پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851097180
حسيني: آژانس سندي براي اثبات مطالعات ادعايي ندارد امنيتي شدن منطقه از دلايل افزايش قيمت نفت است عذرخواهي حداقل كاري است كه بوش بايد انجام دهد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حسيني: آژانس سندي براي اثبات مطالعات ادعايي ندارد امنيتي شدن منطقه از دلايل افزايش قيمت نفت است عذرخواهي حداقل كاري است كه بوش بايد انجام دهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه كشورمان در سفر به نيوزلند به سوالات خبرنگاران سه روزنامه اين كشور پاسخ داد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدعلي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگار روزنامه نيوزيلند هرالد و در پاسخ به اين سوال كه ديدگاه ايران در مورد گسترش روابط با نيوزيلند را تشريح كنيد؟ گفت: در زمينه مسائل سياسي و بينالمللي، دو كشور مواضع نزديكي دارند. در مورد همكاريهاي اقتصادي نيز زمينههاي مشترك خوبي وجود دارد. حجم مبادلات تجاري دو كشور 130 ميليون دلار آمريكاست كه البته اين حجم، قابل افزايش است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چه پروژههاي مشتركي بين ايران و نيوزلند وجود دارد؟ اظهار كرد: در مورد سي ان جي، يكي از شركتهاي نيوزيلندي به نام "اينتر مك" ساخت تعدادي از پايگاههاي سوختگيري گاز در ايران را بر عهده داشته و تاكنون 56 پايگاه در كشورمان احداث كرده است. در زمينههاي علمي، آموزشي و تحقيقاتي، وزارت جهاد كشاورزي و دانشگاه لينكن همكاريهاي تحقيقاتي دارند؛ چون نيوزيلند در زمينه كشاورزي تخصصهاي ويژهاي دارد، مسوولان ايراني معتقدند كه بايد از اين ظرفيت به ويژه در مورد برنامههاي علمي و آموزشي بهرهبرداري كرد. در زمينه محيط زيست نيز ما براي همكاري اعلام آمادگي كرديم و آماده امضاء يادداشت تفاهم با طرف نيوزيلندي در اين خصوص هستيم.
سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه شما از ديدگاه سياسي نزديك دو كشور سخن به ميان آورديد، منظور شما چيست؟ تصريح كرد: در زمينه خلع سلاح هستهيي هر دو كشور معتقدند كه ما بايد شاهد جهاني عاري از سلاح هستهيي باشيم. اين، يك هدف مشترك و بسيار خوب است كه باعث ميشود بتوانيم در همه نهادهاي بينالمللي با هم كار كنيم. در مورد مسايل مربوط به نقض حقوق بشر در مناطق مختلف دنيا، دو كشور نگرانيهاي مشتركي دارند و براي اين كه بتوانيم ديدگاهها را به هم نزديكتر كنيم، ما پيشنهاد گفتوگوي حقوق بشري به نيوزيلنديها داديم تا موضوع حقوق بشر را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار دهيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين كه "در مورد خلع سلاح هستهيي و حقوق بشر، آيا تاكنون با هيچ شخصيت بينالمللي صحبت كردهايد؟ گفت: ما كاملاً با سازمانهاي بينالمللي خلع سلاح وابسته به سازمان ملل در ارتباط هستيم. ما اولين كشوري هستيم كه خاورميانه عاري از سلاح هستهيي را مطرح كرديم. در مورد حقوق بشر نيز در محافل منطقهيي و بينالمللي بسيار فعالانه گفتوگو ميكنيم.
او در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران به دنبال توليد انرژي هستهيي است؟ چون به اعتقاد نيوزيلنديها، انرژي هستهيي يك ريسك است، افزود: انرژي يكي از محورهاي اصلي توسعه هر كشور است و بشر بايد به دنبال انرژيهاي جايگزين و بهتر انرژي فسيلي باشد. انرژي هستهيي يك انرژي ارزان و پاك است و بسياري از كشورهاي غربي سالهاي طولاني است كه از اين انرژي استفاده ميكنند.
سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه ادامه داد:50 سال پيش يعني در سال 1957، آمريكاييها تشخيص دادند كه ايران نيازمند انرژي هستهيي است و بنابراين به رژيم ديكتاتور و وابسته شاه پيشنهاد دادند كه چند نيروگاه هستهيي در ايران بسازند. اين در حالي بود كه ايران در آن زمان نيز ذخاير و توليد نفت داشت. كشورهاي بزرگ اروپايي مانند فرانسه و آلمان نيز از اين ايده حمايت ميكردند. در اين راستا، آنها كار ساخت نيروگاه بوشهر را آغاز كردند؛ اما بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، آنها با نقض تعهدات خود كار را تمام نكردند.
