واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گوهرهاي مدفون در خاك؛ يادواره مرحوم «محمد غفاري»،قاري و مؤذن/10سياحگرجي، قاري بينالمللي:اتقان در تلاوت و استفاده از تحريرهاي زيبا از ويژگيهاي بارز قرائتهاي غفاري است
گروه فعاليتهاي قرآني: صداي مرحوم غفاري صدايي بسيار قوي بود و اتقان در تلاوت و همچنين استفاده از الحان مناسب و تحريرهاي زيبا از ويژگيهاي بارز تلاوتهاي ايشان است.
«مسعود سياحگرجي» از قاريان بينالمللي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: بنده اين توفيق را داشتم كه در سالهاي اواخر عمر مرحوم غفاري با ايشان مأنوس باشم؛ مرحوم غفاري در راديو قرآن بهعنوان كارشناس ضبط تلاوت قاريان مشغول فعاليت بودند و بنده اكثرآ ايشان را در آنجا ملاقات كرده و از راهنماييها و ارشادات ايشان بهره ميبردم.
سياحگرجي تصريح كرد: مرحوم غفاري فردي خوشاخلاق و خوشبرخورد بود و در عين اينكه در كار بسيار جدي بود در همان حال با عطوفت و نرمي خاصي با مخاطب خود برخورد ميكرد و در كل بايد گفت وي فردي با ويژگيهاي اخلاقي بسيار ممتاز بود.
وي تأكيد كرد: از مرحوم غفاري اذاني بهجا مانده است كه به عقيده من نهتنها اذاني جاودانه است بلكه با فضاي خاص روحاني كه دارد هركس كه آن را بشنود منقلب ميشود و تحت تأثير قرار ميگيرد كه اين امر براي من بسيار اتفاق افتاده است.
اين قاري بينالمللي تاكيد كرد: صداي مرحوم غفاري صدايي بسيار قوي بود و اتقان در تلاوت و همچنين استفاده از الحان مناسب و تحريرهاي زيبا از ويژگيهاي بارز تلاوتهاي ايشان بود.
سياحگرجي اظهار كرد: مرحوم غفاري اكثراً در مسابقات قرآن عهدهدار داوري در قسمت تجويد بود و خاطرهاي خوبي كه من در اين زمينه از ايشان دارم اين است كه با وجود سختگيري استاد در داوري بخش تجويد، من هميشه بالاترين نمره را از ايشان ميگرفتم.
وي با اشاره به عملكرد جامعه قرآني در شناساندن چهرههايي مانند مرحوم غفاري به نسل جوان خاطرنشان كرد: در اين زمينه ضعيف عمل شده و بايد نه فقط در زمان وفات امثال مرحوم غفاري بلكه در زمان حيات اين پيشكسوتان از آنها تقدير و تشكر شود.
سياحگرجي در پايان گفت: متأسفانه پيشكسوتان قرآني وقتي به سن بازنشستگي و از كارافتادگي ميرسند مورد غفلت جامعه قرآني و نهادهاي قرآني متولي امر واقع ميشوند و هيچگونه سازمان يا نهادي به مشكلاتي كه ممكن است اين افراد احياناً با آن مواجه باشند رسيدگي نميكند كه نبايد اين گونه باشد و ما بايد قدردان زحمتهايي كه اين عزيزان در راه اعتلاي فرهنگ قرآني و تربيت جامعهاي قرآنمحور كشيدهاند باشيم.
يادآوري ميشود، مرحوم محمد غفاري، از جمله قاريان بينالمللي و مؤذنان برجسته كشوري است كه در سال 1329 در همدان چشم به جهان گشود و طي سالها فعاليت در عرصه قرآني موفق به كسب رتبه دوم مسابقات بينالمللي مالزي در سال 1356 و رتبه اول مسابقات سراسري اوقاف در همان سال شد. اذان مشهور وي و تلاوتهايش هماكنون از صدا و سيما پخش ميشود.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]