واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با تقديم آينه خاندان «علي حاتمي»؛ «خانه سينماي2» با سخنان جعفريجلوه، ميركريمي و بهشتي گشايش يافت
خبرگزاري فارس: ساختمان شماره 2 «خانه سينما» با سخنان محمدرضا جعفريجلوه، سيدرضا ميركريمي و سيدمحمد بهشتي گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، شب گذشته دومين ساختمان «خانه سينما» در خيابان وصال شيرازي و با حضور محمدرضا جعفري جلوه(معاون امور سينمايي)، رضا ميركريمي(مديرعامل خانه سينما)، علي معلم( نايب رئيس هيات مديره خانه سينما) و جمعي از اعضاي صنوف خانه سينما با قراردادن آينه و قرآن در اين مكان گشايش يافت.
بنا براين گزارش، در اين مراسم كامران ملكي كه اجراي اين برنامه را به عهده داشت، عنوان كرد كه آينه مراسم را «ليلا حاتمي» از ارثيه پدري خاندان مرحوم «علي حاتمي» به «خانه سينما» اهدا كرده است.
*ميركريمي: خانه سينما بر آن شد تا براي آينده سينما، پژوهشكده تاسيس كند
-----------------------------------------------------------------------------------------------
براين اساس، «رضا ميركريمي» ضمن تبريك ولادت فاطمه زهرا(س) و تقارن آن با تولد امام خميني (ره) گفت: براي طراحي برنامههاي خوب در كشور و در همه حوزهها اعم از حوزه فرهنگ بايد به سليقه مردم، آستانه تحمل، ذائقه، سطح سواد و تحليلي كه آمارها بر آن سوار است، مراجعه كنيم.
وي با بيان اين مطلب كه حوزه فرهنگ،حوزه كيفي است، افزود: هر كسي به زعم خود فكر ميكند كه مخاطب را ميشناسد و از اوضاع فرهنگ مطلع است، نسخه خود را ميپيچيد و بعضا تعارضات جدي بين اين نسخهها ديده ميشود. آنچه هزينههاي ما را كاهش ميدهد با پشتيباني نظري تحقيقات و پژوهشي است كه از طريق هنرمندان انجام ميشود.
ميركريمي تصريح كرد: خانه سينما در اين راستا بر آن شد تا پژوهشكدهاي تاسيس كند كه فارغ از كارهاي صنفي و فرهنگي، چشماندازي دورتر را ببيند و محفلي براي تعامل و نزديكي اهل معرفت با سينما شود. اين روش منجر به پايين آوردن هزينهها و كنار گذاشتن آزمون و خطا ميشود و هر از چند گاهي، كاستيهايمان را به مديران و برنامهريزان از اين طريق هشدار ميدهد.
مديرعامل خانه سينما با بيان اين مطلب كه خانه شماره دوي سينماي ايران، با حمايت معاونت سينمايي بنا شد گفت: اين مكان مخروبهاي بيش نبود، فعاليتهاي بسياري شد كه مورد بازسازي قرار گرفت. دكتر مختاري اين طرح را هدايت كرد تا در حد بضاعت «خانه سينما» و سرمايهاي كه داشتيم، آنطور كه در شأن سينما است،حداقل امكانات سختافزاري را براي آن فراهم كنيم.
براساس اين گزارش، ميركريمي كه آخرين روزهاي مديريت خود را در خانه سينما پشت سر ميگذارد، افزود: ما حتي پيشنهادي به شهرداري تهران ارائه داديم كه يكي از فرهنگسراها را در اختيار ما بگذارند تا فعاليت آموزشي، پژوهشي و فرهنگي در آن صورت بگيرد. شايد اين ساختمان ابتدا فقط يك بناي صرف به نظر برسد، اما با حضور فيلمسازان، بخش آموزش و پژوهش به يك كانون فرهنگي تبديل ميشود و روح فرهنگي به آن دميده خواهد شد.
وي از معاونت سينمايي، شهرداري تهران و از تمامي صنوف خانه سينما براي همكاري در بازسازي اين ساختمان تشكر كرد و در آستانه پايان مديريتش در خانه سينما گفت: خداوند را شاكرم كه توفيق اين خدمت را به من داد، هر چند كه من به ايدهآلهاي بزرگتري فكر ميكردم ولي همين كه در بضاعت اندك، برخي ايدهآلها محقق شد، سپاسگزارم.
مديرعامل خانه سينما، هيأت مديره آتي را خطاب قرار داد و گفت: براي هيأت مديره آتي كه بهزودي انتخاب خواهند شد، آرزوي موفقيت ميكنم و ميگويم كه در كنارشان هستم. ما بايد تلاش كنيم تا اين حركت مدني خوب و قوام يافته كه منشاء بسياري از بركات است، ادامه پيدا كند و همه در اين مسير يكديگر را كمك كنيم.
جعفريجلوه: چشمانداز ما تدوين قانون ملي سينما است
------------------------------------------------------------------------
به گزارش فارس، محمدرضا جعفريجلوه نيز در مراسم افتتاح ساختمان شماره دو خانه سينما گفت: عاليترين نماد الگوي زن و زندگي، فاطمه زهرا (س) است كه هر چه هست از اوست. نابترين رويه، فرهنگ فاطمي است كه جهان نيازمند و تشنه اين فرهنگ رويه و نگاه است.
