واضح آرشیو وب فارسی:ایران اسپورت: جامعه - بيش از 23 ميليون مجرد در كشور
جامعه - بيش از 23 ميليون مجرد در كشور
گروه اجتماعي: معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان گفت: براساس مطالعات انجامشده سن ازدواج بهنگام دختران 15تا 29 سال و همچنين سن مطلوب ازدواج براي پسران، 21 تا 27 سال است. محمد اسحاقي پيش از ظهر ديروز، در نشست خبري كه با موضوع «بررسي وضعيت ازدواج و طلاق جوانان» برگزار شده بود، اعلام كرد: در كل كشور طي اين آمار 10 ساله 23 ميليون و 500 هزار و 863 نفر هرگز ازدواج نكردهاند كه اين تعداد شامل 13 ميليون و صد و سي هزار و 970زن و مابقي مرد است. وي اضافه كرد: بالاترين آمار افراد در سن ازدواج در شهرهاي تهران، خراسان، اصفهان، فارس و خوزستان به چشم ميخورد. اسحاقي ادامه داد: از اين آمار 15 ميليون و 768 هزار و 197نفر در گروه سني 15 تا 29 سال قرار دارند كه حدود 9 ميليون اين افراد را مردان تشكيل ميدهند. به گفته اسحاقي، طي اين بررسي انجامشده 16 ميليون و 824هزار و 883 نفر در فاصله سني 15 تا 44 سال قرار دارند كه ازدواج نكردهاند. معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با اعلام نتايج آمارگيري سال 85 سازمان اعلام كرد: دركل كشور 32 ميليون و 113 هزار و 158 نفر داراي همسر هستند كه اين آمار براي زنان 25 تا 29 ساله، 2 ميليون و 648 هزار و 510 و براي مردان اين سن 2 ميليون و 291 هزار و 204 نفر است. اسحاقي با اشاره به اينكه 80 درصد خانمها در سن زير 24 سال ازدواج ميكنند، اعلام كرد: طبق آمار سال 85، 3/41 درصد يعني حدود 321 هزار و 676 دختر در فاصله سني 15 تا 19 سال و 8/48 درصد پسر چيزي بالغ بر 380 هزار و 19 نفر در فاصله سني 20 تا 24 سال ازدواج كردند. وي ادامه داد: براساس بررسيهاي انجامشده بيشتر آمار ازدواج در اين سالها براي زنان در فاصله سني 15 تا 24 سال و براي مردان در سن 20 تا 25 سال بوده و اين بدان معني است كه 70 درصد مردان در اين سن ازدواج ميكنند. او با اشاره به مطالعات فراوان سازمان پيرامون موضوع جوانان خاطرنشان كرد: مسئله ازدواج به عنوان يكي از اولويتها براي اين قشر مورد توجه خانواده، سازمان و دولت قرار دارد و گام اول در برآورده كردن اين نياز پژوهش است. اسحاقي با اشاره به آمارگيري سازمان از سال 75 تا 85 در كل كشور گفت: شهرهاي خراسان شمالي، جنوبي و رضوي بالاترين آمار ازدواج و شهرهاي ايلام، سيستان و بلوچستان، هرمزگان و سمنان پايينترين آمار در اين سالها را به خود اختصاص دادند.
اسحاقي ضمن اشاره به اينكه سن ازدواج وابستگي مستقيم به سن بلوغ دارد و ظهور بلوغ تابع اقليم است خاطرنشان كرد: سن مطلوب ازدواج در شهرهاي مختلف كشور ما به عنوان كشوري با چهار فصل متفاوت در استانهاي مختلف تغييرپذير است. او ادامه داد: آمار طلاق طي تمام اين سالها رشد داشته است. طي سال 85 و 86 آمار طلاق 2/6 درصد كاهش و آمار ازدواج 1/8 درصد افزايش داشته و انتظار داريم اين رقم براي سال 88 به 7/8 درصد افزايش يابد.