حسيني با بيان اين كه استفاده از انرژي مسالمتآميز هستهيي يك ضرورت و فوريت براي كشورهايي است كه به دنبال توسعه هستند، اظهار كرد: انرژي هستهيي همچنين در زمينههاي پزشكي، صنعتي و داروسازي موارد استفاده فراوان دارد. فعاليت هاي هستهيي مسالمتآميز بسيار ايمن است مشروط بر اين كه در چارچوب معاهده NPT و زير نظر بازرسان آژانس باشد. بر اساس گزارش متخصصان و بازرسان آژانس، نيروگاه بوشهر از عاليترين سطح ايمني برخوردار است.
حسيني با بيان اين كه آژانس پس از بررسيهاي مختلف به ما علام كرد كه سوالاتي در مورد شش موضوع باقيمانده دارد و ما در يك همكاري نزديك، به همه اين شش مسئله پاسخ گفتيم و ابهامات را با آژانس شفافسازي كرديم، افزود: در نتيجه آژانس نامه رسمي و كتبي به ما داد كه اين موضوعات و ابهامات ديگر حل شده و پاسخها قانع كننده بوده است. بدين ترتيب ما به همه مسائل مربوط به فعاليتهاي گذشته و حال خود پاسخ داديم. ما به لحاظ حقوقي و قانوني هيچ تخلفي نكردهايم. در تمامي گزارشات آژانس هيچ موردي ذكر نشده كه خلاف قانون يا حقوق بينالملل انجام داده باشيم و گزارش 16 نهاد اطلاعاتي آمريكا نيز مؤيد همين امر است.
حسيني با بيان اين كه آن چه آمريكا و برخي كشورها مطرح مي كنند، اتهاماتي بيش نيست و جنبه حقوقي و منطقي ندارد و تنها يك رويكرد سياسي مغرضانه است، گفت: آمريكا مطرح ميكند كه مبادا شما در آينده به اين سمت حركت كنيد. اين بدين معناست كه در مورد فعاليتهاي گذشته و حال ما نتوانستند ايراد و انحرافي پيدا كنند. در مقابل، ما در مورد فعاليتهاي هستهيي آمريكا نگرانيم. آمريكا خودش توليد كننده سلاح هستهيي است و در حال گسترش آن است. آمريكا به رژيم صهيونيستي در توليد سلاح هستهيي كمك كرده است. چنين كشوري باعث نگراني جامعه جهاني و تهديد كننده امنيت و صلح جهاني است.
او ادامه داد: 118 كشور عضو جنبش غير متعهدها و 57 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي بارها از فعاليتهاي هستهيي ما حمايت كرده و آن را حق همه كشورهاي عضو NPT دانستهاند. بايد از آمريكا پرسيد آيا اين كشورها جزء جامعه جهاني نيستند؟
حسيني در پاسخ به اين سوال كه منطقه شما يك منطقه ريسكي است و شما با همسايگان داراي سلاح هستهيي مواجه هستيد. آيا نبايد به نيوزيلنديها حق بدهيد كه نگران باشند؟ اظهار كرد: نيوزيلنديها بايد نگران كشوري باشند كه سلاح هستهيي در اختيار دارد و با آن، كشورهاي ديگر را در خاورميانه تهديد ميكنند. ما اولين كشوري بوديم كه طرح خاورميانه عاري از سلاح هاي هستهيي را مطرح ساختيم. ما كشوري هستيم كه تا به حال هيچ انحرافي در فعاليتهاي هستهيي آن نبوده است. پس چه جاي نگراني است؟
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: ما حق استفاده از انرژي مسالمتآميز هستهيي زير نظر بازرسان آژانس و در چهارچوب معاهده NPT را نه تنها براي خودمان مطلوب ميدانيم بلكه براي ساير كشورها نيز مناسب ميدانيم. ما اخيراً بستهاي را پيشنهاد كرديم كه يكي از محورهاي آن، چگونگي رفع اين نگراني از جامعه جهاني است و پيشنهاد كرديم كه در يك حركت دسته جمعي، نظارت بر فعاليتهاي هستهيي كشورها را تقويت كنيم. در اين بسته گفتيم كه چه كار بايد كرد تا هيچ انحرافي در فعاليتهاي هستهيي كشورها صورت نگيرد. اميدواريم كه نيوزيلند هم از آن جا كه نگران اين قضيه است، از اين بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران حمايت كند.
