واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در مصاحبه با دو روزنامه صهيونيستي-1 ساركوزي: فرانسه هميشه در كنار اسرائيل خواهد بود
خبرگزاري فارس: رئيس جمهوري فرانسه در آستانه سفر روز يكشنبه خود به سرزمينهاي اشغالي در مصاحبهاي با دو روزنامه اسرائيلي ضمن بيان اين كه فرانسه هميشه در كنار اسرائيل خواهد بود، درخصوص تغيير سياست پاريس در قبال تل آويو از زمان به قدرت رسيدن خود گفت: اين تغيير تصادفي نيست و محصو يك اراده و انتخابي آگاهانه است.
به گزارش خبرنگار فارس در پاريس، نيكلا ساركوزي پيش از سفر روز يكشنبه خود به سرزمينهاي اشغالي در مصاحبه اي با دو روزنامه يديعوت آحارونوت و معاريو به سوالات آنها در مورد موضوعات مختلف منطقه اي پاسخ گفت.
وي در پاسخ به سوالي در مورد علت تغيير سياست فرانسه در قبال اسرائيل از فرداي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري اين كشور گفت: من هميشه دوستي خود به اسرائيل را اعلام كرده ام و امروز به عنوان رئيس جمهوري، بالاترين اهميت خود را به تقويت مناسبات دو طرف در همه زمينهها قائلم. به همين دليل بود كه بعد از رياست جمهوريم نخستين سفر حكومتي رئيس يك كشور خارجي را به سفر شيمون پرز اختصاص دادم.
ساركوزي با اشاره به اين كه اين تغيير سياست خارجي فرانسه در قبال اسرائيل محصول يك اراده است، افزود: اين اراده از سوي هر دو طرف يعني اسرائيل و فرانسه مشاهده مي شود. كافي است به تعداد سفرهاي مقامات اسرائيل به فرانسه و بالعكس سفر مقامات فرانسوي به اسرائيل طي يك سال گذشته نگاهي بيندازيد تا متوجه اين نكته شويد كه بين دو طرف ميل جدي براي تحكيم مناسبات وجود دارد.
وي اضافه ميكند: با انتخاب من به عنوان رئيس جمهوري فرانسه شايد تصوير فرانسه نزد افكار عمومي مردم اسرائيل نيز بهبود يافته است. نكته ديگر اين كه اسرائيل نيز آمادگي بهتري براي آن چه كه فرانسه مي گويد پيدا كرده است. به عنوان دوست مي توان و بايد زبان صراحت را داشت.
ساركوزي با اشاره به دوستي كهن بين اسرائيل و فرانسه گفت: اين دوستي تاريخ كهني دارد و ريشه در تاريخ مشترك دارد. ممكن است سوء تفاهمات و اختلافاتي در ديدگاهها وجود داشته باشد اما واقعيت اين است كه فرانسه از زمان تاسيس اسرائيل در 60 سال پيش هميشه به دوام و استحكام اين كشور بويژه در زمينه دفاع از خود كمك كرده است.
وي مي افزايد: به ويژه آن كه فرانسه در دفاع اسرائيل از موجوديت و امنيت خود هميشه در كنار اين كشور بوده است. موجوديت اسرائيل اصلا بحث پذير نيست و امنيت آن قابل مذاكره نيست و مردم اسرائيل بايد بدانند كه هر زماني كه امنيت كشورشان تهديد شود مي توانند روي فرانسه حساب كنند.
رئيس جمهوري فرانسه در پاسخ به اين سوال كه اگر ايران مصمم به دستيابي به سلاح اتمي باشد جامعه بين المللي براي جلوگيري از اين امر چه بايد بكند، ميگويد: براي فرانسه همه چيز روشن است. من قبلا هم گفتم و باز هم مي گويم: اين كه ايران به توان اتمي نظامي دست يابد غيرقابل قبول است. ما مي دانيم كه ايران امروز به توسعه فعاليت هاي هسته اي حساس خود بدون هيچ ارتباط منطقي با برنامه غيرنظامي، ادامه مي دهد و اين كار را نيز در مغايرت با تصميمات شوراي امنيت سازمان ملل متحد صورت مي دهد. آقاي البرادعي در آخرين گزارش خود بار ديگر به احتمال اين كه برنامه هسته اي ايران در مسير سلاح اتمي باشد اشاره داشت.
