واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سخنگوي وزارت امور خارجه: پيشنهادها براي آغاز مذاكرات در حال بررسي است
جام جم آنلاين: سيد محمد علي حسيني سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص پيشنهادهاي «خاوير سولانا» مسئول سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپا كه اخيرا به تهران سفر كرده است، گفت: طرفين پيشنهادهايي را براي نحوه ادامه كار و آغاز مذاكرات مطرح كرده اند كه در حال بررسي است.
به گزارش ايرنا، سيد محمد علي حسيني روز دوشنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به اين سئوال ، «آيا درست است سولانا بحث تعليق شش هفته اي را به ايران پيشنهاد كرده است؟» ، گفت: بسته پيشنهادي را كه گروه پنج به علاوه يك به طور رسمي مطرح كرد، همان بود كه در اختيار رسانه ها قرار گرفت.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در عين حال تصريح كرد: البته طرفين برخي پيشنهادها را هم براي نحوه ادامه كار و آغاز مذاكرات مطرح كردند كه در حال بررسي است.
حسيني در پاسخ به اين سوال مبني برا اينكه ، «آيا تاييد مي كنيد سولانا پيشنهاد توقف در برابر توقف را مطرح كرده است؟» ، اظهار داشت: برخي پيشنهادها از سوي طرفين مطرح شده كه اين را بايد مورد بررسي قرار داد و بعدا در مورد آن اظهار نظر كرد.
وي افزود: البته پاسخ ها هم بايد به صورت گفت و گوهاي فني و تخصصي بين طرفين باشد كه در زمان خودش بيشتر درمورد آن توضيح مي دهيم.
خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد ،«اينكه آقاي جليلي مي گويد مذاكرات را بر اساس نقاط مشترك دو بسته پيشنهادي آغاز كنيم، منظور از نكات مشترك كدام است؟»
حسيني پاسخ داد: آقاي سولانا نيز گفت فصل هاي مشتركي بين بسته هاي پيشنهادي وجود دارد و ما نيز گفتيم آغاز مذاكرات بايد بر اساس فصل هاي مشترك باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد: وقتي طرفين به دنبال مذاكرات جدي و نتيجه بخش بودن آن مذاكرات هستند، از جايي كه مورد اتفاق نظر هست مذاكرات را آغاز مي كنند.
تهران آماده مذاكره درخصوص محورهاي مشترك دوبسته است
سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد در خصوص محورهاي مشترك دو بسته پيشنهادي ايران و 1+5 با طرف مقابل مذاكره كند.
سيدمحمدعلي حسيني در خصوص بسته پيشنهادي 1+5 نيز خاطر نشان كرد كه تهران آن را بررسي و مطالعه مي كند و به موقع پاسخ مي دهد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران اضافه كرد: انتظار بديهي ما اين است كه طرف مقابل نيز بسته پيشنهادي ايران را مورد توجه قرار دهد.
حسيني در اين زمينه سخنان «سعيد جليلي» دبير شوراي عالي امنيت ملي را كه به نقل از خاوير سولانا مسئول سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپا يادآور شده طرف مقابل بسته ايران را مطالعه و كليات آن را مورد موافقت و حمايت قرار داده است، مورد توجه قرار داد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه تهران چه زماني به بسته پيشنهادي 1+5 پاسخ خواهد داد، گفت: زماني كه بررسي ها تمام شود، پاسخ خود را اعلام مي كنيم. بايد مطالعه دقيقي شود و ابعاد آن بررسي و به طور رسمي پاسخ داده شود.
حسيني در پاسخ به سوال ديگري در خصوص مذاكره ايران و گروه 1+5 در خصوص محورهاي مشترك دو بسته پيشنهادي با اشاره به اينكه ايران و اروپا از ظرفيت هاي زيادي در جهت تامين ثبات و امنيت جهاني برخوردار هستند، خاطر نشان كرد كه فرصت مذاكرات، فرصتي براي آغاز اين همكاري هاست و نبايد آن را از دست داد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران در عين حال خاطر نشان كرد كه درباره نقاط اختلاف مي شود در پرتو مذاكره به گفت و گو نشست. مشتركات طرفين مي تواند آغاز گر اين مسير باشد و طرف مقابل بايد قدر اين فرصت و زمينه را بداند.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص تعليق غني سازي بار ديگر تاكيد كرد كه تعليق غني سازي هيچ منطقي ندارد و موضع ايران در اين زمينه تغيير نكرده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد : نبايد درخواست هايي مطرح شود كه نتيجه آن محروميت ملت ايران از حقوق طبيعي اش باشد.
حسيني در پاسخ به سوالي در خصوص قريب الوقوع بودن قطعنامه آتي شوراي امنيت عليه ايران و توجه ايران به اين ملاحظه براي پاسخ به بسته پيشنهادي گروه 1+5 گفت: ما تمامي ملاحظات را در نظر مي گيريم ولي صدور قطعنامه و يا قريب الوقوع بودن آن موجب آن نمي شود كه از حقوق ملت خود صرف نظر كنيم.
موضوع 4 ديپلمات موضوع جديدي نيست ولي ما از تمامي مسئولان لبناني و گروه هاي ذي نفوذ خواسته ايم كه اين امر را پيگيري كنند و كميته اي نيز براي پيگيري آن تشكيل شده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران با بيان اينكه تهران روند صدور قطعنامه را از اساس يك روند اشتباه مي داند، خاطر نشان كرد كه جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اصول و همچنين تاكيد بر روند ديپلماتيك، اهداف خود را از طرق قانوني دنبال مي كند.