حسيني در پاسخ به سوالي درباره دلايل افزايش قيمت نفت اظهار كرد: افزايش قيمت نفت ميتواند دلايل اقتصادي و سياسي داشته باشد. افزايش قيمت هميشه به نفع توليد كنندگان نيست چرا كه برخي وارد كنندگان توليدات خود را به كشورهاي توليد كننده صادر مي كنند. آنها قيمت كالاها را افزايش ميدهند تا هم افزايش قيمت نفت را جبران كنند و هم سود بيشتري ببرند.
وي با بيان اين كه البته عوامل سياسي هم موثر است افزود: برخي مواضع نسنجيده سياسي هم ميتواند بر روند افزايشي قيمت نفت اثرگذار باشد. وقتي فضاي منطقه را امنيتي ميكنند، طبيعي است كه قيمت نفت افزايش پيدا كند و اثر خود را به سرعت بر بازار جهاني بگذارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه نظر شما در مورد انتخابات آمريكا چيست؟ تصريح كرد: ما از هيچ طرفي حمايت نميكنيم. ما عملگرا هستيم. بايد نتيجه عمل آنها را ببينيم و بعد نظر خود را اعلام كنيم.
حسيني همچنين در گفتوگو با خبرنگار روزنامه دومينيون اكسپرس نيوزيلند، هدف از حضور در نيوزلند را برگزاري سومين دور كميسيون مشترك سياسي اقتصادي (PECC) دانست و گفت: همكاريهاي دو جانبه ميان ايران و نيوزيلند به شكل دورهيي مورد مشورت قرار ميگيرد و در پرتو اين مشورتها، زمينهها و فرصتهاي جديد همكاري به يكديگر معرفي ميشوند.
به گزارش ايسنا، وي در پاسخ به اين كه آيا هدف و طرحي براي تنظيم يك پيشنويس قرارداد و معاهده مورد نظر است؟ اظهار كرد: اين مسئله در مورد مسائل اقتصادي، مورد انتظار ماست اما همان طور كه ميدانيد در نيوزيلند بخش خصوصي بيشترين مسووليت را در اختيار دارد. دو دولت توافق كردند روابط ميان بخش خصوصي دو كشور را تسهيل كنند و اگر احياناً آنها با موانعي مواجه ميشوند تلاش ميكنيم تا آنها را حل كنيم.
حسيني ادامه داد: در مورد صادرات لبنيات، پشم و گوشت نيوزيلند به ايران، همكاري در بخش انرژي و همچنين سازههاي مربوط به زلزله بين ايران و نيوزلند گفتوگو شد. به نظر ما، ظرفيتهاي خوبي در اين جا وجود دارد و معتقديم كه مبادلات تجاري و همكاريهاي اقتصادي ميان دو كشور بايد بيش از اين باشد. در مورد همكاريهاي دانشگاهي و همچنين توسعه توريسم به منظور شناسايي دو ملت نسبت به يكديگر نيز صحبتهايي داشتيم.
حسيني در پاسخ به اين كه آيا تحريم هايي كه عليه ايران وجود دارد به عنوان مانعي بر سر راه روابط دو كشور مطرح نشد؟ افزود: اين به عنوان يكي از مشكلات مطرح شد اما تجارتي كه ما الان داريم و كالاهايي هم كه قرار است مبادله شود، مشمول تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل نميشود. چون دو كشور براي توسعه روابط داراي عزم جدي هستند؛ بنابراين راههاي مناسب همكاري را پيدا ميكنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اين كه تمامي مسايل باقي مانده ايران با آژانس را در چارچوب موداليتي حل و فصل كرديم، گفت: آژانس از ما براي حل و فصل شش موضوع تقاضاي همكاري داشت. اين شش موضوع باقي مانده عبارت بودند از: سانتريفيوژهاي پي يك و پي 2، سند اورانيوم فلزي، بازفرآوري، معدن گچين، پلونيوم 210 و آلودگي در يكي از دانشگاههاي تهران. توقع همگان بر اين بود كه ما به سوالات و ابهامات مربوط به اين شش موضوع ظرف شش ماه پاسخ دهيم اما به واسطه همكاري نزديك ما، اين ابهامات ظرف چهار ماه حل و فصل شد.