وي ادامه داد: به سينماگران عزيز عرض كنم كه انسان تاريخ ساز و تمدنساز فاطمي را در سينماي ايران دريابيم كه تكليفي قطعي است. سينماي خانوادهگرا و شهيدپرور، كه آن را جسورانه و صميمانهتر را رقم زديم، بدون باك و بيمي از اين و آن.
معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان آنكه خانه شماره دو سينما به همت مديرعامل و هيات مديره و محبت شهردار تهران فراهم شده است، گفت: خانه سينما براي همه، محل استيفاي حق و دفاع از حقوق صنفي (فردي و جمعي است) و هم خانهاي است براي اداي تكليف، فضاي صنفي و در برگيرنده سينماگران براي فراهم كردن اداي تكليف جمعي براي اعتلاي فرهنگ اين مردم.
«جعفري جلوه» دوره مديريت «رضا ميركريمي» را دوره تاثيرگذار و موفقي دانست و گفت: دو سال قبل، در فضاي نااميدكننده، پرچالش و مايوسكنندهاي بوديم اما با همت جمعي و تدبير مديراني كه فضايي پرشورتر و جديتر را بهوجود آورند و خانه سينما را مقبول و كارآمد ميخواستند، اين دوره رقم خورد و دستاورد اين تلاقي در عزم جمعي را در فعاليتهاي مديريتي ديديم.
وي به دستاوردهاي اين مديريت، اشاره كرد و افزود: حقوق فردي بسياري محقق شد. امور بيمه، تامين اجتماعي و مقولات ديگر، پيگيرانهتر و سازمانيافتهتر از پيش صورت گرفت و زيرساختهاي مهمي براي فعاليت صنفي در جنبه سختافزاري و نرمافزاري در نگاهي كه مديريت آن را پي گرفت، ايجاد شد.
جعفريجلوه در ادامه افزود: معاونت سينمايي نگاهي جديتر به تبيين نقشهاي همه كساني كه از سينماي ايران ذينفع هستند و مطالباتي دارند، داشت و كوشيد به زعم خود، اين روابط را به ميزان بضاعت بشناسد، بنگارد، تدوين كند و به عنوان سند مقدماتي قرار بدهد.
وي گفت: كتاب «طرحي براي اكنون» داعيه اين را دارد كه كوششي جهت بيان وظايف و تكاليف همه مطالبه كننده و دستگاهها است.
مسؤول سينماي ايران افزود: صنعت، كشاورزي، اقتصاد، تجارت، سياست همه عرصههاي مختلفي كه در توسعه كشور به عنوان مؤثرترين شناخته ميشوند و اينها، هنر و رسانه را در خدمات اهداف خويش ميخواهند و از آنجا كه سينما، يك صنعت هم هست، وظايفي را در اين زمينه ميطلبد.
جعفريجلوه در ادامه گفت: در اين كتاب كوشيدهايم تكليف وظايف همه دستگاهها را برشمريم، در توليد آثار فراهم كردن فضاي نمايش، تضمين و تحكيم تماشاگران و بهرهبرداري گران از سينما و از طرق مختلف. اين اثر كه به همت اين دوره از مديريت كشور نگاشته شده امروز و در اين مقطع به چاپ رسيده و در اختيار عزيزان است.
ابن مسئول سينمايي خاطرنشان كرد: چشمانداز ما تدوين قانون ملي سينما است، قانون ملي سينما يعني تبديل شدن به قانون الزام آور براي همه دستگاهها و آنچه كه بايد در عرصه سترگ سينما انجام بدهند.
معاون امور سينمايي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در ديدار با سينماگران، افزود: در ديداري كه هنرمندان با رهبري داشتند، ايشان فرمودند كه بيترديد سهم مهمي از پيشرفت كشور به عهده كساني است كه در جنبه فكرسازي مشغول هستند و كليد پيشرفت كشور بيترديد در دست سينماگران است.
وي ادامه داد: اين مطالبات بايد شكل متيني داشته باشد، همانطور كه رهبري اشاره ظريفي داشتند كه همزمان با مطالباتي كه اهالي سينما دارند، مديران و مسئولان نيز موثر هستند.
* بهشتي: تنها ساختمان كلنگي نداريم بلكه آدمهاي كلنگي نيز داريم!
----------------------------------------------------------------------------------------
«سيدمحمد بهشتي» مديرعامل اسبق بنياد سينمايي فارابي و مدير سابق سازمان ميراث فرهنگي كه در اين مراسم حضور داشت،نيز با بيان اين نكته كه امشب، شبي به يادماندني است كه پس از آن رويدادهاي بسياري را شاهد خواهيم بود، افزود: يكي از درسهايي كه من در طول فعاليت در ميراث فرهنگي گرفتم، تفسير تازه كلنگ و ساختمان كلنگي است. در جامعه شهري كنوني اين اصطلاح بسيار مشخصي است و كاملا ميتوان با دست ساختمانهاي كلنگي را نشان داد. اين واژه براي بعضي خبري بد است و براي بعضي خبري خوب و به شكل ملموس سرنوشت ساز است. عمر اين تفسير هم زياد نيست چون يك پديده معاصر است اما از درسهاي ديگري كه از اين مدرسه آموختم اين بود كه تنها ساختمان كلنگي نداريم بلكه آدمهاي كلنگي نيز داريم.
