تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829220304




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با خادمان قرآن كريم ـ محمد سهيلي‌پور/3«مكتب‌فردا» نخستين مؤسسه‌اي بود كه «واحد‌هاي تشكيل‌دهنده متن قرآن» را بررسي كرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آشنايي با خادمان قرآن كريم ـ محمد سهيلي‌پور/3«مكتب‌فردا» نخستين مؤسسه‌اي بود كه «واحد‌هاي تشكيل‌دهنده متن قرآن» را بررسي كرد
گروه وبلاگ وIT: «واحد‌هاي تشكيل‌دهنده متن قرآن» بايد كاملا توصيف و تبيين‌شوند، اين كاري است كه در سيستم دستي به آن نيازنبود‌ و در سيستم كامپيوتري هم كسي تا به حال به آن توجه نشان نداده‌بود و اين جزو كارهاي منحصر به فردي‌است كه در موسسه «مكتب‌فردا» انجام‌شد.
«محمد سهيلي‌پور»، مدير مؤسسه مكتب فردا، در سال 1374 از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان خادم‌القرآن در حوزه توليد نرم‌افزارهاي قرآني معرفي شد. وي هدف خود را از فعاليت در اين عرصه شناختن و شناساندن قرآن با استفاده از كامپيوتر عنوان كرد.
متن كامل قسمت اول مصاحبه را اينجا كليك كنيد!

او بدون حمايت دولت و مؤسسات دولتي و بودجه‌هاي كلان آن، اولين نرم‌افزار قرآني در بخش خصوصي را توليد و عرضه كرد.
متن كامل قسمت دوم مصاحبه را اينجا كليك كنيد!

وي در گفت‌وگويي با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، گفت: در ارتباط با قرآن بعد از سال 1375 به اين نتيجه رسيدم كه بايد به طور جدي دو جريان را پي‌گيري كنم، يكي جريان شناخت قرآن و ديگري جريان ابزار‌سازي براي شناخت قرآن و اگر اين دو فعاليت پا‌به‌پاي هم پيش‌بروند، مي‌توان به آينده اميدوار بود اما اگر به يكي از اين دو پرداخت و از ديگري غافل شد نمي‌توان نتيجه‌گرفت.

پژوهش مستقل از ابزار سال‌ها در كشور ما مورد نظر محققان قرآن بوده‌ و كتاب‌هاي ارزشمندي در اين ارتباط نوشته‌شده است؛ اما به‌نظر من اين‌ها به نقطه‌اي رسيدند كه از طرفي نقطه اوج بوده چون بعد از آن دستاوردي نبوده و از طرفي هم نقطه بن‌بست بوده، چون ديگر نتوانستند چيز جديدي عرضه كنند.

اين مسئله به‌خاطر روش‌هايي است كه ما داريم، چراكه ما از روش‌هاي سنتي و قديمي استفاده ‌مي‌كنيم و اين روش‌ها بار اصلي خود را داده‌اند و ديگر نبايد انتظار داشت كه تحولي در محصولات اين روش‌ها ايجاد‌شود.

از طرفي اگر فقط به جنبه ابزار‌سازي كامپيوتر هم توجه‌شود، باز ما دچار مشكلات ديگري مي‌شويم؛ يعني در واقع ما ابزار‌سازي مي‌كنيم مستقل از اينكه اين ابزار مي‌خواهد چه اهداف پژوهشي را محقق كند. در واقع همان روش‌هايي كه علما دستي انجام مي‌دانند، همان روش‌ها را عينا كامپيوتري مي‌كنند و اين نمي‌تواند خيلي تحولي به‌ وجود بياورد.

ما نياز به يك حركت هماهنگي داريم كه هم روش‌ها مورد تجديد نظر قرار‌بگيرد و هم ابزارها و راستايي كه مكتب‌فردا دارد در آن راستا حركت‌مي‌كند، در همين جهت و با همين هدف است.

بعد از مشاوره‌ها و هم‌فكري‌ها به اين نتيجه رسيدم كه چند محور بايد مورد توجه قرار بگيرد: اول اينكه واحد‌هاي تشكيل‌دهنده متن قرآن بايد كاملا توصيف و تبيين‌شوند، اين كاري است كه در سيستم دستي به آن نياز نبوده‌ و در سيستم كامپيوتري هم كسي تا به حال به آن توجه نشان نداده‌بود؛ و اين جزو كارهاي منحصر به فردي‌است كه در موسسه «مكتب‌فردا» انجام‌شد.

من در چند مقاله مباحث توجه به ابداع روش‌هاي جديد، ايجاد ديدگاه‌هاي جديد و ايجاد تحول در قرآن و تحقيقات قرآني با استفاده از اين ديدگاه‌هاي جديد را مطرح كردم و مقاله «واحدهاي تشكيل دهنده متن قرآن» را به صورت يك مقاله در گلستان قرآن مطرح كردم و نيز مقاله «ارتباط آيات قرآن» را هم در مجله بينات و گلستان قرآن منتشر كردم و ايده‌هايي در ارتباط با تحليل معناي قرآن با استفاده از كامپيوتر و روش‌هاي جديد را مطرح كردم.