او در پاسخ به اين كه آيا منظور از معدن گچين همان معدن عميق است كه ميخواستيد براي تست موشك با سوخت اتمي از آن استفاده كنيد؟ اظهار كرد: معدن گچين كه اشاره كردم ربطي به آن حفره ندارد. چيزي كه شما به آن اشاره كرديد مربوط به مطالعات ادعايي ميشود. آژانس در مورد شش موضوع ذكر شده به ما سند رسمي مكتوب داد و اعلام كرد كه يافتههاي آن با اظهارات ايران مطابقت دارد.
حسيني در پاسخ به اين كه چرا ايران هنوز تحت فشار است؟ افزود: اين سوال ما از شوراي امنيت سازمان ملل نيز هست. آژانس ماه گذشته براي دوازدهمين بار گفت كه انحرافي در فعاليتهاي هستهيي ايران وجود ندارد. آژانس تأكيد كرده كه به فعاليتهاي هسته اي ايران دسترسي دارد يعني ايران دسترسي را براي ناظران آژانس فراهم ساخته است. همچنين آژانس تأئيد ميكند كه ايران دسترسي به مواد را هم براي بازرسان فراهم آورده و اين كه اين مواد هيچ انحرافي نداشته است. كار حسابرسي نيز كاملاً انجام شده و در اختيار آژانس قرار گرفته است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين كه آيا هنوز سوالاتي هست كه از نظر آژانس حل نشده باشد؟ تصريح كرد: آژانس در مورد مطالعات ادعايي اعلام كرده است كه هيچ سندي براي اثبات آنها وجود ندارد. آمريكاييها اسناد مورد ادعاي خود را تنها از طريق الكترونيك در اختيار آژانس قرار دادند و حتي به آژانس اجازه ندادند كه اين اسناد را در اختيار ايران بگذارد. آژانس ميگويد بازرسان در ارتباط با مطالعات ادعايي هيچ چيز را در ايران مشاهده نكردهاند و
ما مطلبي را كه با آژانس مطرح كرديم اين است كه وقتي مطالعات ادعايي هيچ ارزشي ندارد و شما خودتان حاضر نشدهايد آن را به عنوان يك موضوع اساسي در موداليتي بگنجانيد، پس چرا در گزارش خود آن را تمام شده اعلام نميكنيد.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه به نظر ميرسد با توجه به دشمناني كه شما را محاصره كردهاند منطقاً دنبال سلاح هستهيي باشيد؟ با بيان اين كه يك جنگ هشت ساله بر ما تحميل شد، افزود: در اين جنگ رژيم صدام انواع سلاحهاي شيميايي را عليه ما مورد استفاده قرار داد اما ما هرگز مقابله به مثل نكرديم. ما ميدانيم كه اين سلاحهاي شيميايي توسط چه كشورهايي در اختيار صدام قرار گرفته بود و با وجود اين كه در معرض حمله مستقيم قرار داشتيم اما از سلاح شيميايي استفاده نكرديم كه دليل اصلي آن، مسئله اعتقادي ما بود. ما سلاح هسته اي را براي كشورهايي كه آنها را در اختيار دارند، مفيد نميدانيم. هر كس از سلاح هستهيي استفاده كند، بزرگترين ضربه را به خودش زده است. ما معتقديم كه اين هزينهها بايد صرف رفاه و توسعه اقتصادي كشورها شود.
وي در پاسخ به اين كه آيا شما منتظريد كه تغيير و تحولي در نظام دولتي آمريكا رخ دهد و شايد باراك اوباما انتخاب شود؟ تصريح كرد: تجربه به ما ميگويد كه روي شعارهاي انتخاباتي حسابي باز نكنيم. اوباما، كلينتون و مككين شعارهاي خيلي متنوعي را مطرح كردهاند. اميدواريم هر كس كه در آمريكا به عنوان رييسجمهور انتخاب ميشود، در جهت منافع ملت آمريكا گام بردارد؛ كاري كه بوش در انجام آن كاملا ناموفق بود. ما ترجيح مي دهيم واقعيات بعد از انتخابات را ببينيم و بعد از آن، مواضع خود را اعلام كنيم.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه آيا براي بوش پيغام خداحافظي داريد؟ افزود: معتقديم كه بوش تا فرصت نهايي را از دست نداده ـ گرچه خيلي دير است ـ در رويكردهاي سياسي و سياستهاي بينالمللي و خارجي خويش تجديد نظر كند. در اثر اشغالگري آمريكا مصائب زيادي بر مردم عراق تحميل شده است. خود بوش صريحا اعلام كرده كه براساس اطلاعات غلط درباره حمله به عراق تصميم گرفته است. بايد از شخص بوش پرسيد كه پاسخ اين همه كشته ها، آوارگي ها و خرابي ها را چه كسي بايد بدهد. ما به شوراي امنيت سازمان ملل اميدي نداريم كه عضو دائم خود را كه حق وتو دارد، به محاكمه بكشاند.
