واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فياضي در گفتگو با فارس: در انتخابات انجمن صنفي روزنامه نگاران صندوق راي را از قبل پر كرده بودند
خبرگزاري فارس: جلال فياضي عضو سابق انجمن صنفي روزنامه نگاران در پي اعلام انحلال رسمي اين انجمن گفت: متأسفانه انجمن از ابتدا با يك انتخابات غيرقانوني تشكيل شد و در طول فعاليت هم غير قانوني هم به كار خود ادامه داد.
جلال فياضي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس درباره انحلال انجمن صنفي روزنامهنگاران گفت: خشت اول انجمن صنفي روزنامهنگاران كج گذاشته شد و مصداق اين شعر معروف بود كه «خشت اول گر نهد معمار كج تا ثريا ميرود ديوار كج»، اين ديوار كج بالا رفت و فرو ريخت.
اين روزنامه نگار باسابقه اظهار داشت: در انتخابات اولين هيئت مديره انجمن صنفي روزنامهنگاران سه مدير مسئول حضور داشتند. مديرمسئولان روزنامه سلام، كار و كارگر و قدس كه مدير مسئول روزنامه كار و كارگر رياست جلسه مجمع عمومي را نيز بر عهده داشت اميدوارم فيلم آن جلسه موجود باشد بنده همان زمان موضع خود را نسبت به انجمن در آن جلسه گفتم.
فياضي ادامه داد: اتفاقات جالبي در اين جلسه افتاد؛ 80 نفر از اعضاي انجمن صنفي بدون حضور در جلسه و قبل از شروع آن رأيشان را به صندوق انتخابات ريخته بودند يعني صندوق انتخابات، براي رايگيري خالي آورده نشد و اعلام شد كه 80 نفر از اعضا كار داشتهاند و رأيشان را قبلا در صندوق ريختهاند.
وي تصريح كرد: براساس آماري كه خود آقايان اعلام كردند تعداد حاضران براي برگزاري انتخابات جلسه به رسميت نرسيد يعني 50 درصد به علاوه يك حضور نداشتند و عليرغم اينكه حتي 80 نفري را كه به صورت غيرقانوني رأيشان را در صندوق ريخته بودند جزء حاضران محاسبه كردند باز هم تعداد حاضران براي برگزاري انتخابات به رسميت نرسيد و با توجه به عدم رسميت جلسه، انتخابات هيئت مديره انجمن صنفي برگزار شد.
فياضي تاكيد كرد: بنابراين مهمترين تخلف انجمن در اين جلسه روي داد و متأسفانه انجمن از ابتدا با يك انتخابات غيرقانوني تشكيل شد و نخستين هيئت مديره انجمن صنفي غيرقانوني بود.
وي تصريح كرد: لذا همه امكاناتي كه استفاده كردند به صورت غيرقانوني استفاده شد و از همان ابتدا مشخص شد كه انجمن صنفي ديگر انجمن صنفي نيست بلكه يك انجمن سياسي است به طوري كه از آغاز اين انجمن كار خود را به صورت سياسي جلو برد و متأسفانه آن موقع حتي ادعاي من درباره اينكه اين كار غيرقانوني بوده و در آن تخلف شده است نيز مورد بررسي قرار نگرفت.
فياضي ادامه داد: به سهم خودم به عنوان روزنامهنگار از اينكه انجمني كه غيرقانوني تشكيل شده اگرچه دير هنگام؛ اما الان براساس مفاد و مواد قانوني منحل شده است خوشحالم. عليرغم اينكه علاقهمندم تشكلهاي صنفي روزنامهنگاري تشكيل شود.
وي افزود: من بنيانگذار تشكيلات صنفي مطبوعات خراسانم و هنوز در اين تشكيلات مسئوليت دارم و اصولاً معتقدم كه حتماً روزنامهنگاران بايد داراي تشكل صنفي و حتي تشكلهاي سياسي قابل قبول باشند، اما به نظر من اين تشكل از ابتدا بايد قانوني و بر مبناي حكم و قوانين كشور تشكيل شود كه متأسفانه در مورد انجمن اين طور نبود.
فياضي اضافه كرد: در انتخابات اولين هيئت مديره انجمن صنفي دقيقا فضاي عمومي جلسه در اختيار مجموعه گردانندگان روزنامه سلام بود به همين دليل ما شاهد بوديم كه اعضاي اولين هيئت مديره تقريباً اكثريتشان از دوستان روزنامه سلام انتخاب شدند و دقيقا معلوم بود كه فضاي تبليغاتي و انتخاباتي در اختيار اين روزنامه است.
وي خاطرنشان كرد: روز بعد از انتخابات با روزنامه سلام و ديگر روزنامهها مصاحبه و اعلام كردم كه انتخابات هيئت مديره انجمن صنفي روزنامهنگاران غيرقانوني است و دقيقاً در آن تخلف آشكار صورت گرفته است.
فياضي افزود: اين تشكل از ابتدا بايد قانوني و بر مبناي حكم و قوانين كشور تشكيل ميشد كه اين مبنا را نداشت و به همين دليل هم به بيراهه رفت و منجر به انحلالش شد.
وي اضافه كرد: اصولا كار انجمن صنفي چه تحت همين عنوان و يا هر عنوان ديگر بايد از مبنا و ابتدا و به ويژه با تأكيد بر رعايت همه قوانين و حقوق روزنامهنگاران تشكيل شود.
فياضي ادامه داد: من شخصاً بارها به آقاي ربيعي كه رياست جلسات انجمن را داشت مراجعه كردم و خواستم جلساتي را كه رسميت پيدا نميكند بدون انتخابات برگزار كنند و اجازه بدهند كه طبق قانون جلسه بعدي برگزار شود ولي وي ميگفت بگذاريد اين انجمن تشكيل شود يعني در واقع با تسامح با قضيه برخورد ميكرد و عليرغم عدم رسميت جلسه متأسفانه با شوقي كه براي تشكيل انجمن صنفي داشت انجمن صنفي غيرقانوني تشكيل شد.
فياضي اظهار داشت: نكته جالب در مورد انجمن اين است كه مجمع عمومي انجمن صنفي طي چند سالي كه فعاليت كرده تقريبا هيچگاه در جلسه اول و در جلسه دوم به رسميت نرسيده و معمولا به جلسات سوم رسيده و جلسات سوم نيز هميشه با تعدادي كمتر از صد نفر برگزار شده است، در حالي كه ظاهرا انجمن صنفي صدها روزنامهنگار و نزديك به چند هزار نفر عضو دارد هميشه با كمتر از 40 ، 50 نفر تشكيل شده است. به همين دليل نيز كار انجمن غيرقانوني پيش رفته است.
وي ادامه داد: اميدواريم انحلالي كه اتفاق افتاد زمينه را فراهم كند كه تشكيلات منسجم قانوني و به دور از مسائل سياسي صرفاً با نگاه صنفي براي روزنامهنگاران تشكيل شود و انجمن صنفي كه در آينده تشكيل ميشود مورد استفاده ابزاري جريانهاي سياسي قرار نگيرد بلكه واقعا از حقوق روزنامهنگاران كه يكي از زحمتكشترين و البته محرومترين اقشار جامعه هستند، دفاع كند.
فيضي در پايان ابراز اميدواري كرد: حتماً روزنامهنگاران از تجربه تلخ اولين انجمن صنفي استفاده كنند و عبرت بگيرند و انجمن بعدي را قانوني و بر مبناي قوانين دموكراتيك تشكيل تشكلهاي صنفي شكل دهند.
انتهاي پيام/ز
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 422]