واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سخنگوي وزارت خارجه اعلام كرد؛تعليق غنيسازي، همچنان نه - رعنا زوره
تهران براي مذاكره درخصوص اشتراكات دو بسته پيشنهادي اعلام آمادگي كرد.همزمان با سفر خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران بسته پيشنهادي كشورهاي 551 ارائه شد، چندي قبلتر هم ايران بسته پيشنهادهاي خود را خطاب به كشورهاي مختلف ارسال كرد. در اين راستا تهران قبلا اعلام كرده بود كه تا زمان پاسخ غرب به بسته پيشنهادي خود صبر و بعد بسته پيشنهادي 5+1 را بررسي ميكند.
درحال حاضر نيز تهران عليرغم اعلام آمادگي خود براي گفتوگو بر سر مشتركات دو بسته منتظر پاسخ رسمي درباره پيشنهادهاي خود است. وي ديروز در نشست هفتگي خود كه بعد از دو هفته برگزار ميشد از بررسي و مطالعه بسته پيشنهادي 551 در تهران خبر و وعده داد كه ايران بهموقع پاسخ خود را نسبت به اين موضوع اعلام كند. به گفته سخنگوي وزارت خارجه، ايران انتظار دارد كه طرف مقابل هم بسته پيشنهادي تهران را مورد توجه قرار دهد. تهران همچنين وعده داد كه پس از اتمام بررسيهاي بسته پيشنهادي، پاسخ خود را اعلام كند. دستگاه ديپلماسي معتقد است كه در اين راستا بايد مطالعات دقيقي صورت گرفته و ابعاد بسته مورد بررسي قرار گيرد و به طور رسمي پاسخ ارائه شود. حسيني در عين حال با اشاره به آمادگي ايران براي مذاكره درخصوص اشتراكات دو بسته پيشنهادي گفت: ايران و اروپا ظرفيتهاي زيادي در جهت تامين ثبات و امنيت جهاني دارند، كه فرصت مذاكرات، فرصتي براي آغاز اين همكاريها است و نبايد آن را از دست داد. وي تصريح كرد: درباره نقاط اختلاف ميشود در پرتو مذاكره به گفتوگو نشست. به نظر دستگاه ديپلماسي مشتركات طرفين ميتواند آغازگر مسير مذاكره باشد و طرف مقابل بايد قدر اين فرصت و زمينه را بداند.
موضع ايران در مورد تعليق هيچ تغييري نكرده است
حسيني همچنان براي گزينه تعليق غنيسازي منطقي را متصور ندانست و گفت: موضع ايران در اين زمينه تغيير نكرده است و نبايد درخواستهايي مطرح شود كه نتيجه آن محروميت ملت ايران از حقوق طبيعياش باشد. برخي معتقدند كه ايران بايد ملاحظات بيشتري را در بررسي بسته پيشنهادي 551 لحاظ كند زيرا ممكن است با قطعنامهاي قريبالوقوع از سوي شوراي امنيت سازمان ملل مواجه شود.
در اين راستا حسيني تاكيد كرد تهران تمامي ملاحظات را در نظر ميگيرد اما صدور قطعنامه و يا قريبالوقوع بودن آن موجب نميشود از حقوق ملت خود صرفنظر كنيم. البته در اين خصوص دستگاه سياست خارجي همچنان روند صدور قطعنامه را يك روند اشتباه ميداند و معتقد است جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اصول و همچنين تاكيد بر روند ديپلماتيك، اهداف خود را از طرق قانوني دنبال ميكند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اين نشست خبري با اشاره به سفر سولانا به تهران متذكر شد: اصل ارائه بسته و اينكه آقاي سولانا گفته است بسته پيشنهادي ايران مورد توافق قرار گرفته، از نكات مثبت است. حسيني افزود: طرفين پيشنهادهايي را براي نحوه ادامه كار و آغاز مذاكرات مطرح كردهاند كه در حال بررسي است. وي دربرابر اين سوال كه آيا سولانا پيشنهادي براي توقف فعاليتهاي غنيسازي داشته است گفت: برخي پيشنهادها از سوي طرفين مطرح شده كه اين را بايد مورد بررسي قرار داده و بعدا در مورد آن اظهارنظر كرد. وي افزود: البته پاسخها هم بايد به صورت گفتوگوهاي فني و تخصصي بين طرفين باشد كه در زمان خودش بيشتر درمورد آن توضيح ميدهيم.