سپس مركز تحقيقات را ترغيب كردم كه در اين جهت كار‌كنند اما مسئولان مركز تحقيقات كامپيوتري با توجه به مقاله‌اي كه نوشته‌بودم و در آن 3نرم‌افزار قرآني «قدر»، «كوثر1» و «نور» را از لحاظ مزايا و معايب بررسي كرده‌بودم، پيشنهاد من را رد كردند.

به عقيده من نقد از عوامل توسعه و پيشرفت است و به مؤسسات قرآني و فرهنگي ديگر توصيه مي‌كنم كه به عنوان افرادي فرهنگي كه قصد توسعه كشور را دارند از انتقاد استقبال كرده و سعه‌صدر داشته‌باشند و از اينكه ايراد كار و مشكلات محصولاتشان مشخص‌شود؛ خوشحال شوند.

علاقمندي خود به اعجاز قرآن را نشات گرفته از مهندس بازرگان مي‌دانم

عامل محرك من بيشتر مهندس بازرگان بود و با توجه به اينكه بازرگان يك مهندس بود، و نگاه مهندسي به قرآن داشت و به روابط بين آيات و نثر صريح قرآن اشاره‌داشت، آثارش بيشتر روي من اثر گذاشته و ايجاد انگيزه مي‌كرد و علاقمندي خود به اعجاز قرآن را نشات گرفته ازاو مي‌دانم.

البته آثار مطهري به دليل اينكه آثاري فلسفي هستند و زيربناي فكري به انسان مي‌دهد، به من كمك كرد كه دچار خطاهاي استراتژيك نشوم و آثار دكتر شريعتي هم بيشتر از لحاظ شور انقلابي و تحرك بر من تاثيرگذار بود و نقش يك موتور را در وجود من ايفا مي‌كرد؛ اما آثار مهندس بازرگان يك لطافت و شيريني خاصي برايم داشت ضمن اينكه بازرگان يك نگاه علمي به قرآن داشت و اين براي بشر امروز كه مي‌خواهد به همه چيز علمي نگاه كند و نيازهاي خود را براساس علوم تجربي پاسخ‌دهد، و از همه حوادث علمي برداشت كند، بيشتر حائز اهميت است.

اتفاقاً قرآن هم عنايت خاصي به نگاه تجربي به زندگي دارد و تعدادي از آيات قرآن ما را متوجه پديده‌هاي طبيعي مي‌كنند و خيلي از استدلال‌هاي قرآن براساس علم تجربي وپديده‌هاي طبيعي است.

در سال‌هاي اخير مهم‌ترين نرم‌افزارهاي قرآني كه تيم ما توليد‌ كردند نرم‌افزار «ارتباط آيات قرآن» است كه با پشتيباني انتشارات بني‌هاشم توليد شده و عرضه آن به عهده خود انتشارات بني‌هاشم است. نرم‌افزار ديگري كه ما كارهاي اجرايي آن را انجام داديم نرم‌افزار «آموزش ترجمه و مفاهيم قرآن» است كه با پشتيباني وزارت ارشاد -مركز فعاليت‌‌هاي قرآني- و نظارت و همكاري دوستاني كه در زمينه برنامه‌ريزي و تأليف كتب درسي فعاليت مي‌كنند، توليد‌شد.

در طول اين 23 سالي كه من توفيق داشتم كارهاي پژوهشي يا نرم‌افزاري در ارتباط با قرآن داشته‌باشم، دوستاني بودند كه در نقش‌هاي مختلف استاد، همكار، مهندس وبرنامه‌نويس كمك بسياري كردند و به ترتيب تاريخي و از گذشته تا اكنون از اين عزيزان تشكر و قد‌ر‌داني مي‌كنم:

استاد مسعود شكوهنده، استاد سيد جواد بهشتي كه ستاد اقامه‌نماز آموزش و پرورش را اداره مي‌كنند، دكتر آذربايجاني قائم مقام پژوهشگاه همكاري حوزه و دانشگاه، سالاري‌فر كه در گروه روانشناسي پژوهشگاه همكاري حوزه و دانشگاه فعاليت دارند، حجت‌الاسلام علي‌ زاهدپور در بخش ترجمه آموزش ترجمه قرآن نقش داشتند، مهندس حسن خطيبي كه كارهاي برنامه‌نويسي كامپيوتري را انجام دادند، كوهرنگي كه در توليد نرم‌افزارهاي كوثر همكاري وسيعي با ما داشت و مهندس صبريو نيز از خانم‌ها مرضيه عبدالهي، پرچم و سليمان‌پور كه اكنون مشغول تدريس در سطوح مختلف هستند و در گذشته در حوزه معني‌شناسي قرآن و تحليل متن قرآن همكاري داشتند، خانم كاشي و زيبا زارعي كه در امور اجرايي كمك كردند، تشكر مي‌كنم.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن