واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي اهميت سادهزيستي كارگزاران حكومتي در آخرين شماره از نشريه «طوبي»
گروه انديشه: مقاله «ضرورت اهميت سادهزيستي به ويژه در مسئولان و كارگزاران حكومتي»، توسط «مصطفي منتظري شاهرودي» نوشته شده و در آخرين شماره از نشريه طوبي (شماره 27، ويژه خردادماه 1387) منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در جامعهاي كه ميان طبقههاي گوناگون آن، فاصله معيشتي و اقتصادي وجود دارد، مسئولان و كارگزاران بايد با سادهزيستي مرهمي بر زخمهاي گروه كمدرآمد جامعه باشند.
اميرالمؤمنين(ع) به استاندار بصره به خاطر شركت در ميهماني يكي از جوانان ثروتمند بصره كه فقيران و ضعيفان به آن ميهماني محروم و تنها ثروتمندان در آن حاضر بودند، نامه اعتراضآميزي مينويسد و از شركت وي در چنين ضيافتي به شدت گلايه ميكند.
نويسنده در ادامه مقاله به آثار و فوايد سادهزيستي ميپردازد و مينويسد: درك و لمس مشكلات و تلخيهاي زندگي فقيران و مستضعفان براي برقراري بهت و سريعتر عدالت در جامعه اسلام بسيار مفيد است. مسئول و رئيسي در جامعه اسلامي ميتواند عدالت را در حوزه فرمان خويش برقرار كند كه درد محرومان و تهيدستان را درك كرده و چشيده باشد، وگرنه آنان حتي از دور، دستي بر آتش نگرفتهاند چگونه ميتوانند بر مشكلات و نابسامانيها چيره شوند.
اين محقق پرورش و اقناع حس همدردي و برابري با ديگران، پرهيزگاري و فريفتهنشدن به دنيا و دل نبستن به آن و نزديكتر شدن مسئولان به مردم و ارتباط بيواسطه آنان با يكديگر را نيز از آثار و فوايد سادهزيستي بر ميشمرد و اظهار ميكند كه انسان حتي اگر مسئوليت و مقامي در حكومت نداشته باشد، همواره نيازمند ارضا و اقناع نيازهاي فطري خود است. يكي از اين نيازهاي فطري، احساس همدردي با همسايگان و خويشان و ديگر اطرافيان اوست.
در بخش ديگري از اين مقاله آمده است: آنان كه از دنيا به اندك آن رضايت دادهاند و همواره كمخرج بودهاند، به راحتي از اين دنيا دل كندهاند. به تعبير زيباي اميرالمؤمنين علي(ع) آنان كه سبكبارند، سريع و راحتتر به جهان ديگر گام مينهند.
شاهرودي در بخش ديگري از اين مقاله ميافزايد: رسيدگي به مشكلات و امور محرومان و مستضعفان، همواره در صدر برنامههاي رهبران ديني آگاه جامعه؛ يعني پيامبران و اولياي الهي بوده است. اين شدت تأكيد به خاطر آن است كه همواره نهضتهاي پيامبران و ائمه و فقيهان ديني با همراهي و جانفشاني همين طبقه از جامعه شروع شده و پيش رفته است.
ماهنامه اخلاق و تربيت «طوبي» به صاحبامتيازي مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما و به كوشش «سيدمحمود طاهري» منتشر شده است و به بهاي 14000 ريال در اختيار علاقهمندان قرار گرفته است. در اين شماره كه ويژه خرداد 87 است به موضوعاتي مانند خودشكوفايي روحي و عوامل آن، حقوق كودك در اسلام، اخلاق سياسي و ... پرداخته شده است.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]