واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: امروز در آيينه تاريخ
امروز سه شنبه 4 تير سال 1387 هجري شمسي برابر است با 20 جمادي الثاني سال 1429 هجري قمري و مصادف است با 24 ژوئن سال 2008 ميلادي. سرويس فرهنگي هنري برنا نگاهي كوتاه به مهمترين وقايع تاريخي در اين روز دارد:
مادرم روزت مبارك
به مناسبت زادروز حضرت فاطمه زهرا (س) دخت گرامي نبي اكرم اسلام و سرور زنان عالم و با توجه به اهميت جايگاه زن در خانواده به عنوان همسر و مادر ، اين روز به عنوان روز زن و روز مادر اعلام شده است.
سالروز ميلاد خجسته فاطمه زهرا (س) سرور بانوان جهان، عطاي خداوند سبحان، كوثر قرآن، همتاي امير مومنان و الگوي بي بديل تمام جهانيان بر همه زنان عالم، مبارك باد. بزرگ بانويي كه مهر آميزترين حكمت الهي، كوثر خاتم شد تا پايان يك رسالت را به آخر رساند، تا به فضل خدا، عطاي وجودش در وسعت بي كران عطش ما جاري شود، تا آنگاه بتوانيم از همه سراب ها رها شويم و از چشمه حقيقتش سيراب، با اين كه كمتر كسي به كُنهِ وجودي او رسيده، ولي براي تشنگان حقيقت امكان دست يابي به ايشان از طريق علم و عمل به گفتار و سيره آن صديقه كبري ميسر است.
در چنين روزي در سال 1320 هجري قمري "امام خميني" بنيانگذارجمهوري اسلامي ايران و مرجع تقليد شيعيان در شهرستان خمين ديده به جهان گشود.
پدر بزرگوار ايشان مرحوم آيت الله "سيد مصطفي موسوي خميني" از معاصرين مرحوم آيت الله العظمي "ميرزاي شيرازي "پس از آن كه سالياني چند در نجف اشرف علوم و معارف اسلام را فراگرفت، به در جه اجتهاد نايل آمد و به ايران بازگشت . حضرت "امام خميني" (ره) نيز از سنين كودكي و نوجواني با بهره گيري از هوشي سرشار ، قسمتي از معارف متداول روز و علوم مقدماتي و سطح حوزه هاي علميه از جمله ادبيات عرب ، منطق ، فلسفه را نزد معلميني چون ميرزا "محمود افتخار العلما" بيش از همه نزد برادر بزرگترش آيت الله پسنديده فرا گرفت و در سال 1298 عازم حوزه علميه اراك شد . اندكي پس از هجرت آيت الله العظمي حاج شيخ "عبدالكريم حائري يزدي"، امام خميني نيز رهسپار قم شد و به سرعت مراحل تحصيلات تكميلي حوزوي را نزد اساتيد قم طي كرد. آن حضرت همزمان با فراگيري فقه و اصول نزد فقها و مجتهدين وقت به فراگيري رياضيات ، هيات و فلسفه پرداخت .
ايشان در اين دوره تاليفات گرانبه ايي از خود به يادگار نهادند كه از ميان آن ها مي توان به شرح دعاي سحر ، شرح حديث راس الجالوت ، سر الصلوه ، تحرير الوسيله ، كتاب الطهاره ، مكاسب محرمه ، كشف الاسرار ، رساله الاستصحاب ، رساله الاجتهاد و التقليد ، آداب نماز ، حاشيه بر اسفار كتاب البيع ، تفسير سوره حمد اشاره كرد . زندگي سياسي امام خميني نيز بر هيچ كس پوشيده نيست و فعاليت هاي ايشان در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي بر همگان واضح و مبرهن است .
در چنين روزي در سال 1915 ميلادي "فرد هويل" دانشمند و ستاره شناس برجسته انگليسي ديده به جهان گشود.
"هويل" بنيانگذار و اولين مدير موسسه ستاره شناسي نظري در دانشگاه كمبريج بوده است. از جمله مهمترين كتاب هاي اين دانشمند بزرگ مي توان به كتاب "انسان و كهكشان ها" ، كتاب " علم نجوم" و كتاب "مرزهاي ستاره شناسي" اشاره كرد.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]