واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در فدراسيون فوتبال مطرح شد:به جريان افتادن دوباره پرونده مربي خاطي / هيچ پرونده اي مفقود نشده است
حدود يك ماه از روي كار آمدن رئيس جديد كميته پزشكي فدراسيون فوتبال مي گذرد اما در اين مدت مسائلي در حوزه دوپينگ فوتبال اتفاق افتاد كه احمد هاشميان را مجبور به پاسخگويي در جمع خبرنگاران كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، ادامه اختلاف ستاد ملي مبارزه با دوپينگ( نادو) با كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال براي نمونه گيري از بازيكنان اين رشته تقريبا به يك سوژه عادي و خسته كننده تبديل شده بود كه هيچ كس حتي نامه نگاري هاي مسئولان مدعي هم نتوانسته بود آن را به سرانجامي بدون حرف و حديث برساند.
اما كنار گذاشته شدن رئيس كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال و به دنبال آن محكوم شدن دو فوتباليست ليگ برتري به استفاده از مواد نيروزا بهانه اي شد تا رئيس جديد كميته پزشكي فدراسيون فوتبال موضع خود را در اين مورد بيان كند.
احمد هاشميان كه درآخرين سمت رسمي، عهده دار دبير كلي فدراسيون پزشكي ورزشي بود در آغاز نشست خبري امروز كه در محل فدراسيون فوتبال و البته درخاموشي مطلق برگزار شد پيرامون قطع همكاري با محمدرضا شريف گفت: در ابتداي كار سياست هاي كلي خود را براي ادامه فعاليت كميته پزشكي كه توسط اعضاي هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال نيز تاييد شده بود، اعلام كرده و ازتمام همكاران فعال در بخش هاي مختلف و زير مجموع دعوت به همكاري كرديم اما با وجود گذشت چند هفته هيچ واكنش و اقدام مثبتي كه نشان دهنده علاقه براي ادامه كار باشد، از طرف وي نديدم به همين دليل تصميم به معرفي شخص جديدي به عنوان جايگزين وي كردم تا موافق سياست هاي ما باشد.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ گونه استعفا شفاهي يا كتبي از طرف محمدرضا شريف مبني بر واگذاري مسئوليت رياست كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال تحويل نگرفته است در مورد رئيس جايگزين كميته ضد دوپينگ گفت: يكي از گزينه هاي اصلي ما خشايار ثابتي ( رئيس فعلي هيئت پزشكي استان تهران) است اما در صورتي اين گزينه نهايي و منجر به صدور حكم مي شود كه اعضاي هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال موافقت نهايي خود را در اين مورد اعلام كنند. آنچه مسلم است رئيس كميته ضد دوپينگ بايد در هر شرايطي اولويت كارهاي خود را رسيدگي به امور مربوط به اين كميته تلقي كند.
محمدرضا شريف پس از بركناري از رياست كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال بسياري از مسئولان اين فدراسيون و حتي ديگر نهادها را به دخالت در امور مربوط به دوپينگ فوتباليست ها، مفقود كردن پرونده بازيكنان متخلف و به خصوص مربي خاطي محكوم كرده بود.
هاشميان در پاسخ به تاييد يا تكذيب اين مسئله به خبرنگار مهر گفت: از زماني كه رياست كميته پزشكي را برعهده گرفته ام ، كميته انضباطي با مسائلي در خصوص تغيير و جابجايي مسئولانش مواجه شد كه البته همچنان ادامه دارد. همچنين در اين مدت من و ديگر همكارانم در كميته پزشكي يك بار هم به اتاق كميته ضد دوپينگ سركشي نكرديم. چرا كه ترجيح مي داديم در حضور رئيس كميته وارد اتاق شويم در حالي كه محمد رضا شريف در اين مدت حضور كمتر از كمرنگي در فدراسيون فوتبال داشت.
وي ادامه داد: با اين حساب چگونه امكان دارد به پرونده اي دسترسي پيدا كرده باشيم تا براي نابود كردن و از بين بردن اثرات آن اقدام كنيم. من اين مسئله را حداقل در مورد مسئولان فدراسيون تكذيب مي كنم.
رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال در ادامه اين بخش پيرامون پرونده مربي خاطي كه اعلام شده بود نقش مشوق برخي از بازيكنان براي گرايش به استفاده از مواد نيروزا را داشته است، خطاب به خبرنگار مهر تاكيد كرد: گرچه مدتي است خبرها در مورد اين پرونده به حالت مسكوت درآمده است اما اين به منزله بسته شدن و يا تبرئه فرد خاصي نيست. بر اساس دستور هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال كه در تاريخ 2/2/87 صادر شد پيگيري اين پرونده به كميته انضباطي واگذار شده است. بنابراين پيگيري پرونده به قوت خود باقيست و به زودي شاهد به جريان افتادن دوباره اين پرونده براي صدور راي خواهيم بود. چرا كه سياست كلي كميته پزشكي در مورد دوپينگ برخورد قاطعانه و بدون در نظرگرفتن جانبداري با خاطيان است.
