واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسي طرح تحول اقتصادي (5)ثابت شد كه خط بطلان كشيدن بر آموزه هاي علم اقتصاد نتيجه مثبت نمي دهد
معاون وزارت امور اقتصادي و دارايي در دولت خاتمي و عضو شوراي مركزي حزب مشاركت با بيان نقاط مثبت و منفي سخنان رئيس جمهوري در تشريح كليات طرح تحول اقتصادي، گفت: اقتصاد ايران سه سال است كه با سياستهاي "آزمون و خطا" پيش مي رود.
سعيد شيركوند در گفتگو با مهر در خصوص طرح تحول اقتصادي رئيس جمهوري با اشاره به اينكه صحبتهاي رئيس جمهور در اين خصوص داراي چند نكته مثبت بود، گفت: اولين نكته مثبت اين بود كه رئيس جمهور گذشته را زير سئوال نبرد و نسبت به مديران و دولتهاي قبلي مثل گذشته صحبت نكرد و آنها را عامل اختلال در نظام جمهوري اسلامي، فساد و عقب ماندگي كشور معرفي ننمود.
معاون وزارت اقتصاد در دولت خاتمي افزود: نكته مثبت ديگر در صحبتهاي رئيس جمهور اين بود كه ديگر از عوامل مافيايي و دشمنان دولت و كساني كه موجب عدم موفقيت ايشان شدند، سخني به ميان نياورد، يعني تقصير مسائل اقتصادي را به گردن دشمنان فرضي نينداخت.
وي در مورد سومين نكته مثبت ديگر در صحبتهاي رئيس جمهور اظهارداشت: رئيس جمهور اقتصاد را با آموزه هاي علم اقتصاد توضيح داد، يعني نشان داد كه براي بررسي پديده هاي اقتصادي بايد به عوامل موثر بر اقتصاد توجه شود.
به گفته وي اما در كنار اين نكات مثبت بايد به اين نكات هم توجه شود كه سه سال پيش بايد دولت به مسائل مطرح شده توسط رئيس جمهور و تحليل ارائه شده اخير وي مي رسيد، به عبارت ديگر پيش بردن اقتصاد سه سال با آزمون و خطا، اتخاذ تصميمات غيراقتصادي و كشيدن خط بطلان بر آموزه هاي علم اقتصاد، نتيجه اي جز ايجاد دستاوردهاي منفي به همراه نداشته است.
شيركوند خاطرنشان كرد: بعد از سه سال مطالبي در مورد اقتصاد بيان مي شود كه دولتهاي قبلي، صاحب نظران و كارشناسان سه سال پيش هم آن را مي دانستند، بنابراين تاخير در اين امر به معناي اتلاف منابع است.
عضو حزب مشاركت با اشاره به اينكه مطلب كه رئيس جمهور در جايگاه رياست جمهوري گزارش اقتصادي ارائه نداد، بلكه همانند يك كارشناس اقتصاد به بررسي برخي متغيرها و پديده هاي اقتصادي پرداخت، خاطرنشان كرد: رئيس جمهور بايد مي گفت كه در طول سه سال گذشته براي حل مشكلات چه برنامه هايي به كار گرفته شده و تاكنون چه ميزان از اين برنامه ها اجرايي شده و چه ميزان از كارها باقي مانده تا بتوانيم براين مشكلات فائق آئيم.
وي اضافه كرد: اگر اين گفتگو توسط يك استاد دانشگاه 5 يا 10 سال پيش يا همين امروز انجام مي شد، از او پذيرفته بود، اما رئيس جمهور مسئول ساماندهي اقتصاد كشور است و بايد گزارش كار دهد كه چه كار كرده و چقدر از كارها باقي مانده است.
اين كارشناس مسايل اقتصادي به مهر گفت: نكته سوم اين است كه آنچه كه در سخنان رئيس جمهور مطرح شد، برخي ايده ها و سمت گيري هايي بود كه ايشان بدان اشاره كردند كه بايد در اقتصاد كشور مورد توجه قرار گيرد.
به گفته وي آموزه هاي علم مديريت مي گويد كه يك ايده براي اجرايي شدن بايد فرآيندي را طي كند، يعني از مرحله ايده به يك ويژن (چشم انداز) و پس از ويژن به استراتژي و پس از استراتژي به برنامه بلند مدت تبديل و سپس طرح اجرايي شود.
معاون وزارت اقتصاد در دوره دولت خاتمي و عضو حزب مشاركت با تاكيد بر اينكه رئيس جمهور اين فرآيند را مورد توجه قرار نداد، تصريح كرد: ايده هايي كه چندان در اقتصاد تازگي ندارد مطرح شد، اين ايده ها در برنامه سوم هم مورد توجه بوده، حتي در دولت هاشمي نيز اين صحبتها مطرح شده است.
وي بيان كرد: آنچه كه دولت نهم را در اين مقطع از تاريخ از دولتهاي گذشته متفاوت مي كند، برنامه هاي اجرايي و عملياتي است كه دولت براي تحقق اين ايده ها بايد داشته باشد اما در گفتگوي تلويزيوني رئيس جمهور باز هم از ايده ها سخن گفته شد، ايده هاي هميشگي و با برنامه خط مشي گذاري شده اما چگونگي تحقق ايده ها مشاهده نشد.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]