اظهارات ساركوزي در حالي صورت مي گيرد كه گزارش البرادعي تاكيد كرده است كه جمهوري اسلامي ايران انحرافي به سوي برنامه تسليحاتي نداشته است.
وي افزود: سياست فرانسه در مورد اين پرونده هم داراي هدفي روشن و هم روشي واضح است. هدف اين است كه ايران به سلاح اتمي دست پيدا نكند. تحقيقاتي كه ايران به روي موشك هاي دوربرد انجام مي دهد، اظهارات غيرقابل توصيف رهبران آن در مورد اسرائيل، ما را در عزم خود براي ممانعت از ايران در دستيابي به سلاح هستهاي مصمم مي كند.
ادعاهاي ساركوزي در حالي است كه جمهوري اسلامي ايران بارها بر صلح آميز بودن برنامه هستهاي خود تاكيد داشته است و در عين حال سرگي لاوروف وزير امور خارجه روسيه درباره برنامه هستهاي ايران، گفت: آمريكا و اسرائيل براي اثبات اتهاماتشان نسبت به ايران بايد دليل و مدرك نشان دهند كه تاكنون نتوانستهاند.
ساركوزي در مورد روش فرانسه براي نيل به اين هدف مي افزايد: روش يافتن راه حلي از طريق مذاكره و ائتلافي قاطع و از طريق گفتگو است. تصويب تقريبا به اتفاق آراء قطعنامه 1803 شوراي امنيت سازمان ملل متحد امكان داد تا پيامي قاطع به رهبران ايران داده شود. ديدار اخير آقاي سولانا از تهران به همراه مديران سياسي كشورهاي روسيه، چين، انگليس، آلمان و فرانسه امكان ارائه پيشنهاداتي را داد.
وي در خصوص بسته پيشنهادي غرب به ايران مدعي شد: اين پيشنهادات سخاوتمند كه شامل پيشنهاداتي در زمينه هسته اي در عرصه غيرنظامي، همكاري هاي سياسي، اقتصادي به مردم ايران و آنچه كه از طريق همكاري (با ما) و رها كردن استراتژي مقابله به دست خواهند آورد، نشان مي دهد. با اين حال تازماني كه ايران اين بسته پيشنهادي را نپذيرد و به تعليق فعاليت هاي حساس خود مبادرت نورزد ما راهي جز افزايش فشارها بر اين كشور نداريم.
ساركوزي در حالي اين پيشنهادات را سخاوتمندانه مي داند كه همين پيشنهاد دهندگان، بستههاي پيشنهادي مقامات ايراني را كه دربرگيرنده مصالح كشورمان و حتي سايرين است، ناديده گرفته و بيپاسخ گذاشته و تهران را از حقوق مشروع خود محروم ساختهاند.
رئيس جمهوري فرانسه در ادامه افزود: هيچ كشوري بيش از فرانسه خواستار مذاكره (با ايران) نيست. اما ايران نيز با پاسخ به درخواست هاي جامعه بين المللي و ايجاد احساس اطمينان نسبت به هدف غايي برنامه هسته اي خود بايد آمادگي خود به مذاكره را ابراز كند. به عبارت ديگر ايران امروز در برابر يك انتخاب راهبردي يعني از يك سو همكاري (با جامعه بين المللي) به عنوان تنها گزينه موجود كه امكان ثبات و رونق را مي دهد و از سوي ديگر انزواي بيشتر قرار دارد. حال ايران بايد انتخاب كند.
رئيس جمهوري فرانسه در بخش ديگري از اين مصاحبه در مورد تغيير موضع قاطع فرانسه در برابر بشار اسد رئيس جمهوري سوريه، اين كه موضع وي در قبال اسد و انتظاراتش از وي همچنين برنامه هسته اي سوريه گفت: فرانسه قاطعيت خود با سوريه را كم نكرده است. ما تنها همانطور كه قبلا نسبت به اقدامات ملموس سوريه در پرونده لبنان كه امكان حصول پيشرفتهايي را داد متعهد شده بوديم، از خود واكنش نشان داديم. من موضع متعصبانه يا احساسات شخصي عليه رئيس جمهور اسد ندارم. من در دسامبر گذشته در قاهره گفتم تا زماني كه پيشرفت مثبتي در لبنان رخ ندهد با وي تماسي نخواهم داشت. چنين پيشرفتي به ويژه با انتخاب ميشل سليمان در لبنان رخ داده است بنابراين به وي تلفن كردم و خرسندي خود را از اين امر ابراز كردم و او را به تعقيب اين مسير دعوت نمودم.