وي در پاسخ به اين كه آيا از بوش ميخواهيد عذرخواهي كند؟ گفت: اين، حداقل كاري است كه بوش ميتواند انجام دهد. بوش بايد از همه افغانيها، عراقيها، فلسطينيها، ايرانيها و ... عذرخواهي كند.
حسيني با بيان اين كه جانشين بوش بايد تلاش كند مشكلاتي كه بوش به بار آورده را سامان بدهد اظهار كرد: يكي از اقدامات جانشين بوش، خروج نيروهاي آمريكا از عراق، البته با برنامه و زمانبندي است. در مورد فلسطين، عدالت را رعايت كند و حق تعيين سرنوشت را براي ملت فلسطين فراهم سازد و از اشغالگران حمايت نكند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اين كه از زماني كه نيروهاي آمريكا و ناتو به افغانستان رفتند، وضعيت در آنجا بدتر شده است، گفت: هم اكنون توليد مواد مخدر نسبت به زمان حضور طالبان چندين برابر شده است. ناآراميها در افغانستان ادامه پيدا كرده است. افراطگرايان بر بخشهايي از افغانستان تسلط پيدا كرده و برخي از كشورهاي غربي متأسفانه ارتباط نزديكي را با آنها برقرار كردهاند.
او ادامه داد: دولت كرزاي بايد مورد حمايت قرار گيرد و فرآيند دولتسازي در آن جا بايد كامل شده و نهادها افغانيزه شوند. افغانستان قطعا راه حل نظامي ندارد. براساس اطلاعاتي كه داريم نيروهاي نيوزيلندي در افغانستان به روند بازسازي آن كشور كمك ميكنند، ضمن اين كه بايد گفت كه نيروهاي نيوزيلندي تصميمي مستقل از ناتو نگرفتهاند. ما معتقديم خروج از افغانستان و واگذاري امنيت و قدرت به دولت افغانستان بايد با برنامهريزي و زمان بندي صورت پذيرد.
محمدعلي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين در گفت وگو با خبرنگار روزنامه بيزينس ريويو نيوزيلند و در پاسخ به اين سوال كه تجار نيوزيلندي از چه فرصتهايي در ايران برخوردارند؟ گفت: در سه سال اخير سرمايه گذاري خارجي به شدت مورد توجه دولت ما قرار گرفته است و دولت ايران يك سري قوانين مشتمل بر تسهيلات سرمايه گذاري در ايران را به تصويب رسانده است. قوانين مذكور همچنين ناظر به تضمين سرمايه و سود آن و تعديل نرخ هاي ماليات است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چه نيازهاي خاصي در ايران وجود دارد كه نيوزيلندها بتوانند در آن زمينهها فعاليت كنند، گفت: برخي از اقلام كشاورزي، لبنيات، كره، ماهي، كاغذ و ماشين آلات زمينههاي موجود همكاري است. همچنين در برخي از زمينهها براي اجراي پروژههاي مشترك با طرف نيوزيلندي گفتوگوهايي داشتيم مثلاً در مورد پروژه ساخت نيروگاه برق در مشكينشهر يا در مورد ساخت ايستگاههاي گاز طبيعي در ايران. همچنين در مورد همكاري سازمان بنادر و كشتيراني مذاكراتي داشتيم.
سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه تصريح كرد: در ايران ارائه خدمات به سرمايه گذاران خارجي در حد استاندارد بين المللي است. تأمين امنيت و حمايت كامل از سرمايه گذاري خارجي مورد توجه است.
ضمن اين كه ما مترجمان قوي داريم كه دسترسي به آنها آسان است و سابقه همكاري با شركتهاي خارجي دارند.
انتهاي پيام
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-