، تصريح كرد: با اين وجود وضعيت ايران از نظر سوانح رانندگي اصلا مطلوب نيست و هر ۲۵ دقيقه يك نفر بر اثر حوادث رانندگي در كشور كشته ميشود.
وي ضرورت چارهانديشي عاجل از سوي مديريت كلان شهرها در خصوص وضعيت تصادفات رانندگي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: اصلي ترين راه نجات كشور به كارگيري ابزارها و امكانات سيستم ITS درجادهها و شهرهاي كشور است كه خوشبختانه در تهران به راه افتاده است.
جانشين معاون راهور ناجا ضرورت راه اندازي مسير ويژه عبور وسايل نقليه اورژانسي تحت عنوان مسير اضطراري در كليه جادهها و بزرگراههاي شهري و بينشهري ار مورد تاكيد قرار داد و خاطرنشان كرد: از مديريتهاي شهري در كشور انتظار داريم نسبت به ايجاد اين مسيرها توجه ويژه داشته باشند.
سردار هاديانفر با اشاره به اينكه از حدود ده ميليون وسيله نقليه كشور تنها ۷ درصد را اتوبوسها و كاميونها تشكل ميدهند، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه ۴۵ درصد تصادفات به اين گروه از وسايل نقليه كه رانندگان به اصطلاح حرفهاي هدايت، آنها را بر عهده دارند، تعلق دارد.
وي با بيان اينكه ۵۰ درصد كشتههاي حوادث رانندگي مربوط به بعد از وقوع تصادف است، اظهار كرد: با توجه ويژه به ايجاد مسيرهاي اضطراري در سراسر كشور اين مشكل تا حدود زيادي بر طرف ميشود.
جانشين معاون راهنمايي ورانندگي كشور با اعلام اين كه از ۶ ميليون موتورسيكلت موجود در كشور ۴۵ درصد در تهران تردد ميكنند، اضافه كرد: تا وقتي كه قيمت موتورسيكلت از قيمت بيمه آن ارزانتر است بامشكلات موجود طبيعي به نظر ميرسد هر چند ساماندهي موتورسيكلتها درتهران آغاز شده است.
سردار هاديانفر با تاكيد بر اين كه اعتقادي به افزايش جرايم زندگي ندارد، تصريح كرد: قوانين و مقررات موجود به شرطي كه درست اجرا نشود از بازدارندگي كافي برخوردار نخواهند بود و نيروي انتظامي نبايد با حضور فيزيكي در جادهها و شهرها حضور داشته باشد، بلكه بايد روح پليس در سطح كشور حاكم باشد.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران نيزدراين جلسه ضرورت اجراي اصل ۴۴ در حوزه شهرها را مورد تاكيد قرار داد و اظهار كرد: اين اصل بر توانمند سازي نهادهاي عمومي غير دولتي مانند شهرداريها تاكيد دارد و مديريتها به عنوان مصاديق اين نهادها بايد مورد توجه ويژه قرار گيرند.
مهندس تشكري هاشمي مشكلات ناشي از كمبود جايگاه هاي سوخت CNG و اشكالاتي كه جايگاههاي موجود دارند را مشكل مشترك كلان شهرها اعلام كرد و افزود: اين اشكال با وضع سهميه بندي جديد سوخت براي تاكسيها مضاعف شده و بايد تدبير جدي براي آن انديشيده شود.
وي ضرورت دريافت نظرات اصلاحي معاونين ترافيك كلان شهرها در تهيه و تدوين مديريت حمل و نقل و مصرف سوخت را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: بدون ترديد اعمال نظرات كارشناسي مديران كلان شهرها كه از نزديك با اجراي قوانين شهري سر و كار دارند. متضمن توفيق اين قانون در شهرها خواهد بود.
معاون شهردار تهران راه حل كاهش استفاده از نيروهاي راهنمايي و رانندگي در سطح شهر را به كارگيري ابزارها و امكانات هوشمند كنترل ترافيك عنوان كرد و گفت: مديريت شهري تهران در حال جايگزيني منابع انساني از طريق استفاده از سيستمهاي نرم افزاري به جاي سامانههاي سخت افزاري در كنترل ترافيك است.
تشكري هاشمي با تاكيد بر ضرورت توجه به حمل ونقل شهري در كلان شهرها به عنوان يكي از حساسترين حوزه هايمديريتي، خاطرنشان كرد: شبكههاي حمل و نقل عمومي از آسيب پذيرترين بخشهاي خدماتي است و ارائه خدمات مناسب در اين بخش اهتمام همه دستگاههاي اجرايي را ميطلبد.
تاريخ درج: 4 تير 1387 ساعت 20:50 تاريخ تاييد: 5 تير 1387 ساعت 21:22 تاريخ به روز رساني: 5 تير 1387 ساعت 21:19
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]