ساركوزي افزود: من همچنين به وي گفتم كه مذاكرات سوريه با اسرائيل در مسير خوبي قرار دارد و فرانسه از اين مذاكرات حمايت كامل دارد. بالاخره آنكه من وي را براي شركت در نشست اتحاديه كشورهاي حوزه درياي مديترانه در 13 ژوئيه با تاكيد بر اين كه سران ديگر كشورهاي ذيربط از جمله اسرائيل نيز درآن حضور دارند، دعوت كردم.
وي در مورد انتظارات خود از اسد گفت: اما آن چه كه من از رئيس جمهور اسد انتظار دارم همان انتظارات جامعه بين المللي است يعني تعقيب همين مسيري كه سوريه ظاهرا در پيش گرفته و مي خواهد سوريه را به قطب ثبات و صلح در منطقه مبدل سازد. اما درمورد تاسيسات احتمالي هستهاي در سوريه من فكر مي كنم كه در حال حاضر بايد به آژانس بين المللي انرژي اتمي فرصت داد تا كار خود را بكند. من مي دانم كه قرار است كه با موافقت مقامات اين كشور هيئتي در اواخر ماه ژوئن راهي اين كشور شود. بايد ديد نتيجه اين بررسي چه خواهد بود.
ساركوزي در مورد توافق دوحه در پاسخ به اين سوال كه نظر شما از توافق دوحه كه قدرت چانه زني حزب الله در سيستم سياسي لبنان را افزايش داد، چيست، گفت: توافق دوحه قبل از هرچيز امكان داد به نبردهاي برادركشي كه 70 كشته و 250 مجروح برجاي گذاشت پايان داده شود. اين توافق سايه بروز جنگ داخلي را دور كرد و راه برون رفت از بحران سياسي كه لبنان 18 ماه گرفتار آن بود را نشان داد. به همين دليل توافق دوحه پيشرفتي كاملا مثبت و حتي تعيين كننده محسوب مي شود.
وي در همين حال افزود: اما در مورد ساير مسائل اين امر توافق بين طرفين محصول نوعي سازش است. اين درست است كه اپوزيسيون يك حق وتو را كسب كرد اما جناح اكثريت نيز تصميم گيري در مورد اكثريت بودجه و داشتن پست نخست وزيري را كسب كرد. من به سهم خود احساس مي كنم كه اين توافق توافقي متعادل بدون داشتن برنده و بازنده بود. تنها برنده اين توافق مردم لبنان بودند.
اميدوارم اين توافق دوره اي جديد از صلح و آبادي را به همراه داشته باشد. در پي انتخاب رئيس جمهوري با اجماع بايد دولت آشتي ملي تشكيل شود و متعاقب آن مساله انتخابات مجلس در سال 2009 صورت گيرد. در اين توافق همچنين برگزاري گفتگوي ملي تحت نظارت رئيس جمهوري به منظور رسيدگي به موضوعات مهم نظير خلع سلاح حزب الله پيش بيني شده است. همه اينها در مسير خوبي قرار دارد.
ساركوزي در همين حال با تاكيد حمايت خود از مذاكرات سوريه و اسراييل در پاسخ به اين پرسش كه آيا فرانسه حاضر است در مذاكره بين سوريه و اسراييل نقشي ايفا كند، گفت: اظهارات اخير مقامات اسراييل كه از سرگيري مذاكرات غير مستقيم با سوريه را تاييد مي كند بي شك خبر خوشي است و من مي خواهم از نقش مثبت تركيه در اين مسير تجليل كنم. همانطور كه مي دانيد فرانسه هميشه آماده است از اقداماتي كه مي تواند به آرامش و كاهش تنشها در منطقه خاورميانه و تقويت صلح بينجامد، حمايت كند.
انتهاي پيام/.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]