وي در ادامه افزود: البته آدمهاي كلنگي تقسيمات زيادي دارند، بعضيها كلنگ در دستشان است و بعضيها كلنگ در ذهنشان. متاسفانه تعداد كساني كه كلنگي هستند زياد هستند چون اگر بخواهد اتفاق خوبي بيفتد شرطش آن است كه آدمش كلنگي نباشد. يكي از شانسهايي كه خانه سينما آورد، اين بود كه «رضا ميركريمي» آدم كلنگي نبود.
بهشتي در اين مراسم گفت: از طرفي نيز بايد به اهالي خانه سينما تبريك گفت كه به آدمي كه كلنگي نيست اين فرصت را دادند كه دورهاي نيز سرپرستي كند. اين نشان داد كه اهالي سينما هم آدمهاي كلنگي نبودند. در اين دوره غيركلنگي كه طي شد چنين محصولاتي نيز بايد وجود ميداشت و از اين جهت بايد به اهالي سينما تبريك گفت.
وي اظهار اميدواري كرد كه با افتتاح خانه شماره دوي سينماي ايران، شاهد ارتقاي كيفي سينما باشيم و افزود: اميدوارم اين خانه باعث شود كه در عرصه صنوف مختلف سينما، شاهد حركت ارتقايي باشيم، همانطور كه در خانه سينماي شماره يك، شاهد حركت در پهنه سينما هستيم. اميدواريم اينجا هميشه زنده و چراغش روشن باشند و شاهد رويدادهايي باشيم كه اثرات آنها در سينما به وجود ميآيد.
بهشتي گفت: به اهالي سينما توصيه ميكنم كه كليدي را كه به آنها دادم، فراموش نكنند و آدمهاي غيركلنگي را انتخاب كنند تا باز هم شاهد خبرهايي از اين دست باشيم.
بنابر اين گزارش، در ادامه، «اسكندر مختاري» كه مديريت مرمت ساختمان شماره 2 «خانه سينما» را برعهده داشت، به ايراد سخناني درباره چگونگي مرمت اين ساختمان و بناهايي كه از اين دست در كشورهاي بزرگ دنيا وجود دارند، پرداخت.
وي با نمايش اسلايدهايي از اين بناهاي تاريخي به اهميت نگهداري و حفظ از ساختمانهاي قديمي شهري پرداخت.
مختاري گفت: ساختمان شماره دو خانه سينما 500 متر فضاي باز دارد و 650 متر زيربنا. هزينه اين ساختمان 300 ميليون تومان شده است كه آقاي ميركريمي با حمايت معاونت سينمايي به تدريج در اين پروژه هزينه كردهاند.
وي ادامه داد: پيشنهاد من اين بود كه آمفي تئاتري در محل حياط اين ساختمان ساخته شود كه بودجه آن فراهم نبود و به همين مقدار بسنده شد و اميدوارم ساختمان مجاور اين محل خريداري شود و با اين ساختمان يكي شود تا بنايي كامل در اختيار اهالي خانه سينما قرار گيرد.
* در حاشيه:
- در اين مراسم، كليپي با حضور اهالي صنوف مختلف خانه سينما به نمايش درآمد كه در آن تمامي سينماگران به معرفي خود ميپرداختند و يك صدا خود را اهالي خانه سينما خطاب كردند.
- اين مراسم كه ساعت 20:30 و با يك ساعت تاخير برگزار شد، با صرف شام و بازديد هنرمندان از ساختمان شماره دوي «خانه سينما» در ساعت 22:45به پايان رسيد.
- در اين مراسم سينماگراني چون عزتالله انتظامي، پرويز پرستويي، فاطمه معتمدآريا، رخشان بنياعتماد، تهمينه ميلاني، سيروس تسليمي، داريوش اسدزاده، منيژه حكمت، عبدالله اسكندري، مسعود رايگان، مجتبي راعي، رضا كيانيان، احمد اميني، شادمهر راستين، محمدعلي سجادي، عليرضا شجاعنوري، عليرضا رئيسان، همايون اسديان، محمد نيكبين، فرهاد توحيدي، عليرضا داوودنژاد، مهدي فخيمزاده، غلامرضا موسوي، محمدرضا هنرمند، ناصر ممدوح، نورالدين زرينكلك، ايرج تقيپور، منوچهر شاهسواري، محمدمهدي حيدريان، محمد حسن پزشك و جعفر صانعي مقدم حضور داشتند.
- در انتهاي اين مراسم اهالي سينما در جمعي خودماني به گپ و گفت صميمانه با يكديگر پرداختند.
- طبق اعلام قبلي خانه سينما قرار بود محمدباقر قاليباف نيز در اين مراسم حضور داشته باشد، ولي مراسم بدون حضور وي برگزار شد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]