حسيني در پاسخ به سوال ديگري در خصوص سفر خاوير سولانا به تهران و موضوعات مطرح شده در اين سفر گفت: آنچه در آن سفر مطرح شد، ارايه بسته 1+5 بود و چيز بيشتري از آن نبود.
وي افزود: دو طرف در انتظار هستند كه موارد پيشنهادي را بررسي كنند و تصميم مقتضي را درباره آن اتخاذ نمايند.
سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد كه اصل ارايه بسته و اينكه آقاي سولانا گفته است بسته پيشنهادي ايران مورد توافق قرار گرفته، از نكات مثبت است.
حسيني همچنين در پاسخ به سوالي درخصوص اتمام ماموريت «ابوالفضل ظهره وند» سفير ايران در ايتاليا نيز تاييد كرد كه وي به تهران بازگشته است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا عليرضا شيخ عطار نيز به عنوان سفير ايران در آلمان مطرح است، اين موضوع را تاييد كرد.
آقاي شيخ عطار اكنون قائم مقام وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران است.
سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد كه رژيم صهيونيستي به هيچ وجه در ظرفيتي نيست كه بخواهد ايران را تهديد كند.
حسيني با تاكيد بر اينكه رژيم صهيونيستي در عرصه عمل در برابر مقاومت لبنان و فلسطين پذيراي شكست شد، گفت: رژيم صهيونيستي براي اينكه بحران داخلي خود را به بيرون منتقل كند، گاهي اوقات از اين شعارهاي توخالي مي دهد.
تعليق غني سازي هيچ منطقي ندارد و موضع ايران در اين زمينه تغيير نكرده است.
حسيني در خصوص رزمايش اخير رژيم صهيونيستي گفت:رژيم صهيونيستي اكنون با فساد مقامات خودش در داخل و نيز بحران هاي متعددي مواجه است و يكي از سياست هاي هميشگي رژيم صهيونيستي اين بوده كه تلاش كند بحرانهاي داخلي خود را به خارج منتقل كند و برگزاري رزمايش نيز در اين جهت قابل ارزيابي است.
وي افزود: صهيونيست ها در مقابل مقاومت لبنان و فلسطين شكست خورده اند و براي ترميم روحيات مسوولين داخلي خود دست به چنين كارهايي مي زنند.
حسيني در پاسخ به سوالي در خصوص ادعاي «آبزرور» مبني بر اينكه ايران بمب كنار جاده اي به افغانستان مي فرستد، اين ادعا را تكراري خواند و گفت: اين ادعاها براي اولين بار نيست كه مطرح مي شود بلكه براي فرافكني و سرپوش گذاشتن بر شكست سياست هاي انگليس در افغانستان است.
وي با يادآوري شهادت ديپلمات هاي ايراني به دست نيروهاي طالبان در افغانستان تاكيد كرد: ما اين موضوع را از ياد نبرده ايم و انگليس بايد سياست خود در افغانستان مبني بر گفت و گو با طالبان و افراطي ها را تغيير دهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در بخش ديگري از اين نشست مطبوعاتي، با اشاره به سالروز هفتم تير و شهادت 72 تن از مقامات جمهوري اسلامي ايران به دست گروهك منافقين، خاطر نشان كرد كه اين جنايت و شهادت صدها فرزند ايران به دست اين گروهك تروريستي سندي بر جنايت آميز بودن فعاليت هاي اين گروهك است كه در آن زمان و اكنون تحت حمايت مدعيان حقوق بشر قرار داشته و دارند.
وي افزود: مايه تاسف است كه به رغم پرونده سياه و پر جرم و جنايت اين گروهك تروريستي شاهد تلاش هاي مستمر برخي كشورهاي غربي و بويژه انگليس براي حذف نام منافقين از فهرست سياه تروريست ها هستيم.
حسيني اين موضوع را گواه برخورد دوگانه غرب با موضوع تروريسم دانست و گفت: حقوق بشر، آزادي بيان و عقيده مورد سوءاستفاده برخي قدرتها قرار مي گيرد كه امري محكوم است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه از آيا از «عادل عبدالناصر» براي شركت در همايش خليج فارس دعوت شده بود، گفت كه از وي براي حضور در همايش دعوت نشده بود.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر احتمال زنده بودن چهار ديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان گفت: هيچ سند و مدركي كه نشان دهد اين چهار ديپلمات به شهادت رسيده اند، دريافت نكرده ايم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران در پاسخ به اين سئوال كه آيا ايران از گروه هاي لبناني خواسته است كه در تبادل اسرا با رژيم صهيونيستي موضوع چهار ديپلمات ربوده شده ايراني را نيز پيگيري كنند، تصريح كرد: موضوع چهار ديپلمات موضوع جديدي نيست ولي ما از تمامي مسوولان لبناني و گروه هاي ذي نفوذ خواسته ايم كه اين امر را پيگيري كنند و كميته اي نيز براي پيگيري آن تشكيل شده است.
حسيني در پاسخ به سوالي در خصوص سرنوشت «تاجيك» گفت: وي هنوز در انگليس است و تلاشهاي همه جانبه اي صورت گرفته كه مانع استرداد تاجيك به آمريكا شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري در خصوص سفر ساركوزي به منطقه نيز گفت: اين سفرها معمولا راهبردهاي سياست خارجي كشورها را دنبال مي كند ولي فرانسه مي تواند با ايفاي نقش بهتر، جايگاه گذشته خود را كه تا حد بيشتري مقبول كشورهاي منطقه بود، احيا كند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]