ازدواج بهنگام دختران از 15 تا 29 سال
در ادامه جلسه، خبرنگار كارگزاران از اسحاقي سوال كرد: آيا شما براساس يك واقعه اجتماعي(آمارهايي كه ثبتاحوال ارائه ميكند)، سن ازدواج مطلوب و بهنگام را تعريف كردهايد، آيا صرفا بر اساس آن آمار سن ازدواج بهنگام و مطلوب را تعريف ميكنيد و آيا اين نكته را كه واقعيتهاي اجتماعي لزوما صحيح و ايدهآل نيستند را در نتايج خود لحاظ كردهايد يا خير گفت: خير، فقط براساس واقعيتهاي اجتماعي نبوده، در واقع آنچه اتفاق ميافتد يك واقعيتي است كه ناظر بر واقعيتهاي اجتماعي، فرهنگي، فيزيولوژيكي و مسائل ديگري است كه اتفاق ميافتد. ما سني كه اينجا گذاشتهايم فقط يكبعدي نيست. اصولا مسائل اجتماعي چنين است كه شما بايد آنها را ببينيد. مسائل روانشناختي، شما بايد سن بلوغ و سن رشد را هم مورد توجه قرار دهيد. انتظار اين است دختري كه به سن 18 سالگي ميرسد با توجه به شرايط امروزي به سن رشد مناسب رسيده است.
بنابراين سني كه اينجا ما روي آن بحث ميكنيم به عنوان سن مطلوب هم از نظر واقعيتهاي روانشناختي جوان ايران است، نه براي جوانهاي ساير كشورها، هم مسائل فيزيولوژيكي است كه اتفاق افتاده و مورد انتظار است كه بايد به آن توجه شود، هم از نظر فرهنگي، سفارشهاي ديني و فرامين الهي هست كه بايد ازدواج در عنفوان جواني صورت بگيرد و واقعيتهاي اجتماعي، كه اينكه شما اشاره ميكنيد ممكن است واقعيتهاي اجتماعي درست نباشند، بله امكان دارد. ولي اتفاقا در اين واقعهاي كه شما ميبينيد، چيز نامطلوبي نيست و در حقيقت جامعه خودش را با واقعيتها تطبيق ميدهد. اينطور نيست كه ما فقط به يك بعد از اين مسئله توجه كنيم. در حقيقت بر اساس يافتههاي علوم مختلف، ازدواج بهنگام در آن سن مورد توصيه اكثر كارشناسان و صاحبنظران است. واقعيت اجتماعي مويد و تاكيد بر اين است. سپس يكي ديگر از خبرنگاران به تبعات ازدواج در سنين پايين اشاره و گفت: صاحبنظران و كارشناسان روانشناختي اعتقاد دارند طلاقها فقط طلاقهاي ثبتي نيستند و بسياري از آنها طلاقهايي هستند كه ممكن است به دادگاه كشيده نشود، شما در تحقيقاتي كه داشتهايد به اين مسائل هم پرداختهايد كه ازدواج در سنين نوجواني ممكن است به طلاقهايي از اين دست ختم شود؟ اسحاقي در اين خصوص گفت: ما يك وضعيت موجود داريم، يك وضعيت مطلوب. براي رسيدن از آن وضعيت موجود به مطلوب راهكارهايي پيدا ميكنيد و به آن ميرسيد. اين راهكارها مبتني بر اطلاعات و آمار و رقم، تحليل و تبيين و نهايتا رسيدن به سياستهاست. اين سياستها هرازچندگاهي بايد بازبيني شوند، اصلاح شوند و.... اين كارهايي است كه معمولا در برنامههاي استراتژيك صورت ميگيرد. وي سپس با اشاره به سن فرزندآوري گفت: ما به الگوهاي فرزندآوري و باروري هم بايد توجه داشته باشيم. اگر اين سن را سن مطلوب اعلام كردهايم به خاطر آن است كه اگر در اين سن ازدواج كنند فرزندان آنها به خاطر مشكلات فرزندآوري در سنين بالا دچار مشكلات رواني نخواهند شد.
در پايان دو خبرنگاري كه سوالهايي را در اين زمينه از اسحاقي مطرح كرده بودند از توضيحات وي قانع نشدند و با توجه به كمبود زمان، به توصيه اسحاقي ادامه بحث به فرصتي ديگر موكول شد.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران اسپورت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]