منتظر پاسخ رسمي غرب در مورد بسته ايران هستيم
سخنگوي وزارت امور خارجه بار ديگر بر انتظار ايران براي دريافت پاسخ رسمي بسته پيشنهادي خود تاكيد كرد و گفت: آقاي سولانا با كليات بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران موافقت كردند ليكن ما از طرف آنها پاسخ رسمي ميخواهيم. سخنگوي دستگاه ديپلماسي اضافه كرد: ما محورهاي متعددي را در بسته پيشنهادي خود مطرح كرديم و فكر ميكنيم بهترين زمينه براي آغاز مذاكرات، تاكيد بر مشتركات دو بسته است كه مورد تاييد طرفين هم قرار گرفته است. پيشنهاد سولانا مبني بر عدم افزايش سانتريفوژها در مقابل عدم افزايش تحريمها نيز مورد پرسش قرار گرفت. حسيني اين مطلب را مطرح شده از سوي رسانهها دانست. وي اضافه كرد: تاكيد ميكنم پيشنهادهايي از سوي دو طرف براي نحوه ادامه كار مطرح شده است كه در حال بررسي آن هستيم. خبرنگار ديگري پرسيد: آيا اين پيشنهادها شفاهي بوده است؟ حسيني با تاييد اين مطلب گفت: بله. گفتوگوها شفاهي بوده است. درخصوص ادامه همكاري ايران و عدم خروج از NPT هم سوال شد كه حسيني متذكر شد: تاكيد ما بر اين بوده و هست كه در چارچوب معاهده انپيتي همكاريهاي نزديك و همهجانبه خود را با آژانس بينالمللي انرژي ادامه دهيم و بر اين عهد باقي هستيم. ايجاد كنسرسيوم در خاك ايران يكي از تضمينهايي است كه غرب ميتواند در قبال بياعتمادي ايران، با اين پيشنهاد موافقت كند اما آقاي سولانا عملا موضوع كنسرسيوم در خاك ايران را رد كردند و گفتند اين مساله احتياج به زمان و فكر كردن دارد. خبرنگاري با طرح پرسشي موضع جمهوري اسلامي ايران را جويا شد.حسيني نيز در پاسخ گفت: سولانا گفت درباره اين پيشنهادها بايد فكر كنند، ما هم ميگوييم اتفاقا بايد اين پيشنهادها با دقت مطالعه و بررسي شود.
ظهرهوند از ايتاليا برگشت، شيخعطار به آلمان ميرود
شايعات پيرامون اتمام ماموريت ابوالفضل ظهرهوند سفير ايران در ايتاليا زياد بود اما ديروز با تصريح حسيني بر اين مطلب و تاييد بازگشت وي اين شايعات پايان يافت. حسيني در اين خصوص گفت: سفير ايران در ايتاليا به تهران بازگشته است. وي در عين حال تاييد كرد كه عليرضا شيخعطار كه اكنون قائممقام وزارت خارجه ميباشد، براي سفارت ايران در آلمان مطرح است.
تلاش براي جلوگيري از استرداد تاجيك به آمريكا
حسيني در خصوص سرنوشت تاجيك نيز گفت: وي هنوز در انگليس است و تلاشهاي همهجانبهاي صورت گرفته كه مانع استرداد تاجيك به آمريكا شود. وي در ادامه در مورد احتمال زنده بودن چهار ديپلمات ربودهشده ايراني در لبنان گفت: هيچ سند و مدركي كه نشان دهد اين چهار ديپلمات به شهادت رسيدهاند، دريافت نكردهايم. سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: براي پيگيري موضوع ربايش تعدادي از نيروهاي ايراني توسط يك گروهك تروريستي در سيستان و بلوچستان، قرار است هياتي از سوي جمهوري اسلامي ايران به پاكستان اعزام شود. وي افزود: اخبار موثقي درباره شهادت آن دو مامور دريافت نكردهايم. آنچه شبكه العربيه نشان داد، برخلاف تعهدات اخلاقي و حرفهاي اين شبكه صورت گرفت. در ادامه اين نشست خبري، حسيني با اشاره به اينكه رژيم صهيونيستي بههيچوجه در ظرفيتي نيست كه بخواهد ايران را تهديد كند گفت: اين رژيم در عرصه عمل در برابر مقاومت لبنان و فلسطين پذيراي شكست شد و براي اينكه بحران داخلي خود را به بيرون منتقل كند، گاهي اوقات از اين شعارهاي توخالي ميدهد. حسيني همچنين در خصوص ميلهگذاري مرزي بين ايران و عراق گفت: در اين خصوص مذاكراتي بين دو طرف صورت گرفته و سفري از سوي هيات عراقي به جمهوري اسلامي ايران در همين خصوص در دستوركار هست اما زمان آن هنوز دقيق نيست.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]