دوپينگ دو نفر از بازيكنان فوتبال يكي ديگر از موضوعات مورد بحث در نشست امروز بود. از " سعيد دقيقي " و " اختياروويچ" كه ليگ 86 را در پاس همدان سپري كرده اند به عنوان بازيكنان متخلف نام برده شده است هر چند كه رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال اين مورد را تاييد نكرد.
وي اظهار داشت: منكر اعلام نتيجه مثبت آزمايش دو نفر از بازيكنان فوتبال ليگ برتري نمي شويم اما اينكه اين بازيكنان چه كساني و متعلق به چه تيمي هستند هنوز مشخص نيست و آنچه كه در رسانه ها از آن نام برده مي شود مورد تاييد نخواهد بود. بررسي هاي اوليه در مورد اين پرونده بايد صورت بگيرد. سپس نتايج قطعي و نهايي كه شامل معرفي بازيكنان و احيانا محروميت در نظر گرفته شده براي آنهاست اعلام شود چرا كه ممكن است در حين بررسي اتهامات وارده به بازيكنان از آنها گرفته شود.
تمام مراحل مربوط به مديريت پرونده اين بازيكنان و همچنين ساير موارد مربوط به دوپينگ فوتبال در فدراسيون فوتبال پيگيري خواهد شد.
هاشميان با تاكيد بر اين موضوع گفت: شب گذشته با برخي از كارشناسان كه در حوزه دوپينگ تجربه و علم كافي را دارا هستند نشست مشتركي داشتيم. در پايان اين جلسه به اين نتيجه رسيديم كه حداقل در شرايط فعلي بايد جلسات رسيدگي اوليه و حتي صدور راي در مورد فوتباليست ها در محل فدراسيون فوتبال برگزار شود.
رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال در توضيح اين مسئله به اختلاف فدراسيون جهاني فوتبال ( فيفا ) و آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ ( وادا) در برخي از موارد اشاره و تاكيد كرد: اين دو نهاد بين المللي با وجود امضاي تفاهم نامه همكاري هنوز در مورد بعضي از بندها با يكديگر اختلاف نظر دارند كه اين اختلاف در فوتبال ما بي تاثير نخواهد بود به همين منظور گروهي را براي بررسي آيين نامه وادا و فيفا و مقايسه آنها با يكديگر تشكيل داده ايم.
وي خاطرنشان كرد: نتيجه بررسي هاي كارشناسان ما تا به اين جا نقطه مشترك و مورد اتفاقي را به دنبال نداشته است. اما اين گروه تا آنجا كار خود را ادامه مي دهند كه استخراج هاي حاصله حجت عمل براي فدراسيون فوتبال در زمينه دوپينگ و پيگيري مسائل مربوط به آن باشد. آنچه مسلم است فعلا ما تابع دستورات و سياست هاي فدراسيون جهاني خود هستيم.
هاشميان به حضور افسران ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ( نادو) در محل برگزاري ديدارهاي هفته هاي پاياني ليگ برتر جهت نمونه گيري از بازيكنان اشاره كرد و اظهار داشت: اگر چه انجام تست دوپينگ بر عهده ماموران نادو بود اما آنها با هماهنگي ما و بر اساس سياست هاي ما كه مبتني بر خواسته هاي فيفا است، براي اين كار اقدام كردند. در ادامه و تا زماني كه كار گروهي كارشناسان ما به نتيجه اي نرسد چنين تعاملي ادامه خواهد داشت. اما اين به منزله رفع اختيارات از فدراسيون فوتبال براي كنترل دوپينگ ورزشكاران اين رشته تلقي نمي شود. نمايندگان نادو درهر زمان براي اقدام جهت انجام تست دوپينگ نيازمند هماهنگي با ما هستند.
كميته پزشكي فدراسيون فوتبال با 4 زير مجموع فعاليت خود را زير نظر رئيس جديد آغاز كرده است. علاوه بر كميته ضد دوپينگ مي توان به كميته توسعه و خدمات سلامت هم اشاره كرد.
هاشميان درخصوص فعاليت اين دو كميته گفت: پيگيري امور بهداشت، پيشگيري ، واحد توانبخشي و درمان ، واحد تغذيه و پزشكي مسابقات و همچنين روانشناسي ورزش از وظايف كميته خدمات سلامت به حساب مي آيد. اينها نياز جدي فوتبال هستند كه بايد به صورت علمي در اين رشته نهادينه شوند.
وي خاطر نشان كرد: همچنين كميته امور توسعه با واحدهايي شامل آموزش، پژوهش ، فناوري اطلاعات و ارتباطات و تدوين استانداردهاي طبي تجهيزات و مكان فوتبال در حال انجام وظيفه است. هدف ما از ارائه برنامه و اجراي آنها در اين كميته توسعه همه جانبه فوتبال است.
ريئس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال در مورد لحاظ شدن كميته ضد دوپينگ به عنوان يكي از زير مجموع هاي اين كميته گفت: بر اساس آئين نامه اي كه به تصويب هيئت رئيسه فدارسيون فوتبال رسيده است، فعاليت كميته ضد دوپينگ زير نظر كميته پزشكي بلامانع است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]